Gothic: Banda Quentina - dyskusja ogólna 3455168 7447

O temacie

Autor

Zaczęty 16.09.2012 roku

Wyświetleń 3455168

Odpowiedzi 7447

Squerol

Squerol

Użytkownicy
twój stary
posty712
Propsy547
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • twój stary
może wgraj fixa z pkt 10? http://gothic-edycjamod.bplaced.net/showthread.php?tid=65 Nie mam pomysłu na to.
Mi również rozwiązało problem z uruchamianiem, gra śmiga jak należy  :ok: Naprawdę świetna robota z przeniesieniem zasad systemu walki z Gothic'a II, ta zmiana + FPS patch naprawdę polepszają grywalność Gothiczka I  :ok: :ok: :ok:

Narkan

Narkan

Użytkownicy
posty435
Propsy115
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Naprawdę świetna robota z przeniesieniem zasad systemu walki z Gothic'a II

Co masz na myśli? Ja jak narazie nie zauważyłem różnicy...  :pokerface:

gothic1210
  • Gość
Krótkie opisy ścieżek w odpowiedzi na pytania o zmiany.
http://gothic-edycjamod.bplaced.net/showthread.php?tid=364

Squerol

Squerol

Użytkownicy
twój stary
posty712
Propsy547
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • twój stary
Naprawdę świetna robota z przeniesieniem zasad systemu walki z Gothic'a II

Co masz na myśli? Ja jak narazie nie zauważyłem różnicy...  :pokerface:
Zasady walki wręcz jak w G2, tzn. styl blokowania z G2 - można blokować tylko broń białą, a nie wszystko; pojedyncze animacje bloku, nie 1 ciągła animacja; odskoki do tyłu z G2 - blokują broń białą i unikają ciosy potworów, nie jak w G1 gdzie odskoki chuja dawały - tak czy siak obrywaliśmi, blok był tylko użyteczny.
Dzięki tym zmianom koniec starć typu trzymam blok-atak-trzymam blok-atak-trzymam blok-atak....

KUBA - 4477

KUBA - 4477

Użytkownicy
Człowiekowi wilkiem, wilkowi człowiekiem.
posty83
Propsy21
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Człowiekowi wilkiem, wilkowi człowiekiem.
Nim odpalę ER, chciałbym rozjaśnić kilka kwestii - jak wygląda tutaj sprawa zdolności związanych z kradzieżą ? Czy trzeba nauczyć się otwierania zamków, żeby zacząć je otwierać ? Czy może jest tak, jak było zawsze w G1 ? Czy opłaca się uczyć Kradzieży ? I czy wygląda ona tak, jak zawsze wyglądała, czy też jest zrobiona na wzór tej z G2NK ? I czy będzie można w 3r odbyć pojedynek z Blizną na Arenie ? I jeśli tak, to czy Bandytą będzie można tak samo ?
Z góry dzięki za odpowiedzi i gratulacje dla autorów moda za jego ukończenie  :ok:. Zasłużyliście panowie na długie ferie.

Siłą watahy - wilk. Siłą wilka - wataha.

saint269

saint269

Użytkownicy
posty109
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
nie trzeba uczyć się otwierania zamków :)

Post połączony: 2016-02-06, 23:19
a jeśli np. zostanę kretem to będę musiał dołączyć do NO czy można do innego obozu też dołaczyć?

KarolskyDamiansky

KarolskyDamiansky

Użytkownicy
Strażnik Strażników
posty78
Propsy4
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Strażnik Strażników
Dobra a więc, pograłem w modzika jak na razie dwie godzinki i moje odczucia są takie : Podoba mi się to że wiele "Bezimiennych" ma teraz coś do powiedzenia o sobie, podobają mi się również zmiany w mechanice walki, ogólnie podoba mi się wszystko :) lecz dziwne dla mnie jest to że np : o 12 w dzień jest dość ciemno można by rzec tak mniej więcej jak o 18 w normalnym Gothicu, lecz daje to zajebi*ty efekt w nocy, gdyż biegałem se po NO z pochodnią, i gdy ją zgasiłem, aż się zdziwiłem. No i nie wiem jeszcze jaką Gildię wybrać, bo nie wiem w której jest najwięcej zmian, ale na zastanowienie się mam jeszcze czas bo dopiero 2 lvl ;p btw : Graty za wspaniałą robotę panowie, dzięki takim jak wy nasz kochany Gothic wciąż żyje !

Post połączony: 2016-02-07, 00:07
nie trzeba uczyć się otwierania zamków :)

Post połączony: 2016-02-06, 23:19
a jeśli np. zostanę kretem to będę musiał dołączyć do NO czy można do innego obozu też dołaczyć?
Normalnie to chyba musisz już do NO, ale w poprzednich wersjach, mogłeś jeszcze poprzez pomoc takiemu jednemu (Bez spoilerów) zostać cieniem, więc w tej chyba też będziesz mógł

"Smoki mają jakiegoś władcę, ale nie chcą o nim nic mówić. Oczywiście poza tekstami typu „Nasz pan przyjdzie i zniszczy świat” i takie tam" - Z pamiętnika Bezimiennego, ???r

Mark56

Mark56

Moderator
som veľký magič
posty1632
Propsy1846
ProfesjaAnimator
  • Moderator
  • som veľký magič
Zasady walki wręcz jak w G2, tzn. styl blokowania z G2 - można blokować tylko broń białą, a nie wszystko; pojedyncze animacje bloku, nie 1 ciągła animacja; odskoki do tyłu z G2 - blokują broń białą i unikają ciosy potworów, nie jak w G1 gdzie odskoki chuja dawały - tak czy siak obrywaliśmi, blok był tylko użyteczny.
Dzięki tym zmianom koniec starć typu trzymam blok-atak-trzymam blok-atak-trzymam blok-atak....

Pro Tip - W Gothic 1 istnieje odskok jak i odskok z blokiem, widocznie mało kto o nim wie.
Naciskanie strzałki w tył to normalny odskok bez obrony,
Naciskanie strzałki w tył, gdy trzymamy RMB (right mouse button), powoduje klasyczny odskok z blokiem na jaki jest każdy przyzwyczajony z G2.
 :ohmy:

Squerol

Squerol

Użytkownicy
twój stary
posty712
Propsy547
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • twój stary
Pro Tip - W Gothic 1 istnieje odskok jak i odskok z blokiem, widocznie mało kto o nim wie.
Naciskanie strzałki w tył to normalny odskok bez obrony,
Naciskanie strzałki w tył, gdy trzymamy RMB (right mouse button), powoduje klasyczny odskok z blokiem na jaki jest każdy przyzwyczajony z G2.
 :ohmy:
Tylenaście razy katowałem Gothiczka a pierwsze słysze o takim czymś  O_O, dzięki za ciekawostke  :ok: :ok:  :ok: :ok: :ok:

Mark56

Mark56

Moderator
som veľký magič
posty1632
Propsy1846
ProfesjaAnimator
  • Moderator
  • som veľký magič
Aha a tez fix v ER polega na przełączeniu z odskoku do tego odskoku z blokiem w bardzo krótkim czasie. Ale wciąż jest możliwość zostania trafionym. metoda z użyciem myszki jest raczej 100%

pudzianek1

pudzianek1

Użytkownicy
posty206
Propsy11
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
o co chodzi z tym odskokiem i blokiem 

Splash

Splash

Moderator
posty4213
Propsy3414
ProfesjaNierób
  • Moderator
Chodzi o to, że jak odskoczysz do tyłu z wyciągniętą bronią, to postać broni się przed ciosem jak w Gothicu 2.

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

Siemekk

Siemekk

Złote Wrota
posty2143
Propsy1154
ProfesjaProgramista
  • Złote Wrota
Ktoś może mi powiedzieć:
Spoiler
Gdzie znajdę tego Kopacz od Snafa :F (Tego na W lub na T) Godzinę szukałem po SO i nigdzie go nie było... I takie drugie pytanie ile PN muszę władować aby mieć nową animacje walki 2h? Także co mam zrobić gdy mam już mapę od Grahama?  Chodziłem na plac wymian i do Draxa oraz Skazy...
Z góry dzięki za odpowiedź :)

P.S A Splash w szafie i nie ma psychy by mi dać bana.

Stonnos111

Stonnos111

Użytkownicy
posty301
Propsy53
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ktoś może mi powiedzieć:
Spoiler
Gdzie znajdę tego Kopacz od Snafa :F (Tego na W lub na T) Godzinę szukałem po SO i nigdzie go nie było... I takie drugie pytanie ile PN muszę władować aby mieć nową animacje walki 2h? Także co mam zrobić gdy mam już mapę od Grahama?  Chodziłem na plac wymian i do Draxa oraz Skazy...
Z góry dzięki za odpowiedź :)
Sam się o to pytałem i sam to sobie rozwiązałem :P Kopacz od snafa jest miedzy bramą a zawaloną wieżą, animacja pojawia się w 20% umiejętności czyli 4 poziom, a jeśli chodzi o grahama to najpierw trzeba iść do skazy z spodniami kopacza i da nam podrobiony list.

"A człowiek pokonał bestię która wróciła do królestwa Beliara"

Siemekk

Siemekk

Złote Wrota
posty2143
Propsy1154
ProfesjaProgramista
  • Złote Wrota
Ok dzięki :) co do Grahama mam mapę ale nie wiem co robić (mam spodnie itp.) mówił coś o placu wymian ale Orry nie ma nic ciekawego do powiedzonka :/

P.S A Splash w szafie i nie ma psychy by mi dać bana.

gothic1210
  • Gość
z robotnikiem pogadaj

pudzianek1

pudzianek1

Użytkownicy
posty206
Propsy11
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
niewiem czy tesz tak macie ale czasami mi sie bezi zatrzymuje  i dopiero jak nacisne 2 raz to idzie tesz tak jest przy skakaniu

modzel982

modzel982

Użytkownicy
posty8
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Siemka,jak zrobic zadanie  Strażnik w karczmie? W karczmie w nocy pojawia się rączka ale nie mam z nim żadnych opcji dialogowych.Poszedlem do snafa lecz nie ma on tez żadnych opcji dialogowych związanych z tym zadaniem (w informacjach tez nie ma) Scatty tak samo,gravo tez.Co powinienem zrobic?

Jakub91

Jakub91

Użytkownicy
posty647
Propsy204
Profesjabrak
  • Użytkownicy
11 godzin gry. Planuje przejść jako bandyta. Ogólnie naprawdę kawał dobrej roboty. Ciężko się do czegoś przyczepić. Fajnie skonstruowane zadania. Mam nadzieję, że rozgrywka będzie równie dobra jak na początku. Poziom trudności całkiem dobry i wymagający. Na 6 poziomie dopiero pokonałem Kirga i zabijam jaszczury. Moim zdaniem (nie trzeba go brać pod uwagę ;p) kiepsko wyglądają zbroje cienia. Tekstura jest po prostu brzydka i nie pasuje. Trochę zbyt łatwo zdobywa się rudę, pochodziłem trochę po świecie i mam już 3,500 bryłek. Do tego wkurzające jest chodzenie do łowców orków przez góry, nie dałoby się zrobić im drzwi w tej palisadzie ? Fajnie gdyby został zmieniony model stołu alchemicznego. To chyba najbrzydsza rzecz w gothic 1. Mam jednak pytanie :

1. Jak działa kradzież kieszonkowa i co na nią wpływa (zręczność) ? Mam zadanie z kradzieżą klucza 
    kopacza i raportu ze starego obozu. Jednak cały czas "jest zbyt duże ryzyko". Czy wystarczy okraść
    NPC gdy będzie sam, czy potrzebuję 2 stopnia umiejętności  ?

0 użytkowników
Do góry