Problemy z fabułą/zadaniami 489081 1539

O temacie

Autor majaczek

Zaczęty 20.04.2012 roku

Wyświetleń 489081

Odpowiedzi 1539

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6473
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Moim zdaniem te zadanie z orkowymi pułkownikami i hordami może być potrzebne.

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

ZarzaPL

ZarzaPL

Użytkownicy
Nie.
posty445
Propsy83
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nie.
A przeszedłeś Returning? Bo jeśli nie, to jedynie domysły. I jeszcze wątpię by te 2 zadania były powodem. Ten z hordami w Khorinis to raczej poboczne zadanie, bo w Gothicu 2 NK nie było ono wymagane do przejścia gry. A zadanie z pułkownikami w górniczej to zadanie na miare zadania z Hosh-pak'iem, ponieważ trzeba było samemu się spytać Oric'a czy ma dla nas jakieś zadania, on do nas nie zagadywał.

ZarzaPL

ZarzaPL

Użytkownicy
Nie.
posty445
Propsy83
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nie.
Witam, mam kolejny problem.

Jestem w 5 rozdziale. Stanąłem na etapie zbierania załogi. Rozmawiałem o wszystkim z Pyrokarem:
-O tym że zobaczyłem mapę wyspy.
-O tym że otworzyłem księgę Xardasa.
-O Łzach Innosa (nieistotny wpis)

On mi mówi że muszę mieć statek i załogę.
Jak wiadomo, jak się wychodzi przed klasztor to zagaduje do nas Milten:

Milten: Podobno sporo czasu spędziłeś w klasztornych podziemiach. Dowiedziałeś się czegoś nowego?

I bezimienny powinien odpowiedzieć:

...: Wiem już gdzie kryje się nieprzyjaciel!

A za to, jak Milten do mnie zagada, to nie mam powyższego dialogu Bezimiennego, tylko jedyną opcją jest kradzież kieszonkowa.

To nie wszystko, ja nie mogę NIKOGO zabrać do załogi. Gdy chciałem wykonać zadanie Jack#msg1060185a z Brian#msg1060185em, to u
Brian#msg1060185a nie ma żadnego dialogu poza kradzieżą kieszonkową i nauką ostrzenia.

Gadałem nawet z Lee o całej sprawie. Wyjaśnił że potrzebuje załogi i kapitana, jednak także nie mogę go zabrać jako towarzysza, jak było w Gothic#msg1060185u 2.

I nie piszcie że to problem ze statkiem - przeciwnie. Zdobyłem już Statek (Od Baal Orun#msg1060185a).

Więc wszystko wychodzi na jedno:
Jakieś zadanie, lub wpis blokuje wszystkie dialogi związane z wypłynięciem z Khorinis.

Oto jakie mi zostały zadania w dzienniku:
-Potrzebuję okrętu. (wiadome)
-Nocny Łowca (zadanie od myśliwego, nie chciało mi się robić)
-Orkowi pułkownicy wokół zamku (Nie zdołałem zrobić, jednak to zadanie jest chyb bardziej poboczne)
-Ucieczka kucharza. (zadanie z 4 rozdziału. Jednak trzeba było zbyt kombinować i też mi się nie chciało go robić.)
-Hordy orkowych wojowników (Zleca Hagen. Nie jest to chyba zbyt istotne zadanie. Zabiłem wielkiego przywódce tych orków i nie było jakiś ogromnych zmian w dzienniku.)
-Dziwna prośba Constantino (prosi on nas o truciznę. Nigdzie nie mogłem jej znaleźć i sobie odpuściłem)
-Specjalna broń dla Raff#msg1060185a. (Raczej sposób na zarobek, niż zadanie)
-Poszukiwania (szukanie notatek dziadka Bena - przywódcy myśliwych)
-Chromanin (znalazłem 2 książki, więcej mi się nie chciało)
-Ur-Skak (Ostatni Wpis: Zaklęcie zapomnienia podziałało! Znów z Ur-Skak#msg1060185iem jesteśmy przyjaciółmi!)
-Długi Luthero (zadanie z 1 rozdziału, nie zdołałem wtedy okraść Lehmara i sobie odpuściłem to zadanie.)
-Krwawe puchary (nieistotny quest gildi złodziei)
-Opiekunowie (Ostatni wpis: Przywódca (nie pamiętam jego imienia) przyjął mnie! Teraz jestem wojownikiem żywiołów!)

