Gothic: Banda Quentina - dyskusja ogólna 2948240 7439

O temacie

Autor

Zaczęty 16.09.2012 roku

Wyświetleń 2948240

Odpowiedzi 7439

K@T

K@T

Użytkownicy
posty152
Propsy22
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czy po ukazaniu się 1.4.5 i instalacji, trzeba będzie rozpocząć grę na nowo? Czy będzie kompatybilne z save'ami z obecnej wersji??

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Czy po ukazaniu się 1.4.5 i instalacji, trzeba będzie rozpocząć grę na nowo? Czy będzie kompatybilne z save'ami z obecnej wersji??
Tak, będzie trzeba od nowa. Nie zadawajcie głupich pytań ludzie  :pokerface:   Wszystkie zmiany w skryptach wymagają nowej gry.

@ DOWN - Dobrze wiedzieć :)

Splash

Splash

Moderator
posty4208
Propsy3410
ProfesjaNierób
  • Moderator
Wszystkie zmiany w skryptach wymagają nowej gry.
Nie wszystkie. Zmiany w dialogach, skryptach npc i światach jak najbardziej.

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

Glaca

Glaca

Użytkownicy
TheRouke (Роук)
posty540
Propsy49
ProfesjaNierób
  • Zbanowany
  • TheRouke (Роук)
Czekam nadal, jakieś postępy? :D

Właśnie sorry, za offtop ale jak już mowa o skryptach. To Arcania i Dodatek mają inne fabuły (z czym się wiąże inny skrypt), więc jakim cudem można przenieść save? :O

PL|RU|EN

Ukończone mody:

G1 Mroczne Tajemnice
G1 Edycja Rozszerzona
G1 Orcades
G2 Returning ReBalance 2.1
G2 Kyrus
G2 Podróżnik za Liniami Wroga
G2 Złote Wrota
G2 Dark Saga
G2 Z życia Złodzieja

Sawik

Sawik

Moderator działu
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Rebel
Właśnie sorry, za offtop ale jak już mowa o skryptach. To Arcania i Dodatek mają inne fabuły (z czym się wiąże inny skrypt), więc jakim cudem można przenieść save? :O
Pewnie odpalany jest jakiś konwerter lub inny programik który wyszukuje tylko pól które potrzebuje.
Zwróć uwagę że to ich format pliku, mogą go zdeszyfrować dzięki czemu równie dobrze mogliby odczytywać dane z pliku .txt. W Gothic też jest to możliwe, Dzieje Khorinis hucznie zapowiadały podobny system przy ogłoszeniu decyzji o podziale na dwie części, po prostu nikomu z osób potrafiących, poza Demonical Monkiem, się nie chce tego robić.

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

matysGFC

matysGFC

Użytkownicy
posty6
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Gram w wersje 1.4 i bardzo potrzebuje waszej pomocy. Odbiłem opuszczoną kopalnię i Quentin każe mi znaleźć doświadczonego kopacza. Wyczytałem że jest nim Guy, którego znajdę w obozie bractwa, lecz obszukałem caaaaaały obóz i niestety nie mogę go znaleźć. Możecie mi podać jakąś dokładniejszą lokalizację tego kopacza?

Właśnie zaczynam moją przygodę z edycją rozszerzoną i tym forum. Proszę o wyrozumiałość ;)

Fexo

Fexo

Użytkownicy
Тебе нужна помощь?
posty167
Propsy152
ProfesjaConcept Artist
  • Użytkownicy
  • Тебе нужна помощь?
A Guy czasem nie stoi pod jedną z kolumn na Placu Świątynnym?
Grałem dosyć dawno więc mogę się mylić.

COLORBLIND

matysGFC

matysGFC

Użytkownicy
posty6
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
A Guy czasem nie stoi pod jedną z kolumn na Placu Świątynnym?
Grałem dosyć dawno więc mogę się mylić.

JEST :D heh Dzięki Ci bardzo, znalazłem go w końcu ;P

Właśnie zaczynam moją przygodę z edycją rozszerzoną i tym forum. Proszę o wyrozumiałość ;)

Fexo

Fexo

Użytkownicy
Тебе нужна помощь?
posty167
Propsy152
ProfesjaConcept Artist
  • Użytkownicy
  • Тебе нужна помощь?

COLORBLIND

matysGFC

matysGFC

Użytkownicy
posty6
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
A może wie ktoś jeszcze jak wykonać zadanie ZAGINIONA LISTA, które zleca Diego ??

Fexo

Fexo

Użytkownicy
Тебе нужна помощь?
posty167
Propsy152
ProfesjaConcept Artist
  • Użytkownicy
  • Тебе нужна помощь?
No to znowu odpowiem xD. Wyjdź ze Starego Obozu bramą w stronę placu wymian, przejdź przez most i idź prosto. Po chwili znajdziesz bandytów, zabij ich i wyjdź tym tunelem w stronę kopalni. Potem wejdź w las i znajdziesz jaskinię z zębaczami. Tam będzie kopacz, jak by co tutaj masz zdj jaskini

COLORBLIND

matysGFC

matysGFC

Użytkownicy
posty6
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
To jeszcze raz dziękuje :) A o co chodzi z tymi propsami? Można jakoś nagrodzić kogoś za pomoc czy coś?

gothic1210
  • Gość
Tak. Jeśli potwierdziłeś email to kilkasz przy poście za który chcesz podziękować ikonkę kciuka w górę. Proponuję przetestować to na pierwszym poście tego tematu. :)

Duke Nukem

Duke Nukem

Gry (themodders@telegram)
Król Duke Nukem
posty826
Propsy422
ProfesjaNierób
  • Gry (themodders@telegram)
  • Król Duke Nukem
HA  HA :D. Outlander zawsze na propsie  :lol:.

K@T

K@T

Użytkownicy
posty152
Propsy22
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Necro59

Necro59

Użytkownicy
Nekromanta
posty1002
Propsy98
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nekromanta
@Outlander dodaj do moda budzis skrypt mod. Prooszę. Pomoże to machinimowcom :)

"Jestem NAJLEPSZYM Nekromantą na świecie, jedynym władcą podziemi, ożywieńców, i demonów... Dziwko!"

PC, na którym siedzę:

Karta Graficzna: GeForce GTX 550Ti
Procesor: Intel(R) Core(TM) Quad CPU Q9300 @ 2.50GHz
Pamięć: 3,00GB pamięci RAM (użyteczne 3,00 GB)
System Operacyjny: Windows 7 Ultimate.

matysGFC

matysGFC

Użytkownicy
posty6
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Witajcie, powoli zbliżam się do końca gry, jestem w 5 rozdziale, ale napotkałem jeszcze jeden problem i nie mogę go sam rozwiązać od dłuższego czasu. Powiedzcie mi gdzie jest kamienny krag z zadania : SPOTKANIE? Mamy sie tam spotkac z Gornem, Miltenem, Diego i Lesterem i podobno Milten kiedyś nas tam zaprowadził, ale nic takiego nie kojarzę... Możecie mi jakoś przybliżyć miejsce w którym znajduje się ten kamienny krąg?

Post połączony: 2015-06-12, 22:29
Aha i jak potwierdzić swojego maila? Ja nie dostałem na swoją skrzynkę nic co mógłbym potwierdzić...

Necro59

Necro59

Użytkownicy
Nekromanta
posty1002
Propsy98
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nekromanta
Kamienny krąg, to chyba ten, w którym był Nadzorca.

"Jestem NAJLEPSZYM Nekromantą na świecie, jedynym władcą podziemi, ożywieńców, i demonów... Dziwko!"

PC, na którym siedzę:

Karta Graficzna: GeForce GTX 550Ti
Procesor: Intel(R) Core(TM) Quad CPU Q9300 @ 2.50GHz
Pamięć: 3,00GB pamięci RAM (użyteczne 3,00 GB)
System Operacyjny: Windows 7 Ultimate.

matysGFC

matysGFC

Użytkownicy
posty6
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
przeszukałem kamienny krąg o którym pisałeś i faktycznie znalazłem ich. dzieki bardzo ;)

gothic1210
  • Gość
Tak ma się kształtować drzewko rozwoju w ER. 

Można od początku gry pójść w broń jednoręczną lub dwuręczną. Później albo zostajemy wojownikiem + dorabiamy broń dystansową jako pomocniczą, albo  idziemy w magię (mag w zwarciu walczy kosturem - broń dwuręczna i magią). Wszystko chyba jasne i logiczne. 

0 użytkowników
Do góry