Pytam w temacie bo nie zwykłem przechodzić gry z poradnikiem w ręku. Ale z racji, że mod jest bardzo niepewny pod względem rozgrywki (czasami nie wiem, czy jest bug, czy wszystko dobrze) to poradnik się przyda. Więc dzięki za podesłanie.
Okej, więc po kolei. Balam zagaduje do nas TYLKO wtedy, gdy stoi o określonej porze przy kąpielisku. Nie wiem czemu tak jest. Trzeba przespać się do wieczora, potem czekać 3 godziny gothicowe na niego, aż tam podejdzie. Dopiero wtedy pojawia się kwestia dialogowa. Wcześniej jest tylko koniec. To wprowadza w błąd. (bo pierwsze co zrobiłem to pobiegłem do Balama, który mimo, że mieszał zupę w zewnętrznym pierścieniu miał tylko KONIEC).
Co do Kelvina. Od początku całego zadania "Inwigilacja" jest nam polecone "idź do obozu, znajdź Kelvina". Wszystko fajnie, tylko, że Kelvina NIE MA. On dopiero pojawia się, kiedy zrobisz wszystkie zadania dla Urta. Stąd nieporozumienie.
edit: Z ornamentem i zbugowaną sceną już sobie poradziłem, teraz wszedłem i Saturas zaczepia nas po teleportacji. Więc Hrabię trzeba zostawić żywego.