Gothic: Banda Quentina - dyskusja ogólna 3419090 7445

O temacie

Autor

Zaczęty 16.09.2012 roku

Wyświetleń 3419090

Odpowiedzi 7445

fangothica12

fangothica12

Użytkownicy
posty27
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Po Content modzie (całkiem fajny) zacząłem grać w ER. Jestem wciąz na 1 rozdziale. Wybrałem obóz bandytów bo wiadomo nowy. Od razu mówię, że Gothica 1 i 2 wraz NK przeszedłem przez lata wszerz i w wzdłuż każda możliwą gildią ( a niektórymi nawet po kilka razy). ER ma spore błędy:
1. Rzeczywiście orkowie atakuja sie nawzjaem prawie non stop :/
2. Ponieważ mam czasem skłonność "czyszczenia" terenu przed nowym rozdziałem zauważyłem, że po ubiciu trola z kanionu (bossowie) wszelkie stwory przestały mnie atakować. Normalnie stoją i przymują ciosy, wszyscy bez wyjątku (Orki, psy, gobliny). Nowe wczytania nic nie dały. Save z przed zabicia trola i jest znów normalnie.
3. Zadanie od Quentina (dostawa z NO stali) jest niewykonalne jeżeli wcześniej odmówiliśmy już wybicia tych kretoszczurów bo jak wchodzimy do jaskini i oni mnie atakują to po powrocie zawsze cały obóz bandytów rzuca sie na mnie i zabija :/ (strasznie mnie to wkurza).
4. Alchemia daje za dużego kopa, bez jaj.
5. Tekstury wszystkich amuletów i pierścieni są jakby niedokończone, szare, słabo widoczne.
Jak mi sie cos przypomni jeszcze to dam znać. Na razie bardziej mnie ten mod wpienia niż bawi. Oczywiście wygląd całości super (krzewy, trawy i te sprawy) Arena w SO nareszcie! To był największy ból w podstawce, że tam nic się nie dzieje. Gram dalej zobaczymy.
Aha i wpisy w dzienniku z zadaniami rzeczywiście czasem nic nie wnoszą i nic z nich nie wynika więc jak zapomniałeś dialog z NPC to biegasz i kombinujesz i szlag cie trafia :/

gothic1210
  • Gość
jebać to, jeszcze jeden patch i mam ten projekt w dupie

Duke Nukem

Duke Nukem

Gry (themodders@telegram)
Król Duke Nukem
posty826
Propsy422
ProfesjaNierób
  • Gry (themodders@telegram)
  • Król Duke Nukem
5. Tekstury wszystkich amuletów i pierścieni są jakby niedokończone, szare, słabo widoczne.

To sobie zmień albo wywal Carnage Texture Patch.

Karpiu99

Karpiu99

Użytkownicy
posty2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam, zacząłem grać w ową modyfikację, bardzo fajna i w ogóle props.
Ale mam dwa małe problemy:
1. Zadanie Zaginiony Szpieg Gor Na Lin - spotkałem go w karczmie, miałem opcję dialogowe by dać mu bandaż i zabrać do obozu sekty, wybrałem obie, dostał bandaż i jak go zabrałem do obozu ten zniknął i pojawił się w jaskini bimbrowników, tam mu dałem lanie, dałem herbatkę od Cronosa, lecz nie mam opcji żeby dać mu drugi raz bandaż. Rozumiem, że to jest bug i raczej tego nie naprawię, racja? Ale o to mniejsza.

2. Zadanie Przywołanie posłańca śniącego - mam wszystkie zadania z listy, aż dochodzi do utartych nasion ogniociernia, wyczytałem post jakiegoś użytkownika, że muszę owoc ogniociernia rozdrobnić w tej beczce gdzie się używa rozdrabniacza. Mam 4 takie ogniociernie, lecz nic się nie dzieję, gdy używam tej misy, animacja jest, nic poza tym.

