Gothic: Banda Quentina - dyskusja ogólna 3414215 7445

O temacie

Autor

Zaczęty 16.09.2012 roku

Wyświetleń 3414215

Odpowiedzi 7445

WotanGolS

WotanGolS

Użytkownicy
posty112
Propsy22
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Na początku chciałbym zaznaczyć  że postanowiłem założyć konto na tym forum z powodu właśnie tej modyfikacji. Śledziłem ten wątek od czasu jego publikacji gdyż byłem bardzo zainteresowany że ktoś tworzy "taką" modyfikację do mojej ulubionej części serii. Teraz gdy modyfikacja ujrzała już światło dzienne chciałbym serdecznie podziękować Outlanderowi i wszystkim innym którzy dołożyli cegiełkę do ER. Dzięki nim jestem ponownie w stanie powrócić do gry którą znam już niemal na wylot a że niezbyt przepadam za wszelkimi modami do gier to te "rozszerzające" nie naruszające głównej fabuły gry i zgodne z tzw "lore" są u mnie jak najbardziej widziane.
Do żadnego tytułu nie mam takiego sentymentu jak do pierwszej części Gothica była to bowiem moja pierwsza gra na PC.
Teraz gdy widzę po ilościach modyfikacji do jedynki i pozostałych z uniwersum cieszę się że są jeszcze osoby które starają się tchnąć powiew świeżości w tak stare gry. To świadczy o tym jaki fenomen wywarły w naszym kraju i o ich "nieśmiertelności" dla fanów serii w tym i dla mnie.
Starsze tytuły posiadały ogromny klimat , który strasznie przyciągał gracza niestety nie można się go zbytnio dopatrzeć w nowych produkcjach zwłaszcza w gatunku RPG. Może to przez tą " przestarzałą" oprawę graficzną.? Śmiało mogę powiedzieć że jestem w tych "11" procentach dla których grafika nie robi większego wrażenia.
Właśnie dlatego saga Gothic a zwłaszcza jej pierwsze dwie części są tak wyjątkowe - wielkie dzieła które podbiły serca wielu polskich graczy.
 Ich zalet chyba wypisywać nie muszę bo raczej wszyscy je dobrze znają ; )

Jeszcze raz duże gratulacje dla twórców moda bowiem dzięki nim "Gothic" znowu może zostać przez mnie ograny a sądząc po ilościach zmian jakie czytałem będę się świetnie bawił. A wszystkim hejterom z grubej rury mówię " Jeżeli ci się nie podoba to nie graj ; ) bądź sam zrób coś lepszego."

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Użyłeś przeklętego słowa, uświadomię cie ze modyfikacja nie jest w żadnym wypadku lore.

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Użyłeś przeklętego słowa, uświadomię cie ze modyfikacja nie jest w żadnym wypadku lore.

Gówno nas obchodzi czy jest lore czy nie. Jest utrzymana w klimacie gothica, i nie ma jakiś cudactw, jak w MT, i tylko to się liczy.  :ok: A słowo lore, wsadźcie sobie głęboko wiecie gdzie ;)

Psimgoth

Psimgoth

Użytkownicy
posty200
Propsy49
ProfesjaTester
  • Zbanowany
- jeśli zaczniemy zadanie test Draxa i cudem przyjmiemy inną gildię, a potem wrócimy żeby dokończyć zadanie Drax już go nie przyjmie

Outlander łapka w górę :)

Post połączony: 2015-01-24, 22:27
Tylko Psimgoth tak potrafi

Post połączony: 2015-01-24, 22:29
Proponowałbym też zamknąć u kruka dwie te same kwestie dialogowe bo gdy zrobimy zadania na Cienia a potem pójdziemy do Torreza z prośbą o zostanie nowicjuszem (tak wiem wcześniejsze zadania z kapliczkami) ukazują się u Gomeza jak i u kruka dwa takie same dialogi.. tzn u kruka podobne, ale u Gomeza te same.

Post połączony: 2015-01-24, 22:30
Jeszcze jedno... podczas spaceru z Cieniem ze Starej kopalni który zleca nam zadanie pobicia tych szkodników (chodziło o jakiś handel) jest nie śmiertelny i można z nim przemierzyć całą kolonie pozbywając się różnosrakich potworów zdobywając expa.

