Gothic: Banda Quentina - dyskusja ogólna 3409048 7445

O temacie

Autor

Zaczęty 16.09.2012 roku

Wyświetleń 3409048

Odpowiedzi 7445

blackero

blackero

Użytkownicy
posty232
Propsy13
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Która najnowsza wersja ?

Ta         
link1
czy ta ?
sendspace

ZarzaPL

ZarzaPL

Użytkownicy
Nie.
posty445
Propsy83
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nie.
Pomożecie?
1. Gdzie znajduje się Posążek Klina?
2. Jak Wykonać zadanie "Zaginiony szpieg Gor Na Lin"
Podpinam się.

Fexo

Fexo

Użytkownicy
Тебе нужна помощь?
posty167
Propsy152
ProfesjaConcept Artist
  • Użytkownicy
  • Тебе нужна помощь?
Pomożecie?
4. Podacie kod na skórę białego wilka? bo chyba sprzedałem :P
Spoiler
1. Ma go kupiec Fisk
4. ITAT_Whitewolf_01
Skąd wziąć trzeci magnacki pierścień ?? Mam ten z kuchni i ten z nad sali treningowej... w dzienniku zadań mam napisane " to już wszystkie "
a Miquel nie ma nic mi do powiedzenia...
Spoiler
Powinieneś mieć jeszcze pierścień z komnaty Gomeza. Znajduje się na stole tam gdzie Velaya :)
3. Gdzie jest klucz Baala Kagana ?
4. Kto ma przepis na mocniejsze ziele ?
5. Gdzie jest łowca Hugo ??
Czekam na odpowiedz pozdro ;)
Spoiler
3. Ma go Klin.
4. Gadamy z Baal Kaganem w Nowym Obozie. Potem z Davsonem w Obozie Sekty. Wystarczy ukraść przepis z jego domu.
5. Idziemy tam gdzie jest strażnik Peck (Chyba tak nazywa się ten co ostrzega nas przed wejściem na ziemie orków. Idziemy prosto i wchodzimy do jaskini z orkowymi psami. Jest za drzwiami. Tutaj masz screena jaskini :)
http://zapodaj.net/bfa2fdcb4dd5b.bmp.html

COLORBLIND

Serekgothic

Serekgothic

Użytkownicy
posty17
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
1. Gdzie, albo jak zdobyć szynkę? nie wiem z jakiego potworka dropi, a u żadnego sprzedawcy też jej nie widzę ;/
2. Robiłem zadanie z Poświęceniem kapliczki Beliara i zabiciem tych walniętych kopaczy :D, najpierw zabiłem kopaczy z cmentarzu, zabrałem ten jakiś kamień złoty, potem poszedłem do kapliczki, zabiłem typka ale nie miałem niczego z poświęceniem jej...
3. Co zrobić w zadaniu o zniknięciu Rączki? Pogadałem chyba z Dexterem tylko i dalej stoje ;/

Razakel

Razakel

Quest Pack Team
Dużo gada, mało robi
posty304
Propsy58
ProfesjaTester
  • Quest Pack Team
  • Dużo gada, mało robi
@Boykaundisputed Masz za mały lvl aby zbroje kupić, wymagany chyba 20 jest.

CybeR0990

CybeR0990

Użytkownicy
posty45
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jestem już w 4 rozdziale i żaden z bandytów nie ma żadnej kwestii dialogowej, nawet quentin nie ma zadnej.

sebinho

sebinho

Użytkownicy
posty339
Propsy44
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Pomożecie?
Podpinam się.

1. Fisk.
2. Tak mniej więcej: należy porozmawiać z jednym z kretów pijących u Silasa. Potem na dachu z karczmarzem. Kupujemy od Cronosa herbatkę na zatrucie alkoholowe. W nocy idziemy do jaskini gdzie byli mieszacze. Bijemy Gor Na Lina i dajemy mu bandaż. Potem wystarczy zaprowadzić go do obozu na bagnie.

PanBlady

PanBlady

Użytkownicy
posty3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam mam problem gdzie są wszyscy nieudolni magicy? 

Sawik

Sawik

Moderator działu
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Rebel
Witam, mam problem. Czemu ktoś skasował mój post o mesjaszu? 

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Nefario

Nefario

Użytkownicy
Bractwo Gothic'a
posty410
Propsy437
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Bractwo Gothic'a
Witam mam problem gdzie są wszyscy nieudolni magicy?

:facepalm:
Na przedostatniej stronie jest odpowiedź.

1. Na górze jaskini mieszkalnej w Nowym Obozie będzie dwóch.
2. W jednym z domków. Nazywa się Dranor.
3. Pod wodospadem koło Nowego Obozu.

