Ja ze swojej strony, oczekiwałbym kilku zmian, jak grałem w wersję 1.2. Kapela mogłaby pograć o jeden rozdział dłużej, większą różnorodność widziałbym w wykuwaniu mieczy. Na początku gry wykułem i naostrzyłem sobie topór, który zadawał 69 pkt obrażeń i biegałem z nim, prawie do 3 rozdziału. Skoczyłem jako cień do Skipa, kupiłem u niego projekt wrzasku berserkera, wykułem go, naostrzyłem i miałem najlepszy miecz jednoręczny już w 3 rozdziale. :-P Bardziej bym widział projekt szeptu burzy, poza tym, mieczyk jest ładny. Widziałbym zdjęcie wymagań rozdziałowych, pod względem pancerzy oraz podniesienie ich cen tak x2 albo x5, albo dodanie innego handlarza, który sprzeda nam już w 3 rozdziale średni lub ciężki pancerz strażnika, np. ściągniętego z czyichś zwłok, coś a la hiena cmentarna, ale za odpowiednio wyższą cenę. Może jakiś mały side quest, mógłby być dołączony, np. wyciągnięcie jakiegoś strażnika poza obóz i zdradzieckie zabicie go w lesie, w zamian za broń i jego pancerz, odkupiony od hieny cmentarnej. Albo wymagania doświadczenia względem pancerzy. Pancerz cienia od lvl. 5 postaci, ciężki pancerz cienia, od lvl 10, strażnika 15 itd. Bywało że w 3 rozdziale, miałem wyższy poziom niż npc w ciężkich zbrojach a słyszałem, że tylko najlepsi najemnicy, mogą je nosić, a ja nie jestem jednym z nich... Więcej rudy i przedmiotów u handlarzy, lub aby ekwipunki handlarzy odnawiały się, co ileś dni, to samo co ma kowal Huno. Za każdym razem, gdy przestajemy z nim rozmawiać, odnawia mu się ekwipunek, w przedmioty które sprzedał. Jeszcze szybszy respawn zwierzaków i ich namnażanie się. Nie co 10 dni w grze respawn, a co 2 lub 3 dni. Może jeszcze kopalnię soli ? Mało jej u handlarzy, a potrzebna jest do każdej potrawy. wydobycie soli, jak w przypadku rudy, lub solankę nad morzem i jakąś handlarzynę handlującego solą morską. A będzie możliwość, regularnego napadania na konwoje starego obozu jako szkodnik i najemnik, lub regularnego bronienia konwojów jako strażnik ? Np. konwój co 7 dni.
Fakt, potworki mogłyby mieć o 100% albo 200% więcej punktów życia.