Problemy techniczne 100559 232

O temacie

Autor majaczek

Zaczęty 20.04.2012 roku

Wyświetleń 100559

Odpowiedzi 232

karthas

karthas

Użytkownicy
posty74
Propsy21
  • Użytkownicy
Jest już patch/łatka jakaś wersja gry z naprawioną świątynią śniącego(zapisy)?

U mnie:
-brak możliwości dobrego zapisu
-jeżeli wyjdę ze świątyni zapisać to powrót już jest niemożliwy ,ten sam error
-Przejście całej bez zapisu i śmierci na moim poziomie jest niemożliwe/szamani pro killerzy
-próba przejścia tego fragmentu na god mode także zakończyła się errorami

Jakieś inne propozycje?

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca

U mnie:
-Przejście całej bez zapisu i śmierci na moim poziomie jest niemożliwe/szamani pro killerzy

Jakieś inne propozycje?

Nie wiem co Wy macie z ta swiatynia sniacego... gram juz w Returninga kilka-nascie razy, w swiatyni sniacego bylem setki razy i ani razu jeszcze na buga zadnego nie trafilem...

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

karthas

karthas

Użytkownicy
posty74
Propsy21
  • Użytkownicy
Gram drugi raz i jak za pierwszy razem na innym kompie miałem tam problem tak i teraz drugi raz znowu go mam.

przemek273

przemek273

Użytkownicy
Dark Dragon, Kapłan Słowa
posty1073
Propsy217
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Dark Dragon, Kapłan Słowa
Robert jest rozszerzenie disable.... NORMALNIE w folderze data wszysktie pliki są o tym rozszerzeniu i są one prze zgre wczytywane. Te z data/mod wybeirasz które ma się wczytać.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Robert jest rozszerzenie disable.... NORMALNIE w folderze data wszysktie pliki są o tym rozszerzeniu i są one prze zgre wczytywane. Te z data/mod wybeirasz które ma się wczytać.

Nie wiesz to sie nie odzywaj z laski swojej. .disable jest NIEWCZYTYWANE, natomiast pliki do gry są pobierane z _work.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler

Squerol

Squerol

Użytkownicy
twój stary
posty712
Propsy547
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • twój stary

U mnie:

Jakieś inne propozycje?

Ja też to miałem, grając w Rebalance#msg1074316a 2 razy w dużym odstępie czasowym (format też był), tyle że mogłem "przelecieć" całą świątynie na szybko Marvin#msg1074316em (bez godmode), wszystko zatłuc/pozbierać (w tym Bossa Maga) i wrócić na powierzchnię, dopiero na niej za-save#msg1074316ować (wszystko to bez zapisywania/wczytywania, erroru żadnego przy wychodzeniu na powierzchnię nie było). Bez kodów nawet dobrą postacią w tej sytuacji bez save#msg1074316owania nie dałoby rady (potrzeba za dużo czasu, jedna wpadka/wywalenie z gry i od nowa, a na Marvinie szybko wszystko leci). Sposób jedyny tylko taki miałem, a o innych mi nic nie wiadomo. Dodam, że na zangielszczonej wersji Returninga (bez ReBalance) takiego problemu nie miałem, świątynia była czysta (tzn. bez bugów, można było save/load#msg1074316ować). Jak wyjdzie PRO Spolszczonko to może w obecnie najnowszej wersji ReBalance#msg1074316a nie spotka się już tego typu problemów. Oby...

karthas

karthas

Użytkownicy
posty74
Propsy21
  • Użytkownicy

U mnie:

Jakieś inne propozycje?

Ja też to miałem, grając w Rebalance#msg1074389a 2 razy w dużym odstępie czasowym (format też był), tyle że mogłem "przelecieć" całą świątynie na szybko Marvin#msg1074389em (bez godmode), wszystko zatłuc/pozbierać (w tym Bossa Maga) i wrócić na powierzchnię, dopiero na niej za-save#msg1074389ować (wszystko to bez zapisywania/wczytywania, erroru żadnego przy wychodzeniu na powierzchnię nie było). Bez kodów nawet dobrą postacią w tej sytuacji bez save#msg1074389owania nie dałoby rady (potrzeba za dużo czasu, jedna wpadka/wywalenie z gry i od nowa, a na Marvinie szybko wszystko leci). Sposób jedyny tylko taki miałem, a o innych mi nic nie wiadomo. Dodam, że na zangielszczonej wersji Returninga (bez ReBalance) takiego problemu nie miałem, świątynia była czysta (tzn. bez bugów, można było save/load#msg1074389ować). Jak wyjdzie PRO Spolszczonko to może w obecnie najnowszej wersji ReBalance#msg1074389a nie spotka się już tego typu problemów. Oby...
Mógłbyś podesłać mi ten kodzik na pw?Byłbym bardzo wdzięczny,po 20* próbach mam dość męki;/

przemek273

przemek273

Użytkownicy
posty1073
Propsy217
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Weerewolf nie rozśmieszaj mnie..... To z data jest również wczytywane.

Squerol

Squerol

Użytkownicy
twój stary
posty712
Propsy547
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • twój stary

U mnie:

Jakieś inne propozycje?

Ja też to miałem, grając w Rebalance#msg1074400a 2 razy w dużym odstępie czasowym (format też był), tyle że mogłem "przelecieć" całą świątynie na szybko Marvin#msg1074400em (bez godmode), wszystko zatłuc/pozbierać (w tym Bossa Maga) i wrócić na powierzchnię, dopiero na niej za-save#msg1074400ować (wszystko to bez zapisywania/wczytywania, erroru żadnego przy wychodzeniu na powierzchnię nie było). Bez kodów nawet dobrą postacią w tej sytuacji bez save#msg1074400owania nie dałoby rady (potrzeba za dużo czasu, jedna wpadka/wywalenie z gry i od nowa, a na Marvinie szybko wszystko leci). Sposób jedyny tylko taki miałem, a o innych mi nic nie wiadomo. Dodam, że na zangielszczonej wersji Returninga (bez ReBalance) takiego problemu nie miałem, świątynia była czysta (tzn. bez bugów, można było save/load#msg1074400ować). Jak wyjdzie PRO Spolszczonko to może w obecnie najnowszej wersji ReBalance#msg1074400a nie spotka się już tego typu problemów. Oby...
Mógłbyś podesłać mi ten kodzik na pw?Byłbym bardzo wdzięczny,po 20* próbach mam dość męki;/

Jaki kod? Wklepujesz MARVIN w oknie postaci (B), wyłączasz okno postaci (B). Używasz K i F8 do sprawnego przemieszczania się po świątyni, używasz F8 gdy jesteś na skraju śmierci - taka polityka. Jak masz fest słabego Gothica, to ustaw sobie w F2/edit abillities/attributes/siła (4 bodajże) na jakąś bardzo dużą liczbę (np. 999999999 żeby wszystko rozwalać 1 ciosem). Zapisz sobie na karteczce ile miałeś siły przed zmianą attrybutu i splądruj szybko świątynię (pamiętaj żeby nie pić żadnych permamentnych elixirków). Po wyjściu na powierzchnię zmień siłę na tyle, ile miałeś przed zmianą. Wyłącz kody (ekran postaci , wklep 42, wyjdź - bodajże, nie jestem pewien) i w końcu zapisz. Nic innego ci nie wymyślę i nie bierz to za oszustwo, gdyż to tak naprawdę ciebie oszukano ;).

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Weerewolf nie rozśmieszaj mnie..... To z data jest również wczytywane.

To Ty mnie nie rozsmieszaj. Jezeli ma .disable to sie gowno wczyta. Gothic laduje jedynie pliki .vdf, a jesli ma rozszerzenie .disable to nie jest to traktowane jako .vdf.

Pamietasz taka mala zabawke dla dzieci? Takie pudelko z roznymi dziurkami w roznych ksztaltach, kolka, kwadraciki i takie tam. Za dzieciaka sie bralo wlasnie klocek w postaci kolka, kwadracika i sie probowalo trafic do wlasciwej dziurki. To jest tak samo z tym, o czym teraz mowisz. Pliki .vdf to kolka, a .disabled to kwadraciki z tą różnicą, że Gothic przyjmuje tylko kółka.

KOMPUTER:
Spoiler

przemek273

przemek273

Użytkownicy
posty1073
Propsy217
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wszystkie pliki w foldzerze data są wczytywane -.- Sproboj je usunąć to zobaczysz. Bo jeśli nie są wczytywane to po co są. Jak wrzucisz tam plik vdf i zmienisz go na disable np mod pirantenleben od razu jest on wczytany. Więc nie głoś mi tej herezji.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Werewolf

Problemy techniczne
#171 2013-03-10, 21:25(Ostatnia zmiana: 2013-03-10, 21:28)
Wszystkie pliki w foldzerze data są wczytywane -.- Sproboj je usunąć to zobaczysz. Bo jeśli nie są wczytywane to po co są. Jak wrzucisz tam plik vdf i zmienisz go na disable np mod pirantenleben od razu jest on wczytany. Więc nie głoś mi tej herezji.

Jezu... Avallach, Kaczus albo inny moder przetlumaczcie mu co to jest disabled i co sie dzieje bo ja juz kurwa nie mam sily...

Po to są pliki .vdf zeby je wczytywac, ale jak ktos chce modowac gre nie rozpakowywujac plików .vdf to dopisuje do nich .disabled a wtedy gra wczytuje wszystko z folderu "_work" gdzie mozesz sobie dowoli zmieniac skrypty .d, tekstury .tex i inne.

Zreszta, nie wierzysz, nie wiesz, to zapytaj sie ktoregos z modderow z wiekszym stazem, moze oni Ci przetlumacza jak jest naprawde bo ja juz na serio kurwa nie mam sily...

KOMPUTER:
Spoiler

marcio814

marcio814

Użytkownicy
posty85
Propsy24
  • Użytkownicy
Mam pytanie. Czy znalazł ktoś jakiś sposób aby naprawić niedziałające czary w modzie?

Tablecloth

Tablecloth

Użytkownicy
posty71
Propsy1
  • Użytkownicy
W pliku ini masz właśnie ramu dodać.....

W pliku ini gothica znajdzcie linijki :

zTexCacheOutTimeMSec=440000
zTexCacheSizeMaxBytes=42000000
zSndCacheOutTimeMSec=20000
zSndCacheSizeMaxBytes=30000000

I zmiencie na ta liczby co ja mam (te co są podane)
Prócz tego wyłączcie konsole ! Bo nawet jeśli dodacie ramu to włączona konsola i tak będzie sprawiać, że będzie się zawieszać.

Udało się mod działa normalnie, tylo trochę przycina czasem.Dzięki za pomoc

przemek273

przemek273

Użytkownicy
posty1073
Propsy217
Profesjabrak
  • Użytkownicy

przemek273

Problemy techniczne
#174 2013-03-11, 19:46(Ostatnia zmiana: 2013-03-11, 19:47)
Tablecoth nie ma za co. Werewolf do ciebie słów już nie ma. Z tą herezją idz se na polanke głosić.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Werewolf

Problemy techniczne
#175 2013-03-11, 20:00(Ostatnia zmiana: 2013-03-11, 20:11)
Tablecoth nie ma za co. Werewolf do ciebie słów już nie ma. Z tą herezją idz se na polanke głosić.

Powiedzialem Ci, spytaj sie kogos z wyzszych sfer modderskich, co siedza w tym po kilka lat, powiedza to samo co ja - i tez powiesz, ze herezja?

EDIT: A zreszta... po chuj ja sie z Toba kloce. Kazdy ogarniety w tym temacie wie, ze do gothica pliczki .disabled sie nie wczytuja, a skoro Tobie sie wczytuja to przestan brac te narkotyki :ok:  Zyj dalej mysla, ze pliki .disabled sie wczytuja i wczytuj je dowoli :)

EDIT 2: Prosze, specjalnie dla Ciebie porozumialem sie specjalnie z Allachem na ten temat.

Maciek
20:07:53
A sluchaj, bo moze sie myle, ale z tego co wiem to pliki .disabled nie wczytuja sie do Gothic,a prawda?

Avallach
20:08:14
nie
20:08:16
tzn
20:08:18
można dać cokolwiek
20:08:26
byleby na końcu nie było .vdf

Maciek
20:08:35
Bo z tego co pamietam wlasnie jak sie chcialo tekstury zmieniac w gothiczku bez gomana, to sie podmienialem w _work a tamte blokowalem .disabled

Dalej twierdzisz, ze pliki .disabled sie wczytuja? Jezeli tak to naprawe odstaw te narkotyki :)

KOMPUTER:
Spoiler

przemek273

przemek273

Użytkownicy
posty1073
Propsy217
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Werewolf zmień dilera.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Alez nie wstydz sie, to normalne. Normalne u ludzi, ktorzy wyklocaja sie o cos, a potem sie okazuje, ze nie maja racji. Zmieniaja temat, zaczynaja byc agresywni, wymowki, atakuja goscia ktory mial racje.

Plikow .disabled (zreszta Avallach wyjasnil, ze mozna dopisac cokolwiek poza .vdf) Gothiczek nie wczytuje! ;)

KOMPUTER:
Spoiler

przemek273

przemek273

Użytkownicy
posty1073
Propsy217
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ty zaczełeś do mnie o narkotykach -.- Sam na swoją wypowiedż się złapałeś.

dyndak

dyndak

Użytkownicy
posty1
  • Użytkownicy
Siemka mam tak owy proble z grą Pomocy failed to initialize sound MSS reported:waveOutOpen()
failed.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry