Gothic: Banda Quentina - dyskusja ogólna 3418663 7445

O temacie

Autor

Zaczęty 16.09.2012 roku

Wyświetleń 3418663

Odpowiedzi 7445

Dariusz

Dariusz

Użytkownicy
posty190
Propsy15
  • Użytkownicy
Co mam zrobić żeby tego Świstaka wsadzić do lochu ? okradłem jego chate, mam pierścien i amulet, no i te jego notatki... rozumiem że musze znalezc drugi pierscien, no ale byłem u Ciphera i nie ma żadnych opcji dialogowych ?? co teraz ?

Abaddon

Abaddon

Moderator działu
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Moderator działu
Co mam zrobić żeby tego Świstaka wsadzić do lochu ? okradłem jego chate, mam pierścien i amulet, no i te jego notatki... rozumiem że musze znalezc drugi pierscien, no ale byłem u Ciphera i nie ma żadnych opcji dialogowych ?? co teraz ?

Spoiler
Nic z tych rzeczy. Jak okradłeś Świstaka musisz po prostu pogadać z Bartholo i Thorusem.

mati152

mati152

Użytkownicy
posty9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ok, rozumiem że tylko z niektórych można wydobywać, ale jak do nich podchodzę wyskakuje mi komunikat: brak umiejętności górnictwa. Od kogo mam się tego nauczyć? BO u Grimesa nie mam odpowiedniej opcji dialogowej :/

Shermor

Shermor

Użytkownicy
posty177
Propsy13
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
E jak nie masz tej opcji to coś zjebałeś , wczoraj mi Outlander pomógł górnictwa uczy Grimes mówisz o tym że nie umiesz czy jakoś tak on mówi że za 60 bryłek , ty wtedy na to nie mam nic (Ian) i mówi że zrobi wyjątek , wtedy uczysz się za 5 PN, idziesz do "Żyła magicznej rudy "
(w kopalni chyba w  2 przypadkach nie działa) i kopiesz , najlepszy sposób to Lekko,Lekko,Lekko, Bardzo mocno. A i sprawdź czy masz wyuczone górnictwo może nie zauważyłeś :lol: . Jak nie działa to nie wiem zrób od nowa grę i tak daleko nie zaszedłeś.

A tak poza tym może mi ktoś powiedzieć gdzie mam się nauczyć włamywania , bo nawet Rączka nie chce gadać ,to jest zjebane u Diego nic zero dialogów, może dlatego że uczyć będziemy się jak zostaniemy Cieniem nwm pomocy :pokerface:

Edit:

No i kolejna sprawa : Czy w cytadeli nadal są grobowce, bo skoro wiele elementów w Content Mod jest z Edycji Rozszerzonej, to chyba tak nie ? Bo mam zamiar się tam udać i splądrować grobowce i nwm czy ten drugi koło ściany już działa poprawanie. :P

Legal

Legal

Użytkownicy
Zryta czacha
posty118
Propsy11
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zryta czacha
Nareszcie ER! Kończę San Andreas i zabieram się za granie :F .Mam zamiar dołączyć do bandytów ^^, ale jeżeli dołączę to czy ludzie ze starego obozu będą mnie atakować jak tylko mnie zauważą bo mam takie wrażenie przez ten pierwszy screen?

Abaddon

Abaddon

Moderator działu
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Moderator działu
E jak nie masz tej opcji to coś zjebałeś , wczoraj mi Outlander pomógł górnictwa uczy Grimes mówisz o tym że nie umiesz czy jakoś tak on mówi że za 60 bryłek , ty wtedy na to nie mam nic (Ian) i mówi że zrobi wyjątek , wtedy uczysz się za 5 PN, idziesz do "Żyła magicznej rudy "
(w kopalni chyba w  2 przypadkach nie działa) i kopiesz , najlepszy sposób to Lekko,Lekko,Lekko, Bardzo mocno. A i sprawdź czy masz wyuczone górnictwo może nie zauważyłeś :lol: . Jak nie działa to nie wiem zrób od nowa grę i tak daleko nie zaszedłeś.

