Problemy z fabułą/zadaniami 562414 1539

O temacie

Autor majaczek

Zaczęty 20.04.2012 roku

Wyświetleń 562414

Odpowiedzi 1539

Pawci0W

Pawci0W

Użytkownicy
posty159
Propsy37
  • Użytkownicy
Raczej nie, bo ja np. dostałem te zadanie w 2-3 rozdziale, ale chyba w 2. Co do tego strażnika, to ci chodzi o tego przed tą bramą jeszcze w Khorinis, czy o strażnika w samym Forcie Azgan? Te mury niedaleko kryjówki Dextera to nie Fort Azgan, jak coś. Tam jest teleport i przenosi na wyspę na której jest ten fort. Jeżeli nie ma u cb tego strażnika, to użyj kodów aby dostać się za mury. Nikt teego problemu nie miał, więc możliwe, że np. pobiegł za jakimś potworkiem/bandytą, spadł z mostu i się zabił.

Czuper

Czuper

Użytkownicy
posty87
Propsy6
  • Użytkownicy
Chodzi o tego strażnika co powinien być jeszcze w Khorinis przed bramą. Od początku go tam nie było co jest dziwne. Ale jeśli da się go zabić to możliwe że sam się gdzieś załatwił jak mówisz. Za brame mozna się dostać z boku ale tam jest kołowrót prowadzący do portalu którego bez klucza nie przekręcę. Kodów wolałbym nie uzywać a i nawet nie znam żadnych.

nortic

nortic

Użytkownicy
posty18
  • Użytkownicy
gdzie znajde lekarstwo dla tarroka ? a po za tym przy której wierzy on jest ?

kruger007

kruger007

Użytkownicy
posty18
Propsy1
  • Użytkownicy
gdzie znajde lekarstwo dla tarroka ? a po za tym przy której wierzy on jest ?
Cofnij się do tego orka (nie pamiętam jak miał na imię), który Ci mówil o Ulu-mulu. On Co je da. Jak idziesz na bagiennego smoka, przed samym wejściem na bagna po prawej stronie jest wieża. Niedaleko jej przy ognisku on siedzi. Ale żęby tam był to musisz najpierw pogadac z tym pierwszym orkiem, który jest niedlaeko wiezy Xardasa w GD (tam gdzie ogniste jaszczury)

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Lekarstwo da Ci Ur-Shak, ten pierwszy przyjazny ork. Tarrok natomiast siedzi niedaleko chaty Cavalorna, na wzniesieniu, i walczy z dwoma szkieletami (latwo go mogą zabic wiec musisz dzialac szybko).

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

kruger007

kruger007

Użytkownicy
posty18
Propsy1
  • Użytkownicy
Witam,
Obecnie jestem w Dolinie cieni i mam problem. Otóż zdobyłem jedna księge w języku demonów (tam gdzie był mroczny lord, kłatwa azgalora i oko mroku) i wg poradnika powinna być jeszcze 2 księga...obszedłem wszystkie krypty i nie ma nic takiego...W tej krypcie gdzie sa 2 regały z książkami jest niby tylko opisany ten rytuał...Mogę jeszcze dodać, ze jaki ide do tego Ur-Thundera (ale w pradnik jest Ur-Khan, poległy brat głównego dowódcy orków) to nie ma w ogole dialogu...a wydaje mi sie ze powinien byc...tym bardziej ze bylemm u Evlaisa i on tej ksiazki nie umie przeczytac i ze ma sie do jakiego orka zglosic...

Nieaktulane :P:) Zamuliłem i ogarnąłem :D

Pawci0W

Pawci0W

Użytkownicy
posty159
Propsy37
  • Użytkownicy
Chodzi o tego strażnika co powinien być jeszcze w Khorinis przed bramą. Od początku go tam nie było co jest dziwne. Ale jeśli da się go zabić to możliwe że sam się gdzieś załatwił jak mówisz. Za brame mozna się dostać z boku ale tam jest kołowrót prowadzący do portalu którego bez klucza nie przekręcę. Kodów wolałbym nie uzywać a i nawet nie znam żadnych.

piszesz B Marvin B lub C Marvin C, chyba obie kombinacje włączają ten sam tryb w G2 . Jak dobrze wpisałeś to powinien ci się pokazać w lewym górnym rogu jakiś napis. Aby teleportować się o parę metrów klikasz K, a aby "latać" wciskasz F8. Przycusk ten ładuje też hp i manę, jak coś.

Van Neil

Van Neil

Użytkownicy
posty30
  • Użytkownicy
Hej, jestem w 7 rozdziale i mam stworzyć sojusz paladynów, Bractwa i najemników. Nie o nich jednak chodzi w moim problemie. Otóż, jak wiadomo, od początku gdy wylądowałem na wyspie, nie mogłem zabijać orków, ponieważ chroni ich magia Opiekunów. Założyłem jednak pierścień żywiołów dany przez jednego z nich i zadziałało. Teraz z kolei po oswobodzeniu zamku w Górniczej Dolinie i uratowaniu Garonda, znowu mnie piorun wali, mimo założonego pierścienia. To bug, czy tak ma być?

Czuper

Czuper

Użytkownicy
posty87
Propsy6
  • Użytkownicy
piszesz B Marvin B lub C Marvin C, chyba obie kombinacje włączają ten sam tryb w G2 . Jak dobrze wpisałeś to powinien ci się pokazać w lewym górnym rogu jakiś napis. Aby teleportować się o parę metrów klikasz K, a aby "latać" wciskasz F8. Przycusk ten ładuje też hp i manę, jak coś.