Power233Ful

Power233Ful

Użytkownicy
posty25
Propsy1
ProfesjaReżyser
  • Użytkownicy
Pomożecie przy tym zadaniu "Zaginiony Szpieg Gor na Lin"

[pmg]http://www.iv.pl/images/28432827944751380814.png[/pmg]

Boykaundisputed

Boykaundisputed

Użytkownicy
Klata, plecy, barki, od tego są ciężarki.
posty403
Propsy80
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Klata, plecy, barki, od tego są ciężarki.
Power Musisz iść do niego pogadać on siedzi w karczmie na jeziorze w nowym obozie. Wypytać Silasa o niego i Mazina, później iść o północy do jaskini, w której siedzi 3 szkodników pędzących bimber i nakopać im wszystkim do dupy (Gor Karasia też :)), a i niezapomnij o herbatce na kaca od Cronosa :P
ty jesteś ślepy czy głupi? 2 posty wyżej masz opisane dokładnie to zadanie, bez zbędnego pierdolenia.

Btw. Jak rozpocząć questa z tymi pierścieniami magnatów? Nie mogę też wykonać zadania "Blizna na sumieniu", bo Kosa nie ma opcji dialogowej, a mam końcówkę 3 rozdziału. Wykonał ktoś to zadanie normalnie czy tylko ja mam z tym problemy?
PS: Jeszcze zadanie "Gdzie jest Nek, do cholery?" Nie mogę wykonać, bo nigdzie Neka nie ma( podejrzewam, że jest u bandytów, ale nie mogę tam wleźć xD).

Uri Boyka is the most complete fighter in the world...

ZarzaPL

ZarzaPL

Użytkownicy
Nie.
posty445
Propsy83
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nie.
Pomożecie?
Podpinam się.

1. Fisk.
2. Tak mniej więcej: należy porozmawiać z jednym z kretów pijących u Silasa. Potem na dachu z karczmarzem. Kupujemy od Cronosa herbatkę na zatrucie alkoholowe. W nocy idziemy do jaskini gdzie byli mieszacze. Bijemy Gor Na Lina i dajemy mu bandaż. Potem wystarczy zaprowadzić go do obozu na bagnie.

Lolololo. Nigdzie w zadaniu nie widziałem tego, że on co noc tam chodzi. Albo jestem ślepy, albo to zadanie zostało zrobione bez sensu. Wielkie kurwa dzięki. Masz propsa :)

KlimekPL

KlimekPL

Użytkownicy
posty4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
No to powiem ci, że jednak dostajemy od kogoś info w grze, że ten strażnik świątynny łazi nocami do tej jaskini. :) Nic nie jest przypadkowe.

Serekgothic

Serekgothic

Użytkownicy
posty17
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Gdzie i jak zdobyć SZYNKĘ?

Migulo

Migulo

Użytkownicy
posty19
Propsy4
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
W zamku Gomeza jest kilka.

WotanGolS

WotanGolS

Użytkownicy
posty112
Propsy22
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Nie mogę też wykonać zadania "Blizna na sumieniu", bo Kosa nie ma opcji dialogowej, a mam końcówkę 3 rozdziału. Wykonał ktoś to zadanie normalnie czy tylko ja mam z tym problemy?

Podłączam się do pytania. Czy te zadanie jest wykonalne gdy należę do SO?

Dariusz

Dariusz

Użytkownicy
posty190
Propsy15
  • Użytkownicy

Kto jest drugim kopaczem do zadania KOPALNIA ZŁOTA ?? mam tego z karczmy... proszę o odpowiedz !!!

@boyka jezeli jeszcze nie znalazles Neka, jest on niedaleko Draxa i Ratforda, szukaj wzdłuz rzeki.

WotanGolS

WotanGolS

Użytkownicy
posty112
Propsy22
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Nie mogę też wykonać zadania "Blizna na sumieniu", bo Kosa nie ma opcji dialogowej, a mam końcówkę 3 rozdziału. Wykonał ktoś to zadanie normalnie czy tylko ja mam z tym problemy?

Podłączam się do pytania. Czy te zadanie jest wykonalne gdy należę do SO?
Kto jest drugim kopaczem do zadania KOPALNIA ZŁOTA ?? mam tego z karczmy... proszę o odpowiedz !!!

Tutaj też się podłączam

ZarzaPL

ZarzaPL

Użytkownicy
Nie.
posty445
Propsy83
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nie.
 ja spytam.... O której Gor Na Lin wychodzi do tej jaskini? Czekam do trzeciej, a on siedzi.

0 użytkowników
Do góry