A tak poza tym może mi ktoś powiedzieć gdzie mam się nauczyć włamywania , bo nawet Rączka nie chce gadać ,to jest zjebane u Diego nic zero dialogów, może dlatego że uczyć będziemy się jak zostaniemy Cieniem nwm pomocy :pokerface:

Edit:

No i kolejna sprawa : Czy w cytadeli nadal są grobowce, bo skoro wiele elementów w Content Mod jest z Edycji Rozszerzonej, to chyba tak nie ? Bo mam zamiar się tam udać i splądrować grobowce i nwm czy ten drugi koło ściany już działa poprawanie. :P

Kradzieży nauczysz się bezproblemowo u Klina w NO. Co do sarkfagów w cytadeli to są. I naprawdę warto się tam udać.

Nareszcie ER! Kończę San Andreas i zabieram się za granie :F .Mam zamiar dołączyć do bandytów^^, ale czy jeżeli dołączę to ludzie ze starego obozu będą mnie atakować jak tylko mnie zauważą bo mam takie wrażenie przez ten pierwszy screen?

Atakować nie, ale będą z tym związane dialogi, pogróżki i niektórzy NPC w SO będą bardzo wrogo na nas reagować.

Shermor

Shermor

Użytkownicy
posty177
Propsy13
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
No pewnie że warto :P A nauczy mnie nawet jeżeli jestem Kopaczem czyli już członkiem SO? Potrzebuję tej umiejętności bo jest niezwykle ważna ale teraz chcę tylko zrobić quest.

Spoiler
Pomóc kopaczom w buncie .

Dreamerion

Dreamerion

RaveN Studio
too old too cold
posty508
Propsy809
ProfesjaKompozytor
  • RaveN Studio
  • too old too cold

Dreamerion
RaveN Studio

Gothic: Banda Quentina - dyskusja ogólna
#2387 2015-01-19, 13:53(Ostatnia zmiana: 2015-01-19, 14:00)
Przeglądając ten temat mam wrażenie, że większość gra na pałę.
Unikniecie wielu pytań i problemów:
-zaglądając w każdy możliwy kąt,
-rozmawiając z każdym imiennym npc, a po otrzymaniu jakiegoś zadania znowu sprawdzając każdego npc czy nie ma czegoś nowego do powiedzenia,
-czytając dokładnie dialogi,
-myśląc.

Modyfikacja robi wrażenie, denerwuje tylko stała a zarazem niska prędkość przenoszenia i zabierania dużej ilości przedmiotów z i do ekwipunku.

Jako ciekawostkę macie tutaj dwie próbki dubbingu do ER, który niestety nie powiódł się, w tym nagranie Roja, który wcielił się w jednego z bandytów:
Próbka 1
Próbka 2

Shermor

Shermor

Użytkownicy
posty177
Propsy13
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
 Co tu robi Rojo :D Czyli dubbingu nie będzie ?  :antyprops:

Dreamerion

Dreamerion

RaveN Studio
too old too cold
posty508
Propsy809
ProfesjaKompozytor
  • RaveN Studio
  • too old too cold
Rojo zgodził się, ba, wysłał nagrania szybciej niż inni dubbingerzy. Był też kontakt z Robertem Gawlińskim. Jeśli ktoś się podejmie to będzie, choć to zadanie karkołomne przy takiej ilości dialogów.

Shermor

Shermor

Użytkownicy
posty177
Propsy13
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Czyli każdy może wysłać nagrania ?

Dreamerion

Dreamerion

RaveN Studio
too old too cold
posty508
Propsy809
ProfesjaKompozytor
  • RaveN Studio
  • too old too cold
Ktoś musi to koordynować najpierw. Ja już się tym dawno nie zajmuję. 

Shermor

Shermor

Użytkownicy
posty177
Propsy13
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Bo wiesz jeżeli fani, użytkownicy strony zaczęliby wysyłać jakiejś  dialogi nagrane, to szybko by to poszło, ale muszą być dobrej jakości oczywiście.

Zucklov

Zucklov

Quest Pack Team
Sztywniutko
posty1220
Propsy1241
ProfesjaSkrypter
  • Quest Pack Team
  • Sztywniutko
zaczęliby wysyłać jakiejś  dialogi nagrane, to szybko by to poszło
:lol2:
Niestety z amatorskim dubbingiem (nieważne do czego, nawet do filmu) to jest tak, że nikt się nie zgłasza, a jak już się zgłoszą, to nawet takie śmieszne 10-20 kwestii nagrają za co najmniej 3 miesiące. Szansę na to mają tylko grupy zajmujące się tym bądź profesjonaliści (mam tu na myśli np. tych, którzy robią dubbing do Czasu Zapłaty).

Lieb Vaterland magst ruhig sein

Dreamerion

Dreamerion

RaveN Studio
too old too cold
posty508
Propsy809
ProfesjaKompozytor
  • RaveN Studio
  • too old too cold
Bo wiesz jeżeli fani, użytkownicy strony zaczęliby wysyłać jakiejś  dialogi nagrane, to szybko by to poszło, ale muszą być dobrej jakości oczywiście.

To musi być dobrze zorganizowana inicjatywa, wymagająca pracy i kogoś, kto się tym zajmie.

Shermor

Shermor

Użytkownicy
posty177
Propsy13
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Eeh , to o dubbingu można zapomnieć, bo chyba jeżeli zrobi to kilka osób w "profesjonalny sposób" to nawet się nie opłaca przy tak dużej liczbie postaci, w MT jest dubbing ale czasami to nawet uszy bolą :P

Rutcor

Rutcor

Użytkownicy
Pan Cienia
posty49
Propsy3
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Pan Cienia
Mam problem, podczas wchodzenia do starej kopalni gra wywala mi z błędem "Program przestał działać" 
Reinstall nie pomógł.

Kaiton

Kaiton

Użytkownicy
posty3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Moi drodzy, czy mógłby ktoś udzielić mi rady jak i w którym rozdziale zostać guru? Jestem już w 4 i nadal tym guru nie zostałem. Z góry dziękuję za pomoc.
Zapomniałem dodać, że jestem nowicjuszem, strażnikiem świątynnym nie zostawałem.

gothic1210
  • Gość
Outlander należą się tobie oraz całemu zespołowi podziękowania. Udało się wam mnie zaskoczyć, ponieważ po tych wszystkich zwrotach akcji tak naprawde nie wieżyłem, że kiedykolwiek wydacie nową wersję moda, a tym bardziej, że nastąpi to w tym miesiącu. Jednak gdy zajrzałem dzisiaj na forum i odwiedziłem ten temat, ku memu zdziwieniu okazało się, że w końcu mogę pobrać ten mod i w niego zagrać. Za to należą wam się nie tylko podziękowania, ale także oklaski, bo to było wybitne zaskoczenie. Jednak ani ty, ani nikt inny z całej ekipy nie dostanie ode mnie propsa za wypuszczenie moda, bo w mojej ocenie wam się nie należą żadne propsy przez te wszystkie zwroty akcji, jakie miały miejsce przez ostatni rok, przez to że kilkukrotnie wprowadzaliście ludzi w błąd, a niektórych, w tym mnie, pozbawiliście nadzieji, że kiedykolwiek będą mogli zagrać w Edycję Rozszerzoną. Props wam się też nie należy dlatego, że budzi moje wątpliwości, ale nie jeśli chodzi o grywalność, rozrywkę, fabułę, tylko od strony technicznej, ponieważ czytając pierwszy post w tym temacie, w którym zamieściliście aktualny opis odnoszę wrażenie, że mod jest w dalszym ciągu niedopracowany i nie uniknę spotkań z błędami, co oznacza, że grając w tego moda, cały czas będę się zastanawiał, kiedy należy się spodziewać jakiejś łatki do niego.

Jest to moja ostatnia wiadomość w tym temacie. Mam nadzieję, że pozytywnie odbierzecie konstruktywną krytykę, jaką was uraczyłem i wysuniecie z niej jakieś wnioski.

Po raz ostatni żegnam i pozdrawiam
Drakon1590
Kurwa, chłopie weź tego swojego propsa i idź w chuj. :x

@Kaiton Guru może zostać tylko członek Bractwa.

Kaiton

Kaiton

Użytkownicy
posty3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Outlander  Jestem członkiem bractwa. Chodzi mi o to, że obecnie znajduję się już w 4 rozdziale a na guru nadal nie awansowałem, ponieważ nie wiem gdzie, kiedy i z kim porozmawiać.

0 użytkowników
Do góry