Gothic: Banda Quentina - dyskusja ogólna 3414548 7445

O temacie

Autor

Zaczęty 16.09.2012 roku

Wyświetleń 3414548

Odpowiedzi 7445

Twoja stara

Twoja stara

Użytkownicy
posty52
Propsy16
  • Użytkownicy
Jakiego używasz antywirusa ? To fałszywy alarm

Necro59

Necro59

Użytkownicy
Nekromanta
posty1002
Propsy98
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nekromanta

"Jestem NAJLEPSZYM Nekromantą na świecie, jedynym władcą podziemi, ożywieńców, i demonów... Dziwko!"

PC, na którym siedzę:

Karta Graficzna: GeForce GTX 550Ti
Procesor: Intel(R) Core(TM) Quad CPU Q9300 @ 2.50GHz
Pamięć: 3,00GB pamięci RAM (użyteczne 3,00 GB)
System Operacyjny: Windows 7 Ultimate.

Marcin

Marcin

Użytkownicy
posty21
  • Użytkownicy
Jakiego używasz antywirusa ? To fałszywy alarm

nod32

gothic1210
  • Gość
Gdzie jest kamień runiczny dla Cronosa ,zeby stworzył zwój przywołania trolli?
Bug. Kod: insert ItMi_runa0

Necro59

Necro59

Użytkownicy
Nekromanta
posty1002
Propsy98
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nekromanta
ok, lecz jak mam wszystkie rzeczy to i tak nie ma opci dialogowej cronos :D

EDIT: Musiałem zrobić mksturę PODNOSZĄCĄ manę, a nie regereracji, ale z kolei mam następny problem, Otóż zdobyłem Obuz z Quentinem za pomocą trolli, ale kiedy zabije wszystkie trolle, wykosze all strażników to Quentin nic o tym nie mówię, łażą za mną cały czas jak klauny co z tym zrobić?

"Jestem NAJLEPSZYM Nekromantą na świecie, jedynym władcą podziemi, ożywieńców, i demonów... Dziwko!"

PC, na którym siedzę:

Necro59

Necro59

Użytkownicy
Nekromanta
posty1002
Propsy98
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nekromanta

PC, na którym siedzę:

gothic1210
  • Gość
Sory, że nie odpisałem, ale mam teraz mało czasu. Piszcie na PW jak nie odpowiadam, a nie w głównym temacie. Ok?  :wink:  
Poprawiłem błąd z esencją many. Dzięki. Teraz co do Quentina to jest to kolejny bug. Jeżeli masz starszy save (przed wyborem sposobu odbicia obozu) to go wczytaj. Druga wersja na pewno działa. Poprawiłem ten bug. Masz tutaj zaktualizowaną wersję skryptów. Nadpisz stary plik i zobacz czy zadziała. Aha, linie dialogowe się nie pokażą, ale będziesz mógł zakończyć zadanie i przejść dalej. No chyba, że nie będzie działało z savem, ale nie bądźmy pesymistami.
http://www.sendspace.com/file/z0fla7

JanuszChrystus

JanuszChrystus

Użytkownicy
posty35
Propsy5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
hmm czas poraz 99999999999-ty przejść gothica 1 :P nie grałem w niego od 2 lat albo i nawet 3

Niebieskooki

Niebieskooki

Użytkownicy
posty276
Propsy30
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
ja mam inny problem :D  sciagnelem najnowsza wersje, i nie potrafie zabic siepaczy złego : ) to raz a dwa, zebrałem dostawe od Draxa i kucharz bandytow nie chce jej przyjac xD zaczne to od nowa raz jeszcze

marcio814

marcio814

Użytkownicy
posty85
Propsy24
  • Użytkownicy
A ja mam problem z modem. Ściągnąłem moda i wrzuciłem do odpowiednich folderów, gra chodziła płynnie do czasu gdy zbliżyłem się do mostu na drodze do Starego Obozu. Gra mi się zacina, muzyka w tle dalej leci ale gra jest zawieszona, jedyną radą jest CTRL + ALT + DELATE. Mój system to Windows Vista, wszystkie części Gothica i mody chodziły mi płynnie i tylko G1 mi się zawieszało ale to bardzo rzadko. Co mam zrobić? Bo chciałbym przejść tego moda. Z góry dzięki ;)

gothic1210
  • Gość
Wydaje mi się, że ten problem nie jest winą modyfikacji. Spróbuj zapisać, rozpocząć nową grę i sprawdzić czy chodzi. Wprawdzie na moście stoi jeden nowy NPC, ale to nie powinno mieć nic do rzeczy. Jeżeli byłby to jakiś problem z modem to pewnie by wyskoczył jakiś błąd, albo coś w ten deseń.

Conn

Conn

Użytkownicy
posty4
Propsy1
  • Użytkownicy
Witam, wiem, że to nie jest temat od questów, ale od 2 godzin poszukuję srebrnej klingi Wilka w NO czy mógłbym mnie ktoś naprowadzić na nią? Oraz podczas misji bunt w NO nie mogłem dobić ryżowego księcia, użyłem killa i nagle gra mi zaczęła lagować, przed chatą Lewusa pojawili się zbieracze ale cały czas po wyciągnieciu broni, czas się cofał i znów wyciągali. Resztę bandy musiałem znów dobić na killu. Czy to jest błąd mojego kompa czy bug misji?

@dół dzięki ^^  to pewnie dlatego nie dało się dobić ryżowego księcia
@edit2 to nie będzię miało wpływu na dalszą rozgrywke?

koksikmajor

koksikmajor

Użytkownicy
posty692
Propsy89
  • Użytkownicy
błąd misji, będziesz musiał szybko zagadać do rufusa i szybko dialog wziąść w przeciwnym razie trzeba będzie restart kompa robić

gothic1210
  • Gość
Witam, wiem, że to nie jest temat od questów, ale od 2 godzin poszukuję srebrnej klingi Wilka w NO czy mógłbym mnie ktoś naprowadzić na nią? Oraz podczas misji bunt w NO nie mogłem dobić ryżowego księcia, użyłem killa i nagle gra mi zaczęła lagować, przed chatą Lewusa pojawili się zbieracze ale cały czas po wyciągnieciu broni, czas się cofał i znów wyciągali. Resztę bandy musiałem znów dobić na killu. Czy to jest błąd mojego kompa czy bug misji?

@dół dzięki ^^  to pewnie dlatego nie dało się dobić ryżowego księcia
@edit2 to nie będzię miało wpływu na dalszą rozgrywke?
Co do edit2 to raczej nie, tylko cały czas ci się będzie cofał czas teraz. Zaraz wam wrzucę łatkę. Co do klingi to leży przy szkielecie. Jak idziesz do Wolnej Kopalni to będzie taki obóz najemników po jednej stronie, a po drugiej będą półki skalne. Po prostu wejdź tam i znajdziesz. PS: model klingi jest trochę za duży. Będę to musiał poprawić :(
Macie łatkę. Lista bugów, które poprawia w spoilerze.
Spoiler
> Ashton ma już opcję KONIEC
> poprawione zadanie Czarny Mag w ruinach starej cytadeli
> poprawione zadanie Czarny Mag w górach
> usunięto regulację poziomu trudności z dialogu Diego
> możemy pochwalić się łowcom poszukiwaczy, że zabiliśmy Czarnego Maga
> możemy kupić zbroje podróżnika
> poprawiono błędy w dialogu z przyjęciem do Guru
> poprawki w przyjęciu do Guru
> poprawiony błąd z nieskończonymi sakiewkami
> dialog z Doyle o poszukiwaczach
> nowa tekstura drzwi
> alternatywne wyjście dla zadania "Miecz Świstaka"
> poprawione przestawianie godziny po buncie zbieraczy
Pracowałem (bardzo powoli, ale jednak) nad wersją 1.1, która miała poprawiać większość bugów. Na razie tyle poprawiłem :D  http://www.sendspace.com/file/1ybfaz

Conn

Conn

Użytkownicy
posty4
Propsy1
  • Użytkownicy
Wielkie dzięki ^^  ukonczyłem misję z buntem i jak narazie nie cofa. Mam jeszcze jedno pytanie czy jak jestem kopaczem to mogę dołaczyć do NO?

@edit właśnie sobie przypomniałem, że co każde właczenie gry muszę ustawiać poziom trudności od nowa u diega, czy to zostanie poprawione?
@edit2 mam tam tylko miecz sedziego^^ i po problemie dzieki, musiałem wczytać gre jeszcze raz

gothic1210
  • Gość
Wielkie dzięki ^^  ukonczyłem misję z buntem i jak narazie nie cofa. Mam jeszcze jedno pytanie czy jak jestem kopaczem to mogę dołaczyć do NO?
Raczej nie.
edit: Instrukcja jest w pliku Czytaj_To(Er).

emcio

emcio

Użytkownicy
posty40
  • Użytkownicy
Mógłby mi ktoś napisać jak to zainstalować co po kolei zrobic z gory dziekuje

Necro59

Necro59

Użytkownicy
Nekromanta
posty1002
Propsy98
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nekromanta
:ayfkm:  Wiele ludzi już odpowiadało, jak instaluję się mody do GI lub II... :facepalm:

PC, na którym siedzę:

emcio

emcio

Użytkownicy
posty40
  • Użytkownicy
:ayfkm:  Wiele ludzi już odpowiadało, jak instaluję się mody do GI lub II... :facepalm:
Dzięki za pomoc twoja odpowiedz duzo mi pomogla
 :ayfkm:

Marcin

Marcin

Użytkownicy
posty21
  • Użytkownicy
a co z zadaniem "gdzie jest nek". mam w dzienniku ze nek uciekł do NO, ale nigdzie go nie mogę znaleźć

0 użytkowników
Do góry