Gothic: Banda Quentina - dyskusja ogólna 3417312 7445

O temacie

Autor

Zaczęty 16.09.2012 roku

Wyświetleń 3417312

Odpowiedzi 7445

Duke Nukem

Duke Nukem

Gry (themodders@telegram)
Król Duke Nukem
posty826
Propsy422
ProfesjaNierób
  • Gry (themodders@telegram)
  • Król Duke Nukem
Pewniak,ale 1.4.7 nie przeszedłem a tam buga to szukać w stogu siana tylko XD więc zabrać się trzeba i przeboleć początek.

gothic1210
  • Gość
Oj tam jeszcze by się trochę gnoju znalazło. XD Odpoczywaj i czekaj na nową :D

Hearthstone

Hearthstone

Użytkownicy
Kto ma odwagę, wygrywa
posty837
Propsy474
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kto ma odwagę, wygrywa
Gdzie pobrać najnowszą wersję edycji rozszerzonej czyli chyba 1.4.7 ?? w temacie z linkami jest wersja 1.4 ??

:D

Andy

Andy

Użytkownicy
posty47
Propsy5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Gdzie pobrać najnowszą wersję edycji rozszerzonej czyli chyba 1.4.7 ?? w temacie z linkami jest wersja 1.4 ??
Pierwsza strona.

Pobieranie:
POBIERZ MOD!
http://www.moddb.com/mods/gothic-edycja-rozszerzona-pl/downloads

Szybkie pytanko, czy w najnowszej wersji możemy wykonywać zadania dla wszystkich gildi przed dołączeniem do Bandytów, czy nadal są blokady jak w starej wersji w która kiedyś grałem?

bojka222

bojka222

Użytkownicy
posty138
Propsy5
  • Użytkownicy
Czy są jakieś bugi, które mogą uniemożliwić przejście gry? Bo w temacie bugi 1.4.7 jest ich trochę, ale raczej to małe bugi.
A i co jest takiego w tym początku, że trzeba go "przeboleć" ? Jest bardzo trudny czy o co chodzi?

bak

bak

Użytkownicy
posty18
Propsy2
  • Użytkownicy
Wersja 1.4.7 działa z DX11?

gothic1210
  • Gość
Nie, dopiero nowa będzie działać.

Duke Nukem

Duke Nukem

Król Duke Nukem
posty826
Propsy422
ProfesjaNierób
  • Król Duke Nukem

Duke Nukem

Gothic: Banda Quentina - dyskusja ogólna
#5127 2016-10-12, 18:08(Ostatnia zmiana: 2016-10-12, 18:15)
Czy są jakieś bugi, które mogą uniemożliwić przejście gry? Bo w temacie bugi 1.4.7 jest ich trochę, ale raczej to małe bugi.
A i co jest takiego w tym początku, że trzeba go "przeboleć" ? Jest bardzo trudny czy o co chodzi?

Trudno w luj nic sam nie zabijesz prócz młodego ścierwojada chyba, że znasz lokalizację pewnego miecza który potrzebuje 28 siły i zadaje 58 dmg którą swoją drogą i tak ci nic nie da, bo początek jest tak czy siak przesrany :trollface:.

bojka222

bojka222

Użytkownicy
posty138
Propsy5
  • Użytkownicy
Nigdy nie rozumiałem idei robienia modów tylko dla masochistów. Cóż...

Duke Nukem

Duke Nukem

Król Duke Nukem
posty826
Propsy422
ProfesjaNierób
  • Król Duke Nukem
Nigdy nie rozumiałem idei robienia modów tylko dla masochistów. Cóż...

Ale zagraj i spróbuj to jest tylko moim zdaniem, twórca tego moda jest zajebisty i mod też tylko balans na początku jest dupa i kamieni kupa,ale tak to mod 9/10 rip dubbing.

bojka222

bojka222

Użytkownicy
posty138
Propsy5
  • Użytkownicy
Wiesz, ja nie twierdzę, że twórca moda jest zły czy cokolwiek bo bardzo go szanuję i na forum jestem od dawna i także od dawna obserwuję jego pracę, ale umówmy się. Dużo ludzi płacze, że community gothica jest jakie jest, ale jak chcąc zachęcić graczy do ponownego przejścia gothica, osób które prawdopodobnie nie grały w niego z 5 lat i teraz wracają i dostają Dark Souls, zamiast kultowej gry z naprawdę zajebistymi dodatkami. Balans w gothicu był spoko, bo nawet jeżeli ktoś był słabszy w "te" gry to dawał radę, ale zawsze znajdą się gracze którzy grają po 1000 raz i piszą, że easy co twórcy modów biorą pod uwagę i wychodzi jak wychodzi, że tylko 10 osób "pro" w gothica gra w tego moda a kolejne 1000 odpuści sobie jak zginie przy pierwszym lepszym potworku który ma być wprowadzeniem do gry . :)

Duke Nukem

Duke Nukem

Król Duke Nukem
posty826
Propsy422
ProfesjaNierób
  • Król Duke Nukem
Ogarnąłem o co chodzi wchodzę po 5 latach do Gothica z modem i ścierwojad mnie zabija,a komputer i monitor w rowie leżą po tym zajściu. Znam ten ból ale dałem radę :). W next patchu ma być łatwiej na początku i to się ceni,że twórca robi z moda arcydzieło  :ok:.

bojka222

bojka222

Użytkownicy
posty138
Propsy5
  • Użytkownicy
Wiesz faktycznie Out może nam usunąć te posty za spam, ale jeżeli chociaż kilka osób to przeczyta to będzie sukces i przyszłe mody będą dla graczy a nie maniaków gothica. Pozdrawiam dobrego wieczoru !

Duke Nukem

Duke Nukem

Król Duke Nukem
posty826
Propsy422
ProfesjaNierób
  • Król Duke Nukem
To nie jest spam tylko dyskusja o modzie, a to że piszą tylko dwie osoby to nie nasz problem.Grunt że coś się dzieje i w następnej łatce początek będzie chociaż trochę łatwiejszy.

xardas33

xardas33

Użytkownicy
Łowca Smoków
posty423
Propsy81
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Łowca Smoków
Ciekawie by było, jakby twórca dał radę wprowadzić poziomy trudności, 2 albo 3 :)
Ja przechodziłem ER na patchu 1.4.5 to fakt było nieraz dość trudno, ale przyjemność z gry była. Mi też pewne rzeczy się nie podobają ale w ogólnym rozrachunku wypada świetnie.

Główna pochwała z mojej strony jest za ciekawe i bardzo logiczne questy (na podstawie dialogów i zapisków w dzienniku można się domyślać jak dalej prowadzić zadanie zamiast szukać gotowych solucji). Dzięki takim zabiegom ja sięgałem po pomoc może w 2, 3 zadaniach a do reszty sam doszedłem :)

No i drugi powód do pochwały to duża zgodność z drugą częścią gry (np. niektóre postacie występujące w G2, 4 rozdział, gdzie część ludzi ucieka z obozów przygotowując się do założenia obozu bandytów w G2 NK). Nie sądze, że jakakolwiek modyfikacja przebije ER pod względem fabularnym.

Duke Nukem

Duke Nukem

Król Duke Nukem
posty826
Propsy422
ProfesjaNierób
  • Król Duke Nukem
Poziomy trudności to dziedzina MT (nie hejtuję moda dla mnie również git majonez). Ja sam ~"Sztuką nie jest zrobienie moda z poziomami trudności,lecz sztuką jest zrobienia moda z 1 poziomem trudności i balansem dla każdego"

xardas33

xardas33

Użytkownicy
Łowca Smoków
posty423
Propsy81
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Łowca Smoków
@Duke Nukem
To raczej niemożliwe, by stworzyć grę z uniwersalnym balansem bo ZAWSZE znajdą się dwie grupy ludzi:
- za łatwo....
- za trudno....

Duke Nukem

Duke Nukem

Król Duke Nukem
posty826
Propsy422
ProfesjaNierób
  • Król Duke Nukem
Niby tak,ale z poziomami jest gorzej dlatego każdy co ma  problem z tym modem to tylko na początku więc w przypadku tego moda da się :).

gothic1210
  • Gość
Celujemy w balans pomiędzy G2 a dodatkiem NK.

(Poprzedni post dałem przypadkowo do złego tematu - ten o W10).

Duke Nukem

Duke Nukem

Król Duke Nukem
posty826
Propsy422
ProfesjaNierób
  • Król Duke Nukem
Wtedy to tylko znaleźć śmiałków do dubbingu i można umierać :D

0 użytkowników
Do góry