Dzięki. Wreszcie mogłem pchnąć gildię kupców do przodu :)

Pawci0W

Pawci0W

Użytkownicy
posty159
Propsy37
  • Użytkownicy
Hej, jestem w 7 rozdziale i mam stworzyć sojusz paladynów, Bractwa i najemników. Nie o nich jednak chodzi w moim problemie. Otóż, jak wiadomo, od początku gdy wylądowałem na wyspie, nie mogłem zabijać orków, ponieważ chroni ich magia Opiekunów. Założyłem jednak pierścień żywiołów dany przez jednego z nich i zadziałało. Teraz z kolei po oswobodzeniu zamku w Górniczej Dolinie i uratowaniu Garonda, znowu mnie piorun wali, mimo założonego pierścienia. To bug, czy tak ma być?

Aby nie walił cb piorun musisz zabić wszystkich Opiekunów, fabuła i tak zaprowadzi cb do tego momentu. Otóż o ile dobrze pamięam, to magia chroni tylko tych orków, którzy są niedaleko tego posągu czy czegoś tam. Więc jak jakiś ork jest daleko od tego posągu, to magia go nie będzie chronić a tylko tych orków, któzy są blisko tego posągu. Dawno nie grałem, ale chyba nic nie pomieszałem.

Dagoth15

Dagoth15

Użytkownicy
posty2
  • Użytkownicy
Mam prośbę co do senyaka. Zrobiłem mora ultaru i krzyż żywiołów i użyłem na demonie i nic. Ta jego dusza jest w ekwipunku?Mam prośbę co do senyaka. Zrobiłem mora ultaru i krzyż żywiołów i użyłem na demonie i nic. Ta jego dusza jest w ekwipunku?

koksikmajor

koksikmajor

Użytkownicy
posty692
Propsy89
  • Użytkownicy
Musisz użyć mora ultaru i BEZ używania krzyżu elementu masz go zabić, dopiero wtedy jego dusza jest w ekwipunku

Czuper

Czuper

Użytkownicy
posty87
Propsy6
  • Użytkownicy
Czy do gildii nekromantów można dołączyć tylko jak gra się magiem czy jest to zupełnie niezależna ścieżka? Pytam bo jestem w 4 rozdziale i u Xardasa nie ma żadnych opcji w tym temacie.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ja pierdole... :facepalm:

Nekromanta to jest oddzielna zupełnie gildia, do której dolaczyc mozesz jedynie NIE MAJĄC innej gildii. Skoro jestes w 4 rozdziale to znaczy, ze musiales dolaczyc do innej gildii, anizeli do nekromantów. Na droge nekromanty z tego co pamietam kieruje nas Vatras, on uruchamia wszystkie dialogi dotyczace tego, bodajże w tym, gdzie mozemy wybrac dolaczenie do gildii. Bedzie cos w stylu "A co z magami wody?" oraz "A co jesli wybralbym boga ciemnosci?" i za tym drugim dialogiem pokieruje nas do Xardasa.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler

Czuper

Czuper

Użytkownicy
posty87
Propsy6
  • Użytkownicy
Luzik facet. Jest kilka gildii niezależnych gdzie można robić zadania należąc już do jakiejś głównej gildii i właśnie dlatego pytam. Nie wiedziałem że Nekromanci to jedna z tych głównych. W solucji nie ma zbyt wielu zadań u nich.

Luk

Luk

Moderator działu
Sursum Corda! Wiwat Car!
posty1168
Propsy319
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
  • Sursum Corda! Wiwat Car!
Ale Werewolf ma racje. PO TO JEST FAQ ABY KTOŚ JE CYZTAŁ

Spoiler
https://www.youtube.com/watch?v=DsSwvh4npMQ

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Wcisnij prawy ctrl i prawy shift Luk :lol:

KOMPUTER:
Spoiler

Czuper

Czuper

Użytkownicy
posty87
Propsy6
  • Użytkownicy
Ok. Zwyczajnie mi umknęło w opisie moda:)
Natomiast mam inne pytanie. Co jest nie tak z zadaniem "Zbroja dla Barema"? Wisi mi już od groma czasu w dzienniku, płytki pełzacza już w I rozdziale dałem Wilkowi a ten nie zrobił z tego dotąd żadnej zbroi. Jakie staty ma ta zbroja w ogóle bo jeśli jakieś dobre to może chociaż w V rozdziale ją dostanę?

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ok. Zwyczajnie mi umknęło w opisie moda:)
Natomiast mam inne pytanie. Co jest nie tak z zadaniem "Zbroja dla Barema"? Wisi mi już od groma czasu w dzienniku, płytki pełzacza już w I rozdziale dałem Wilkowi a ten nie zrobił z tego dotąd żadnej zbroi. Jakie staty ma ta zbroja w ogóle bo jeśli jakieś dobre to może chociaż w V rozdziale ją dostanę?

Kolejne Twoje niedoczytanie oraz nieumiejetnosc znalezienia informacji. Jesli oddasz te płytki wilkowi przed 3 rozdziałem to zadanie Ci sie zablokuje, chyba, że znajdziesz/przyzwiesz na kodach zbroje dla Barema i mu ją wreczysz.

A moje pytanie z kolei jest takie - czy w wersji 2.1 returninga zostalo to naprawione, ten quest z wilkiem?

KOMPUTER:
Spoiler

Luk

Luk

Moderator działu
Sursum Corda! Wiwat Car!
posty1168
Propsy319
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
  • Sursum Corda! Wiwat Car!
Wcisnij prawy ctrl i prawy shift Luk :lol: