Problemy z fabułą/zadaniami 563168 1539

O temacie

Autor majaczek

Zaczęty 20.04.2012 roku

Wyświetleń 563168

Odpowiedzi 1539

Kranczer

Kranczer

Użytkownicy
posty33
Propsy2
  • Użytkownicy
Tak wiem o tym, źle sprecyzowałem pytanie, chodzi mi o broń przed wyruszeniem do Jarkendaru ;)

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy
A piramida przy wykopaliskach? nie pamiętam dobrze ale też warto go łyknąć

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Believer in Jesus Christ
Niewątpliwie najlepszą bronią na zręczność przed Jarkendarem jest żądło skorpiona z mistrza gildi zabójców - 160 dmg przy 120 zręczności wymaganej, więc i tak nie idzie z tego korzystać :)

1 Corinthians 3:19
For the wisdom of this world is foolishness with God.
Psalm 19
The heavens declare the glory of God; and the firmament sheweth his handywork.
Luke 8:17
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Gdzie można w pierwszym rozdziale znaleźć jakiś porządny mieczyk jednoręczny który wymaga zręczności? Wiem, że mają je członkowie gildii złodziei, ale nie chce ich zabijać, oraz (chyba) przywódca gildii zabójców. Ale oprócz tego, gdzie można natrafić na taką broń?

Mistrzowski miecz, pałasz bandyty, miecz, ale najlepsze - żądło, które ma mistrz gildii zabójców. Te zadania mozna wykonac w pierwszym rozdziale, nie ma z tym problemow, wiec mozesz smialo brać ;)

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Draco

Draco

The Modders
posty242
Propsy67
  • The Modders
Cassia posiada "Miecz mistrzowski", ale musiał byś ją zabić, żeby go zdobyć. Ten sam miecz możesz znaleźć w wieży Xardasa w 2 rozdziale. Z tym, że małym problemem może być pilnujący go demon :D

Kranczer

Kranczer

Użytkownicy
posty33
Propsy2
  • Użytkownicy
W zwykłym G2:NK w tej piramidzie była Zguba Orków czy cos takiego, i wymagała normalnie siły, ale zobacze. Porobie do końca te zadania dla gildii złodziei, ale zanim wbije 120 zręczności to sobie trochę poczekam, dobrze że i tak łucznikiem pykam.

Wyzysk11

Wyzysk11

Użytkownicy
posty728
Propsy34
Profesjabrak
  • Użytkownicy
ładuju zręke i siłe do momenty aż będziesz miał po 20 pn za 5 punktów, zasco do umiejętności do 65-70 % . Z jędzenia itd, można wbić do IV rozdzialu po 180 pkt zręki i sily : )

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Cassia posiada "Miecz mistrzowski", ale musiał byś ją zabić, żeby go zdobyć. Ten sam miecz możesz znaleźć w wieży Xardasa w 2 rozdziale. Z tym, że małym problemem może być pilnujący go demon :D

Cassia, Ramirez, Martin i napewno ktoś jeszcze.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler

Barnaba

Barnaba

Użytkownicy
posty276
Propsy288
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Rapier (100 obrażeń,50 zręczności wymaga) leży koło 2 troli niedaleko Groma :P

Draco

Draco

The Modders
posty242
Propsy67
  • The Modders

Draco
The Modders

Problemy z fabułą/zadaniami
#1309 2013-05-29, 16:11(Ostatnia zmiana: 2013-05-29, 16:11)
Cassia, Ramirez, Martin i napewno ktoś jeszcze.

Dokładnie tak ;p  
Łatwo można je zdobyć w kanałach u gildii złodziei, wystarczy wykonać zadanie dla Lorda Andre i z przywołaniem szkieleta lub golema bez problemowo ich zabić a i tak w Jarkendarze, kradzieży kieszonkowej uczy pirat Bill

Rapier (100 obrażeń,50 zręczności wymaga) leży koło 2 troli niedaleko Groma :P

Chyba najłatwiejszy sposób, wystarczy sprytnie prześliznąć się koło trolli i gwizdnąć rapier. Faktycznie o tym zapomniałem :D

Kranczer

Kranczer

Użytkownicy
posty33
Propsy2
  • Użytkownicy
A tam nie ma przypadkiem jakiegos Fortu teraz? Znałem ten sposób, ale przeczytałem,że jest tam teraz Fort Azgan czy cos w tym stylu, i nawet sie tam nie zapuszczałem.

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Fort na górze,trole na dole...

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Believer in Jesus Christ
Kolejne pytanie - czy grzyby będą do czegoś później potrzebne (np. jakieś kompoty, mikstury itp.)czy mogę je sobie zjeść? :)

1 Corinthians 3:19
For the wisdom of this world is foolishness with God.
Psalm 19
The heavens declare the glory of God; and the firmament sheweth his handywork.
Luke 8:17
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

Wyzysk11

Wyzysk11

Użytkownicy
posty728
Propsy34
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ja tam robiłem z nich zupki : )

Wyzysk11

Wyzysk11

Użytkownicy
posty728
Propsy34
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Rapier ma 80 dmg, 50 zreki, a mistrzowski miecz ma tylko Cassia, ramirez i ten drugi mająmiecze, Martin juz nie ma w handlu miecza mistrzowskiego : ). Najlepsza opcja to rąbnąć dwa młode trolle : )
Kup kilka zwoi mała burza ognista i użyj ich, gdy trolle będą obok siebie, potem cośprzyzwij, albo NAJPROSCIEJ- wbiegnij tam na miksturze speeda i zabierz rapier : )

Legal

Legal

Użytkownicy
Zryta czacha
posty118
Propsy11
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zryta czacha
Siemano, nie moge tego nigdzie znaleść. W returningu da się podobno zostać magiem wody, moje pytanie brzmi jak? Z kim trzeba pogadać i jak wejść do Hagena skoro jeżeli jesteśmy nowicjuszem(tak było przynajmniej z nekromantą) to nie mogliśmy wejść póki nie zostaniemy pełnoprawnym nekromantą, a gdzieś wyczytałem że można zostać magiem dopiero jak się dostanie do jarkendaru- a tam żeby wejść musimy mieć gildię, proszę o pomoc :) .

Kranczer

Kranczer

Użytkownicy
posty33
Propsy2
  • Użytkownicy
http://www.thereturning.pun.pl/viewforum.php?id=1

W tym poradniku masz opisane, jak zostac magiem wody. Hagen da nam klucz dopiero jak przejdziemy Jarkendar, a aby zostac Nekromantą musimy mieć odpowiednio dużo many i inteligencji (swoja droga wydaje mi sie, że aż za dużo, ja rozpocząłem gre od początku najemnikiem, bo nie wiedziałem czy dam sobię z tym rade).

Legal

Legal

Użytkownicy
Zryta czacha
posty118
Propsy11
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zryta czacha

Legal

Problemy z fabułą/zadaniami
#1317 2013-05-29, 21:35(Ostatnia zmiana: 2013-05-29, 21:37)
Heh, tylko mi chodzi o to(czytałem to ^^ ) że żeby dostać zadanie od Nefariusa trzeba być w wodnym kręgu, a żeby być w nim potrzebujemy gildię. Czyli wychodzi na to że to chyba jakieś niedociągnięcie twórców moda, ew. ja nie wiem czegoś. Chyba że gildii nowicjuszy wody wgl. nie ma i trzeba póki co dołączyć do innej, a dopiero potem jak będę w wodnym kręgu mogę zosać magiem wody. Swoją drogą dzięki chodź za to :)  "jednak problem jeśli
obraliśmy drogę maga wody.W tym wypadku niestety będziemy musieli użyć kodów.Wpisujemy bmarvinb F2 a następnie e" cóż, chyba się bez kodów nie obejdzie- dzięki za pomoc.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Czego nie rozumiesz w tej solucji? :D  zeby zostac nowicjuszem wody musisz wykonac zadanie "Handlarz bronią dla bandytow" "zaginieni ludzie w Khorinis" oraz "zaginione ornamenty" po czym możesz iść do Hagena, w ten sposob odblokowując Jarkhendar, a tam juz awansujesz na Maga Wody.

Poza tym musisz spelnic wymagania w postaci inteligencji oraz many,

KOMPUTER:
Spoiler

Robertboanerges

Robertboanerges

Użytkownicy
posty488
Propsy79
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ja wykonałem Werewolf 2 z wymienionych 3 zadań przez ciebie.

Zaginione ornameny (logiczne rzecz jasna)
Zaginieni mieszkańcy Khorinis
Spoiler
Zabicie Dextera

A zadanie handlarza bronią dla bandytów w początkowej fazie gry nie wykonałem aby nie zablokować sobie innych zadań.

Z mojego chomika można pobrać moda returing i profesjonale finalne spolszczenie i nowy path.

http://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Oficjalne+pelne+profesjonalne+spolszczenie+Returninga

A tu 2 łatki do moda 1.3.1 i najnowsza 1.3.2
http://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Path+do+spolszczenia+pro/Patch+1.3.1

Także można z mojego chomika pobrać nową wersję moda DarkSaga łącznie z spolszczeniem
http://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Dark+saga+Dark+Saga+1.0.4

Link do moda Złote Wrota
http://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Z*c5*82ote+Wrota

Także z mojego chomika można pobrać Returninga 2.0 plus spolszczenie.

https://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Returning+2+PL

0 użytkowników
Do góry