Pomoc w zadaniach i w rozgrywce 1014006 2478

O temacie

Autor Krystian2222

Zaczęty 11.03.2012 roku

Wyświetleń 1014006

Odpowiedzi 2478

Domixson

Domixson

Użytkownicy
posty103
Propsy5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Rozumiem można było by otrzymać gotowy kod? Byłbym bardzo wdzięczny i przepraszam za trudności :).

Post połączony: 2016-10-05, 15:34
Udało mi się rozwiązać problem. Dziękuje wam za pomoc :)!

vato00

vato00

Użytkownicy
posty4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
witam, mam taki problem z misją "infiltracja", w momencie kiedy stoję przed bramą północną do starego obozu, i po rozmowie ze strażnikiem nie mam opcji z nalewką od piwosza, choc w dzienniku wyraźnie pisze że pora udać się do bramy i sprawdzić czy nalewka piwosza zadziała". nalewki tej nie mam w ekwipunku, a przy rozmowie z piwoszem nie mam żadnych opcji dialogowych w tym momencie. wnioskuję że to jakiś błąd w grze. moje pytanie brzmi czy jest może jakiś kod na tą nalewkę? bo bez tego nie moge popchnąć fabuły dalej i troche kicha. jeżeli nie ma takiego kodu to czy ma ktoś może save z tego momentu fabuły? byłbym bardzo zobowiązany, bo średnio mi się widzi zaczynanie gry od nowa. pozdrawiam forumowiczów ;)

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Zanim pogadasz ze strażnikiem, musisz pogadać z Urtem oraz Leafem. Po rozmowie z Leafem udajesz się do Piwosza.

vato00

vato00

Użytkownicy
posty4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
pchnąłem fabułę trochę dalej ale znowu ugrzązłem i z tego co wyczytałem nie da się nic zrobić ;/ chodzi o misję z przekonywaniem kopaczy do rebelii, wszystkich już przekonałem prócz Guy'a, wybrałem opcje "porozmawiamy o tym później" i nie ma już żadnych opcji dialogowych z nim. da ktoś save? nie musi być koniecznie z tego momentu, byle by był już po tej misji. z góry dzięki.

vato00

vato00

Użytkownicy
posty4
Profesjabrak
  • Użytkownicy

kemosabe

kemosabe

Użytkownicy
posty20
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Czy mógłbym prosić o nazwę receptury, którą chce Aidan w zadaniu z długami? Proszę o to, ponieważ nie pojawia mi się ciało Skrzeka i nie mam jak tej receptury zdobyć, więc będę musiał przywołać kodem.

I jeszcze jedno: u niektórych youtuberów nagrywających gameplay'e z CZ widzę, że po pokonaniu przeciwnika, automatycznie "zbierają im się" trofea i inne rzeczy, które przeciwnik posiada. Czy jest możliwość tego włączenia?

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
1. Przepis: Recept_ItMw_1H_Sword_Long_02
2. Użyj 2 razy CTRL.

kemosabe

kemosabe

Użytkownicy
posty20
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ok, dzięki wielkie. A jeśli chodzi o sprawę nieotwierających się drzwi w podziemiach klasztoru? Mam na myśli te, które do otwarcia wymagają zapalenia odpowiednich punktów na ścianach (a la miejsc na pochodni). Zapalam w odpowiedniej kolejności (wg Waszego poradnika), a drzwi ani drgną. Zapisywanie i wczytywanie, czy nawet wczytywanie wcześniejszych save'ów, nie pomogło. Czy jest jakiś sposób?

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Wydaje mi się, że powinno być tak jak w poradniku. Rozumiem, że pojawiają się ogniste golemy?
W sumie możesz wrzucić zapis, to wtedy można by było sprawdzić w grze.

kemosabe

kemosabe

Użytkownicy
posty20
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Tak, pojawiają się w momencie błędnego zapalenia otworów na ścianach. Wrzucam link do save'a tuż przed zapaleniem:
https://www.easypaste.org/file/7UXvGntE/savegame1.7z?lang=pl

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Otworzyłem tak, jak jest napisane w poradniku.

Zapis po otwarciu bramy: https://www.sendspace.com/file/1snamm

kemosabe

kemosabe

Użytkownicy
posty20
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Wielkie dzięki za pomoc  :ok:

kemosabe

kemosabe

Użytkownicy
posty20
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
A jeśli chodzi o efekt skaczącego obrazu po wypaleniu narkotyku od Lestera, to czy można to jakoś naprawić?

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Nie. Dlatego nie powinno się brać narkotyków. ;)
Chyba, że @Splash coś na to poradził.

Splash

Splash

Moderator
posty4209
Propsy3412
ProfesjaNierób
  • Moderator
W najbliższym czasie postaram się wydać patcha, który załatwi problemy skryptowe. Walka, literówki i inne błędy zostaną naprawione, a efekt bagiennego ziela zostanie wyłączony. Nie chce mi się z nim pieprzyć xD

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

Siemekk

Siemekk

Złote Wrota
posty2143
Propsy1154
ProfesjaProgramista
  • Złote Wrota
Tak z ciekawości który efekt to powodował xD Ten ładny szary podczas koszmaru czy przed (ten w Gothic'u 2 zwany "slow motion")

P.S A Splash w szafie i nie ma psychy by mi dać bana.

Splash

Splash

Moderator
posty4209
Propsy3412
ProfesjaNierób
  • Moderator
Slow motion. W Gothic 2 efekt bagiennego ziela jest zapisany w kodzie silnika. Orc próbował go jakoś odwzorować. Jak komuś się chce, to niech próbuje. Funkcja zwie się I_TriggerFovMorph.

Siemekk

Siemekk

Złote Wrota
posty2143
Propsy1154
ProfesjaProgramista
  • Złote Wrota
W G2 funkcja ta nie działa dobrze z CinemaScope. Jak np. rozmawiasz z poszukiwaczem to od tej pory paski mają krwisty czerwony kolor do czasu wczytania gry.

P.S A Splash w szafie i nie ma psychy by mi dać bana.

Splash

Splash

Moderator
posty4209
Propsy3412
ProfesjaNierób
  • Moderator
Nie jest to spowodowane zmianą FOV.

kemosabe

kemosabe

Użytkownicy
posty20
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ok, a tak z innej beczki: jestem w 6. rozdziale i mam dostać się do Kruka (generalnie, do zamku w SO), lecz wejście do zamku blokuje mi krata. W jaki sposób mogę się dostać do środka? Jeśli chodzi o wejście od strony rynku, to do tych drzwi klucza nigdzie nie było wcześniej.

EDIT: W porządku, mam, wystarczy wejść od strony podziemi pod Wieżą Mgieł.

EDIT2: Nie wiem czy zostało to już powiedziane i zauważone gdzieś, ale co do błędów, to występuje też freeze przy większości handlarzy po wybraniu opcji "(handel)" i trzeba wychodzić menedżerem zadań. To tak przy okazji naprawy bugów, o czym kilka postów wcześniej wspomniał Splash.

0 użytkowników
Do góry