Problemy z fabułą/zadaniami 563359 1539

O temacie

Autor majaczek

Zaczęty 20.04.2012 roku

Wyświetleń 563359

Odpowiedzi 1539

Kranczer

Kranczer

Użytkownicy
posty33
Propsy2
  • Użytkownicy
Mam trzy pytania:

1. Na jakim mniej więcej levelu należy udać się do Jarkendaru na Hardzie?
2. Da się zmienić system walki na ten z normalnego Gothica?
3. Słyszałem, że na tym najnowszym spolszczeniu z dnia niepodległości nie działają niektóre czary, to prawda?

Bamboocha

Bamboocha

Użytkownicy
posty33
Propsy1
  • Użytkownicy
Znalazlem bron dwureczna ktora wymaga 70 sily i zadaje 115 obrazen.

Czy ktos zna jakias bron 2h ktora wymaga malo sily a daja duze obrazenia? I gdzie ja znalazl?

Lukizzz

Lukizzz

Użytkownicy
posty573
Propsy140
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Odpowiem na 3:
Tak kilka czarów nie działa z tego co wiem to Werewolf zrobił jakiegoś fixa ale niechce nikogo wprowadzić w błąd

Kranczer

Kranczer

Użytkownicy
posty33
Propsy2
  • Użytkownicy
To inne pytanko, po zostaniu uczniem u Xardasa będę mógł od razu uczyć sie tworzenia run i kręgów, czy będe musiał zostać nekromantą? Ten początek dobija mnie swoim poziomem trudności, a z tego co widze po zwojach, magia jest dośc potężna, i mógł bym sobie "przyfarmić" zanim wybrał bym sie do Jarkendaru. Niby moge zostac Magiem Ognia, ale juz nimi pykałem.

ZarzaPL

ZarzaPL

Użytkownicy
Nie.
posty445
Propsy83
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nie.
To inne pytanko, po zostaniu uczniem u Xardasa będę mógł od razu uczyć sie tworzenia run i kręgów, czy będe musiał zostać nekromantą? Ten początek dobija mnie swoim poziomem trudności, a z tego co widze po zwojach, magia jest dośc potężna, i mógł bym sobie "przyfarmić" zanim wybrał bym sie do Jarkendaru. Niby moge zostac Magiem Ognia, ale juz nimi pykałem.

Musisz zostać nekromantą.

Kranczer

Kranczer

Użytkownicy
posty33
Propsy2
  • Użytkownicy
Ehh, trudno, to lece na fajer mejdża. Jeszcze jak by ktos odpowiedział na dwa pierwsze pytania to git :)

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Odpowiem na 3:
Tak kilka czarów nie działa z tego co wiem to Werewolf zrobił jakiegoś fixa ale niechce nikogo wprowadzić w błąd

Nie ja, a Robert.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Lukizzz

Lukizzz

Użytkownicy
posty573
Propsy140
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Nie ja, a Robert.
Mówiłem ze niechce nikogo wprowadzić w błąd :)

Wyzysk11

Wyzysk11

Użytkownicy
posty728
Propsy34
Profesjabrak
  • Użytkownicy
W dolinie Cieni sądwie 2-ręczne, kłatwa Azgalora- 130 sily 200 dmg oraz jakieśtam cos 2 ręczne 75 sily 150 dmg, wszystko chyba w jednej jaskini, tam gdzie jest ten Nieumarły rycerz, który pilnuje oga gniewu itd.

Wyzysk11

Wyzysk11

Użytkownicy
posty728
Propsy34
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Trzecia jest tam gdzie z Jackiem byłeś, to ona jest pod ścianą przy ogniusku, które sie nie pali. Czwarta jest na płaskowyzu nad jeziorkiem na pustyni, obok tego kamiennego mostku prowadzącego do jaskini do bagien.

Lukizzz

Lukizzz

Użytkownicy
posty573
Propsy140
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Klatwa azgalora-długi miecz xd

A ja polecam miecz uriziel

Bamboocha

Bamboocha

Użytkownicy
posty33
Propsy1
  • Użytkownicy
Klatwa azgalora-długi miecz xd

A ja polecam miecz uriziel

Nie watpie ze urizel bedzie moja glowna bronia ale to dopiero pod koniec gry.

Na chwile obecna zaintereswol mnie Klatwa Azgalora,, bo za 130 sily 200 obrazen to sporo. Jak ja mozna zdobyc? A dokladnie gdzie w dolinie cieni ja szukac?

Lukizzz

Lukizzz

Użytkownicy
posty573
Propsy140
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Wykonuj tam questy to predzej czy pózniej na tą broń trafisz.

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Believer in Jesus Christ
Więc tak mam 1 rozdział i na 14 lvl zostałem mistrzem gildi zabójców. Za zabicie Asmala dostałem super mieczyk, ktorego nie założe chyba do końca gry :)  i zbroje która zapewnia 90 ochrony przed bronią... Czy to nie jest przesada, że już w tak wczesnej fazie gry można mieć tak mocną zbroje? Z tego co pamiętam to nawet w 3 rozdziale w Nocy Kruka nie miało się tak mocnej zbroji...

1 Corinthians 3:19
For the wisdom of this world is foolishness with God.
Psalm 19
The heavens declare the glory of God; and the firmament sheweth his handywork.
Luke 8:17
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ale to Twój problem? Zapewniam Cię,że ta zbrojka słabo będzie chronić!

Wyzysk11

Wyzysk11

Użytkownicy
posty728
Propsy34
Profesjabrak
  • Użytkownicy
90 obrony ? Przecież to jest nic, ork i tak ma cię na hita/dwa : ) A miecz, spokojnie założsz jużw III rozdziale, z mistrzem walki bronią 1 ręczną na poziomie 85+ % : ). Zainwestuj tylko w zręczność do momenty, gdy za 5 zrecznosci masz 15 PN.

Wyzysk11

Wyzysk11

Użytkownicy
posty728
Propsy34
Profesjabrak
  • Użytkownicy
W dolinie cieni, jest taka sama mapa jak Khoris, tam gdzie jes piramida, jest tak samo. Miecz będzie w jaskini tam, gdzie jako mag ognia miales zdobyc runę. Zaopatrz się w znszczenie nieumarlych na tego rycerza : )

Kranczer

Kranczer

Użytkownicy
posty33
Propsy2
  • Użytkownicy
Gdzie można w pierwszym rozdziale znaleźć jakiś porządny mieczyk jednoręczny który wymaga zręczności? Wiem, że mają je członkowie gildii złodziei, ale nie chce ich zabijać, oraz (chyba) przywódca gildii zabójców. Ale oprócz tego, gdzie można natrafić na taką broń?

Wyzysk11

Wyzysk11

Użytkownicy
posty728
Propsy34
Profesjabrak
  • Użytkownicy
W I rozdziale, to będzie Betty w Obozie bandytów w Jarkendarze. Ma ją śpiący bandyta.

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Believer in Jesus Christ
Mam pytanie do jakiej wartości uczyć się siły, zręczności i % w broni dwuręcznej. Myślałem o tym aby uczyć się siły do 94 punktów. Ile bonusów można dostać z tabliczek, książek, mikstur, jedzenia, itp.? Gram wojownikiem na miecze dwuręczne i będe chciał założyć najlepszy miecz, okradać ludzi z najtrudniejszym testem w kradzieży kieszonkowej i oczywiście mieć 100% w broni dwuręcznej. Chiałbym również mieć 100% w kuszy ale na to już może zabraknać punktów nauki:)
Jak wygląda też sprawa z dmg z kuszy? Od czego on zależy od siły czy zręczności?

1 Corinthians 3:19
For the wisdom of this world is foolishness with God.
Psalm 19
The heavens declare the glory of God; and the firmament sheweth his handywork.
Luke 8:17
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

0 użytkowników
Do góry