Gothic: Banda Quentina - dyskusja ogólna 3420389 7445

O temacie

Autor

Zaczęty 16.09.2012 roku

Wyświetleń 3420389

Odpowiedzi 7445

gothic1210
  • Gość
Jak mam znaleźć zaginioną liste Diego?
dosc późna odpowiedź, ale jeśli dalej nie znalazłeś to jest w jaskini z zębaczami między  SO a starą kopalnią.

Post połączony: 2015-02-19, 18:38
Może to pytanie już się pojawiło ale nie chce mi się grzebać przez 100+ stron. Claw uczy alchemii za 10pn i odrazu dostajemy mistrza, z kolei calome, Riordian i Damarok uczą dwupoziomowo, czy to się czymś od siebie różni, czy jednak nie i wydanie tych 10 punktów nauki u Clawa daje nam takie same możliwości jak alchemia po wydaniu 30 punktów u pozostałych alchemików?
To bug. Dobrze, że go znalazłeś!  :ok: W tym momencie poprawiłem. Na początku marca ukaże się kolejny patch.
Poza poprawkami planuję także rozbudować dwa questy w Bractwie: Tajemniczy handlarz i Seria zabójstw w bractwie. Oba zadania zostaną rozbudowane, a dialogi przerobione, a zadanie z serią zabójstw będzie tylko dla Guru, ponieważ Guru na dzień dzisiejszy nie ma żadnych zadań. Dla Guru dojdą też nowe dialogi. Wiem, że jedno zadanie to mało, ale te dialogi dodatkowo ubogacą grę. Na razie tylko tyle jestem w stanie zrobić i wierzę, że to rozumiecie  :)

Jakub91

Jakub91

Użytkownicy
posty647
Propsy204
Profesjabrak
  • Użytkownicy
A zadanie z tajemniczym strażnikiem świątynnym- mordercą ? Zleca je Magnus ale w mojej grze nie zostało wpisane nawet do dziennika zadań ? Gdzieś czytałem solucję i jest ono dość ciekawe, także szkoda by było.

Smutłem ;(

gothic1210
  • Gość
A zadanie z tajemniczym strażnikiem świątynnym- mordercą ? Zleca je Magnus ale w mojej grze nie zostało wpisane nawet do dziennika zadań ? Gdzieś czytałem solucję i jest ono dość ciekawe, także szkoda by było.
Zadanie jest usunięte i nie zostanie przywrócone. W grze się nie pojawia i tak ma być. Raportując to jako bug tylko mnie denerwujecie dodatkowo, bo zachodziłem w głowę, jak mogliście przyjąć to zadanie skoro usunąłem wpisy u Magnusa... Dopiero potem się skapnąłem, że jakąś solucję przeczytaliście i na tej podstawie zgłaszacie. Przypominam, że oficjalna strona moda jest tu: http://gothic-edycjamod.bplaced.net/index.php a inne to tylko relikt przeszłości.

Dyzmen

Dyzmen

Użytkownicy
posty1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ja mam pytanie odnośnie zadania "Nieznany bóg" od Drago w którym mam dostarczyć trzy runy z bractwa, kiedy daję je Drago, on mówi bym poczekał jakiś czas na wyniki badań. Jednak ani przespanie kilku lub nawet kilkunastu nocy nie daje efektu, nie mam opcji dialogowej gdy np. przejdę do wielkiego przywołania ani gdy zbiorę wszystkie kamienie ogniskujące, a to ostatni gwizdek dla magów ognia. Więc bug, czy coś źle zrobiłem? chyba że może powinienem to zrobić przed oddaniem jaj Kalomowi, ale to raczej nie miało wpływu,hm?

sakhall

sakhall

Użytkownicy
posty3
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Aż głupio mi pytać, bom nieraz w Gothica grał i zawsze wszystko miałem ogarnięte, ale w tej modyfikacji, jak to bywa w modyfikacji, jest inaczej. Otóż mam problem. Mam 3 lvl, 30 punktów umiejętności i kompletnie nie wiem u kogo mogę nauczyć się siły. Podajcie mi tylko proszę kto jest w stanie mnie tego nauczyć. Diego, o dziwo, nie ma tej opcji dialogowej. Ja natomiast robię misję dla Quentina, gdyż chcę zostać członkiem obozu bandytów.

maridok

maridok

Użytkownicy
posty30
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
A ja sobie jeszcze poczekam na patcha i dopiero zagram :3

sakhall

sakhall

Użytkownicy
posty3
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ej ziomki, nie ma pytania już. Zapomniałem po prostu uprzednio pogadać z Thorusem. Wszystko już jest okej :D

arek301

arek301

Użytkownicy
posty5
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Modyfikacja podoba mi się,jest ciekawa i znacznie rozbudowuje gothica .  Ale na marginesie znalazłem taki jeden mały szkopuł. W zadaniu zauważyłem że na grobach są krzyże. A  na grobach w  serii gothic nie było  krzyży a  także nie ma wzmianki o nich w księgach itp.

