Ogólna dyskusja o modyfikacji 523051 1170

O temacie

Autor Gruppenfuehrer Kereth

Zaczęty 21.01.2008 roku

Wyświetleń 523051

Odpowiedzi 1170

soja

soja

Użytkownicy
posty22
Propsy2
  • Użytkownicy
Czego mozemy sie spodziewac w filmiku ktory zostal zapowiedziany na koniec  maraca. Moze pokazecie jakos nowa lokacje lub cos w tym stylu. I drugie pytanie. Gdzie jest klasztor magow wody. Domyslam sie ze jest wiekszy od tego w korinis i musi zajmowac sporo miejsca ;-)

Sowa

Sowa

Użytkownicy
posty10
Propsy4
ProfesjaAktor głosowy
  • Użytkownicy
A czy on przypadkiem nie jest w miejscu, gdzie można było znaleźć zieloną maskę z Nocy Kruka, potrzebną do otwarcia bramy w świątyni Adanosa xD ?

Eleven

Eleven

Użytkownicy
posty66
Propsy13
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Czy będziecie dogrywać do NPCów jakieś nowe ambienty? Fajnie by brzmiało, gdyby komentowane było to, co dzieje się w świecie gry.
Zamierzacie dostosować moda tak, by można było grać w rozdzielczości HD?
Aha, zróbcie na stronie ZW, by było pod newsami więcej komentarzy za jednym razem, bo przewijanie 27 stron zawierajacych po 2 komentarze na stonę nie zachęca do przeglądanaia.
ciekawe pytanie z tym HD, ja mam rodzielczosz 1680 1050, gothic ma max 1440 na 900, wiec zeby to zmienic trzeba wejsc do Gothic.ini i zmienic odpowiedznie parametry, wtedy to se nawet mozesz dac 1900 na 1200 jak masz taki moniotor ja gdy dalem 1680 do mialem ladniejsza grafe

Rozdzielczość zależy od wersji gry, bo ja mogłem wcześniej mieć max 1680x1050(czyli max dla mojego monitora) a teraz reinstalowałem i mam złotą edycję i max jest 1600x1024

Twoja stara

Twoja stara

Użytkownicy
posty52
Propsy16
  • Użytkownicy
A czy on przypadkiem nie jest w miejscu, gdzie można było znaleźć zieloną maskę z Nocy Kruka, potrzebną do otwarcia bramy w świątyni Adanosa xD ?

Nie maskę tylko kamień ;d

Sowa

Sowa

Użytkownicy
posty10
Propsy4
ProfesjaAktor głosowy
  • Użytkownicy

Nie maskę tylko kamień ;d

Właśnie tego słowa szukałem :DD

soja

soja

Użytkownicy
posty22
Propsy2
  • Użytkownicy
No to kolejna porcja pytań  :D  

1. Czy statystki szaty maga wody zostaną zmienione?? Pytam ponieważ w Gothicu 2 NK ma b.dobre staty (100,100,50,50) i na przykład taki strażnik będzie o wiele słabszy.  

2. Czy miej więcej w tym samym czasie fabularnym będzie można zostać magiem wody i np. strażnikiem. Czy może magiem wody zostanie się później ,a ranga nowicjusza będzie odpowiadał strażnikowi.

3. Czy będzie można zdobyć zbroje orka.

koksikmajor

koksikmajor

Użytkownicy
posty692
Propsy89
  • Użytkownicy
Może jeszcze powiedzieć, co będzie na koniec gry? Wyjaśnię coś, dowiesz się to tylko wtedy, jak będziesz grał w złote wrota i nie zadawaj takich pytań, bo sobie tylko grę popsujesz, mod wyjdzie w tym roku więc poczekaj cierpliwie na moda, a jak wyjdzie to poznasz odpowiedzi na swoje pytania

Sowa

Sowa

Użytkownicy
posty10
Propsy4
ProfesjaAktor głosowy
  • Użytkownicy
Co za człowiek...
Jesteś tak irytujący Soja, że nie wytrzymuje już z czytaniem tego...
... więc:

JAK K*RWA WYJDZIE, TO IDIOTO ODPOWIESZ SOBIE NA WSZYSTKIE SWOJE TĘPE PYTANA I SKOŃCZ JUŻ SPAMOWAĆ!!!

Dziękuje, pozdrawiam  :D

Cragann

Cragann

Użytkownicy
posty766
Propsy604
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie rozumiem was, takim tokiem myślenia wychodzi że po co wogóle zadawać jakiekolwiek "tępe" pytania skoro można dowiedzieć się grając w gre? debilne myślenie. Pozatym jak chce wiedzieć
nie zadawaj takich pytań, bo sobie tylko grę popsujesz
to jego sprawa, sam chciałbym wiedzieć czy będzie zbroja orka.

Martinos

Martinos

Złote Wrota
Leo
posty178
Propsy109
ProfesjaReżyser
  • Złote Wrota
  • Leo

Martinos
Złote Wrota

Ogólna dyskusja o modyfikacji
#409 2013-03-10, 20:11(Ostatnia zmiana: 2013-03-10, 20:27)
Lepsze rozbudowane pytania niż ciągłe "kiedy wyjdzie mod?", a jak Sentarion będzie miał ochotę to odpowie :wink:

Lansjer

Lansjer

Rzeka
posty808
Propsy502
ProfesjaLvl designer
  • Rzeka

Lansjer
Rzeka

#410 2013-03-10, 20:16(Ostatnia zmiana: 2013-03-10, 20:16)
Kurwa...każdy może zdawać sobie pytania jakie chce, a szczególnie w odpowiednim do tego temacie i nie widzę powodu dla jakiego miałby być przez was za to gnojony. Jak jest jakaś zapowiedź gry np. Wiedźmin 3, to ludzie zadają pytania odnośnie tego co się w niej znajdzie, a nie czekają na premierę. Komentarze typu "zobaczysz jak wyjdzie" są  moim zdaniem nie na miejscu.

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
Kurwa...każdy może zdawać sobie pytania jakie chce, a szczególnie w odpowiednim do tego temacie i nie widzę powodu dla jakiego miałby być przez was za to gnojony. Jak jest jakaś zapowiedź gry np. Wiedźmin 3, to ludzie zadają pytania odnośnie tego co się w niej znajdzie, a nie czekają na premierę. Komentarze typu "zobaczysz jak wyjdzie" są  moim zdaniem nie na miejscu.
bo w wiedzminie 3 podali przyblizony rok 2014, ludzka ciekawosc

Sowa

Sowa

Użytkownicy
posty10
Propsy4
ProfesjaAktor głosowy
  • Użytkownicy

Jebnij się w czoło...

Lansjer

Lansjer

Rzeka
posty808
Propsy502
ProfesjaLvl designer
  • Rzeka

Lansjer
Rzeka

#413 2013-03-11, 16:35(Ostatnia zmiana: 2013-03-11, 16:36)
Jebnij się w czoło...
nope

Zapowiedzi modyfikacji> Złote Wrota
zastanawiające...

Smolo

Smolo

Użytkownicy
posty306
Propsy212
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
1. Czy to screen z domu Strażników Umarłych?

2. Czy są 3 różne zakończenia(dla każdego z obozów), czy w pewnym momencie fabuła w każdym przypadku się zjeżdża tworząc częściowo liniowe zakończenie?
3. Czy będzie można także pomagać Beliarowi? Nie przepadam za Happy Endem w filmach i grach.
4. Czy zgodnie z zapowiedziami te zupełnie nowe lokacje(dwie), są rozmiarem dwukrotnie większe niż cała wyspa Khorinis? Jak się nazywa ta druga lokacja(Elea i ?). Będzie jakaś starożytna kraina?
5. Czy będzie Polędwica Wołowa? :P
6. Pisaliście, że "system nauki walki itp będzie bardzo zmieniony i urealistyczniony :) ". Jak to będzie wyglądać?
7. "Nowe lokacje będą dość różnorodne, pojawi się m. in. nowe, duże miasto, zamek, klasztor, wioski, ruiny, możliwe, że pojawi się pustynia." Wrzucicie jakiś screen tego miasta, lub pustyni?
8. Z tego co dotychczas wiadomo w modzie będą runy, a na Khorinis rządzą ludzie. Czy będzie jakoś wyjaśniona utrata używania magii runicznej, oraz przejęcie władzy na Khorinis przez orków zgodnie z wydarzeniami z G3? Będą odwołania do fabuły G3 w tej kwestii?
9. Dlaczego będziemy zaczynać od 5-tego poziomu doświadczenia? Bezi aż tak się spasł i rozleniwił, czy pojawi się może ktoś, np. Nikorenos co mu odbierze trochę mocy?
10. Wrzucicie screena Złotych Wrót? Chociaż jakiś skrawek tej wielkiej struktury/budowli?
11. Będzie można spotkać potwory niewykorzystane w podstawce, np. pumy, krokodyle?
12. Wiadomo, że w grze pojawi się Khorinis, czyli zobaczymy to w intrze?
13. Czy skończyliście już drzewca i 2 modele ogra?
14. Zrobiliście jakieś nowe animacje orków, np. animacje pobicia, czy nadal orkowie będą od razu umierać po spadku Hp do zera?
15. Będą jakieś achievmenty, np. po zabiciu iluś bestii +x do statystyki, lub większe obrażenia konkretnym stworom?
16. Jakie jest znaczenie tych symboli na sztandarach?

17. I ostatnie pytanie. Czy przy okazji zaczęliście już powoli tłumaczyć moda na angielski?

P.S. Wbrew niektórym wizjonerom teorii spiskowych wszystkie informacje i screeny zawarte w poście pochodzą z jawnych informacji znalezionych w internecie, głównie ze strony moddb.com i forum.gothic.phx.pl. W przypadku zawrotów głowy skonsultuj się z lekarzem, lub farmaceutą.

Elo

soja

soja

Użytkownicy
posty22
Propsy2
  • Użytkownicy
1. To jest chyba świątynia z tym teleportem. Sądze tak ponieważ "domy" kast nie miały korytarzy.

Sentarion

Sentarion

Moderator działu
Szef zespołu
posty817
Propsy1157
NagrodyV
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • Szef zespołu
Smolo zrobiłeś niezły research, jestem pod wrażeniem ;p

1. Nie, to jest korytarz zaraz przy portalu do Khorinis.
2. Zakończenie jest jedno, fabuła w pewnym momencie dochodzi do wspólnego toru.
3. Nie, miała być, ale z powodu i tak dużej ilości pracy nie podjęliśmy tego.
4. W zasadzie miałem o tym napisać oficjalnie dopiero przy początku beta testów, ale powiem już teraz: z powodu bardzo dużej ilości pracy jaka byłaby do wykonania na nowych lokacjach (ich skończenie zajęłoby pewnie ze 3 lata) Złote Wrota zostały podzielone na dwie części, dzięki temu premiera będzie znacznie szybciej. W pierwszej części będzie dostępny Jarkendar i część nowej lokacji (Elei), jednak będzie ją można tylko obejrzeć, bez możliwości grania. Jak to możliwe? Przekonacie się grając ;p  W drugiej części oczywiście pojawi się cała Elea i jeszcze jedna nowa lokacja (na razie nic o niej nie powiem).
5. Nie, ale będzie np. potrawka z Yala czy Al'Alicartes (specjały orków) oraz dania magów wody.
6. Miał być zmieniony, ale osobiście jestem temu przeciwny, chociaż może w czasie beta testów jeszcze o tym pomyślimy.
7. Te wszystkie lokacje będą na Elei, na razie prace nad nimi zostały wstrzymane.
8. Od wydarzeń z G3 minęło parę lat, magia funkcjonuje jak poprzednio, a na Khorinis rządzą ludzie.
9. Odpowiedź na to jest np. w gameplayu z obozu paladynów, po prostu Bezi wyszedł trochę z formy.
10. Nie.
11. Tak.
12. W grze nie pojawi się Khorinis tylko Jarkendar.
13. Nie.
14. Nie.
15. Nie.
16. To symbol ognia Ducha Przodków, którego wyznają orkowie z Nach'Dorru.
17. Zaczęliśmy tłumaczyć, ale tłumacz szybko wymiękł i póki co nic się nie dzieje.

Connor

Connor

Użytkownicy
posty188
Propsy10
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czyli jednak będą Beta Testy ?
Jak one będą wyglądać każdy będzie mógł zagrać czy tylko wybrane osoby ?

Welcome to a world where dreams become nightmares!
Undead Army

Sentarion

Sentarion

Moderator działu
Szef zespołu
posty817
Propsy1157
NagrodyV
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • Szef zespołu
Beta testy będą, ale jeszcze się okaże w jakiej formie. Spokojnie, jakby co damy znać.

xDominik

xDominik

Użytkownicy
posty222
Propsy39
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Czekam czekam i doczekać się nie mogę...
Serdecznie pozdrawiam całą ekipę pracującą nad tym modem jak i dubblingowców modle się za was :) ...

Wytrwałości chłopaki a wyjdzie naprawdę fajny Mod nie wiem czy nie najlepszy EVER! :)  

Trzymam Kciuki !!!

LET'S ROCK!

0 użytkowników
Do góry