Gothic: Banda Quentina - dyskusja ogólna 3413680 7445

O temacie

Autor

Zaczęty 16.09.2012 roku

Wyświetleń 3413680

Odpowiedzi 7445

Jakub91

Jakub91

Użytkownicy
posty647
Propsy204
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ja nie mogę, nie dziwie się że autor dał sobie spokój ze społecznością graczy jeśli co chwile są pytania o najprostsze rzeczy. Miejcie trochę szacunku dla pracy @gothic1210 i spróbujcie pomyśleć zanim zadacie durne pytanie. Tak trudno przeczytać dziennik popytać npc przecież to jest solą RPG a nie tutorial od A do Z i jeszcze spis wszystkiego co zrobić czego nie. Smutłęm jak widzę, taki brak szacunku dla czyjejś pracy.

Narkan

Narkan

Użytkownicy
posty435
Propsy115
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Teraz są czasy "idź do punktu b", który jednocześnie jest wskazany na mapie i często jeszcze strzałka kierujące gracza xD

Token

Token

Użytkownicy
posty125
Propsy9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
A ja zadam durne pytanie by się upewnić. Da się u kogoś nauczyć walki bronią jednoręczną bez dołączenia do obozu?

Bragomir

Bragomir

Użytkownicy
posty20
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Da się! U Stanley'a z obozu myśliwych, ale tylko do 4 lvl.

saint269

saint269

Użytkownicy
posty109
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
czy będzie można dostać zbroje garotnika?

Token

Token

Użytkownicy
posty125
Propsy9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Opłaca się nie oddawać kamienia wiedzy Jimowi? W sumie nie mogę go użyć, ale może się przyda jeszcze?

KUBA - 4477

KUBA - 4477

Użytkownicy
Człowiekowi wilkiem, wilkowi człowiekiem.
posty83
Propsy21
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Człowiekowi wilkiem, wilkowi człowiekiem.
Token, z tego co mi wiadomo, kamień wiedzy można później sprzedać Miltenowi. Tak czy inaczej, ja bym go sobie zatrzymał, bo Jim i tak nic nam za niego nie da, a czy mu go oddamy, czy nie, to już kompletnie nie ma znaczenia. Gość chce nas wydymać i wyłudzić kamień, na miejscu Bezimiennego bym mu go nie oddał. Sam zdecyduj.

Przy okazji, ktoś pisał, że w górach, niedaleko placu wymian, są dwie ukryte skrzynie, ktoś może dokładniej opisać, jak do nich dotrzeć ? Jedna niby jest gdzieś nad placem, ale pewien nie jestem, a druga za jakimś głazem, pewnie za wisielcem, w pół drogi do S.O.

Siłą watahy - wilk. Siłą wilka - wataha.

blackero

blackero

Użytkownicy
posty232
Propsy13
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Wiadomo co się stało z gothic1210?

KUBA - 4477

KUBA - 4477

Użytkownicy
posty83
Propsy21
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Walnął wszystkim, usunął, co miał i co mógł (chyba) i, jak to mówią, pojechał w Bieszczady. Twierdził, że zmarnował 4 lata na modding, bo na koniec ludzie narzekali, że mod nie jest aż tak szałowy. Szczerze mówiąc, w niektórych miejscach sam się trochę zawiodłem, ale trzeba powiedzieć otwarcie - tego moda zabiły OCZEKIWANIA ludzi. Ludzie, w tym ja, zbyt wiele oczekiwali, i autor nie dał rady sprostać. Nikt by nie dał, bo każdy jest tylko człowiekiem. W moim odczuciu jednak autor źle postąpił, wycinając niektóre wątki z poprzednich wersji (czarny mag Corristo na czele), a i niektóre drobne zmiany były na minus względem wersji poprzednich. Pamiętam, jak zagrałem w 1.4, i u kupca np. można było kupić łuk ogłuszający i długi miecz na siłę i zręczność, to dodawało klimatu w jakimś stopniu. W kilku miejscach też level design zrobił krok wstecz względem choćby Content Moda, a to też się liczyło. No i ludzie, widząc, co dostali, i konfrontując to z własnymi oczekiwaniami "z kosmosu", wylali żale na autora, ten nie wytrzymał, i nastąpił koniec.

Bragomir

Bragomir

Użytkownicy
posty20
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@up Mamy takie bronie jak: ogłuszacz dostępny u Cavalona czy projekt Rapiera do kupienia u Darriona w 2 lub 3 rozdziale (z opisu broń solidna, bo 40 wymaganej zręki i 60 dmg).

Sam mam pytanie. U kogo można się nauczyć alchemii na mistrza? Myślałem, że będzie to Nefarius lecz jedyną opcją dialogową jest u niego handel. Dodam, że mam III rozdział i szukam kamieni ogniskujących.

Necro59

Necro59

Użytkownicy
Nekromanta
posty1002
Propsy98
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nekromanta
Briam w obozie bandytów.

"Jestem NAJLEPSZYM Nekromantą na świecie, jedynym władcą podziemi, ożywieńców, i demonów... Dziwko!"

PC, na którym siedzę:

Karta Graficzna: GeForce GTX 550Ti
Procesor: Intel(R) Core(TM) Quad CPU Q9300 @ 2.50GHz
Pamięć: 3,00GB pamięci RAM (użyteczne 3,00 GB)
System Operacyjny: Windows 7 Ultimate.

KUBA - 4477

KUBA - 4477

Użytkownicy
posty83
Propsy21
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Calom uczył na mistrza, jak możesz, popatrz u innych alchemików, ale tylko o nim wiem na pewno. Chyba już nie nauczysz się tego u nikogo, ale kto wie ? A u Magów Wody nie czasem to Riordian był od alchemii, a nie Nefarius ?

Zohrokey

Zohrokey

Użytkownicy
Buggerfall
posty138
Propsy51
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Buggerfall
Przy okazji, ktoś pisał, że w górach, niedaleko placu wymian, są dwie ukryte skrzynie, ktoś może dokładniej opisać, jak do nich dotrzeć ? Jedna niby jest gdzieś nad placem, ale pewien nie jestem, a druga za jakimś głazem, pewnie za wisielcem, w pół drogi do S.O.

Tu są zdjęcia z położeniem tych skrzyń...

Dwa ostatnie zdjęcia przedstawiają miejsca w których najlepiej zacząć się się wspinać

Steam

System operacyjny: Windoors 10 Home (64-bitowy)
GeForce GT 740M
8GB RAM
Intel i5-3317U/1.70GHz CPU

KUBA - 4477

KUBA - 4477

Użytkownicy
posty83
Propsy21
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Dzięki, przyda się. Normalnie pewnie bym nie sprawdził, bo w takich miejscach rzadko co jest.
Jak będziecie w okolicy krypty Miltena z 3r, i będziecie szli w stronę ziem orków, wejdźcie sobie po górach w stronę miasta orków, właśnie w takim małym przejściu z okolicy krypty na ziemie, i połaźcie trochę po całej okolicy, tam też coś niecoś się znajdzie.

Bragomir

Bragomir

Użytkownicy
posty20
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cóż, dzięki za odpowiedzi. Jednak gram po stronie SO, także na spotkanie z Briamem przyjdzie mi poczekać. A Kaloma już nie dogonię :D.

Hosni

Hosni

Użytkownicy
posty149
Propsy51
ProfesjaAktor głosowy
  • Użytkownicy
Ktoś wie może gdzie jest skrytka dla Willa?

Użyczyłem głosu w modyfikacjach:
- Wyspa [G1]
- Laer Gjoll [G2]
- Mag [G2]

tuldor88

tuldor88

Użytkownicy
Spamer, hejter, męczydupa
posty187
Propsy41
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Spamer, hejter, męczydupa
@Kuba jak dla mnie usunięcie wątku czarnego maga-coristo to coś pozytywnego bo motyw był mówiąc z lekka z dupy skoro nigdzie potem ani w G2 ani w samym G1 sie o tym nie wspomina, ba Milten mówi że uciekł ale widział że strażnicy gomeza zabili WSZYSTKICH magów ognia (jak wszystkich to wszystkich!). Fakt że Outlander wyciachał ten motyw jest jak najbardziej na wielki + (w modzie jest wystarczająco nowych, dobrych, klimatycznych zadań by nie płakać ze to znikło)

Co do skrzyń to jedna jest nad opuszczoną kopalnią - wchodzisz na pułkę skalną na jakiej masz goblina, 2 ścierwojady i 2 kretoszczury oraz nowego NPC i idziesz (na niej) w stronę Starego Obozu, skrzynia jest w pobliżu urwiska.
Do drugiej musisz się dostać z tego miejsca gdzie jest samotny kretoszczur i stary miecz - po prawej stronie dasz radę wejść po skałach, skrzynia jest na stoku między placem wymian a kotliną w jakiej siedzi Quentin

EDIT: Taa, tak to jest jak się odpisuje a nie zauważy że jest nowa strona w temacie :facepalm:

KUBA - 4477

KUBA - 4477

Użytkownicy
posty83
Propsy21
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Co do czarnego maga, to może i racja, w sumie nie znałem dokładnie tego wątku, nigdy nie doszedłem w ER do 2r i dalej, a ktoś pisał, że motyw przedni. Co do tej skrzyni przy urwisku, znalazłem ją już wcześniej, ale jest jeszcze jedna, o której nie mówisz, a która jest na "skrinach" Zohrokeya. Tak czy inaczej, dzięki, teraz łatwiej tą jedną wyhaczę.

tuldor88

tuldor88

Użytkownicy
Spamer, hejter, męczydupa
posty187
Propsy41
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Spamer, hejter, męczydupa
Opisałem obie a nie jedną ;) Zasadniczo motyw był taki iż Coristo przeżył wymordowanie magów ognia bo przeszedł na stronę beliara i został czarnym magiem jakiego spotykaliśmy potem w świątyni śniącego - dlatego wolę obecną wersję ;)

quentin123

quentin123

Użytkownicy
posty154
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam chec pograc w Gothica ER lub Dark Saga. Pisze lub bo nie  wiem przy ktorej bede sie lepiej bawil a nie bardzo mam czas aby w obie grac.
Dark saga jest mi troche znana bo udalo mi sie juz wyjsc z kopalni i troche tam pograc lecz potem mnie znudzila.
Gothic ER moglby byc fajna modyfikacja lecz nie bardzo wiem jaka gildia i czy warto dla tych questow poswiecac tyle czasu, czy tez lepiej zaczekac az mnie najdzie na granie W Gothic 1 i przy okazji cyknac ER. 

0 użytkowników
Do góry