Sagez

Sagez

Użytkownicy
posty52
Propsy11
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dwa słowa: zbroja Gomeza :D

Mark56

Mark56

Moderator
som veľký magič
posty1632
Propsy1846
ProfesjaAnimator
  • Moderator
  • som veľký magič
Modyfikacja podoba mi się,jest ciekawa i znacznie rozbudowuje gothica .  Ale na marginesie znalazłem taki jeden mały szkopuł. W zadaniu zauważyłem że na grobach są krzyże. A  na grobach w  serii gothic nie było  krzyży a  także nie ma wzmianki o nich w księgach itp.

Dołączam sie, trochę dziwne było mieszać gothic z chrześcijaństwem.
Najlepiej by pooglądać jak to zrobione w innych Gothicach. Groby paladynów z G2 najbardziej przypominają te co sa w modyfikacji. Po prostu gromada kamieni + drzewo w ziemi i jakiś przedmiot przypominający ta osobę .

Freezy

Freezy

Użytkownicy
posty2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam, co zrobić żeby zostać szkodnikiem/najemnikiem? gram już chwile i za cholerę nie da się do nich przyłączyć(mimo, ze wykonałem wszystkie zadania). U Laresa pojawiła się opcja zapytania o przyłączenie ale nie miałem jeszcze 5 lvl'u. Po wbiciu już jej nie ma.  W opisie gildii pisze ze jestem kretem. Zadania o przyłączenie się do NO przeszły do niewykonanych i utknąłem. Co robić?

gothic1210
  • Gość

Dołączam sie, trochę dziwne było mieszać gothic z chrześcijaństwem.
Najlepiej by pooglądać jak to zrobione w innych Gothicach. Groby paladynów z G2 najbardziej przypominają te co sa w modyfikacji. Po prostu gromada kamieni + drzewo w ziemi i jakiś przedmiot przypominający ta osobę .
http://www.worldofgothic.de/?go=moddb&action=view&fileID=232&cat=20&page=4&order=0

@Freezy poczekaj na patch.

Schmidtek

Schmidtek

Użytkownicy
posty129
Propsy22
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Może jeszcze Gomezowi niech zmieni zbroje na szate guru, bo jest na niej scena ukrzyżowania.

Dreamerion

Dreamerion

RaveN Studio
too old too cold
posty508
Propsy809
ProfesjaKompozytor
  • RaveN Studio
  • too old too cold

Dreamerion
RaveN Studio

Gothic: Banda Quentina - dyskusja ogólna
#3053 2015-02-21, 12:17(Ostatnia zmiana: 2015-02-21, 12:28)
Póki co mam za sobą 30h gry i bardzo podoba mi się balans. Można zrobić bardzo uniwersalną postać, mam maga bojowego z dobrze opanowanym łukiem, alchemią i zdolnościami myśliwskimi. Można by nawet jeszcze ciut zwiększyć ilość punktów doświadczenia potrzebnych do zdobycia poziomu. Ograniczyłbym też w ogromnym stopniu dostęp do rudy bo można się bogacić w zbyt łatwy sposób.

Trochę przypadkowo zostałem cieniem w SO, bo robiłem zadania dla NO i przy zadaniu z zabiciem Firna odprowadziłem go do obozu. Wybierając taką ścieżkę do przyłączenia się do obozu, gra potem troszkę świruje, bo np. Artegor najpierw mówi, że możemy wejść do kopalni, potem zaraz włącza mu się kwestia, że musimy mieć pozwolenie, a po ataku SO na wolną kopalnię dostajemy zadanie od bodajże Doyle'a o przyłączenie się do przemytników i odblokowują się kwestie Diega, już nie pamiętam jakie. Ogóle najpierw zdradziłem Nowy Obóz, potem zdradziłem Stary Obóz, by ostatecznie znów być w Nowym Obozie :p

Necro59

Necro59

Użytkownicy
Nekromanta
posty1002
Propsy98
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nekromanta
W sumie macie rację. Nigdy w żadnej części Gothica nie znalazłem ani jednego krzyża, bo jaki bóg w tej grze umarł na krzyżu? W naszej religii jest tak, że Bóg umarł na krzyżu dla nas, co oznacza, że krzyż stał się naszym symbolem wiary.