Jakub91

Jakub91

Użytkownicy
posty647
Propsy204
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Kilka kolejnych spostrzeżeń do "edycji",  która bardzo mi się podoba :) Bambusy w doniczkach przy kaplicy inosa, trochę nie klimatyczne moim skromnym zdaniem. Jak zostajemy bandytą możemy płacić Gravo po 100 bryłek by ten pomógł nam z naszą opinią tyle że możemy cały czas płacić i chyba i tak nic to nie zmienia. Thorusowi dwa razy możemy dać 1000 bryłek za wejście do zamku. Gdy atakujemy Bulita i go pobijemy strażnicy nas atakują co prawda gdy porozmawiamy z oponentem to dają nam spokój, niewielki problem. Na terytorium orków w jaskini jest "szept burzy" czy jakoś tak wymagający 28 siły i zadaje 58 obrażeń, to jakiś błąd ? To samo z łukiem myśliwego na klifie 20 zręczności wymaga, 50 obrażeń zadaje. Za duże przebicia :/

Boykaundisputed

Boykaundisputed

Użytkownicy
Klata, plecy, barki, od tego są ciężarki.
posty403
Propsy80
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Klata, plecy, barki, od tego są ciężarki.
Ej co jest z tym dziennym zadaniem u Cyrusa? Do kogo dokładnie mam zanieść te towary?

Uri Boyka is the most complete fighter in the world...

Apokalypter

Apokalypter

Użytkownicy
posty17
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Jakub91 Na jakim klifie znajduje się ten łuk? ;D
A tak poza tym to nieraz tak jest ze stosunkiem broni do siły. Miecz Quentina 66 obrażeń 40 siły :D. Albo jest miecz pogromca orków, zadaje chyba 85 obrażeń, wymaga 70 siły (jakoś tak, zgaduje) a  jest inny co zadaje tyle samo obrażeń a wymaga 120 siły :D.

Zły_Warg

Zły_Warg

Użytkownicy
posty51
Propsy7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Co Ty Outlander, konie trojańskie zacząłeś rozsiewać? :D Gdy chcę ściągnąć patch 7 zip z senda, wyskakuje mi ostrzeżenie antywira, że wykryto w pliku win32: Evo-Gen. ??? Może to false positive, ale zapytam. Ktoś z was to ściągnął? Jakieś niepożądane efekty? Bezpieczne? Poważnie pytam.

OwcaZagady

OwcaZagady

Bractwo Spolszczenia
Co, roz, co
posty153
Propsy24
ProfesjaProducent
  • Bractwo Spolszczenia
  • Co, roz, co
@Zły_Warg patch nie ma żadnych wirusów ;) masz chu****** antywirusa

Śmierć jest niczym kawałek szynki. Zawsze u mego boku

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Na początku chciałbym zaznaczyć  że postanowiłem założyć konto na tym forum z powodu właśnie tej modyfikacji. Śledziłem ten wątek od czasu jego publikacji gdyż byłem bardzo zainteresowany że ktoś tworzy "taką" modyfikację do mojej ulubionej części serii. Teraz gdy modyfikacja ujrzała już światło dzienne chciałbym serdecznie podziękować Outlanderowi i wszystkim innym którzy dołożyli cegiełkę do ER. Dzięki nim jestem ponownie w stanie powrócić do gry którą znam już niemal na wylot a że niezbyt przepadam za wszelkimi modami do gier to te "rozszerzające" nie naruszające głównej fabuły gry i zgodne z tzw "lore" są u mnie jak najbardziej widziane.
Do żadnego tytułu nie mam takiego sentymentu jak do pierwszej części Gothica była to bowiem moja pierwsza gra na PC.
Teraz gdy widzę po ilościach modyfikacji do jedynki i pozostałych z uniwersum cieszę się że są jeszcze osoby które starają się tchnąć powiew świeżości w tak stare gry. To świadczy o tym jaki fenomen wywarły w naszym kraju i o ich "nieśmiertelności" dla fanów serii w tym i dla mnie.
Starsze tytuły posiadały ogromny klimat , który strasznie przyciągał gracza niestety nie można się go zbytnio dopatrzeć w nowych produkcjach zwłaszcza w gatunku RPG. Może to przez tą " przestarzałą" oprawę graficzną.? Śmiało mogę powiedzieć że jestem w tych "11" procentach dla których grafika nie robi większego wrażenia.
Właśnie dlatego saga Gothic a zwłaszcza jej pierwsze dwie części są tak wyjątkowe - wielkie dzieła które podbiły serca wielu polskich graczy.

Jeszcze raz duże gratulacje dla twórców moda bowiem dzięki nim "Gothic" znowu może zostać przez mnie ograny a sądząc po ilościach zmian jakie czytałem będę się świetnie bawił. A wszystkim hejterom z grubej rury mówię " Jeżeli ci się nie podoba to nie graj ; ) bądź sam zrób coś lepszego."

Czemu mi sie wydaje, że to jest post Drakona?

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Nefario

Nefario

Użytkownicy
Bractwo Gothic'a
posty410
Propsy437
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Bractwo Gothic'a
@Zły_Warg patch nie ma żadnych wirusów ;) masz chu****** antywirusa

No niestety. Sendspace daje takię "fake'owe" pliki który wyglądają jak to co pobierasz, ale naprawdę są wirusami. Pobierz kilka razy aż dostaniesz bez wirusa.

WotanGolS

WotanGolS

Użytkownicy
posty112
Propsy22
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Do żadnego tytułu nie mam takiego sentymentu jak do pierwszej części Gothica była to bowiem moja pierwsza gra na PC.

Czemu mi sie wydaje, że to jest post Drakona?

Masz rację , wydaję ci się zapewniam cię że post jest mojego autorstwa.

CybeR0990

CybeR0990

Użytkownicy
posty45
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
mam misje od quentina szpieg na bagnie, oddałem juz almanah cor kalomowi, w dzienniku pisze ze mam wrócić do quentina ale jak rozmawiam z nim nie mam zadnej opcji dialogowej. Co musze zrobic zeby misje oddac ?

Calzonee

Calzonee

Użytkownicy
posty3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam mam pytanie do osób grających stroną SO, tzn jak wykonać zadania:
-Żywność dla Starej Kopalni
-Oszust Grim
Oraz jak zostać magnatem

artas166

artas166

Użytkownicy
posty2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cześć, mam pytanie odnośnie testu Draxa. Miałem zdobyć dla niego mapę i notatki. Gdy je mu zaniosłem skierowaliśmy się do obozu bandytów. Kazał mi porozmawiać z Doylem żeby mnie wpuścił do obozu, niestety nie mogę z nim o niczym porozmawiać ale bez problemu mogę przejść obok niego i skierować się do obozu. Wczytując wcześniejszy save przed oddaniem tych rzeczy Draxowi jest tak samo. Spogląda się tylko na mnie bez żadnej reakcji. Quentin nie ma żadnej opcji dialogowej na temat przyjęcia do obozu.. Ktoś ma jakiś pomysł co mogę zrobić ?

Jakub91

Jakub91

Użytkownicy
posty647
Propsy204
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Znalazłem szkic toporu bojowego jakiś kowal będzie mógł go wykonać czy to nie usunięty item. Grając bandytą po wejściu do zamku zaczepia nas Siekacz i albo płącimy mu 400 bryłek albo dochodzi do walki, wygrałem z nim pojedynek on wstaje i ucieka jak mnie tylko zobaczy to tak miało być czy później się jakaś kwestia włączy ? Wrzód jest do czegoś potrzebny albo będzie jakaś ciekawostka z nim związana bo zaczyna mnie frustrować jak chodzę po zamku :/ Zadanie "poparcie 4 najemników nie zniknęło z dziennika mimo że jestem bandytą, może zniknie jak zacznę 2 rozdział ? Kradzieże są zbyt łatwe w całeeeej kolonii nie mówiąc o pokojach magnatów gdzie jest sporo bardzo cennych itemów. Znalazłem Neka koło starego obozu niby chce iść do nowego ale nie mam z nim żadnych opcji dialogowych ani ze Snafem albo Flecherem ...

Necro59

Necro59

Użytkownicy
Nekromanta
posty1002
Propsy98
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nekromanta
Jak mogę dostać się do zamku będąc bandytą?

Edit: Co dokładnie i w jakich ilościach dał nam Emmanuel dla Patrosa? Nie mam opcji dialogowej na temat przesyłki, może czegoś nie mam?

"Jestem NAJLEPSZYM Nekromantą na świecie, jedynym władcą podziemi, ożywieńców, i demonów... Dziwko!"

PC, na którym siedzę:

Karta Graficzna: GeForce GTX 550Ti
Procesor: Intel(R) Core(TM) Quad CPU Q9300 @ 2.50GHz
Pamięć: 3,00GB pamięci RAM (użyteczne 3,00 GB)
System Operacyjny: Windows 7 Ultimate.

Vegenance

Vegenance

Użytkownicy
posty36
Propsy5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Niestety nie ma w skrzyni ostatniego pierścienia magnatów. Zapłaciłem 500 bryłek kucharzowi i mówi że jest w kuchni. Znalazłem notatkę gdzie magnat pisze o tym, że też ukrył go w kuchni. To gdzie on jest? :lol:

sebinho

sebinho

Użytkownicy
posty339
Propsy44
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Kogo można wziąć jako kopacza do kopalni złota? (poza tym z parteru karczmy)

Apokalypter

Apokalypter

Użytkownicy
posty17
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Niestety nie ma w skrzyni ostatniego pierścienia magnatów. Zapłaciłem 500 bryłek kucharzowi i mówi że jest w kuchni. Znalazłem notatkę gdzie magnat pisze o tym, że też ukrył go w kuchni. To gdzie on jest? :lol:

Ile razy można pisać, że kuchnia to jest wieża w której siedzi brutus w drugiej części gothica (Strażnik bojący się chrząszczy)

0 użytkowników
Do góry