Gothic: Banda Quentina - dyskusja ogólna 3418633 7445

O temacie

Autor

Zaczęty 16.09.2012 roku

Wyświetleń 3418633

Odpowiedzi 7445

lennon

lennon

Użytkownicy
posty202
Propsy20
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Roz 1. bez gildii. Gdzie znajde trenera 2reki?

gothic1210
  • Gość
Co tam jeszcze planujesz dodać do najnowszej wersji jak wyjdzie? :D
Nowa wersja to głównie poprawki techniczne. Z najważniejszych rzeczy mamy już m.in. poprawione trialogi (dotychczas niektórym crashowały), naprawiony błąd ze źle wyświetlaną ilością wymaganych PN po przekroczeniu progu, naprawione to toogle desktop i współpraca z DX11, naprawiony błąd pozwalający na zbieranie 2 razy punktów doświadczenia, gdy dobijamy przeciwnika z kuszy, menu łowieckie pod klawiszem ";" zamiast jako przedmiot w ekwipunku itd. To tylko kilka wymienionych. Jest tego więcej. Ze wszystkim pomagał @Splash. :)

Jeśli chodzi o aspekt samej gry to zmiany dotyczą m. in.: handlarzy (dużo lepsze uzupełnianie inwentarza co rozdział), cen, doświadczenia, statystyk przeciwników i wszystkiego co składa się na szerokie pojęcie balansu (np. modlitwy do bogów).

Zmiany fabularne dotyczą z kolei przypisania kilku zadań tylko do gildii (więc w pierwszym rozdziale dostępne jest mniej zadań, Nowy Obóz zyskuje zadania ekskluzywne tylko dla członków gildii itd.). Poza tym kilka zadań zostało przerobionych na bardziej rozbudowane (doszły nowe elementy). Dialogi są bardziej złożone i klimatyczne.

Co jeszcze planuję? Z nowości to pewnie wpadną pasy, które przygotował Mark, kilka zmian w WK (np. ustawienie Strażników tak, żeby Gorn nie spadał w przepaść), nowe znajdźki w świecie, nowe drzewa (nie jestem pewien czy to będzie), dodanie animacji Marka (rąbanie drewna, ogniska itd.) i zmiany w kolejnych zadaniach. Nie będzie tego jakoś bardzo dużo, ale na pewno jak ktoś wnikliwie grał to dostrzeże różnice.

U myśliwych.

sebogothic

sebogothic

Użytkownicy
posty381
Propsy244
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@gothic1210 - A kiedy planujesz wypuścić nową wersję? Bo w sumie właśnie zacząłem ER i nie wiem teraz czy nie czekać na nią.

gothic1210
  • Gość
Nieprędko. Możesz spokojnie grać. Uważaj tylko na znane bugi. Aktualizacji nie ma się co spodziewać jesienią.

EkskrementyBeliara

EkskrementyBeliara

Użytkownicy
posty45
Propsy17
Profesjabrak
  • Zbanowany
W sumie to prawdopodobnie znam odpowiedź ale się zapytam- zapisy z 1.4.7 będą niekompatybilne z nową wersją (1.4.8/1.5 ?) ?

gothic1210
  • Gość
Nie będą. Zbyt złożone zmiany. Niestety.

sebogothic

sebogothic

Użytkownicy
posty381
Propsy244
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@gothic1210 - Ok, dzięki. :) To może jeszcze zapytam o to, która gildia jest najciekawsza i ma najwięcej nowych zadań.

EkskrementyBeliara

EkskrementyBeliara

Użytkownicy
posty45
Propsy17
Profesjabrak
  • Zbanowany
Moim zdaniem Bandyci, ale to tylko moje zdanie.

lennon

lennon

Użytkownicy
posty202
Propsy20
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Niestety u mysliwych stanley nie uczy mnie 2reki , mam tylko mozliwosc handlu z nim . Dodam ze wykonalem wszystkie questy u mysliwych i zostalem juz nim. Moze jest jeszcze jakis inny nauczyciel 2reki w GD (1 rozdzial bez gildi) , albo cos z stanleyem zle zrobilem?(jeszcze wyczyscilem sam gobliny zanim otrzymalem questa i oddalem alexowi ten kielich oraz pierscien clawowi , to przez to ? ) dziekiuje z odpowiedz.

Edit:po dolaczeniu do bandytow nadal niemoge uczyc sie 2 reki ( u doyla niemoge). Ma ktos moze jakies pomysly???