"Jestem NAJLEPSZYM Nekromantą na świecie, jedynym władcą podziemi, ożywieńców, i demonów... Dziwko!"

PC, na którym siedzę:

Karta Graficzna: GeForce GTX 550Ti
Procesor: Intel(R) Core(TM) Quad CPU Q9300 @ 2.50GHz
Pamięć: 3,00GB pamięci RAM (użyteczne 3,00 GB)
System Operacyjny: Windows 7 Ultimate.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
No i co kurwa z tego? :facepalm: taki był model i chuj. Kropka. Co jest zlego, że w Gothicu są krzyze? Co z tego, że pośrednio jest chrzescijanstwo? Coś sie może z zasranym LORE nie zgadza? Tak jest i chuj, tak bedzie, chyba, że Outlander zareaguje inaczej (a mam nadzieje, że nie, bo przez takie pierdolenie polecialo sporo fajnych wątków z moda). Coś sie stało, że tam są? Obrazilo czyjeś uczucia religijne? Bo mi przed chwilą papież Franciszek powiedzial, że daje na to zgode i aprobuje.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

szmotsu

szmotsu

Użytkownicy
posty54
Propsy20
Profesjabrak
  • Użytkownicy
No i co kurwa z tego? :facepalm: taki był model i chuj. Kropka. Co jest zlego, że w Gothicu są krzyze? Co z tego, że pośrednio jest chrzescijanstwo? Coś sie może z zasranym LORE nie zgadza? Tak jest i chuj, tak bedzie, chyba, że Outlander zareaguje inaczej (a mam nadzieje, że nie, bo przez takie pierdolenie polecialo sporo fajnych wątków z moda). Coś sie stało, że tam są? Obrazilo czyjeś uczucia religijne? Bo mi przed chwilą papież Franciszek powiedzial, że daje na to zgode i aprobuje.

No i na co te przekleństwa? :D Tak poza tym się zgadzam z wypowiedzią :)

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Cytat: Werewolf w Dzisiaj o 18:37No i co kurwa z tego? taki był model i chuj. Kropka. Co jest zlego, że w Gothicu są krzyze? Co z tego, że pośrednio jest chrzescijanstwo? Coś sie może z zasranym LORE nie zgadza? Tak jest i chuj, tak bedzie, chyba, że Outlander zareaguje inaczej (a mam nadzieje, że nie, bo przez takie pierdolenie polecialo sporo fajnych wątków z moda). Coś sie stało, że tam są? Obrazilo czyjeś uczucia religijne? Bo mi przed chwilą papież Franciszek powiedzial, że daje na to zgode i aprobuje.
No i na co te przekleństwa? Tak poza tym się zgadzam z wypowiedzią
Powtórze dziś to co Sawik napisal - sprawiają, że wiadomość jest bardziej dobitna :D

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

tuldor88

tuldor88

Użytkownicy
Spamer, hejter, męczydupa
posty187
Propsy41
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Spamer, hejter, męczydupa
Werewolfie, daj spokój z tym oburzeniem i klnięciem bo aż uszy więdną jak tego słuchać, a wiesz jak to mówią - jak innym uszy więdną od twej gadki to i Tobie z tej spiny kuśka przed 40 zwiędnie :P

Wracajac jednak do poważnej dyskusji - też nie widzę w tych krzyżach nic zdrożnego, ot model jak model i tyle. A że w G2 są nagrobki? Kogo to obchodzi  :)
jaki bóg w tej grze umarł na krzyżu? W naszej religii jest tak, że Bóg umarł na krzyżu dla nas, co oznacza, że krzyż stał się naszym symbolem wiary.
Pisz 'dla mnie' a nie 'dla nas', ja tam jestem ateistą...
Dobrze że chociaż pastafarianie się nie czepiają garnków i nie nawiązują do Latającego Potwora Spagetti :P

ahbhch

ahbhch

Użytkownicy
posty2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czy patch 1.4.02 będzie zawierał poprawki z patcha 1.4.01 ?
Z góry dzięki za odpowiedź.

0 użytkowników
Do góry