Ogólna dyskusja o modyfikacji 525783 1170

O temacie

Autor Gruppenfuehrer Kereth

Zaczęty 21.01.2008 roku

Wyświetleń 525783

Odpowiedzi 1170

Sentarion

Sentarion

Moderator działu
Szef zespołu
posty817
Propsy1157
NagrodyV
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • Szef zespołu

Sentarion
Moderator działu

Ogólna dyskusja o modyfikacji
#240 2012-02-28, 21:02(Ostatnia zmiana: 2012-02-28, 21:07)
Dlaczego nie pokazaliście na screenach tego zamku, tych lasów tylko na dobrą sprawe nie wiadomo co? Ani nie widać klasztoru, ani chatek o których tak barwnie opowiadałeś tylko jakieś mega odrzuty. Robicie to samo co na Dniu Screena, zamiast zachęcać, odpychacie prezentując takie materiały. Jesli juz macie cokolwiek prezentowac to 10 razy to przemyslcie nim to ujrzy swiatlo dzienne. Zawiodłem się :<
Klasztor już został pokazany http://www.zlotewrota.xt.pl/galeria/nowe-lokacje-str-2 a wyspa Samoa tu http://www.zlotewrota.xt.pl/galeria/nowe-lokacje (górne screeny), zamek jeszcze nie jest w całości gotowy, podobnie jak inne lokacje, ogólnie próbkujemy materiały;)

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
Dlaczego nie pokazaliście na screenach tego zamku, tych lasów tylko na dobrą sprawe nie wiadomo co? Ani nie widać klasztoru, ani chatek o których tak barwnie opowiadałeś tylko jakieś mega odrzuty. Robicie to samo co na Dniu Screena, zamiast zachęcać, odpychacie prezentując takie materiały. Jesli juz macie cokolwiek prezentowac to 10 razy to przemyslcie nim to ujrzy swiatlo dzienne. Zawiodłem się :<
Klasztor już został pokazany http://www.zlotewrota.xt.pl/galeria/nowe-lokacje-str-2 a wyspa Samoa tu http://www.zlotewrota.xt.pl/galeria/nowe-lokacje (górne screeny), zamek jeszcze nie jest w całości gotowy, podobnie jak inne lokacje, ogólnie próbkujemy materiały;)

Rozumiem, że klasztor nie zmienił się od 2008/2009 roku?
Te screeny są mega stare, nie rob sobie takimi postami antyreklamy. Chcesz dodawać newsa? Prezentuj coś nowego i wartego uwagi.

Sentarion

Sentarion

Moderator działu
Szef zespołu
posty817
Propsy1157
NagrodyV
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • Szef zespołu
Cóż widzę, że nic a nic nie rozumiesz z koncepcji moda, ale w swoim czasie wszystko się wyjaśni.

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu
Nie chodzi o koncepcje moda... Po dłuższym czasie ciszy pokazujecie screeny lasu w którym na dobrą sprawę nie ma nic godnego rzucenia okiem... Jednym to wystarczy żeby się jarać, inni od starej grupy wymagają nieco więcej, i wmawianie im że mało rozumieją jest trochę niefajne :C

Sentarion

Sentarion

Moderator działu
Szef zespołu
posty817
Propsy1157
NagrodyV
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • Szef zespołu
Dłuższy czas ciszy? Dwa miesiące od ostatnich screenów? Jaki inny teamu pokazuje ostatnio tak często materiały? Opis Elei to tak naprawdę tylko zapowiedź tego co czeka nas w dalszej przyszłości, bo bliższa przyszłość przyniesie coś innego, ale o tym będzie news gdzieś za 2 miesiące (jak dobrze pójdzie). I pewnie wtedy też pewnie będzie trochę głosów krytycznych (a może i nie?), ale o tym się przekonamy za jakiś czas. Jedyne co mogę powiedzieć to, że zależy nam na w miarę szybkim wydaniu dopracowanej modyfikacji, który zapewni sporo godzin ciekawej rozgrywki.

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
zajebisty ten jezus w klasztorze

Sentarion

Sentarion

Moderator działu
Szef zespołu
posty817
Propsy1157
NagrodyV
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • Szef zespołu
Też tak uważam ^^

DarthWojt

DarthWojt

Użytkownicy
posty135
Propsy24
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Też tak uważam ^^

Jaki jezus, bo nierozumie? Sorry, ale nie mogę dostać się na stronę ;/

Sawik

Sawik

Moderator działu
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Rebel

Sawik
Moderator działu

#248 2012-02-29, 23:56(Ostatnia zmiana: 2012-03-01, 00:01)
Posąg Adanosa wygląda jak Jezus.

Jaki inny teamu pokazuje ostatnio tak często materiały?
Może pokazują materiały rzadziej, ale raczej bardziej przemyślanie oraz ciekawej, tutaj nawet nie ma czego spropsować. Pokazywanie raz na pół roku wysypu screenów jest lepsze niż pokazywanie kilku słabych co dwa miesiące.

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Sentarion

Sentarion

Moderator działu
Szef zespołu
posty817
Propsy1157
NagrodyV
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • Szef zespołu

Sentarion
Moderator działu

#249 2012-03-01, 00:06(Ostatnia zmiana: 2012-03-01, 00:37)
Posąg Adanosa był wzorowany na posągu Jezusa z Corcovado z Rio de Janeiro(http://pl.wikipedia.org/w/index.php?title=Plik:Cristo_Redentor_Rio_de_Janeiro_4.jpg&filetimestamp=20090521133430), który mnie zawsze fascynował, więc nic dziwnego, że jest do niego podobny. Uznałem, że to będzie najlepsze przedstawienia dla Adanosa, boga równowagi, harmonii i stworzenia, który na Elei jest szczególnie czczony.

Może pokazują materiały rzadziej, ale raczej bardziej przemyślanie oraz ciekawej, tutaj nawet nie ma czego spropsować. Pokazywanie raz na pół roku wysypu screenów jest lepsze niż pokazywanie kilku słabych co dwa miesiące.
Moim skromnym zdaniem screeny są bardzo dobre, a osoby, który vobowały te lokacje wykonały kawał bardzo dobrej roboty i za samo to należy im się trochę szacunku, a nie narzekania i biadolenia.

DarthWojt

DarthWojt

Użytkownicy
posty135
Propsy24
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Posąg Adanosa był wzorowany na posągu Jezusa z Corcovado z Rio de Janeiro(http://pl.wikipedia.org/w/index.php?title=Plik:Cristo_Redentor_Rio_de_Janeiro_4.jpg&filetimestamp=20090521133430), który mnie zawsze fascynował, więc nic dziwnego, że jest do niego podobny. Uznałem, że to będzie najlepsze przedstawienia dla Adanosa, boga równowagi, harmonii i stworzenia, który na Elei jest szczególnie czczony.

Moim skromnym zdaniem screeny są bardzo dobre, a osoby, który vobowały te lokacje wykonały kawał bardzo dobrej roboty i za samo to należy im się trochę szacunku, a nie narzekania i biadolenia.

Innnos przedstawiany jest jako posąg z złotym hełemem i mieczem trzymającym w dół do stóp, przykładowo ten duży w klasztorze w G2. Podobnie także wygląda Beliar, jednak ma dwa skrzyżowane oręże. To co mówisz całkiem pasuje do Adanosa, zwarzając na to, że cały czas trwał spór pomiędzy dwoma bogami Beliarem i Adanosem. Jak wiemy Adanos stał na straży ładu i porządku utrzymując równowagę pomiędzy dobrem, a złem chcąc w ten sposób ochronić ludzi od zniewolenia i bólu. Dla mnie może mieć szatę, posturę itp. podobnie tylko nie ręce uniesione w górze "pokój wam..." była by to z leksza kopia. Trzeba wymyśleć coś oryginalnego samego w sobie. To jest moja propozycja Adanos w niebieskiej szacie z kapturem łagodnie zakrywającą oczy i podobie także jak pozostali z tym, że trzymając tarczę na wzrór ochrony, odgrodzenia od siebie dwóch braci. Beliar ma mieć ciemny posąg z czerwonymi elementami, a Innos bez zmian jedynie wizualne poprawki ;) Można także wzrować się na Gothicu 3, nie mam nic przeciwko!

