Gothic: Banda Quentina - dyskusja ogólna 3205193 7440

O temacie

Autor

Zaczęty 16.09.2012 roku

Wyświetleń 3205193

Odpowiedzi 7440

WinterKing Kereth

WinterKing Kereth

Gry (themodders@telegram)
posty501
Propsy795
Profesjabrak
  • Gry (themodders@telegram)
@Psimgoth - co ma nazwa wspólnego z wielkością miasta?

Psimgoth

Psimgoth

Użytkownicy
posty200
Propsy49
ProfesjaTester
  • Zbanowany
Tak ogólnie to nie ma nic. Tylko że miast miało być więcej.

WinterKing Kereth

WinterKing Kereth

posty501
Propsy795
Profesjabrak
Np co za typ musiał dać nazwę Lago jak to przecież mniejsze od farmy onara było? XD  Kilka budynków, jedna arena i tyle. ale dajmy nazwę.

Tu twierdzisz co innego.

Psimgoth

Psimgoth

Użytkownicy
posty200
Propsy49
ProfesjaTester
  • Zbanowany
ale co ma wspólnego z nazwą miast?

Chodzi Ci o to co ma wielkość miast wspólnego z nazwą? chodzi mi o to że dziwne jest to że "obóż" ma okresloną nazwę np; Lago. 

Dnc

Dnc

Użytkownicy
posty73
Propsy7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ogólnie trójka to dla mnie była slabizna, nie wiem jak to mogli wypuścić (w dalsze to już w ogóle nie grałem bo  masakra ponoć) i w sumie to nie ma co się rozwijać bp to nie to miejsce i nie ten temat

Nyxril

Nyxril

Użytkownicy
posty39
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ma ktoś może save sprzed dołączenia do któregokolwiek obozu? Porobiłem wszystkie możliwe misje, nazbierałem itemów pookradałem wszystkie chaty i przez wywalenie korków zepsuło mi save :/

Psimgoth

Psimgoth

Użytkownicy
posty200
Propsy49
ProfesjaTester
  • Zbanowany
Ja mam. 13 lvl kret (idziesz do Thorusa a on ci gildie zabiera i na nowo możesz dołączyć) zrobiłem więcej zadań niż wymagała tego gra. Nie mają gildi masz 6 poziom walki 1h tak więc możesz spokojnie dobić 15 i wybrać obóz.

Dnc

Dnc

Użytkownicy
posty73
Propsy7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
To ubranie myśliwskie jest trochę kiepskie czy mi się wydaje?
Jak to wygląda na tle innych zbroi?

Psimgoth

Psimgoth

Użytkownicy
posty200
Propsy49
ProfesjaTester
  • Zbanowany
No cóż, ubranie myśliwego wygląda nawet spoko. Podoba mi się. Natomiast doczepilbym się do balansu początkowych pancerzy. Np spodnie cienia maja lepsze statystyki niż pancerz straży królewskiej xddd zadanie odnośnie tego pancerza powinno być trudniejsze a lokalizacja tego przedmiotu powinna znajdować się gdzieś na terenach orków w jakimś monstrum. Aczkolwiek weteran nawet najtrudniejszrgo potwora pokona bugujac. Kula ognia + wyciagniety miecz równa się natychmiastowy zgon. Na 4 lvl poszedłem na tereny orków  i w obozie orków zużylem deszcz ognia a potem wyciągnąłem miecz. Wszystkie orkowie padli.

blackero

blackero

Użytkownicy
posty229
Propsy13
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mam pytanie bo jestem już strażnikiem i nie mogę kupić ciężkiego pancerza strażnika za 2100 bryłek. Mówi że za jakiś czas to kiedy?

Psimgoth

Psimgoth

Użytkownicy
posty200
Propsy49
ProfesjaTester
  • Zbanowany
@blackero zadanie od gomeza - potem możesz kupić. Pozdrawiam :)

Dashan

Dashan

Użytkownicy
posty61
Profesjabrak
  • Użytkownicy
witam może mi ktoś podać linki skąd mogę pobrać moda ??

w w dziale er jest dosłownie rozjebane  wersje 1.4.7 / 1.4.9/ 1.4.91 

chciałbym wersje w miarę aktualną i z małą ilością błędów/ bugów

WinterKing Kereth

WinterKing Kereth

posty501
Propsy795
Profesjabrak
wystarczy że wejdziesz na moddb.com i znajdziesz Edycja Rozszerzona, tam będziesz miał "nierozjebane wersje"

a obecna wersja to właśnie 1.4.91

blackero

blackero

Użytkownicy
posty229
Propsy13
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
witam może mi ktoś podać linki skąd mogę pobrać moda ??

w w dziale er jest dosłownie rozjebane  wersje 1.4.7 / 1.4.9/ 1.4.91 

chciałbym wersje w miarę aktualną i z małą ilością błędów/ bugów

http://www.moddb.com/mods/gothic-edycja-rozszerzona-pl/downloads/edycja-rozszerzona-pl-148

patch

http://www.moddb.com/mods/gothic-edycja-rozszerzona-pl/downloads/update-1491-najnowsza-aktualizacja

gadula700

gadula700

Użytkownicy
posty15
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Witajcie!
Mam problem z zadaniem "test zaufania". Chciałbym dołączyć do nowego obozu, ale do tego musze zdobyc liste od Iana lecz nie moge wejsc do kopalni jesli nie zostane kopaczem... Co mam zrobic? Jesli istnieje inny sposob na dolaczenie do NO to czy bede mial pozniej mozliwosc wejscia do ww kopalni, aby ukonczyc tamtejsze zadania?

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Pytanie zadane n-ty raz.
Jako kopacz możesz zdradzić Stary Obóz oddając listę Laresowi i dołączając do NO. Inna opcja to pójście do Wolnej Kopalni, zostanie kretem i robienie kolejnych zadań dla Okyla i najemników. Do kopalni wchodzisz albo jako kopacz, albo dopiero w zadaniu dla Kaloma w 2 rozdziale.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

Dnc

Dnc

Użytkownicy
posty73
Propsy7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Pytanie zadane n-ty raz.
Jako kopacz możesz zdradzić Stary Obóz oddając listę Laresowi i dołączając do NO. Inna opcja to pójście do Wolnej Kopalni, zostanie kretem i robienie kolejnych zadań dla Okyla i najemników. Do kopalni wchodzisz albo jako kopacz, albo dopiero w zadaniu dla Kaloma w 2 rozdziale.

spoko, a jak chce zostać Bandytom to mogę pójść do starej kopalni jako kopacz i potem listę oddać komuś tam i pójśc do Bandytów?

Post połączony: 2017-08-09, 00:39
o nie, znikł Szept Burzy! a to był taki fajny mieczyk na start :P

porfirion

porfirion

Użytkownicy
osiełek
posty100
Propsy37
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • osiełek
Sam nie próbowałem, ale jeśli się nie mylę, to po zostaniu kopaczem można zdradzić SO tylko na rzecz Nowego Obozu - nie da się wówczas przyłączyć do Bandytów ani do Bractwa.

Swoją drogą, do kopalni można się dostać już w pierwszym rozdziale w trochę (no dobra: bardzo) nielegalny sposób, skacząc i biegając po półkach skalnych z lewej strony bramy - tak, aby minąć Artegora. Zaznaczam, że jest to dość żmudne i upierdliwe (chyba że ma się szczęście/niebywałe zdolności) - przechodzenie z jednej półki skalnej na kolejną, nieco wyższą wychodziło mi czasami poprzez biegnięcie trochę jakby ukosem po ścianie, jednocześnie spamując Alt (jak do skoku - nie miałem akrobatyki i mam wrażenie, że ona by w tym przeszkadzała), wówczas Bezi jest w stanie trochę pobiec po stromej ścianie - ale to różnie wychodzi, kwestia szczęścia lub praktyki. I tak aż do wskoczenia na barykadę przy bramie.

I wchodząc do kopalni w ten nielegalny sposób można co najwyżej szybciej zrobić pozostałe misje poboczne w kopalni + wybić pełzacze itp., natomiast Ian nie będzie miał kwestii o zabraniu listy, dopóki nie wejdziemy legalnie jako kopacz.

If you want something done, do it yourself! - Jean-Baptiste Emanuel Zorg, Piąty element

Więcej dowiesz się o człowieku po godzinie gry, niż po roku rozmowy - Platon, Zeus: Pan Olimpu

We internecie...

Dnc

Dnc

Użytkownicy
posty73
Propsy7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ok, dzięki

Ktoś kto grał bandytami może coś na ten temat powiedzieć?

Miałem na oku szept burzy ale skoro go nie ma w tej jaskini obok pierwszej wieży xardasa to polecacie jakiś inny fajny oręż na początek?

blackero

blackero

Użytkownicy
posty229
Propsy13
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Kto może nauczyć mnie alchemii?

0 użytkowników
Do góry