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
Co tam jeszcze planujesz dodać do najnowszej wersji jak wyjdzie? :D
Nowa wersja to głównie poprawki techniczne. Z najważniejszych rzeczy mamy już m.in. poprawione trialogi (dotychczas niektórym crashowały), naprawiony błąd ze źle wyświetlaną ilością wymaganych PN po przekroczeniu progu, naprawione to toogle desktop i współpraca z DX11, naprawiony błąd pozwalający na zbieranie 2 razy punktów doświadczenia, gdy dobijamy przeciwnika z kuszy, menu łowieckie pod klawiszem ";" zamiast jako przedmiot w ekwipunku itd. To tylko kilka wymienionych. Jest tego więcej. Ze wszystkim pomagał @Splash. :)

Jeśli chodzi o aspekt samej gry to zmiany dotyczą m. in.: handlarzy (dużo lepsze uzupełnianie inwentarza co rozdział), cen, doświadczenia, statystyk przeciwników i wszystkiego co składa się na szerokie pojęcie balansu (np. modlitwy do bogów).

Zmiany fabularne dotyczą z kolei przypisania kilku zadań tylko do gildii (więc w pierwszym rozdziale dostępne jest mniej zadań, Nowy Obóz zyskuje zadania ekskluzywne tylko dla członków gildii itd.). Poza tym kilka zadań zostało przerobionych na bardziej rozbudowane (doszły nowe elementy). Dialogi są bardziej złożone i klimatyczne.

Co jeszcze planuję? Z nowości to pewnie wpadną pasy, które przygotował Mark, kilka zmian w WK (np. ustawienie Strażników tak, żeby Gorn nie spadał w przepaść), nowe znajdźki w świecie, nowe drzewa (nie jestem pewien czy to będzie), dodanie animacji Marka (rąbanie drewna, ogniska itd.) i zmiany w kolejnych zadaniach. Nie będzie tego jakoś bardzo dużo, ale na pewno jak ktoś wnikliwie grał to dostrzeże różnice.

U myśliwych.

Czyli, że balans będzie przerobiony na nowo? Jeśli gra w końcu będzie grywalna, niestety obecny balans rozgrywki był beznadziejny, jeśli tak to od razu zabieram się za grę od nowa.

Jakub91

Jakub91

Użytkownicy
posty647
Propsy204
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Co ci się nie podoba w obecnym balansie ?

Ponior

Ponior

Użytkownicy
posty59
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam.
Może dałoby rade wydać szybciej chociaż łatke do dx11, bo teraz napisów nie widać w grze.
z góry dziekuje.

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
Co ci się nie podoba w obecnym balansie ?
Na przykład to, że za troll dostajemy tylko 200 expa, ja bym tą wartość zwiększył do jakiejś rozsądnej, zrobił poziom trudności bardzo podobny do tego z nocy kruka, oraz dodał więcej bossów itd. Zwiększył bym obrażenia i wymaganą siłę na znacznie większą tak jak to było w nocy kruka.

Dija

Dija

Użytkownicy
posty2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ok to ja mam małe pytanie. Czy ten mod jest tłumaczony na jakiś inny język w innych grupach fanowsko-moderskich? ;) ktoś coś wie? Ja nic nie widzę, ale ...

Glaca

Glaca

Użytkownicy
TheRouke (Роук)
posty540
Propsy49
ProfesjaNierób
  • Zbanowany
  • TheRouke (Роук)
Em może byś zmienił jego nick(Snake) na inny, ponieważ mamy już Węża w kopalni...

PL|RU|EN

Ukończone mody:

G1 Mroczne Tajemnice
G1 Edycja Rozszerzona
G1 Orcades
G2 Returning ReBalance 2.1
G2 Kyrus
G2 Podróżnik za Liniami Wroga
G2 Złote Wrota
G2 Dark Saga
G2 Z życia Złodzieja

gothic1210
  • Gość
w wersji angielskiej wąż z sk jest viper więc nie koliduje

Fayors

Fayors

Użytkownicy
posty259
Propsy34
Profesjabrak
  • Użytkownicy
W tym modzie podoba mi się przede wszystkim balans rozgrywki. Walka ze zwierzętami, potem z pełzaczami i orkami... czuć, że wraz z postępem fabularnym gra jest coraz trudniejsza i musimy stawić czoła potężniejszym przeciwnikom, których o wiele trudniej jest zabić. Tylko szkoda że to trwa mniej więcej do połowy 3 rozdziału :(

gothic1210
  • Gość
Zrobiłem bonus za pierwszą krew, żeby odrobinę ułatwić początek gry.

Duke Nukem

Duke Nukem

Gry (themodders@telegram)
Król Duke Nukem
posty826
Propsy422
ProfesjaNierób
  • Gry (themodders@telegram)
  • Król Duke Nukem
Szczerze powiedziawszy muszę wziąć się za siebie i przejść  moda na tym balansie w 1.4.7  bo początek zawsze mnie zniechęcał do grania.

gothic1210
  • Gość
Po dłuższej przerwie na pewno będzie warto obczaić nową wersję :D

0 użytkowników
Do góry