Gothic: Banda Quentina - dyskusja ogólna 3432888 7446

O temacie

Autor

Zaczęty 16.09.2012 roku

Wyświetleń 3432888

Odpowiedzi 7446

Duch

Duch

Użytkownicy
posty68
Propsy111
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Zaglądałeś do poradnika do ER?

Dexlow

Dexlow

Użytkownicy
posty7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
no właśnie próbowałem przeszukac ale tam też jest masło maślane a przynajmniej nie znalazłem nic o tym :/

Duch

Duch

Użytkownicy
posty68
Propsy111
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
O ile pamiętam to Aidan, Cronos, Ryżowy Książe i ci najemnicy-myśliwi mają kwestie.

Dexlow

Dexlow

Użytkownicy
posty7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
u wszystkich zagadałem. ryżowego księcia wypytałem, (była kwestia) potem zabiłem (zadanie u josepa) u aidana no mówie wypytałem była kwestia u cronosa chyba też wypytałem, a u tych myśliwych to tylko cyrusa i outlama czek, może ci nie-imienni mają jakieś kwestie?

Duch

Duch

Użytkownicy
posty68
Propsy111
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Jeśli nie ma kwestii to wczytaj zapis przed rozmowami z nimi lub przed rozpoczęciem zadania.

Dexlow

Dexlow

Użytkownicy
posty7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
to niemożliwe. nie mam save. musiałbym grać całkiem od nowa. sprawdze co z tymi myśliwymi

Duch

Duch

Użytkownicy
posty68
Propsy111
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
No cóż dalej nie mam jak pomóc. Moja rada to po prostu rób więcej zapisów

Dexlow

Dexlow

Użytkownicy
posty7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
spytałem jednego gościa. mówi że musze wypytać jakiegoś kupca o jasnym ubiorze z metalowym naramiennikiem o kogo moze chodzic??

Łapacz błędów ER

Łapacz błędów ER

Użytkownicy
posty1
Profesjabrak
  • Zbanowany
@gothic1210

Błędy Edycji rozszerzonej 1.4.9

- Literówka podczas odprowadzenia Josepha. Mowi "kilka tgodni" zamiast tygodni czy jakośtak.
- Podczas rozmowy ze szkodnikami (niektórymi) po zapytaniu "gdzie znajdę laresa?" pokazuje się w odpowiedzi
niemiecki dialog.
- podczas rozmowy z najemnikiem w kotle (tym drugim zaraz po zejściu) bezimienny powtarza kwestię najemnika.
- awans z szkodnika/najemnika/maga wody na cienia jest nadal możliwy. Wystarczy poprowadzić jako kret rozmowę z gomezem do "czy to znaczy że jestem jednym z was?" następnie iść do laresa i dalej wiadomo co :)

Duch

Duch

Użytkownicy
posty68
Propsy111
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
@Dexlow nie wiem. Ale jeśli to gość z naremnikiem to może popytaj najemnika jakiegoś czy coś. Bo sam już nie wiem jak ci pomóc. Kończą mi się pomysły.

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
spytałem jednego gościa. mówi że musze wypytać jakiegoś kupca o jasnym ubiorze z metalowym naramiennikiem o kogo moze chodzic??
Rozejrzyj się w karczmie na jeziorze. Jest tam taki jeden pijaczyna.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

johnypies

johnypies

Użytkownicy
posty5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Tune seeker jakbys szukal kogos do nagrywania to ja chetnie:) napisz na jonek.m@op.plbo tu za czesto nie zagladam

Poklejka

Poklejka

Użytkownicy
posty1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam problem z zadaniem przekręty nikt mi nic nie mówi w obozie myśliwych

Kakashi

Kakashi

Użytkownicy
posty1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam. Wie ktoś jak ukończyć misje od Drago maga ognia? Mianowicie chodzi o przyniesienie 3 run z obozu na bagnie jednak ja już mam te 3 runki.. A z samym Drago nie ma żadnej opcji dialogowej :/ to jakiś bug? Podobny problem mam z misją Bunt zbieraczy. Rufus w żadnym stopniu mi nie pomaga a jedyna opcja dialogowa to ta z Jarvanem.. Help :(

Gumaa

Gumaa

Użytkownicy
posty8
Profesjabrak
  • Użytkownicy
A ja nadal gram i w sumie nie widzę większych błędów poza pewnymi błędami w dialogach czy okazjonalnymi błędami z dostępem do pamięci. Mod jest po prostu świetny i dodaje sporo nowej i ciekawej zawartości.
Jedyne co mnie boli to trochę źle wyważony system doświadczenia. Ilość expa otrzymywanego za potwory w żaden sposób nie współgra z trudnością w ich zabiciu. Stwory które na obecnym etapie gry padają na dwa uderzenia albo jeden krytyk dają po 120 expa albo i więcej, a taki np. młody troll 150, cieniostwór który sprawia znacznie więcej problemów niż ork, daje tyle samo czyli 180. Ogólnie zauważyłem znaczący wzrost w poziomie trudności gry i w sumie jest to bardzo na plus, trzeba się trochę nakombinować, ale jednak trochę zaburzony jest system rozdzielania doświadczenia co chyba jest bezpośrednio powiązane z zaburzoną trudnością poszczególnych mobów (np. zębacz jest znacznie trudniejszy od brzytwy kiedy powinno być wręcz odwrotnie).

totti1210

totti1210

Użytkownicy
posty1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witajcie. Sprawa może głupia, ale nie działa mi marvin i nie mogę używać kodów. Jestem tu nowy, a średnio mam czas na przewijanie prawie 300 stron w tym temacie. Wie ktoś może co trzeba zrobić żeby kody działały?

komrek12

komrek12

Użytkownicy
posty2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam, mam problem z zadaniem Nowa zmiana w kopalni, a konkretniej z kopaczem Erensem. Muszę pokonać Nalgura na arenie, a kiedy podchodzę do scatty'ego dostaję crasha. Cóż większość zadań pobocznych wykonałem, większość badziewia w lasach pozabijałem mam władowane 13h w save i nie chciałbym tego porzucać (tak, BARDZO mi zależy na starym obozie gdyż jest to bardzo sentymentalne miejsce dla mnie, ale to nie ważne) i tutaj pojawia się pytanie co mam zrobić ? Jakieś kody pomogą ? Jakieś bugi ? System Pack który będzie działał na starym save ? Cokolwiek. Oprócz tego mam problem z zadaniem jedzenie dla obozu Moroka: mam wszystko co potrzeba ale nie mam opcji dialogowej. Czekam na rady

Duch

Duch

Użytkownicy
posty68
Propsy111
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
@komrek12  a masz jakiś poprzedni save? Nw czemu wywal Ci bug. Jeśli nie masz system packa, to zainstaluj go. Stary powinien Ci chyba działać.

bojka222

bojka222

Użytkownicy
posty138
Propsy5
  • Użytkownicy
Panowie macie jakieś sposoby jak wczuć się w klimat gothica z modyfikacjami?
Przyznam, że questy i inne dodane rzeczy mega mnie zachęcają do zagrania, bo niby tak gothic 1 "powinien" wyglądać gdyby piranie miały więcej czasu. Mimo wszystko nie potrafię wczuć się w moda, gdzie jak dla mnie dialogi są zbyt oddalone od tego co było w oryginalnej grze + brak dubbingu całkowicie demotywuje mnie do gry :D . A jak wy sobie z tym radzicie z poczuciem braku klimatu ? :D Mój kumplel np. czyta dialogi na głos XD

R4zor

R4zor

Użytkownicy
posty456
Propsy141
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mimo wszystko nie potrafię wczuć się w moda, gdzie jak dla mnie dialogi są zbyt oddalone od tego co było w oryginalnej grze + brak dubbingu całkowicie demotywuje mnie do gry.
Poczekaj, aż @Tune Seeker nagra ten dubb :D.

0 użytkowników
Do góry