Byłbym wdzięczny za rozwiązanie problemu głównie z podpunktu drugiego :)

gothic1210
  • Gość
Musisz skorzystać z rozdrabniacza, po którego użyciu wyświetlą się opcje dialogowe. Jest jeden taki na zamku w starym obozie. Tam gdzie trenują kusznicy. Niestety będziesz się musiał przejść. Albo skorzystaj z tych przy których pracują ludzie Ghorana (na placu świątynnym).

Karpiu99

Karpiu99

Użytkownicy
posty2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@gothic1210 Dzięki ci wielkie, tak coś podejrzewałem, że tylko niektóre będą miały opcję dialogowe, lecz myślałem, że u Kaloma będą na pewno. Dzięki wielkie.

Andy

Andy

Użytkownicy
posty47
Propsy5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Po Content modzie (całkiem fajny) zacząłem grać w ER. Jestem wciąz na 1 rozdziale. Wybrałem obóz bandytów bo wiadomo nowy. Od razu mówię, że Gothica 1 i 2 wraz NK przeszedłem przez lata wszerz i w wzdłuż każda możliwą gildią ( a niektórymi nawet po kilka razy). ER ma spore błędy:
1. Rzeczywiście orkowie atakuja sie nawzjaem prawie non stop :/
2. Ponieważ mam czasem skłonność "czyszczenia" terenu przed nowym rozdziałem zauważyłem, że po ubiciu trola z kanionu (bossowie) wszelkie stwory przestały mnie atakować. Normalnie stoją i przymują ciosy, wszyscy bez wyjątku (Orki, psy, gobliny). Nowe wczytania nic nie dały. Save z przed zabicia trola i jest znów normalnie.
3. Zadanie od Quentina (dostawa z NO stali) jest niewykonalne jeżeli wcześniej odmówiliśmy już wybicia tych kretoszczurów bo jak wchodzimy do jaskini i oni mnie atakują to po powrocie zawsze cały obóz bandytów rzuca sie na mnie i zabija :/ (strasznie mnie to wkurza).
4. Alchemia daje za dużego kopa, bez jaj.
Jak mi sie cos przypomni jeszcze to dam znać. Na razie bardziej mnie ten mod wpienia niż bawi. Oczywiście wygląd całości super (krzewy, trawy i te sprawy) Arena w SO nareszcie! To był największy ból w podstawce, że tam nic się nie dzieje. Gram dalej zobaczymy.
Aha i wpisy w dzienniku z zadaniami rzeczywiście czasem nic nie wnoszą i nic z nich nie wynika więc jak zapomniałeś dialog z NPC to biegasz i kombinujesz i szlag cie trafia :/
Kompletne  0 z wymienionych rzeczy podczas mojego ostatniego play-through 1.4.7(jakoś tydz. temu) polecam ogarnąć patche i  poprawne instalowanie moda.

gothic1210
  • Gość
Zapraszam do udziału w NOWEJ ankiecie u góry!

Psimgoth

Psimgoth

Użytkownicy
posty200
Propsy49
ProfesjaTester
  • Zbanowany
Outlander.. daj sobie spokój z tym modem. To ponad twoje siły :/ Myślę że dołączenie do magów wody na początku drugiego rozdziału + rozmowa z saturasem że oczyściłem Starą kopalnie (oczywiście jeszcze ie zacząłem tego robić) no i dołączenie zaś z maga wody na cienia jest szczytem bezczelności dla graczy. Ty sam gothica niszczysz swoim modem.. no i zaczynasz robić tym samym parodię z modyfikacji :) Zapewne wiele osób odkryło tego buga przede mną tak więc nie jestem jedyną osobą. I jeszcze ten dialog z sekciarzem... (quest na ciężką zbroje srażnika) bezi mówi że śniący to demon aczkolwiek nie ukończyłem tego wątku.. Ta rozmowa jest bodaj od wersji alpha ER?

gothic1210
  • Gość
Ty sie kurwiu nie liczysz

Duke Nukem

Duke Nukem

Król Duke Nukem
posty826
Propsy422
ProfesjaNierób
  • Król Duke Nukem
O czym pan pierdolisz, jaka wersja alpha ? Zrób lepszego moda  :ok: to pogadamy.

