Problem udało się rozwiązać tylko wczytując save'a sprzed tygodnia i unikając rozmawiania z baalem przed snem. Niestety, tym razem natrafiłem na problem, którego nie uda się już rozwiązać wcześniejszym savem, ponieważ musiałby to być save z początku drugiego rozdziału, a takiego po prostu nie mam. Jestem w czwartym rozdziale, w momencie w którym muszę dogadać się z którymś z magów wody żeby uczestniczył w odnawianiu miecza runicznego. Dowiedziałem się, że żeby w ogóle była jakakolwiek możliwość dialogu z magami, to muszę wypełnić zadanie z ornamentami. Znalazłem Jarvisa, dostarczyłem wiadomość Lee, otrzymałem mapę z jednym z ornamentów i udałem się do jaskini goblinów, ale ornamentu tam nie było (byłem w tej jaskini już w drugim rozdziale i zabrałem z niej wszystko). Prawdopodobnie przez to nie pojawia się Hrabia i nie mogę kontynuować wątku. Jeśli nie uda się jakoś rozwiązać tego problemu, to będę musiał pożegnać się z tym modem, bo zwyczajnie nie mam już nawet jak wczytać wcześniejszego zapisu i zrobić wszystko w tej kolejności, w jakiej autorzy chcieli. Mam ogromną nadzieję, że znacie jakiś sposób na rozwiązanie tego problemu, bo bardzo chciałbym ukończyć tego moda.
PS. Próbowałem wpisywać kod na ornament, kiedy byłem w jaskini. Nic to nie dało.