Trochę się rozpisałem. Proszę o szybką odpowiedź i z góry dziękuje :)

Ponawiam.

Taliasan

Taliasan

Użytkownicy
posty378
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
-Nocny Łowca (zadanie od myśliwego, nie chciało mi się robić)
To jest cieniostwór, znajduje się w kotlince w której na początku przebywał Lester.
-Hordy orkowych wojowników (Zleca Hagen. Nie jest to chyba zbyt istotne zadanie. Zabiłem wielkiego przywódce tych orków i nie było jakiś ogromnych zmian w dzienniku.)
Tutaj musisz przynieść okreśłoną ilość pierścieni orkowych pułkowników po czym zdanie się zamyka, ale dalej można mu je dostarczać.
-Dziwna prośba Constantino (prosi on nas o truciznę. Nigdzie nie mogłem jej znaleźć i sobie odpuściłem)
Trucizna znajduje się w jaskini bimbrowni Vina, był tam jeszcze imienny goblin.
-Specjalna broń dla Raff'a. (Raczej sposób na zarobek, niż zadanie)
Raff odkupi od ciebie ognisty łuk, magiczny łuk oraz kuszę dozownik z doliny cieni.
-Poszukiwania (szukanie notatek dziadka Bena - przywódcy myśliwych)
Spoiler
Poszukiwania   Notatki: Wszystkie notatki, oprócz pierwszej, leżą nie daleko od wygasłych ognisk. Wszystkich te notatki należy szukać w takiej samej kolejności, jak i opisano poniżej.   Żeby otrzymać ten quest, trzeba wypytać Falka o jego dziadka, a potem znaleźć pierwszą notatkę. Ta notatka znajduje się w Khorinis w starych ruinach, gdzie byli Magowie Wody. Notatka znajduje się u podnóża wielkiej piramidy. Tam leży stara sakiewka. Otwieramy ją i czytamy notatkę. Potem udajemy się do Falka i oddajemy mu notatkę. On opowiada nam historię i podejmujemy się mu pomóc. Teraz nam zostało znaleźć pozostałe notatki i te notatki znajdują się w Jarkendarze.  -Druga notatka znajduje się w obozie piratów, tam jest jaskinia z cieniostworem. Zabieramy pustą butelkę z rumu. Otwieramy ją i zdobywamy notatkę i czytamy ją.  - Trzecia notatka znajduje się przy jeziorze, dokąd razem z Jackiem Aligatorem szliśmy na polowanie. Tam będzie leżeć ryba, no, a w tej rybie notatka czytamy ją.  - Czwarta notatka znajduje się w kanionie. Tam jest niewielkie jeziora i koło tego jeziora będzie leżeć pusta butelka z grogu, czytamy ją.  - Piąta notatka znajduje się niedaleko od wejścia do wielkiej jaskini, która prowadzi do kanionu. Nie dochodząc do tej jaskini trzeba skręcić w lewo i trochę przejść naprzód wzdłuż góry. Tam będzie leżeć notatka, czytamy ją.  - Szósta notatka znajduje się na bagnach nie daleko od jaskini Juana za drzewem. Czytamy notatkę.   Teraz powinniśmy znaleźć zwierzę podobnego na polnego pełzacza – to samica. Ona znajduje się na bagnach. Znalazłem ją nie daleko od świątyni, która znajduje się z prawej strony od obozu bandytów. Uśmiercamy ją i zabieramy amulet Bena. Teraz wracamy w Khorinis i idziemy do Falka za nagrodą.

-Chromanin (znalazłem 2 książki, więcej mi się nie chciało)
Tutaj w rosyjskiej solucjii znajdziesz op[is tego zadania:
http://translate.goo...PaEqti3H-yX-WkA

ZarzaPL

ZarzaPL

Użytkownicy
Nie.
posty445
Propsy83
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nie.
@UP

Dzięki, zobaczę co da się zrobić.

Chce ogłosić że rozwiązałem problem i robię double posta tylko po to by pomóc ludziom, którzy będą mieli ten problem.

Otóż trzeba najpierw znaleźć statek i kapitana. Oczywiście sam do tego dawno doszedłem, ale jest jedna najważniejsza uwaga: Grając po stronie bractwa można jako kapitana statku zabrać WYŁĄCZNIE TORLOFA.

Tak czy siak, dziękuje tym którzy starali się mi pomóc rozwiązać ten problem. :)
[mod=edeksumo] Nie dubluj postów z takimi bzdetami używaj opcji edytuj[/mod]

greex

greex

Użytkownicy
posty96
Propsy14
  • Użytkownicy
Nie wiem czy to odpowiedni temat - ale jaki macie sposób na dobry zarobek na początku gry? Bo praktycznie na nic nie mam kasy, jak nazbieram na to, by wydać na coś punkty nauki to potem nie mam na miksturki itp.

ZarzaPL

ZarzaPL

Użytkownicy
Nie.
posty445
Propsy83
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nie.
Nie wiem czy to odpowiedni temat - ale jaki macie sposób na dobry zarobek na początku gry? Bo praktycznie na nic nie mam kasy, jak nazbieram na to, by wydać na coś punkty nauki to potem nie mam na miksturki itp.

1.U myśliwych, wykonaj wszystkie zadania myśliwego Alfreda, wyucz się :skórowania zwierząt, skórowania gadów, wyrywania kłów, wyrywanie pazurów, wyrywania rogów cieniostworów i smoczych zębaczy, a następnie mu wszystkie sprzedawaj (daje o wiele więcej niż Bosper)
2.Musisz dołączyć do gildii złodziei i pokazać tajny gest Halvor#msg1060317owi (handlarz ryb). Cholernie dużo kasy daje za złote i srebrne przedmioty.

Wonderweiss

Wonderweiss

Użytkownicy
posty27
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam.

Otóż robię zadanie od Gallachada, mam już listy od Valentino, Luthera i Salandrila i utknąłem. W solucji jest napisane, że mogę miać jeszcze listy od Fernando i Gerdbranata (czy jakoś tak). Fernando raczej odpada, ponieważ siedzi w więzieniu, a u Gerdbranta mam jedynie opcję kradzieży i wypytania go o sutuację, na co on odpowiada, że to jego prywatna sprawa. I teraz problem główny, a nawet dwa:
a) czy po wpakowaniu Fernanda do więzienia, Gallachad zadowoli się jedynie czterema listami?
b) wie ktoś może dlaczemu Gerdbrant nie ma opcji dialogowej dotyczącej listu i "delikatnej sprawy"?

wakama

wakama

Użytkownicy
posty11
Propsy1
  • Użytkownicy
Mam problem z dołączeniem do gildii złodziei, muszę ukraść pierścień constantino z jego skrzyni, za każdym razem gdy ją otwieram wszyscy się zlatują z okolicy jak świnie do żarcia. Próbowałem używać skradania też nie pomaga. Ma ktoś jakieś pomysły?

ZarzaPL

ZarzaPL

Użytkownicy
Nie.
posty445
Propsy83
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nie.
Mam problem z dołączeniem do gildii złodziei, muszę ukraść pierścień constantino z jego skrzyni, za każdym razem gdy ją otwieram wszyscy się zlatują z okolicy jak świnie do żarcia. Próbowałem używać skradania też nie pomaga. Ma ktoś jakieś pomysły?

Zwój strachu.

Cesar

Cesar

Użytkownicy
posty4
  • Użytkownicy
Co trzeba zrobić żeby dołączyć do gildii Magów wody?

Luk

Luk

Moderator działu
Sursum Corda! Wiwat Car!
posty1168
Propsy319
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
  • Sursum Corda! Wiwat Car!
Wykonać quest z handlarzem bronii(ten z G2NK)
Być członkiem Wodnego kręgu
przynieść wszystkie ornamenty

Spoiler
https://www.youtube.com/watch?v=DsSwvh4npMQ

greex

greex

Użytkownicy
posty96
Propsy14
  • Użytkownicy
1. Jak zagadać w jakiś normalny sposób z mysliwymi? Z każdym z którym gadam to mnie zbywa dialogami typu "to nie twoja sprawa" itp :)
2. Jak zagadać z Baalem Namibem? Uśpiłem ucznia, ale on do mnie nie zagadał ;/.

Wonderweiss

Wonderweiss

Użytkownicy
posty27
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ok, z poprzednim problemem sobie poradziłem- zacząłem gę od nowa, ale mem inny problem. Otóż spotkałem się z Asmalem jak zabijał Wambo i kazał mi pozbyć się Luisa. Owego pana zabiłem, ale teraz nie mogę nigdzie znaleźć Asmala. W rozmowie mówił chyba coś o opuszczonym domie na wybrzeżu, ale nie wiem o który tu może chodzić. Help :(

ZarzaPL

ZarzaPL

Użytkownicy
Nie.
posty445
Propsy83
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nie.
Ok, z poprzednim problemem sobie poradziłem- zacząłem gę od nowa, ale mem inny problem. Otóż spotkałem się z Asmalem jak zabijał Wambo i kazał mi pozbyć się Luisa. Owego pana zabiłem, ale teraz nie mogę nigdzie znaleźć Asmala. W rozmowie mówił chyba coś o opuszczonym domie na wybrzeżu, ale nie wiem o który tu może chodzić. Help :(

Jak wchodzisz na "teren" statku, to przed sobą masz statek, a z prawej masz ścieżkę, idź nią.

marcio814

marcio814

Użytkownicy
posty85
Propsy24
  • Użytkownicy
Mam pytanie. Jak zdobyć sporą ilość karmy Innosa w 3 rozdziale? Wykonuję zadanie "Klątwa Gomeza" i muszę zdobyć błogosławieństwo Bogów, ale modląc się przy posągu pojawia mi się komunikat "lepiej najpierw pomódl się za siebie grzeszniku" a mam -100, bo wybiłem wszystkich paladynów na wyspie Etlu. Wszystkich poszukiwaczy wybiłem, i w wieży Xardasa w  GD, starym obozie Sekty i wszystkich w Khorinis i nie wiem jak mam zdobyć. Czy jak pokonam S'enyaka przybędzie mi trochę karmy, a może jak ubiję smoki w 4 rozdziale?

ZarzaPL

ZarzaPL

Użytkownicy
Nie.
posty445
Propsy83
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nie.
@UP Za każdego smoka jest tylko po 5 karmy u Innosa, wyjątkiem jest smok ożywieniec (ale wiadomo, wtedy już questa nie wykonasz)

A tu mój problem, i dotyczy on tylko osób, które przeszły modyfikacje.

Moje pytanie:
Czy w 7 rozdziale WYMAGANYM jest zabicie wszystkich łowców smoków? W dialogach z Hag-Tar'em były 4 opcje, wybrałem wszystkie poza jedną: "Może trochę złota cie przekona?" (coś w tym stylu), bo myślałem że nawet nie warto próbować. Otóż z pośród tych 3 opcji po jednej dostałem questa: Zabić wszystkich łowców smoków.
Pytania: Czy na pewno wybrałem dobrze? Czy należało wybrać opcje ze złotem? I czy dopiero po zabiciu łowców będzie opcja tego pojedynku? (na YouTubie widziałem)

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6343
Propsy2477
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
A ja mam takie pytanko - gdzie jest trzeci i czwarty opiekun? Chcialbym konkretne miejsca pobytu i spotkania. Z góry dziekuje.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

ZarzaPL

ZarzaPL

Użytkownicy
Nie.
posty445
Propsy83
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nie.
@UP Za każdego smoka jest tylko po 5 karmy u Innosa, wyjątkiem jest smok ożywieniec (ale wiadomo, wtedy już questa nie wykonasz)

A tu mój problem, i dotyczy on tylko osób, które przeszły modyfikacje.

Moje pytanie:
Czy w 7 rozdziale WYMAGANYM jest zabicie wszystkich łowców smoków? W dialogach z Hag-Tar#msg1060663em były 4 opcje, wybrałem wszystkie poza jedną: "Może trochę złota cie przekona?" (coś w tym stylu), bo myślałem że nawet nie warto próbować. Otóż z pośród tych 3 opcji po jednej dostałem questa: Zabić wszystkich łowców smoków.
Pytania: Czy na pewno wybrałem dobrze? Czy należało wybrać opcje ze złotem? I czy dopiero po zabiciu łowców będzie opcja tego pojedynku? (na YouTubie widziałem)

Iva2

Iva2

Użytkownicy
posty72
  • Użytkownicy
A ja mam pytanie jak rozpocząc wątek gildii zabójców z kim pogadać?

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry