Pomoc w zadaniach i w rozgrywce 1014038 2478

O temacie

Autor Krystian2222

Zaczęty 11.03.2012 roku

Wyświetleń 1014038

Odpowiedzi 2478

Master722

Master722

Użytkownicy
posty49
Propsy1
  • Użytkownicy
Witam mam pewien problem po zadaniu zwiazanym z Tonim tzn ide pod drzewo obok glebi rozmawiam z nim potem pojawia sie Abel ten straznik z przed bramy OR Toniego nie mogłem zabic ale zrobił to za mnie Topielec, nastepnie stają w okregu skazuja mnie na wejscie do głebi i po wyjsciu z głebi nadal wszyscy tam stoją, nie wracaja do swoich zajec codziennych moze mi ktos pomóc co zrobić zeby dobrze zaliczyć to zadanie....? Ewentualnie prosze o jakiegoś save po tym zadaniu zaliczonym prawidłowo. Z góry dziekuje za pomoc

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Tony nie powinien ginąć z ręki topielca. Powinieneś z nim pogadać i dopiero po skończeniu dialogu nagle umrze. 

Master722

Master722

Użytkownicy
posty49
Propsy1
  • Użytkownicy
po dialogu ze mną zaczął sie dziwnie zachowywać (jakby chciał ruszyć i coś go zatrzymywało), nie mozna było zacząć z nim dialogu stal ale był jak martwy i nie mozna było zebrać łupów jak normalnie po smierci NPC-a.

maxi2345

maxi2345

Użytkownicy
posty8
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Poda mi ktoś kod na tego czarnego maga od Almanachu odrodzenia, czy jak mu tam było. Plis bardzo potrzebne zadanie stoi w miejscu, a ja nie wiem co zrobić a wczytywałem wiele razy.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
po dialogu ze mną zaczął sie dziwnie zachowywać (jakby chciał ruszyć i coś go zatrzymywało), nie mozna było zacząć z nim dialogu stal ale był jak martwy i nie mozna było zebrać łupów jak normalnie po smierci NPC-a.
Jak nie rozwiązałeś jeszcze problemu to spróbuj go skillować.

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

gerard546

gerard546

The Modders
Pisarz Poradników
posty48
Propsy8
ProfesjaGracz
  • The Modders
  • Pisarz Poradników

b -> marvin -> b
Teraz jak przed nim stoisz naciśnij klawisz z literą "O", naciśnij F8 i będąc teraz w ciele Toniego wróć do ciała Ricka.

HardyE

HardyE

Użytkownicy
posty4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Gdzie jest zakopany pierścień Martina? Bo nie ma żadnej wskazówki, a rozglądałem się już po terenach wokół obozu i w miejscach charakterystycznych. 

gerard546

gerard546

The Modders
Pisarz Poradników
posty48
Propsy8
ProfesjaGracz
  • The Modders
  • Pisarz Poradników
Gdzie jest zakopany pierścień Martina? Bo nie ma żadnej wskazówki, a rozglądałem się już po terenach wokół obozu i w miejscach charakterystycznych.

Pierścień jest w jaskini za wodospadem tam gdzie był na początku Jack Aligator. On był po prawej stronie. Pierścień znajdziesz po lewej.

maxi2345

maxi2345

Użytkownicy
posty8
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Poda mi ktoś kod na tego czarnego maga od Almanachu odrodzenia, czy jak mu tam było. Plis bardzo potrzebne zadanie stoi w miejscu, a ja nie wiem co zrobić a wczytywałem wiele razy.

HardyE

HardyE

Użytkownicy
posty4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Gdzie znajdę Kelvina? Na forum w jednym z tematów było podane, że "tam gdzie się otwiera bramę zamku". Byłem - nie ma go tam. Tak samo jak w żadnej innej części obozu. Obleciałem zamek i zewnętrzny pierścień parę razy, nie ma go.

Mam pogadać z Balamem, a nie ma z nim opcji dialogowej. W dzienniku jest napisane, żeby pogadać wieczorem, kiedy Balam jest w zewnętrznym pierścieniu. No był w zewnętrznym jak go zaczepiłem i jest tylko KONIEC.

To już załatwione, udało się jakoś.

juhas

juhas

Użytkownicy
posty40
Propsy12
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Jak dobrze pamiętam to Kelvin leżał martwy w którymś pomieszczeniu właśnie tam gdzie otwiera się bramę zamku. Po prostu poszukaj go tam, posprawdzaj każde drzwi ;)

HardyE

HardyE

Użytkownicy
posty4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nic nie znalazłem, żadnego trupa. W sumie to nie jest aż tak istotne. Doszedłem do punktu, w którym trzeba wpuścić Diego do obozu. Pogadałem z jednym, to oprócz tego, że "hehehehh co, czekasz aż Gomez ci wyśle zaproszenie" nie dowiedziałem się nic. I Diego i Utr nie mają nic do powiedzenia. Strażnik, który mnie wpuścił ma tylko dialog o otworzeniu bramy (który nie działa, bo brama się nie otwiera).

Byłem też w obozie Rebeliantów, z nadzieją, że tam ktoś mi coś ciekawego o zadaniu powie. Nic.

I kompletnie nie wiem, co mam robić dalej. Jak ktoś wie, to proszę o pomoc.

gerard546

gerard546

The Modders
Pisarz Poradników
posty48
Propsy8
ProfesjaGracz
  • The Modders
  • Pisarz Poradników

gerard546
The Modders

Pomoc w zadaniach i w rozgrywce
#2073 2015-02-14, 20:53(Ostatnia zmiana: 2015-02-14, 21:03)
I kompletnie nie wiem, co mam robić dalej. Jak ktoś wie, to proszę o pomoc.
Po pierwsze: może by tak warto skorzystać z nieukończonego poradnika:facepalm: Są tam opisane rzeczy, z którymi masz problem.

Zacytuję tu opis zadania z poradnika:
Cień jednak stwierdzi, że jeżeli ma nam pomóc musimy wymyślić sposób na dostanie się do obozu. Wracamy do Balama, który powie, że kiedyś magowie ognia potrafili teleportować się do obozu, następnie udajemy się do Miltena, który da nam zwój teleportacji, z którym wracamy do Diego. Cień zniknie, a nam pozostaje wrócić do Balama, który zapewni nas, że cienie pomogą.

Gdzie znajdę Kelvina? Na forum w jednym z tematów było podane, że "tam gdzie się otwiera bramę zamku". Byłem - nie ma go tam. Tak samo jak w żadnej innej części obozu. Obleciałem zamek i zewnętrzny pierścień parę razy, nie ma go.

:| Trzy minuty szukania. TU JEST KELVIN.

HardyE

HardyE

Użytkownicy
posty4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Pytam w temacie bo nie zwykłem przechodzić gry z poradnikiem w ręku. Ale z racji, że mod jest bardzo niepewny pod względem rozgrywki (czasami nie wiem, czy jest bug, czy wszystko dobrze) to poradnik się przyda. Więc dzięki za podesłanie.

Okej, więc po kolei. Balam zagaduje do nas TYLKO wtedy, gdy stoi o określonej porze przy kąpielisku. Nie wiem czemu tak jest. Trzeba przespać się do wieczora, potem czekać 3 godziny gothicowe na niego, aż tam podejdzie. Dopiero wtedy pojawia się kwestia dialogowa. Wcześniej jest tylko koniec. To wprowadza w błąd. (bo pierwsze co zrobiłem to pobiegłem do Balama, który mimo, że mieszał zupę w zewnętrznym pierścieniu miał tylko KONIEC).

Co do Kelvina. Od początku całego zadania "Inwigilacja" jest nam polecone "idź do obozu, znajdź Kelvina". Wszystko fajnie, tylko, że Kelvina NIE MA. On dopiero pojawia się, kiedy zrobisz wszystkie zadania dla Urta. Stąd nieporozumienie.

edit: Z ornamentem i zbugowaną sceną już sobie poradziłem, teraz wszedłem i Saturas zaczepia nas po teleportacji. Więc Hrabię trzeba zostawić żywego.

gerard546

gerard546

The Modders
Pisarz Poradników
posty48
Propsy8
ProfesjaGracz
  • The Modders
  • Pisarz Poradników
Balam zagaduje do nas TYLKO wtedy, gdy stoi o określonej porze przy kąpielisku. Nie wiem czemu tak jest. Trzeba przespać się do wieczora, potem czekać 3 godziny gothicowe na niego, aż tam podejdzie. Dopiero wtedy pojawia się kwestia dialogowa. Wcześniej jest tylko koniec. To wprowadza w błąd. (bo pierwsze co zrobiłem to pobiegłem do Balama, który mimo, że mieszał zupę w zewnętrznym pierścieniu miał tylko KONIEC).

Jakby nie patrzeć quest polega na znalezieniu potencjalnych wspólników aby obalić Gomeza, a z tego co kojarzę Baalam miesza zupę przy strażniku. Tylko przy wodzie nikogo nie ma i może bezpiecznie gadać o "takich" rzeczach.

Co do Kelvina. Od początku całego zadania "Inwigilacja" jest nam polecone "idź do obozu, znajdź Kelvina". Wszystko fajnie, tylko, że Kelvina NIE MA. On dopiero pojawia się, kiedy zrobisz wszystkie zadania dla Urta. Stąd nieporozumienie.

Przecież na samym początku questu Urt mówi: Jak wykonasz wszystko, o to o co cię poproszę, to dam ci się spotkać z Kalvinem. Gdybyś mógł go znaleźć od razu to całą rewolucję i resztę questów szlag by trafił...

quentin123

quentin123

Użytkownicy
posty154
Profesjabrak
  • Użytkownicy
WITAM!!

Mam pytanie:

Jak wykuc te miecze zwyciestwa dla aidiana?

Skad wziac te hartowane sztabki zelaza?

gerard546

gerard546

The Modders
Pisarz Poradników
posty48
Propsy8
ProfesjaGracz
  • The Modders
  • Pisarz Poradników
WITAM!!

Mam pytanie:

Jak wykuc te miecze zwyciestwa dla aidiana?

Skad wziac te hartowane sztabki zelaza?

Podejdź do kamienia szlifierskiego i poczekaj na koniec animacji. Jest tu bug, dzięki któremu miecz się sam wykuwa.

Foxik

Foxik

Użytkownicy
posty20
Propsy2
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Jak wykonać zadanie szpieg Gomeza? Wszyscy których przepytałem wskazują na Rączkę lub Tony'ego. Z Rączką mam kwestię"Jeszcze z Tb nie skończyłem" on się na mnie rzuca, po powaleniu go nic się nie dzieje żadnej nowej opcji. U Tony'ego też nie mam nowych opcji... Przepytałem 13 osób

/e U Cavalorna też nic

Gdy za pierwszym razem przepytywałem rebeliantów to musiałem przepytać 13 osób i wtedy miałem info o tym że Cavalorn mnie szuka. Za drugim razem też takie info mam dostać?

Musiałem okraść rączkę z klucza i wtedy zagadał

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Widocznie kogoś pominąłeś. Musisz przepytać niemal wszystkich członków obozu, a ostatni z którym pogadasz powie Ci, że Cavalorn chce z Tobą pomówić. 

0 użytkowników
Do góry