CzłowiekOgień

CzłowiekOgień

Użytkownicy
posty27
Propsy1
ProfesjaSkrypter
  • Zbanowany
Outlander.. daj sobie spokój z tym modem. To ponad twoje siły :/ Myślę że dołączenie do magów wody na początku drugiego rozdziału + rozmowa z saturasem że oczyściłem Starą kopalnie (oczywiście jeszcze ie zacząłem tego robić) no i dołączenie zaś z maga wody na cienia jest szczytem bezczelności dla graczy. Ty sam gothica niszczysz swoim modem.. no i zaczynasz robić tym samym parodię z modyfikacji :) Zapewne wiele osób odkryło tego buga przede mną tak więc nie jestem jedyną osobą. I jeszcze ten dialog z sekciarzem... (quest na ciężką zbroje srażnika) bezi mówi że śniący to demon aczkolwiek nie ukończyłem tego wątku.. Ta rozmowa jest bodaj od wersji alpha ER?

a spieprzaj. out robi wszystko zeby mod byl dobry, spodobal sie wiekszosci graczy (nawet wiekszosc grupy JBWK wyrazilo poparcie dla moda) supportuje moda mimo ze juz dawno mogl go zostawic a w zamian widzi posty takich dziadow.

out nie przejmuj sie i rob dalej

Duke Nukem

Duke Nukem

Król Duke Nukem
posty826
Propsy422
ProfesjaNierób
  • Król Duke Nukem
On już i tak poszczycił się wiedzą w CZ i ER po raz 2 czy 3 tak więc beka z niego w luj :D

Iskiel

Iskiel

Użytkownicy
Miłość, mądrość, odwaga.
posty102
Propsy23
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Miłość, mądrość, odwaga.
Niezły gość, znalazł buga, skorzystał i psioczy. Jak ja znalazłem jakiegoś buga, chyba, że nie był jakiś strasznie rażący tylko taka drobnica, to omijałem udając, że nie widziałem, i tyle. Nawet mając bugi ukończyłem tego czy tamtego moda i fajnie było. Jak się chce to można, ale jak się chce powodów do psioczenia i narzekania, jest tak samo.

A ER zajebiste i tyle, chyba najkonkretniejszy mod do G1, taki bardziej "na nasze czasy", współczesny!

I przy okazji, proponuję dodać do ankiety opcję o osłabieniu pancerzy do poprzedniego stanu lub tylko troszkę, żeby były lepsze niż poprzednio, ale nie aż tak, i do tego nieco większy bonus od Diego (myślimy o 5 zamiast 3, nie?). Tego brakuje, moim zdaniem.

W imieniu całego forum the Modders pragnę wznieść toast za Bractwo Spolszczenia, za ich dobrą robotę i duży wkład w naszą małą społeczność fanów Gothica. Bez nich wiele modów nie zostałoby nam nigdy zaprezentowanych w naszym ojczystym języku. Dziękujemy.

Duke Nukem

Duke Nukem

Król Duke Nukem
posty826
Propsy422
ProfesjaNierób
  • Król Duke Nukem
Niezły gość, znalazł buga, skorzystał i psioczy. Jak ja znalazłem jakiegoś buga, chyba, że nie był jakiś strasznie rażący tylko taka drobnica, to omijałem udając, że nie widziałem, i tyle. Nawet mając bugi ukończyłem tego czy tamtego moda i fajnie było. Jak się chce to można, ale jak się chce powodów do psioczenia i narzekania, jest tak samo.

A ER zajebiste i tyle, chyba najkonkretniejszy mod do G1, taki bardziej "na nasze czasy", współczesny!

I przy okazji, proponuję dodać do ankiety opcję o osłabieniu pancerzy do poprzedniego stanu lub tylko troszkę, żeby były lepsze niż poprzednio, ale nie aż tak, i do tego nieco większy bonus od Diego (myślimy o 5 zamiast 3, nie?). Tego brakuje, moim zdaniem.

I tak dobrze,że patche wchodzą do tego moda i jest wsparcie,gdzie dzisiaj nie znajdzie nikt spolszczonej lub polskiej modyfikacji typu ER, która cały czas będzie rozwijana.

Iskiel

Iskiel

Użytkownicy
Miłość, mądrość, odwaga.
posty102
Propsy23
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Miłość, mądrość, odwaga.
Dokładnie, taki nasz krajowy hit do G1 :ok:

Przy okazji pytanie, Outlander, skoro bunt zbieraczy przechodzi na później, w zamian za to będzie jakieś zadanie od jednego najemnika dla awansu na Szkodnika? Bo któryś tam wymagał od nas pomocy dla tych gości.
I teraz NO jest konkurencyjny dla innych obozów zadaniowo? W sensie, czy zadania są jakieś ciekawe, w sumie nigdy nie doszedłem dalej w modzie niż do 3r (na najnowszej wersji ukończę wreszcie), więc nie wiem, jakie jest to zadanie z Lordami, ale wydaje się być warte zagrania Niebieskimi...

W imieniu całego forum the Modders pragnę wznieść toast za Bractwo Spolszczenia, za ich dobrą robotę i duży wkład w naszą małą społeczność fanów Gothica. Bez nich wiele modów nie zostałoby nam nigdy zaprezentowanych w naszym ojczystym języku. Dziękujemy.

gothic1210
  • Gość
Tak, od Torlofa jest nowy, całkiem zgrabny quest.
Musiałem przypisać te zadania do Nowego Obozu, bo był on zbyt mało atrakcyjny. A na pisanie nowych questów nie mam czasu i zapewniam, że ode mnie już nic nie będzie nowego. Tylko poprawki. Są jednak pewne osoby, które chcą zrobić questpack do ER i zmiksować moda z LZGD, także możecie żyć nadzieją XD Ja do tego ręki osobiście nie przyłożę, ale zezwolenie na użycie skryptów już wydałem. :)

xardas33

xardas33

Użytkownicy
Łowca Smoków
posty423
Propsy81
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Łowca Smoków
I będzie mod "Edycja Rozszerzona z Górniczej Doliny"

Ciekawa pojawił się temat do głosowania i powiem, że żadna opcja mi nie odpowiada :D
Wydaje mi się jednak, że miło by było zwiększyć wszystkie bonusy z +3 do +5 i zamiast ostatniej opcji, która daje po równo lepiej by było dać premię +5 PN, przez co ci najbardziej hejtujący gracze, że od początku będzie za łatwo będą musieli poczekać z wydaniem swoich punktów aż do dojścia do SO :)

gothic1210
  • Gość
Wyzyskk chciał to tak rozbudować, że np. many i zręczności dawać więcej bo nie są na początku tyle warte co siła. A dla tych którzy wybiorą opcję z +1 do wszystkich atrybutów zastąpić opcją +20 do wszystkiego (to miałoby być niby dla tych co chcą mieć łatwiej).

xardas33

xardas33

Użytkownicy
Łowca Smoków
posty423
Propsy81
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Łowca Smoków
@gothic1210 pamiętaj, że to twoja modyfikacja, więc zrobisz jak TY uważasz. Generalnie patrząc:
1. Na samym początku siłą jest najważniejsza faktycznie.
2. Zręczność jest trochę mniej przydatna, ale zawsze taki Diego może nam dołożyć kilka strzał po wybraniu opcji dialogowej ze zręcznością, a jeżeli nie ma na początku jakiegoś słabego łuku to umieścić go w pobliżu lokacji startowej do znalezienia
3. Mana jest najmniej użyteczna, więc diego może nam premiowo dać kilka zwojów ognistej strzały czy sopla, albo je poprostu rozmieścić do znalezienia po drodze do SO.

A przecież wszyscy, którzy mają chęć dostać dany bonus +10, +20, +50, +100, +1000 to zawsze mogą sobie zastosować B -> Marvin -> konsola i sobie dodać :P

0 użytkowników
Do góry