Wyniki nauki 97855 361

O temacie

Autor Leinnan

Zaczęty 20.06.2012 roku

Wyświetleń 97855

Odpowiedzi 361

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Ja nie robię, dopóki nie zrozumiem(niepraktyczne
Wyjaśnij mi, w jaki sposób jest to niepraktyczne.

Od ilu u was Kyro się zdaje?
Od 40% bezwarunkowo, część modułów można mieć poniżej 40% (jeśli średnia jest wyższa niż 40%), jeśli coś jest poniżej 30% trzeba poprawiać w sierpniu.

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Luke_Flamesword

Luke_Flamesword

Użytkownicy
posty188
Propsy402
  • Użytkownicy
40% próg i jeszcze oceny w formie procentowej? Ja chce tam studiować! :P U mnie jest próg 60%, choć czasem się zdarzy że ktoś zjedzie nawet do 50%, ale to raczej dopiero przy poprawkach. Chociaż próg to tam pół biedy, najbardziej mnie wkurza jak mi robią zaliczenia z całego semestru w formie 3-4 pytań o jakieś detale. Przecież to w żaden sposób nie sprawdza mojej wiedzy, a jedynie to czy miałem szczęście trafiając z pytaniami. Mógłbym umieć 90% materiału i wciąż nie zdać, co jest kompletnie bez sensu.

A najlepsi są ci idioci co robią 3 pytania, przy czym jedno z nich jest kompletnie z dupy wyciągnięte, więc musisz umieć niemal wszystko, żeby odpowiedzieć na te 2 pytania porządnie i dostać marną tróję. Wyjątkowo sprawiedliwy system.

Gandalf

Gandalf

Użytkownicy
posty7
Propsy16
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wyjaśnij mi, w jaki sposób jest to niepraktyczne.
Ponieważ (przynajmniej w mojej klasie) praktyczne było wkucie schematów i automatyczne robienie zadań bez zrozumienia przedstawionych zjawisk (potwierdzone przez klasowego prymusa, jak napisałem wcześniej). Moja klasa składała się z prawie samych luzaków, którzy nie dawali mi żyć za każdym razem, gdy chciałem zadać jakieś pytanie(drążyć, aby zrozumieć), jednocześnie udawali, że wszystko rozumieją(co nie było prawdą). W domu nie mogłem znaleźć czasu by siadać do fizyki(nie mój przedmiot kierunkowy zresztą) więc w zasadzie miałem tylko tyle co w szkole, później jeszcze poszedłem za modą(korki) i dopiero na korkach zaczęło mi się rozjaśniać, gdy mogłem w spokoju zadać pytanie i rozjaśnić wątpliwości. No bo jak chcesz np zrozumieć mechanikę bryły sztywnej, jeśli nie znasz definicji bryły sztywnej (nie wiesz, że to pewien model)? To taki przykład tylko.

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ponieważ (przynajmniej w mojej klasie) praktyczne było wkucie schematów i automatyczne robienie zadań bez zrozumienia przedstawionych zjawisk (potwierdzone przez klasowego prymusa, jak napisałem wcześniej).
Stosując Twoją niepraktyczną metodę, miałem najwyższy wynik z matury w klasie, możliwe także że najwyższy lub jeden z najwyższych w całej szkole. Studiuję na zagranicznym uniwersytecie, osiągając jedne z najwyższych, jeśli nie najwyższe wyniki na całym wydziale. Powiedz mi, jak to możliwe.

DEAL WITH IT.

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny

Gandalf

Gandalf

Użytkownicy
posty7
Propsy16
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Stosując Twoją niepraktyczną metodę, miałem najwyższy wynik z matury w klasie, możliwe także że najwyższy lub jeden z najwyższych w całej szkole. Studiuję na zagranicznym uniwersytecie, osiągając jedne z najwyższych, jeśli nie najwyższe wyniki na całym wydziale. Powiedz mi, jak to możliwe.
Jest to możliwe, bo cię to najwyraźniej żywo interesuje i nie zasypiałeś gruszek w popiele tylko się tym zajmowałeś. Ja niespecjalnie. Zaszło tutaj ignoratio elenchi, w gruncie rzeczy potwierdzasz to, co mam na myśli. Ta metoda jest najbardziej wartościowa, ale w moich warunkach ciężko było ją wcielić w życie(o czym już pisałem) - była zatem dla mnie niepraktyczna. Kryterium praktyczności to naturalnie zdolność do rozwiązywania zadań. No, piątek to ja z klasówek nie miałem, ostatecznie zresztą wypisałem się z rozszerzonej fizyki na rzecz informatyki.
PS. Z podręczników którego wydawnictwa korzystałeś?

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
PS. Z podręczników którego wydawnictwa korzystałeś?
Nie wiem. Jakoś na początku drugiej klasy pożyczyłem podręcznik koleżance i więcej go nie zobaczyłem :lol2:

Mark Twain

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome
Przypomniałem sobie o tym temacie. Więc jak wam poszło w tym roku?

Moje:
  • zachowanie- poprawne
  • religia- 4
  • j. polski- 3
  • j angielski- 3
  • j. niemiecki- 4
  • historia- 4
  • WoS- 4
  • Podstawy Przeds.- 2
  • geografia- 5
  • biologia- 3
  • chemia- 2
  • fizyka- 2
  • matematyka- 3
  • informatyka- 4
  • wf- 2
  • edb- 2
  • systemy operacyjne- 4
  • urządzenia techniki komputerowej- 3
  • pracownia systemów operacyjnych- 4
  • pracownia urządzeń techniki komputerowej- 4
Jestem zadowolony z ocen, tym bardziej biorąc pod uwagę fakt że nic się nie starałem. Z polskiego i wosu lepszą ocenę dał mi fakt że mam gadane. Z historii mam prawie najlepszą ocenę w klasie(jedna piątka), z geografii dopiero na drugim półroczu w ogóle założyłem zeszyt, z WFu spierdalałem, jedyne problemy były z PP bo nauczyciel sobie wymyślił że na sprawdzianie musi być słowo w słowo tekst z zeszytu. W przyszłym roku odpada mi pełno przedmiotów więc może będzie jeszcze lepiej.

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
4.8. Kazz, jestes ze mnie dumny?

melkor
  • Gość
wojtek wierze w ciebie, pogadamy o nagrodzie przy maturze xD

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Mogło być lepiej, ale wyszło jak wyszło :D

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
5 z javy? Gratuluję, bo nasłuchałem się trochę o tym kursie :D

jono

jono

Użytkownicy
posty525
Propsy155
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
zachowanie bardzo dobre
religia 6

pol 3
ang 5
niem 4
hist 4
wos 5
mat 3 no mogło być lepiej, to fakt.
fiza 4
chemia 6
biol 3
geo 4
po 4

Pozytywnie. 4,25. Lepiej by mogło być z matmy, ale who cares. I tak się liczy matura.

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
Wszyscy tacy antykatolicy, a na religie chodzo.

jono

jono

Użytkownicy
posty525
Propsy155
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy

jono

Wyniki nauki
#234 2013-07-10, 21:48(Ostatnia zmiana: 2013-07-10, 21:48)

ja tam nigdy nie mówiłem, że jestem antykatolikiem zią ; )

Baggio

Baggio

DreamVader
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • DreamVader

Baggio
DreamVader

Wyniki nauki
#235 2013-07-10, 21:57(Ostatnia zmiana: 2013-07-10, 22:11)
i chuj, można pouczyć się na inne przedmioty

@dół, dzięki za pozdrowienia

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
Jak ktoś chodzi na religie tylko po to by się uczyć na inne przedmioty to pozdrawiam serdecznie.

eto

eto

Użytkownicy
-Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
posty1741
Propsy1793
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
  • -Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
trzebabyc skonczona ciota zeby miec dwa z wuefu

Niespełniony Level Designer z ambicjami, zmęczeniem i brakiem czasu...

eto

eto

Użytkownicy
-Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
posty1741
Propsy1793
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
  • -Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
jesli o mnie chodzi to zakurat zajebiscie, srednia kolo 3.2/3.3, biorac pod uwage ze robilem na prawie caly etat to imo dobry wynik, ale oceny i tak jebac, zeby zdac

Niespełniony Level Designer z ambicjami, zmęczeniem i brakiem czasu...

Korek

Korek

Użytkownicy
posty549
Propsy230
  • Użytkownicy
trzebabyc skonczona ciota zeby miec dwa z wuefu

Albo pokazywać się na wfie raz na rok.  :lol:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry