Gothic: Banda Quentina - dyskusja ogólna 3414250 7445

O temacie

Autor

Zaczęty 16.09.2012 roku

Wyświetleń 3414250

Odpowiedzi 7445

Korek

Korek

Użytkownicy
posty549
Propsy230
  • Użytkownicy
Przecież paski się nie zmieniły :D

ZarzaPL

ZarzaPL

Użytkownicy
Nie.
posty445
Propsy83
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nie.
Ja bym wolał, by zamiast tego w ekwipunku:

Wróciło to:

Necro59

Necro59

Użytkownicy
Nekromanta
posty1002
Propsy98
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nekromanta
Oczywiście z G1 nie G2

"Jestem NAJLEPSZYM Nekromantą na świecie, jedynym władcą podziemi, ożywieńców, i demonów... Dziwko!"

PC, na którym siedzę:

Karta Graficzna: GeForce GTX 550Ti
Procesor: Intel(R) Core(TM) Quad CPU Q9300 @ 2.50GHz
Pamięć: 3,00GB pamięci RAM (użyteczne 3,00 GB)
System Operacyjny: Windows 7 Ultimate.

gothic1210
  • Gość
Niestety, rewolucje w interfejsie nie są planowane. Tła ekwipunku z G2 są bardziej czytelne i również mają ozdobniki.

Kyniu

Kyniu

Użytkownicy
posty112
Propsy8
  • Użytkownicy

Długo się męczyłeś, i w jaki sposób to działa?[nie grałem w 1.2, może jak 1.4 wyjdzie to ściągnę i zagram : )]. Pytam, bo sam chciałem to zrobić, ale nie wiem w jaki sposób byłoby najłatwiej.

gothic1210
  • Gość

Długo się męczyłeś, i w jaki sposób to działa?[nie grałem w 1.2, może jak 1.4 wyjdzie to ściągnę i zagram : )]. Pytam, bo sam chciałem to zrobić, ale nie wiem w jaki sposób byłoby najłatwiej.
W 1.2 tego nie ma.
Jako dialog. Mało roboty (zależy ile chcesz opcji).

Stonnos111

Stonnos111

Użytkownicy
posty301
Propsy53
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Jeszcze małe pytanko odnośnie wersji 1.4 bd wydana podczas wakacji czy  może wcześniej?

"A człowiek pokonał bestię która wróciła do królestwa Beliara"

gothic1210
  • Gość
Jeszcze małe pytanko odnośnie wersji 1.4 bd wydana podczas wakacji czy  może wcześniej?
Na pewno wcześniej. Tylko trochę cierpliwości.

Acnefan

Acnefan

Użytkownicy
posty69
Propsy7
  • Użytkownicy
mam pytanie,może nie doczytałem ale czy są jakies nowe zbroje albo bronie ?

Korek

Korek

Użytkownicy
posty549
Propsy230
  • Użytkownicy

Stonnos111

Stonnos111

Użytkownicy
posty301
Propsy53
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mam pytanie odnośnie moda. Otóż chcę zrobić zadanie "problemy mordraga" i złego juz wrzuciłem do lochów i nie wiem co dalej gadałem ze świstakiekiem że diego coś chce a on pow. że nic od niego nie chciał i na tym sie skończyło. Nawet rozmawiałem z Batholo o tej kradziezy kosztownosci itd. i nic nie wiem co mam dalej zrobić pomóżcie!

marcio814

marcio814

Użytkownicy
posty85
Propsy24
  • Użytkownicy
Mam pytanie odnośnie moda. Otóż chcę zrobić zadanie "problemy mordraga" i złego juz wrzuciłem do lochów i nie wiem co dalej gadałem ze świstakiekiem że diego coś chce a on pow. że nic od niego nie chciał i na tym sie skończyło. Nawet rozmawiałem z Batholo o tej kradziezy kosztownosci itd. i nic nie wiem co mam dalej zrobić pomóżcie!
http://sagagothic.xup.pl/viewtopic.php?t=91 tu powinno być.

ZarzaPL

ZarzaPL

Użytkownicy
Nie.
posty445
Propsy83
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nie.

Jak mówisz Świstakowi o tym, że Diego go wzywa, to on do niego pójdzie, a ty w tym czasie musisz wejść do jego chaty, włamać się do skrzyni, zabrać kosztowności i porozmawiać z Bartholo.

Stonnos111

Stonnos111

Użytkownicy
posty301
Propsy53
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Sawik

Sawik

Moderator działu
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Rebel
Ja bym wolał, by zamiast tego w ekwipunku:
Spoiler
Wróciło to:
Spoiler
To sobie zmień? Nie wiem czemu aż tak bardzo boicie sobie zmienić coś na własny użytek, dopóki tego nie wwalisz do neta nie ma problemu.

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

radex115544

radex115544

The Modders
posty420
Propsy154
ProfesjaTester
  • The Modders
gothic1210 czy mogę jeszcze testować tą wersję 1.4 ? czy raczej role testerów zostały porozdzielane

Stonnos111

Stonnos111

Użytkownicy
posty301
Propsy53
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mógłby mi ktoś pow. gdzie jest srebrna klinga wilka i posążek jakiegoś bóstwa od kilna czy jak mu tam?

Hagrid

Hagrid

Użytkownicy
posty234
Propsy40
  • Użytkownicy
Srebrna klinga:
Spoiler
Idąc do wolnej kopalni, na lewo od drogi, powinieneś znaleźć obóz myśliwych. Po drugiej stronie drogi, będzie można wejść po półkach skalnych. Będzie tam szkielet, przy którym będzie klinga.

Posążek dziwnego bóstwa:
Spoiler
Powinien być w ofercie handlowej Fiska. Jednak w wersji 1.2, może go u niego nie być. W takim wypadku, należy wpisać na niego kod:
Spoiler
JakBylPosazekPoAngielskuDoZCholery

Stonnos111

Stonnos111

Użytkownicy
posty301
Propsy53
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Dzięki tylko mam kolejny problem jak  podniosłem alkohol który był przy szkielecie to klinga znikła. Podajcie mi kod na klinge.

turbocheat

turbocheat

Użytkownicy
posty243
Propsy31
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Dzięki tylko mam kolejny problem jak  podniosłem alkohol który był przy szkielecie to klinga znikła. Podajcie mi kod na klinge.
Lap ItMi_OzdobnaKlinga

✯✯✯"Specjalizuje się w zadawaniu ciosów w plecy."✯✯✯

0 użytkowników
Do góry