Uber Cyrus The Virus

Uber Cyrus The Virus

Użytkownicy
posty118
Propsy25
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
Skoro sprawiedliwość i równowaga, to proponuje, aby Posąg Adanosa dzierżył srebrną(czy jaki tam metal chcecie) Wagę w jednej ręce, i jak powiedział kolega wyżej - Tarcze(tez ten sam metal) oczy niech przesłania kaptur(tez pomysł kolegi z góry) bo wstęga oplatająca twarz to już zgapianie od Pani Sprawiedliwej.

kaczka

kaczka

RaveN Studio
Definitely not kaczka!
posty2280
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • RaveN Studio
  • Definitely not kaczka!
Ta pani nie wiedziała za ile jest waga w supermarkecie :pokerface:

Sawik

Sawik

Moderator działu
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Rebel
Nie staram się nikogo obrazić, jedynie wygłaszam swoją opinię, ale jeżeli już mój post miałby być odbierany jako czepianie się to powinno to iść do osoby robiącej screeny. Prawie nic nie widać, w dwóch z nich rolę pierwszoplanową odgrywają dwie rośliny, a trzeci też nie zachwyca, bo tak naprawdę to co on pokazuje?

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Sentarion

Sentarion

Moderator działu
Szef zespołu
posty817
Propsy1157
NagrodyV
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • Szef zespołu
Wnętrze domu?

DarthWojt

DarthWojt

Użytkownicy
posty135
Propsy24
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Skoro sprawiedliwość i równowaga, to proponuje, aby Posąg Adanosa dzierżył srebrną(czy jaki tam metal chcecie) Wagę w jednej ręce, i jak powiedział kolega wyżej - Tarcze(tez ten sam metal) oczy niech przesłania kaptur(tez pomysł kolegi z góry) bo wstęga oplatająca twarz to już zgapianie od Pani Sprawiedliwej.

No cóż, narazie posąg Adanosa wydaje mi się zwykłą kopią. Twórcy moda niezrobli to oryginalnie i mnie bynajmniej niepodoba się aż takie mieszanie świata rzeczywistego z gothicem. Nie jest to obraza, ale kopiowanie to nie oddawanie oryginalności, spójności jaki jest przedstawiany w grze. Tworząc grę PB zaczynało się od mieszania różnych kultur dopisując też własne przemyślenia i właśnie tego mi tu brak.

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
Jezus wszędzie pasuje

Proszę o nie używanie wulgaryzmów - Sentarion

DarthWojt

DarthWojt

Użytkownicy
posty135
Propsy24
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Widać, że jacyś kolesie pozbyli się postów, to też celowo. Jak widać w Polsce niema demokracji!

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja

Adanos
Administrator

#258 2012-03-02, 21:37(Ostatnia zmiana: 2012-03-02, 21:52)
Widać, że jacyś kolesie pozbyli się postów, to też celowo. Jak widać w Polsce niema demokracji!
Jak tak bardzo ci źle, to mogę ci dać ostrzeżenie, albo nawet bana. Trochę dzisiaj postawiłem... Chyba mój rekord :D

Możecie pisać o czym chcecie, ale piszcie w odpowiednich tematach i bez spamu.

DarthWojt

DarthWojt

Użytkownicy
posty135
Propsy24
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jak tak bardzo ci źle, to mogę ci dać ostrzeżenie, albo nawet bana. Trochę dzisiaj postawiłem... Chyba mój rekord :D

Możecie pisać o czym chcecie, ale piszcie w odpowiednich tematach i bez spamu.

Tak jest panie administratorze. Zresztą nikt nie mówił tu o demokracji, więc niepotrzebnie to pisałem. Mój błąd przepraszam.

0 użytkowników
Do góry