Problemy z fabułą/zadaniami 564119 1539

O temacie

Autor majaczek

Zaczęty 20.04.2012 roku

Wyświetleń 564119

Odpowiedzi 1539

serser52

serser52

Użytkownicy
posty18
  • Użytkownicy
Gdy jestm już u Opiekunów i rozmawiam z Mistrzem Haradrimów, mówi, że żeby dołączyć do nich muszę pokonać jednego z nich w walce. Mówię mu, że jestem gotowy na walkę, a tamten odpowiada, że w takim razie mam walczyć w pomieszczeniu do którego prowadzi teleport na środku świątyni. Przechodzę przez niego a tam PUSTO! Nikogo nie ma. Przeszedłem się po pomieszczeniu pare razy w tę i we w tę, wróciłem sprawdzić u mistrza, czy to nie miało być zamierzone, ale brak nwych opcji dialogowych, a przeciwnika jak nie było tak nie ma!

Pawci0W

Pawci0W

Użytkownicy
posty159
Propsy37
  • Użytkownicy
serser52 wiem tylko tyle, że każdy tak ma i trzeba przywołać go kodem. Ward ( z YouTube, robi filmiki o tym modzie ) robił chyba odc. o tym i chyba on wie jakim kodem można go przywołać.

Wie ktoś, gdzie można znaleźć język ognistego jaszczura? Na pokonanie 1 ognistego jaszczura nie będę przecież marnował lodowej fali, przyda się w przyszłości. Poza tym, chyba nikt tego języka nie sprzedaje a dostanie się do tego namiotu orków gdzie ten język leży będzie graniczyło chyba z cudem... Niby coś słyszałem, że niedaleko jakiegoś jeziorka obok wulkanu jest język, ale tam też chodzi w .uj potworów... Więc wie ktoś, gdzie mogę znaleźć/kupić ten język, a może ktoś posiada go w swoim ekwipunku, albo dostaje się go jako nagroda za jakieś zadanie?

blablacz

blablacz

Użytkownicy
posty18
  • Użytkownicy
serser52 wiem tylko tyle, że każdy tak ma i trzeba przywołać go kodem. Ward ( z YouTube, robi filmiki o tym modzie ) robił chyba odc. o tym i chyba on wie jakim kodem można go przywołać.

Wie ktoś, gdzie można znaleźć język ognistego jaszczura? Na pokonanie 1 ognistego jaszczura nie będę przecież marnował lodowej fali, przyda się w przyszłości. Poza tym, chyba nikt tego języka nie sprzedaje a dostanie się do tego namiotu orków gdzie ten język leży będzie graniczyło chyba z cudem... Niby coś słyszałem, że niedaleko jakiegoś jeziorka obok wulkanu jest język, ale tam też chodzi w .uj potworów... Więc wie ktoś, gdzie mogę znaleźć/kupić ten język, a może ktoś posiada go w swoim ekwipunku, albo dostaje się go jako nagroda za jakieś zadanie?

A nie możesz go po prostu pokonać? Jeśli jesteś na etapie tworzenia ulu mulu to pewnie potrafisz już jako tako walczyć i jeśli umiesz machać mieczem (chodzi mi o Twoje umiejetnosci a nie umiejetnosci beziego) to powinienes go rozwalic bez zadnego problemu. Taka rada moja, jak nabiega na Ciebie ognisty jaszczur i atakuje ogniem to milisekunde wczesniej wykonaj "cofnięcie" i wtedy nie zostaniesz zaatakowany a mozesz wyprowadzac ciosy jak jest blisko. Wtedy on sie cofnie. I potem znowu Cie będzie atakował, znowu sie cofasz jak atakuje a Ty znowu go atakujesz 2-3 razy i tak w kółko. To trochę bug z tym cofaniem bo animacja teoretycznie wskazuje na to, ze jednak Cie zaatakował no ale to działa i tyle :P To samo tyczy sie walki z trolami, pelzaczami i wszystkimi innymi gownami :P

Co do klucza engora to już znalazlem, faktycznei bylo tylko zle wpisywalem w wyszukiwarce.

RoMek

RoMek

RaveN Studio
Niewolnik systemu
posty643
Propsy317
ProfesjaAnimator
  • RaveN Studio
  • Niewolnik systemu
Wszystkie składniki potrzebne na Ulumulu można kupić, tylko trzeba się nabiegać po handlarzach. Coś co jest potrzebne na pewno ma kowal na farmie Onara, jeden z magów wody, Constantino i ktos jeszcze, trzeba troche pobiegac i wszystko mozna znaleźć :)

Dariusz

Dariusz

Użytkownicy
posty190
Propsy15
  • Użytkownicy
Jak otrzymać błogosławieństwo Adanosa ? Żaden z magów bedacych już na farmie Onara nie ma opcji dialogowych zwiazanych z błogosławienstwem. A potrzebne mi do zabicia opiekunów :/

marcio814

marcio814

Użytkownicy
posty85
Propsy24
  • Użytkownicy
Błogosławieństwo dostaję się bezpośrednio od bogów, poprzez posągi. Musisz się pomodlić do Innosa i Beliara i będzie odpowiednia opcja. A błogosławieństwo Adanosa dostaniesz w świątyni w Jarkendarze, stań na środku sali gdzie walczyłeś z Krukiem i dostaniesz błogosławieństwo.

Dariusz

Dariusz

Użytkownicy
posty190
Propsy15
  • Użytkownicy
Skąd wziąć kamień ogniskujący potrzebny mi do wykonania runy na Opiekunów ? Magowie Wody oprócz Vatrasa i Myxira gdzies znikneli i nie ma ich juz na farmie Onara.

marcio814

marcio814

Użytkownicy
posty85
Propsy24
  • Użytkownicy
Kamień jest w starej wieży Xardasa w GD, na parterze.

serser52

serser52

Użytkownicy
posty18
  • Użytkownicy
W 6 rozdziale (UWAGA MOŻE BYĆ SPOJLER!)

po trafieniu na wyspę Milten kazał mi znaleźć źródło magii. W wieży znalazłem starą księgę, której nie da się otworzyć. Chciałem wrócić na plaże do Miltena, ale jego tam nie ma! Ani na statku tyeż nie!
Przeszedłem się po wyspie, ale i tak go nie znalazłem, co z nim?
I druga sprawa, kapitan statku kazał mi dać mu jakiś dowód na istnienie kopalni rudy. Byłem w obu, zabiłem królową pełzaczy, ale nie znalazłem dla niego nic. Co trzeba mu dać?

Dariusz

Dariusz

Użytkownicy
posty190
Propsy15
  • Użytkownicy

po trafieniu na wyspę Milten kazał mi znaleźć źródło magii. W wieży znalazłem starą księgę, której nie da się otworzyć. Chciałem wrócić na plaże do Miltena, ale jego tam nie ma! Ani na statku tyeż nie!
I druga sprawa, kapitan statku kazał mi dać mu jakiś dowód na istnienie kopalni rudy. Byłem w obu, zabiłem królową pełzaczy, ale nie znalazłem dla niego nic. Co trzeba mu dać?
1.Z Miltenem jest bug musisz poszukac kodu żeby się do niego teleportowac ( ja osobiście użyłem na marvinie K i wpadlem do tej jaskini w której on był )
2.Tym dowodem jest bryła rudy która możesz znależc w ostatnim pomieszczeniu w tej drugiej kopalni.Musisz potrafić wydobywać rude.

elathir

elathir

Użytkownicy
posty174
Propsy31
  • Użytkownicy

A nie możesz go po prostu pokonać? Jeśli jesteś na etapie tworzenia ulu mulu to pewnie potrafisz już jako tako walczyć i jeśli umiesz machać mieczem (chodzi mi o Twoje umiejetnosci a nie umiejetnosci beziego) to powinienes go rozwalic bez zadnego problemu. Taka rada moja, jak nabiega na Ciebie ognisty jaszczur i atakuje ogniem to milisekunde wczesniej wykonaj "cofnięcie" i wtedy nie zostaniesz zaatakowany a mozesz wyprowadzac ciosy jak jest blisko.

Albo stanąć na jakiejś górce, murku, czymkolwiek i z kuszy ustrzelić. Są one śmiesznie wrażliwe na ostrzał.

serser52

serser52

Użytkownicy
posty18
  • Użytkownicy

1.Z Miltenem jest bug musisz poszukac kodu żeby się do niego teleportowac ( ja osobiście użyłem na marvinie K i wpadlem do tej jaskini w której on był )
2.Tym dowodem jest bryła rudy która możesz znależc w ostatnim pomieszczeniu w tej drugiej kopalni.Musisz potrafić wydobywać rude.

Z miltenem rzeczywiście teleportowanie się w głąb skał k zadziałało. Ale całe to zadanie jest strasznie zbugowane, gdy odczytał książkę kompletnie nic się nie stało, ani nic nie powiedział, musiałem zabić tego mini śniącego, wtedy oddał mi księgę, chociaż i tak nadal nie da się jej otworzyć.

Co do rudy, sprawdziłem każdą żyłę w kopalni i z żadną nie da się zrobić interakcji... ;/

Jest jeszcze zadanie "gdzie jest moje złoto?" W którym porozmawiałem już z każdym i każdy odpowiadał dokładnie to samo, że nie wie co się z nim stało.
Czy zadanie ze złotem albo rudą trzeba wykonać, żeby ruszyć się z tej wyspy? Bo kapitan mówi, że jeszcze nie czas...

Dariusz

Dariusz

Użytkownicy
posty190
Propsy15
  • Użytkownicy

Z miltenem rzeczywiście teleportowanie się w głąb skał k zadziałało. Ale całe to zadanie jest strasznie zbugowane, gdy odczytał książkę kompletnie nic się nie stało, ani nic nie powiedział, musiałem zabić tego mini śniącego, wtedy oddał mi księgę, chociaż i tak nadal nie da się jej otworzyć.

Co do rudy, sprawdziłem każdą żyłę w kopalni i z żadną nie da się zrobić interakcji... ;/

Jest jeszcze zadanie "gdzie jest moje złoto?" W którym porozmawiałem już z każdym i każdy odpowiadał dokładnie to samo, że nie wie co się z nim stało.
Czy zadanie ze złotem albo rudą trzeba wykonać, żeby ruszyć się z tej wyspy? Bo kapitan mówi, że jeszcze nie czas...
Niestety zadanie z rudą jest obowiazkowe poszukaj dobrze jest napewno jedna, a ze złotem nie jestem pewien rozmawiałes ze wszystkimi oprocz z miltenem. ;p  dopiero jak pokonacie tego mini sniacego i jak on pojawi sie przy ognisku na plazy wtedy opowie Ci o złocie.

serser52

serser52

Użytkownicy
posty18
  • Użytkownicy
O złocie rozmawiałem ze wszystkimi, łącznie z miltenem, ale nie ma niczego nowego do powiedzenia, wszyscy mówią, że nic im o tym nie wiadomo. A jeśli chodzi o rudę, jeszcze raz sprawdziłem dosłownie KAŻDĄ żyłę... I w tej kopalni przy plaży, w której była królowa pełzaczy i w tej jaskini z 3 żyłami rudy bronionej przez cieniostwora. Może jest jeszcze jakaś kopalnia?

Mroczny Mag Neron

Mroczny Mag Neron

Użytkownicy
posty1
  • Użytkownicy
Ktos wie co potrzeba do przekucia cieżkiej zbroji strażnika z khorinis ?

Squerol

Squerol

Użytkownicy
twój stary
posty712
Propsy547
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • twój stary
Ktos wie co potrzeba do przekucia cieżkiej zbroji strażnika z khorinis ?
Wejdź w dziennik/zakładka informacje ogólne/kucie zbroi czy coś takiego i jak masz wyuczone to powinno tam pisać co trza.

blablacz

blablacz

Użytkownicy
posty18
  • Użytkownicy
1.gdzie jest samica polnego pełzacza na którą polował ben? Od razu mówię, że nie znajduje sie przy domu uzdrowicieli na bagnach bo tam sprawdzalem. W ogole na bagnach jej tam raczej nie ma bo przebieglem z wyciągnietym łukiem chyba całe bagna i gówno znalazłem. Proszę o podanie dokładnej lokalizacji a jak się da to o wklejenie screena :)

2.słyszalem ze amulet poterzebny do zaklecia wiezienie dusz jest na jakiejs wyspie Etla czy cos takiego. Gdzie to jest? Jedyne miejsce gdzie sa paladyni poza miastem i górnicza doliną to twierdza azgar ale tam amuletu nie ma (przynajmniej w tym strzezonym magazynie).

Z góry dzięki za odpowiedzi

Pzdr

edit.

Jeszcze jedno. Nie pojawia mi się ósmy opiekun. To kwestia rozdziału czy bug?

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Witam. Wiecie moze co z tym mlotem tarakota, ktory trzeba przyniesc do Gor Na Kosha w celu zostania straznikiem swiatynnym? Nie wiem zupelnie gdzie zaczac, gdzie szukac. Jak ktos wie to niech napisze gdzie on jest :)

Pozdrawiam.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Lisu13

Lisu13

Użytkownicy
posty131
Propsy14
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Młot tarakota jest w jaskini w pobliżu piramidy w khorinis. Obok niej jest domek, a w nim przełącznik otwierający wejście do drugiej odnogi jaskini. Tam zalecam uważać, zwłaszcza na końcu. Hehe.

Sweet! I've just received my free Riot Points!

>> FreeRiotPoints.me <<

Majsiczek

Majsiczek

Użytkownicy
posty64
Propsy4
  • Użytkownicy
Siemka wszystkim.
Ostatnio wrocilem do returninga i mam pytanie.
Czy jest nadal jakis opis zadan wszystkich? Chociazby by rosyjskich? Poniewaz szukam i nie moge znalesc zadnych (zadnych dzialajacych aktualnie)
A jezeli nie ma moze mi ktos pomoc w 2 sprawach , mianowice:
1. Oco chodzi z zadaniem "Poszukwiania" Znalazlem notatke od bena kolo piramidy i nie wiem co dalej zrobic, gadalem z mysliwymi, mam zadanie i nie wiem co dalej.
2. Mam chromanion 1, czy jest ich wiecej i jakies zadanie z nimi? Czy poprostu mi sie myli i tu nie ma zadania jak w gothic 1 mt?

0 użytkowników
Do góry