Problemy techniczne 100818 232

O temacie

Autor majaczek

Zaczęty 20.04.2012 roku

Wyświetleń 100818

Odpowiedzi 232

Necro59

Necro59

Użytkownicy
Nekromanta
posty1002
Propsy98
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nekromanta
JEŻELI Returning zainstalował ci się tak, że jak włączasz normalnego gothica to moasz tez i returninga to tak, jezeli masz go tylko przez GS, instalujesz tylko moda od nowa.

"Jestem NAJLEPSZYM Nekromantą na świecie, jedynym władcą podziemi, ożywieńców, i demonów... Dziwko!"

PC, na którym siedzę:

Karta Graficzna: GeForce GTX 550Ti
Procesor: Intel(R) Core(TM) Quad CPU Q9300 @ 2.50GHz
Pamięć: 3,00GB pamięci RAM (użyteczne 3,00 GB)
System Operacyjny: Windows 7 Ultimate.

demonikon

demonikon

Użytkownicy
posty95
Propsy26
  • Użytkownicy
działa dobrze ale czasem się zacina

Chromojadek

Chromojadek

Użytkownicy
posty7
  • Użytkownicy

Chromojadek

Problemy techniczne
#82 2012-08-12, 13:46(Ostatnia zmiana: 2012-08-12, 15:14)
Czyli rozumiem, że mój problem za przeproszeniem poszedł się je**ć. Spoko. Zobaczę, czy pro spolszczenie będzie dobre.

Problem z głowy. Wszystko okazało się winą pakietu tekstur.

Marysio

Marysio

Użytkownicy
posty28
Propsy4
  • Użytkownicy
Nie chce mi dziaąłc spolszczenie nawet gdy kierowałem się instrukcjami dołączonymi do instalacji ;<

Necro59

Necro59

Użytkownicy
Nekromanta
posty1002
Propsy98
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nekromanta
Hmm to dziwne... Spróbuj jeszcze raz, tym razem uważniej czytając instrukcję moda. Jeśli instalowałeś returninga to przy każdej instalce (mowa o 1.0 i 1.1) miałeś opcje do zaznaczenia .LOL, czzy tam .MOD, jeżeli zaznaczyłeś któłrąś z tych podanych opcji, to w 1.1 MUSISZ też zaznaczyć to samo. Później spolszczenie. Mam nadzieję, że pomogłem.

"Jestem NAJLEPSZYM Nekromantą na świecie, jedynym władcą podziemi, ożywieńców, i demonów... Dziwko!"

PC, na którym siedzę:

Marysio

Marysio

Użytkownicy
posty28
Propsy4
  • Użytkownicy
Nom faktycznie dziwne bo kierowałem się dokładnie a w instrukcji pisze wyraźnie żeby zainstalować coś takiego jak G2NK... coś takiego są oba no to instaluje w kolejności tak jak tam pisze. Potem retruing zaznaczając LOL ( pod exe ) i w kolejnej instalacji rownież potem ReBalance.uni i spolszczenie i nie chce działać ;/ . Rosyjski tak umiem że piąte przez dziesiąte tyle co miałem w dzieciństwie podstawy to w niektorych momentach coś mi idzie wywnioskować ale lepiej ze spolszczeniem bo wiekszości nie czaje. Na wszelki wypadek zainstaluje jeszcze raz a potem napisze co i jak.

Taliasan

Taliasan

Użytkownicy
posty378
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Instalujesz wg nieaktualnej instrukcji instalacji do starej instalacji, dlatego spolszczenie nie działa. Tutaj masz linki do nowego instalatora, który jest prostszy w obsłudze: http://dimmell.com/forum/46-206-1, a tutaj instrukcję:
instalacja Rebalance v1 AutoPL
pobieramy z http://dimmell.com/forum/46-206-1
(1) główny instalator
(2) filmiki w grze
(3) [opcjonalne] dubbing RU
(4) [opcjonalne] pakiet tekstur
pobieramy z http://dimmell.com/f.../46-207-1#21603
(5) spolszczenie automatyczne

- instalujemy gothic2NK w (6)osobnym folderze (czysta instalacja)
- kopiujemy folder z G2NK w (7) bezpieczne miejsce aby nie mieć problemów jak ktoś poprosi o czystą instalację (wystarczy wtedy skopiować z bezpiecznego miejsca zamiast instalacji) (ten krok jest opcjonalny)
- instalujemy (2) i (3) do folderu (6)
- wypakowujemy (4) do folderu Data wewnątrz folderu (6) (zawiera 1 plik VDF)
- instalujemy (1) do folderu 6, zaznaczamy wszystkie opcje
- instalujemy (5) do folderu (6) (uwaga trzeba podać dobre hasło inaczej wyświetli się błąd)

Marysio

Marysio

Użytkownicy
posty28
Propsy4
  • Użytkownicy

Marysio

Problemy techniczne
#87 2012-08-14, 14:53(Ostatnia zmiana: 2012-08-14, 15:14)
dziekuje :)

demonikon

demonikon

Użytkownicy
posty95
Propsy26
  • Użytkownicy

demonikon

Problemy techniczne
#88 2012-08-14, 17:33(Ostatnia zmiana: 2012-08-14, 17:33)
przepraszam żę piszę to boja mam problem z polszczeniem bo jak patrzę w dziennik zadań to mi piszę po jakimś
innym języku nie wiem  co z tym zrobić szanownie proszę o pomoc  xd :lol:

frujtas

frujtas

Użytkownicy
posty1
Propsy4
  • Użytkownicy
witam wrzystkich ja też z tym problemem  problem z polszczeniem bo jak patrzę w dziennik zadań to mi piszę po jakimś
innym języku nie wiem co z tym zrobić szanownie proszę o pomoc

Token

Token

Użytkownicy
posty125
Propsy9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jak wszyscy piszą o swoich problemach z grą w tym dziale, to czemu ja mam tego nei robić :lol: .

