Gothic: Banda Quentina - dyskusja ogólna 2958359 7439

O temacie

Autor

Zaczęty 16.09.2012 roku

Wyświetleń 2958359

Odpowiedzi 7439

Pagdzis

Pagdzis

Użytkownicy
posty10
Propsy2
  • Użytkownicy
A przypadkiem najpierw nie trzeba było pogadać z kimś w obozie?

W dzienniku jestem odsyłany do Cyrusa, ale zaraz spróbuje pogadać ze wszystkimi w obozie i dam znać :)

EDIT: W obozie tych myśliwych jest 3 najemników bez imienia i z nimi nie ma żadnych opcji dialogowych związanych z tym questem (dla pewności klikłem we wszystkie ale są to te same które mają inni najemnicy). Oprócz nich jest jeszcze właśnie Cyrus, Outlam i Gestath ale z nimi też nie ma żadnych opcji dialogowych. Poza nimi byłem u każdej osoby w nowym obozie i nic a nic, nie ma z nikim możliwości porozmawiania na ten temat :/

EDIT2: Na YT znalazłem LP gdzie gostek wykonuje to zadanie na wersji 1.4 i może poruszyć temat dostaw z Outlamem, u mnie jedynie moge z nim handlować. Prawdopodobnie błąd wersji 1.4.9 i ukończenie tego zadania jest niemożliwe. Troche szkoda no ale trudno :)

Kruk666

Kruk666

Użytkownicy
posty39
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Yberion powinien ci dać 2 tysiące, które oddajesz Quentinowi. A tak to musisz pozbierać wszystko dla caloma. Sprecyzuj co dokładnie chcesz wiedzieć bo nie wiem.
Tak po prawdzie to odpowiedziałeś już na moje pytanie ^^' nie wiedziałem czy to błąd czy co że dostałem tylko 500 bryłek
To potem poszukam tych rzeczy dla Kaloma

krzysztoff8

krzysztoff8

Użytkownicy
posty19
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Powinieneś już to mieć, jeśli eksplorowałeś sobie kolonie, co prawda edycja coś w tym zadaniu dodaje, ale nie spoileruje.

POMIDOROWA JEST CHUJOWA. TWIERDZĘ TAK, PONIEWAŻ JESTEM MAC DUPEM I MI ONA NIE SMAKUJE, WIĘC ONA DLA WSZYSTKICH JEST CHUJOWA.

Kruk666

Kruk666

Użytkownicy
posty39
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
To już moja druga rozgrywka, wiem co i jak tylko wolałem się upewnić z tym zadaniem Bandytów
Wielkie dzięki :-)

Kruk666

Kruk666

Użytkownicy
posty39
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Odnośnie ogniociernia dla Kaloma, ja znam tylko 2 miejsca w których go znajdę
Spoiler
1. Przy moście do miasta orków. 2. Przy bagnistym jeziorze pod wieżą Xardasa
Wie ktoś gdzie indziej mógłbym znaleźć?

krzysztoff8

krzysztoff8

Użytkownicy
posty19
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Ja nie będąc, jeszcze na ziemiach orków mam w ekwipunku 6. Zbierałem wszystko z ziemi. Pochodź po kolonii.

POMIDOROWA JEST CHUJOWA. TWIERDZĘ TAK, PONIEWAŻ JESTEM MAC DUPEM I MI ONA NIE SMAKUJE, WIĘC ONA DLA WSZYSTKICH JEST CHUJOWA.

mastergame1311

mastergame1311

Użytkownicy
posty4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Kurczę, nie mogę włączyć gry. Znaczy się gra się włącza, ale rozpoczęcie nowej gry powoduje Access Violation. Tak samo jak Mroczne Tajemnice i tak samo jak Czas Zapłaty. Wie ktoś co robić?
A, i mam Windowsa 7, Gothica z CDP.PL, zainstalowane Player Kit i System Pack, a sama gra działa poprawnie.

R4zor

R4zor

Użytkownicy
posty456
Propsy141
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

mastergame1311

mastergame1311

Użytkownicy
posty4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie wiem nawet co to jest. Wytłumaczyłbyś mi proszę?

Rojek

Rojek

Użytkownicy
posty43
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Siemka, mam pytanie, próbował ktos przejść grę łukami? Jak wygląda balans pod tym kątem?
Da rade zrobić hybryde walka wręcz/dystans?

R4zor

R4zor

Użytkownicy
posty456
Propsy141
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Egoister

Egoister

Użytkownicy
posty1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Panowanie mam pytanie, czy jeżeli gram na wersji 1.4.8, a teraz wgram pliki z wersji 1.4.9 to czy mogę dokończyć grę na moim starym save czy trzeba zaczynać od nowa ?

krzysztoff8

krzysztoff8

Użytkownicy
posty19
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Siemka, mam pytanie, próbował ktos przejść grę łukami? Jak wygląda balans pod tym kątem?
Da rade zrobić hybryde walka wręcz/dystans?
Ja trochę próbowałem. Na początku raczej bez problemów, ale potem ciężej nie mówiąc już np o orkach, których jak pojedynczo nie wywabiam, to raczej rady nie dam. Z kilkoma NPC też możesz mieć ciężko. Ze zwykłymi potworkami nie ma problemów.

Kruk666

Kruk666

Użytkownicy
posty39
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czy zadanie Blizna na Sumieniu jest zadaniem długoczasowym? W sensie czy jak dostałem je w II rozdziale, to czy go nie skończę w III?

sebinho

sebinho

Użytkownicy
posty339
Propsy44
Profesjabrak
  • Użytkownicy
.

Majewski12

Majewski12

Użytkownicy
posty24
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czy zadanie Blizna na Sumieniu jest zadaniem długoczasowym? W sensie czy jak dostałem je w II rozdziale, to czy go nie skończę w III?

Tak będziesz mógł, nawet dopiero wtedy będziesz mógł je ukończyć. Zadanie jest tak skonstruowane że zaczyna się je w II rozdziale a kończy w III. :D

Kruk666

Kruk666

Użytkownicy
posty39
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy

mastergame1311

mastergame1311

Użytkownicy
posty4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
masz link:
https://www.worldofgothic.de/dl/download_28.htm
Dzięki, ale nie wiem za bardzo co z tym zrobić. Instrukcja po niemiecku i te sprawy. Nie wydaję mi się też, by brak tej paczki był powodem problemów, skoro parę miesięcy temu na tym samym kompie udało mi się odpalić Czas Zapłaty.

R4zor

R4zor

Użytkownicy
posty456
Propsy141
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
masz link:
https://www.worldofgothic.de/dl/download_28.htm
Nie wydaję mi się też, by brak tej paczki był powodem problemów, skoro parę miesięcy temu na tym samym kompie udało mi się odpalić Czas Zapłaty.
Do poprawnego działania modów (G1) zainstalować:
1. Gothic system pack
2. Gothic playerkit
3. Gothic MDK (niezbędne narzędzia do modowania gothica. Grający w modyfikacje powinien również to zainstalować/rozpakować do odpowiednich folderów).
Jeśli nadal ci nie działa spróbuj uruchomić grę w trybie zgodności z Win XP (Service Pack 3) i odpal jako administrator.
Dzięki, ale nie wiem za bardzo co z tym zrobić. Instrukcja po niemiecku i te sprawy.
Na forum jest trochę o Gmdk, wystarczy poszukać. :)

Torrez

Torrez

Użytkownicy
posty1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam, właśnie rozpoczynam swoją przygodę z ER. W podstawkę grałem kilka razy, więc to będzie jakaś nowa przygoda. Mam natomiast pytanko, ponieważ nie znam za bardzo poziomu trudności tego moda, a planuję przechodzić grę jako kopacz>cień>mag ognia>mag wody>nekromanta, w co powinienem pakować punkty od początku żeby nie mieć później wielkich problemów?

0 użytkowników
Do góry