Gothic: Banda Quentina - dyskusja ogólna 3416783 7445

O temacie

Autor

Zaczęty 16.09.2012 roku

Wyświetleń 3416783

Odpowiedzi 7445

Mateusz.Wr

Mateusz.Wr

Użytkownicy
posty80
Propsy7
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Witam  :wink:  

Cały czas śledzę ten temat z Gothic:Edycja Rozszerzona i zastanawiam się kiedy wyjdzie w końcu ostateczna/finalna wersja
tego moda?Co jakiś czas dowiaduję się o nowych łatkach paczach a chciałbym zagrać i ocenić tego moda.Byłbym wdzięczny jak by takowa wyszła,nie jestem zwolennikiem zaczynania gry po 10 razy lub instalowania kolejnych łatek bo gra jest zbugowana lub nie dopracowana.

Pozdrawiam Mateusz.Wr  :ok:

Czy ja gram na kodach NIE po prostu sprawdzam tajniki i sekrety przez co jestem lepszy :)

gothic1210
  • Gość
Jak to jest z tą alchemią - można uwarzyć jakieś miksturki stale zwiększające atrubuty, a jeśli tak to jak? Trzeba się jeszcze przepisu nauczyć jakiegoś?

Edit: Kolejne bugi: Nagle zniknęły mi opcje dialogowe dot. zakupu skórzanej zbroi oraz nauki alchemii u Briama... Były, zagaduję jeszcze raz i ich nie ma...
Skórzaną zbroję można kupić tylko raz. Tak nagle ci zniknęła? U mnie działa. Były przed wgraniem łatki czy w trakcie rozgrywki ci się to stało?
Żeby uwarzyć mikstury potrzebne są przepisy. Kody na księgi masz tutaj: http://sagagothic.xup.pl/viewtopic.php?t=78

Token

Token

Użytkownicy
posty125
Propsy9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Przed wgraniem łatki oraz po były obie opcje, natomiast zniknęły ot tak sobie nagle... bez sensu (chociaż może to mieć związek z tym, że ich pobiłem  :naughty: . Mimo wszystko nie powinno jednak tak się dziać).

I co do alchemii - jak wzmocnić miksutę oraz - czy prócz tych u Riordiana można pozostałe zdobyć jakoś bez kodów? Na prastarą miksturę czy napoje potęgi?

gothic1210
  • Gość
Przed wgraniem łatki oraz po były obie opcje, natomiast zniknęły ot tak sobie nagle... bez sensu (chociaż może to mieć związek z tym, że ich pobiłem  :naughty: . Mimo wszystko nie powinno jednak tak się dziać).

I co do alchemii - jak wzmocnić miksutę oraz - czy prócz tych u Riordiana można pozostałe zdobyć jakoś bez kodów? Na prastarą miksturę czy napoje potęgi?
Musisz mieć księgę Wzmocnienia mikstur i potem będziesz miał w stole alchemicznym opcje Ulepsz mikstury. W drugim pytaniu chodzi ci o mikstury tymczasowe? Można je uwarzyć. Trzeba mieć alkohol lub olej syrianiczny (chyba go nie dałem u handlarzy ;() i księgę o wywarach (insert alchemiawywary). Wywary sprzedają też Cadar i Fortuno. Do tego uzupełniają zapasy co rozdział.

bak

bak

Użytkownicy
posty18
Propsy2
  • Użytkownicy
O tej nauce siły przeczytałem za późno, ale jak tak patrzę w skryptach to tam jest wszystko dobrze. No, ale przejrzę jeszcze raz. Nie jest to poważny błąd (poważny byłby jakby kosztowała 100 a dawało 5 siły :D ) nie mniej jednak wymaga poprawy.

Niby tak, ale w założeniu 1 punkt siły miał kosztować 2 punkty nauki a tak kosztuje 1 punkt nauki.

Znalzazłem też kolejny bug. W magazynie na najniższym poziomie kopalni znalazłem sakiewki, które po otwarciu nie znikają tylko ponownie pojawiają się w ekwipunku. Występujue też błąd przy zakupie skórzanej zbroi u bandytów. Udało mi się ją kupić dopiero za trzecim razem ponieważ za dowoma pierwszymi uzyskiwałem odpowiedź, że mam za mało rudy pomimo, że miałem jej 2 000 a zbroja kosztowała 400. Opcję zakupu wciskałem trzy razy pod rząd nie wychodząc z opcji dialogowych ze sprzedawcą. Wydaje mi się też, że ta zbroja powinna kosztować przynajmniej 600 bryłek a nie 400 skoro taka jest jej wartość.

Znalzałem jeszcze jeden bug w obozie bandytów. Po pierwsze Rocky uczy siły tylko za rudę a nie jak wszyscy inni nauczyciele także za punkty nauki (można tu sobie nabić maksymalny poziom siły tylko za rudę). Po drugie mamy dostać 5 punktów siły za 50 bryłek a dostajemy 20 punktów siły za 200 bryłek.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Nie czytam zbyt dokłądnie, więc zadam nurtujące mnie pytanie: Wątek z kopalnią jest naprawiony? Bo jak tak to zabieram się do grania ; D

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

gothic1210
  • Gość
Jest tak poprowadzony, że nie trzeba do niej wchodzić (kamień dostajemy od kopacza). Obecnie zmusiłem się do przejścia Goticzka (po trzech latach :D ) od deski do deski. Jestem na 3 rozdziale. Nie ma żadnych poważnych  błędów (nie da się tylko dokończyć 2 zadań pobocznych) a tak to jest całkiem znośnie. Wersja 1.1 jest przedostatnią wersją. Następna 1.12 będzie ostatnia.  Wydam ją w ciągu najbliższych 2 tygodni (muszę sam wszystko posprawdzać, bo to raportowanie bugów jest mało skuteczne). :D

Twoja stara

Twoja stara

Użytkownicy
posty52
Propsy16
  • Użytkownicy

Necro59

Necro59

Użytkownicy
Nekromanta
posty1002
Propsy98
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nekromanta
Nie mogę ściągnąć wersji 1.1, plik cyba wygasł.

"Jestem NAJLEPSZYM Nekromantą na świecie, jedynym władcą podziemi, ożywieńców, i demonów... Dziwko!"

PC, na którym siedzę:

Karta Graficzna: GeForce GTX 550Ti
Procesor: Intel(R) Core(TM) Quad CPU Q9300 @ 2.50GHz
Pamięć: 3,00GB pamięci RAM (użyteczne 3,00 GB)
System Operacyjny: Windows 7 Ultimate.

turbocheat

turbocheat

Użytkownicy
posty243
Propsy31
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Tia ja też wreszcie czekam na wersję finalna.

✯✯✯"Specjalizuje się w zadawaniu ciosów w plecy."✯✯✯

gothic1210
  • Gość
Necro pewnie serwer jest przeciążony. Wersję 1.1 można przejść, ale jest parę niedogodności. Tak jak gram teraz w 1.1 to jest całkiem nieźle, tylko brakuje mi handlarza zwojami i nauczycieli u bandytów. Poprawiłem to już, ale zastanawiam się czy by nie dodać jakiegoś maga u bandytów (uczyłby max 3 krąg).

KaraKuniS

KaraKuniS

Użytkownicy
posty16
Propsy3
  • Użytkownicy
Pogrywam w tą modyfikację od tygodnia na pełnych obrotach i muszę przyznać,że autorzy odwalili kawał dobrej roboty!,używając jej czuję się jeszcze większy klimat kolonii karnej.Bardzo podoba mi się odwzorowanie bandytów w tym modzie,jest wręcz również idealne,a do tego jeszcze dochodzi masa nowości m.i.n więcej questów czy nowe grywalne gildie,do których nie mieliśmy możliwości przyłączenia się w podstawce.Niestety natrafiłem na wiele błędów pisowni w dialogach co bardzo razi w oczy(może tylko mnie;d?),tak poza tym to wszystko w jak najlepszym porządeczku.Z niecierpliwością czekam na finalną wersję,gdzie mam nadzieję zostaną usunięte wszystkie niedociągnięcia.A i jeszcze coś:
wykoksowane MROCZNE TAJEMNICE na maxa nowościami wypadają blado w porównaniu do tego dzieła.

siewka181

siewka181

Użytkownicy
PomiotBeliara
posty411
Propsy68
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • PomiotBeliara
Trochę przesada z tym że :
trzeba mieć 30lp żeby broń 1ręczną na 1poziom wbić
kretoszczury na 2-3hity zabijają
staty na start po 5

a tak pozatym to ok

JAK NAZYWA SIĘ CHOROBA NA KTÓRĄ CIERPIĄ WYZNAWCY ADANOSA ?
WADA NOSA :d
Motyw do Google Chrome by ja: https://www.mychrometheme.com/t/94h6ywsfrpdltksaofn965n3e
http://z0r.de/L/z0r-de_4014.swf

ZarzaPL

ZarzaPL

Użytkownicy
Nie.
posty445
Propsy83
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nie.
Też uważam że troche za dużo te 30 pkt. nauki na "wojownika" w jednoręcznej. Jednak mam też taką propozycje: Wydać osobną wersje bez tych nowych tekstur. Jeśli to możliwe.

gothic1210
  • Gość
siewka181
Jedni, że za łatwo, drudzy, że za trudno. Spróbuj lepiej rozplanować wydawane punkty nauki. Ja pierwsze 30 nie wbijałem nic i potem się nauczyłem broni 1h. W sumie zależy jaki kto ma styl gry.
ZarzaPL
Dobrze, następna wersja będzie miała możliwość wyłączenia dodatkowych tekstur.
KaraKuniS
Dzięki :D

Korek

Korek

Użytkownicy
posty549
Propsy230
  • Użytkownicy
Mógłby ktoś podzielić tego moda na cztery części?

Mateusz.Wr

Mateusz.Wr

Użytkownicy
posty80
Propsy7
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Witam :)

Odpowie mi ktoś na moją wcześniejszą odpowiedź?Kiedy wyjdzie finalna wersja?

Pozdrawiam Mateusz.Wr :)

Czy ja gram na kodach NIE po prostu sprawdzam tajniki i sekrety przez co jestem lepszy :)

gothic1210
  • Gość
Mam mało czasu, ale najpewniej przyszłym tygodniu. Poprawiłem sporo bugów z czwartego rozdziału i teraz muszę posprawdzać jak to chodzi.

Korek

Korek

Użytkownicy
posty549
Propsy230
  • Użytkownicy
Już sobie poradziłem.

Nie mógłbyś dodać grupowania broni jak w G2 i MT? Nie jest to trudne a bardzo poprawiłoby przejrzystość w ekwipunku. (czasami trzeba z 10 sekund szukać danej broni, tym bardziej jak się zbiera broń orków). Tak sobie pomysłałem, skoro już robisz łatkę  :lol:  

A mod już na początku bardzo ciekawy. Zobaczymy jak będzie dalej.

gothic1210
  • Gość
Dalej jest już tylko lepiej :D  
Co do grupowania to raczej nie da się tego zrobić bez użycia dodatkowych pakietów skryptowych z których nie korzystam, gdyż się na nich nie znam. A "żebrać" o skrypt nie mam zamiaru więc z przykrością stwierdzam, że raczej nie. Stary ekwipunek trzeba po prostu sprzedawać i tyle :D

0 użytkowników
Do góry