Tak więc: Czy nie da się ustawić w ustawieniach takiego samego systemu walki jak jest w G2? Jedyne jak moge walczyc to wciskaniem jednego klawisza kombinacja do przodu. Nie mozna na boki w ogole uderzac...

Necro59

Necro59

Użytkownicy
Nekromanta
posty1002
Propsy98
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nekromanta
@Token w ustawieniach gry powinieneś mieć taką opcję jak "Sterowanie z Gothic I" - TAK

PC, na którym siedzę:

Token

Token

Użytkownicy
posty125
Propsy9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jakby była taka opcja, to bym tutaj nie pisał. Niby są ustawienia domyślne odpowiadające tym z normalnych Gothiców, jednak nie tyczy się to walki.

webcioo

webcioo

DreamVader
posty191
Propsy17
Profesjabrak
  • DreamVader
Token specjalnie dla ciebie:P Na screenie w załączniku masz jak na dłoni.

Luk

Luk

Moderator działu
Sursum Corda! Wiwat Car!
posty1168
Propsy319
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
  • Sursum Corda! Wiwat Car!

Luk
Moderator działu

Problemy techniczne
#94 2012-09-04, 19:59(Ostatnia zmiana: 2012-09-04, 20:00)
Przenoszę do odpowiedniego tematu
Właśnie te ustawienia tyczą walki, a wiem z autopsji. Wchodzisz w .ini w folderze system(tym od gothica. Nie pomyl z Windą, jabłuszkiem, lub Tuxikiem :lol: :ok:  ). Znajdź odpowiedni wers i zmień wartość. Jest od bólu poradników w google i myślę, że nie muszę tłumaczyć. Znając angielski na poziomie: noob.
@up
Ja jednak polecam w pliku .ini. Nie wiem, jak u ciebie, ale u mnie nie działała ta opcja

Spoiler
https://www.youtube.com/watch?v=DsSwvh4npMQ

koksikmajor

koksikmajor

Użytkownicy
posty692
Propsy89
  • Użytkownicy

koksikmajor

Problemy techniczne
#95 2012-10-06, 09:30(Ostatnia zmiana: 2012-10-06, 09:30)
no więc tak mam win 7 HP 64-bit, normalnie wgrywam sobie rebalance V2 a po tym spolszczenie, ale niestety spolszczenie mi odmawia posłuszeństwa nie chcę mi w ogóle działać, od razu mówie że wgrywałem do folderów to co było trzeba i oświadczam że na XP tegoż problemu nie miałem jak ktoś zna rozwiązanie to proszę o odpowiedź, oczywiście ten kto pomoże będzie nagrodzony kilkoma propsami ode mnie

Token

Token

Użytkownicy
posty125
Propsy9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Przeinstaluj sterowniki na początek... A nuż pomoże, choć z tym windowsem 7 to bardzo różnie bywa... Sam mam 32-bit i mam problemy z niektórymi modami, np. MT. Na szczęście Returning mi działa bez jakichś większych zarzutów.

koksikmajor

koksikmajor

Użytkownicy
posty692
Propsy89
  • Użytkownicy

koksikmajor

Problemy techniczne
#97 2012-10-06, 11:10(Ostatnia zmiana: 2012-10-06, 11:13)
nie pomogło ma ktoś jakieś inne pomysły?

EDIT: jeżeli miałby ktoś starą wersję spolszczenia (stara instalka) to proszę ją wrzucić bo z nim nie miałem żadnych problemów

Luk

Luk

Moderator działu
Sursum Corda! Wiwat Car!
posty1168
Propsy319
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
  • Sursum Corda! Wiwat Car!
no więc tak mam win 7 HP 64-bit, normalnie wgrywam sobie rebalance V2 a po tym spolszczenie, ale niestety spolszczenie mi odmawia posłuszeństwa nie chcę mi w ogóle działać, od razu mówie że wgrywałem do folderów to co było trzeba i oświadczam że na XP tegoż problemu nie miałem jak ktoś zna rozwiązanie to proszę o odpowiedź, oczywiście ten kto pomoże będzie nagrodzony kilkoma propsami ode mnie
Jeżeli kłamiesz, to chociaż rób to dobrze :ayfkm:  . NIE MIAŁO PRAWA CI DZIAŁAĆ NA XP spolszczenie z V2, gdyż to spolszczenie jest kompatybilne TYLKO z UNI. Teraz jesteśmy już po beta testach tłumaczenia, ale teraz tłumaczymy właśnie do wersji V2, oraz s#msg1055745n#msg1055745c.

Spoiler
https://www.youtube.com/watch?v=DsSwvh4npMQ

koksikmajor

koksikmajor

Użytkownicy
posty692
Propsy89
  • Użytkownicy

koksikmajor

Problemy techniczne
#99 2012-10-06, 19:06(Ostatnia zmiana: 2012-10-06, 19:07)
nie ważne czy V1 czy V2, ale to spolszczenie co niby do V1 jest to działa nawet na V2 nie wiedziałeś o tym?, a tak przy okazji problem rozwiązany, musiałem małą dopiskę w pewnym pliku konfiguracyjnym zrobić

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry