Pomoc w zadaniach i w rozgrywce 1013990 2478

O temacie

Autor Krystian2222

Zaczęty 11.03.2012 roku

Wyświetleń 1013990

Odpowiedzi 2478

Krystian2222

Krystian2222

Użytkownicy
posty175
Propsy26
  • Użytkownicy
Dowiesz się jak porobisz zadania dla jarvisa  (Górka twierdza).

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
Lee jest tam gdzie Scatty pilnuje tego domku tam jest ich kwatera :D

Kingston

Kingston

Użytkownicy
posty104
Propsy4
  • Użytkownicy
ja juz wykonalem zadania dla magow wszystkie i saturas powiedzial ze lee udal sie do NO ale nigdzie go nie moge znalesc

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
najszybszym sposobem na znalezienie danego npc jest w konsoli marvin mod, wpisac goto waypoint KOD_NA_NPC tutaj goto waypoint sld_700_lee

ja mam taki problem w zadaniu z 6 rodziału mam znalesc zdrajce, osobe przez ktora Diego jest we wiezieniu, gdzie znajde tych wysłannikow kopaczy i Cieni pisze, ze w poblizu bocznej bramy i Szafoty, oraz jak mam wyciagnac Diego z Wiezinia jak sie tam dostane? ?? prosze bardzo o pomoc ,a co z zadaniem Hrabia, cały czas jestem obok Kruka i nic nawet byłem w wayponcie NC_EN_MAINPATCH_05 tam zawsze stoi Kruk i nic prosze o pomoc

M36

M36

Użytkownicy
posty77
Propsy22
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
jeśli chodzi o kruka, to stań koło niego i zespawnuj jego klona, ja mialem taki problem z jarvisem, musialem go zrespic zeby ze mna pogadał.

Jaswer

Jaswer

Użytkownicy
posty7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Panowie, jak uciec z tego cholernego Starego Obozu? Biegnę do piwnicy magnatów, otwieram pierwsze drzwi, lecz niestety drugie są zamknięte, może mam biec gdzie idziej, po prostu źle coś zrozumiałem? Klucze z truposza Kelvina zabrane..

M36

M36

Użytkownicy
posty77
Propsy22
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
biegniesz do lochów, i tam jak zejdziesz do lochow bedzie taka peknieta sciana i do niej wskakujesz

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
kruwa robiłem z tym krukiem kombinowałem ma ktos lepszy pomysł ?
ja mam taki problem w zadaniu z 6 rodziału mam znalesc zdrajce, osobe przez ktora Diego jest we wiezieniu, gdzie znajde tych wysłannikow kopaczy i Cieni pisze, ze w poblizu bocznej bramy i Szafoty, oraz jak mam wyciagnac Diego z Wiezinia jak sie tam dostane? ??

ZarzaPL

ZarzaPL

Użytkownicy
Nie.
posty445
Propsy83
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nie.
Witam. Mam inny problem.

Jestem w 3 rozdziale i mam za zadanie przekonać strażnika, by mnie wpuścił do obozu. Cały dialog przeprowadzam dobrze, daje mu samogon, ale, kiedy potem klikam u niego opcję dialogową "(otwarcie bramy)" - on się tylko wydziera by ją otworzyli, jednakże nic się nie dzieje. Nawet wszedłem do obozu, by sprawdzić co jest nie tak i  jak się SAMEMU bramę otworzy (kołowrotem) to ona ani drgnie.
Proszę o odpowiedź ;/

Thompson

Thompson

The Modders
posty692
Propsy158
  • The Modders
Cytat: ZarzaPL
Witam. Mam inny problem.

Jestem w 3 rozdziale i mam za zadanie przekonać strażnika, by mnie wpuścił do obozu. Cały dialog przeprowadzam dobrze, daje mu samogon, ale, kiedy potem klikam u niego opcję dialogową "(otwarcie bramy)" - on się tylko wydziera by ją otworzyli, jednakże nic się nie dzieje. Nawet wszedłem do obozu, by sprawdzić co jest nie tak i  jak się SAMEMU bramę otworzy (kołowrotem) to ona ani drgnie.
Proszę o odpowiedź ;/
Wejdź normalnie przez szczelinę między ścianą i bramą. W dzienniku pisze, że brama została otworzona, więc wszystko gra.

ZarzaPL

ZarzaPL

Użytkownicy
Nie.
posty445
Propsy83
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nie.
Dobrze. Jak rozumiem, nie tylko ja mam taki problem?

przemek273

przemek273

Użytkownicy
Dark Dragon, Kapłan Słowa
posty1073
Propsy217
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Dark Dragon, Kapłan Słowa
Mam problem, otóż dostałem się do starego obozu i mam misje od Urga z paczkami broni. Znalazłem pięć w magazynie ale drugiego magazynu nie mogę znaleźć. Szukałem koło tego placu targu ale tam nic nie ma.

Splash

Splash

Moderator
posty4209
Propsy3412
ProfesjaNierób
  • Moderator
Drugi magazyn to stary magazyn Fiska obok jego chaty. Na ławce siedzi strażnik, który jest handlarzem. Od niego kupisz klucz do tego magazynu.

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

Pawci0W

Pawci0W

Użytkownicy
posty159
Propsy37
  • Użytkownicy
Mam pytanie co zrobić z takim oto fantem: biorę kretoszczury Snafa, idę na polane a tam nie ma tych głodnych wilków... Zgaduję, że to przez to, że wcześniej na innym zapisie byłem na tej polanie z kretoszczurami i tam te głodne wilki były. Lecz miałem za słabą postać i szybko padłem. Chyba jest tak, że te wilki pojawiają się raz, a za drugim razem ale na innym zapisie już ich nie będzie... Wszystkie inne zadania na dołączenie do obozu mam zaliczone, tylko ten Snaf... I to ma być ta finalna wersja moda?

Ps. po zabiciu głodnego wilka, ale tego przyzwanego pojawia się wpis, że zaatakowały mnie wilki itp. i powinienem wracać. Ze Snafem mam tylko dialog oddaj warzechę ( po oddaniu nic się nie dzieje. Zadanie jest nadal ) i czy możesz mnie czegos nauczyć. Przyzwałem 2, 3 lecz nadal nic. Myślę, że te wilki gdzieś są, lecz przez ten bug nie teleportują się na prawidłową pozycję. Nie znam się na tym, ale może coś w skryptach jest nawalone, bo już parę razy robiłem nową grę, zapisywałem, brałem zadanie, zabijałem wilki, wczytywałem poprzedni zapis, znowu brałem zadanie i wilków nie ma.  Z doświadczenia wiem, że ten obiekt/ jakaś postać, która pojawia się dopiero w jakimś tam momencie musi być gdzieś ukryta w tym świecie. W returningu jest tak, że jak zmienimy się w opiekuna kiedy ten się teleportuje, to wylądujemy wśród np. orków ( 7 rozdział )

diegomez

diegomez

Labirynt
posty452
Propsy63
  • Labirynt
Mam dwa pytanka:
1. Gdzie znajduje się jaskinia z trunkami Piwosza? W poradniku na screenie nie jest to dobrze przedstawione.
2. Można zabić kretoszczury w misji od snafa? U mnie nie otrzymują żadnego ciosu po uderzeniu (miecz przez nie przelatuje).

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
1. w lesie :D niedaleko tego nyrasa w takim wawozie.
2. wczytaj gre !!!!!!!

Akashel

Akashel

Użytkownicy
posty49
Propsy5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam mam problem a w zasadzie to nie wiem czy to nie bug, otóż podczas ucieczki z SO (3 rozdział) po odnalezieniu Kelvina? i gadce z Urtem
pokazuje się filmik jak zamykają się bramy , straż zaczyna mnie ganiać
itp. wiec chyba do tego momentu jest OK. Ale dalej gdy skoczyłem do
piwnicy i otworzyłem drzwi, kolejne są zamknięte i nie da się ich
otworzyć i co najlepsze jakimś cudem skacząc i biegnąc udało mi się
przez nie po prostu przeniknąć/przeskoczyć.  W tym o to pomieszczeniu do
 którego w magiczny sposób się dostałem wchodzę w jakieś drzwi w
podłodze pokazuje się szary pełen pikseli obraz ładowania. Następnie
pojawiam się w jakimś tunelu wraz ze mną Cavalorn(co w ogóle się nie
trzyma kupy) i oczyszczamy drogę z dosyć twardych szkieletów a w którymś
 pomieszczeniu z kolei pojawia się książę demonów którego  po wypiciu
eliksiru berserkera (+60 siły) (w sumie 160 siły) i 2 minutach bicia
udaje się pokonać. Biegnąc dalej natykamy się na kolejne szkielety i... 3
 magnatów Arto, Blizna i jakiś typ na U Ugarath czy coś takiego, którym nie
zadaje praktycznie żadnych obrażeń a każdy z nich ma mnie na "hita" co
najlepsze nawet czary po 400dmg nic im nie robią. I teraz moje pytanie
czy tak powinno być? Czy może wszedłem do jakiejś lokacji w której nie
powinienem się pojawić na takim etapie gry  hę?

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Wszedłeś tam za wcześnie. Przy ucieczce powinieneś zejść do lochów i skoczyć do takiej "dziury".

ja mam taki problem w zadaniu z 6 rodziału mam znalesc zdrajce, osobe przez ktora Diego jest we wiezieniu, gdzie znajde tych wysłannikow kopaczy i Cieni pisze, ze w poblizu bocznej bramy i Szafoty, oraz jak mam wyciagnac Diego z Wiezinia jak sie tam dostane? ?? prosze bardzo o pomoc ,a co z zadaniem Hrabia, cały czas jestem obok Kruka i nic nawet byłem w wayponcie NC_EN_MAINPATCH_05 tam zawsze stoi Kruk i nic prosze o pomoc
Wystarczy że raz napiszesz. To że więcej razy będziesz pisał o jednym i tym samym zadaniu, w niczym ci nie pomoże.
Spoiler
Co do Diego: rozmawiałeś z Urtem, a potem z Balamem?

Barnaba

Barnaba

Użytkownicy
posty276
Propsy288
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Gdzie znajdę almanach potrzebny do miecza runicznego ?

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
juz wszystkie misje zrobiłem mam Czas Zapłaty teraz, najlepsze jest to, gdy razem z Czarnym Magiem sie teleportuje do sniacego to mnie wyjebało, i musze powtorzyc to gowno, ale to jutro i powiem Wam kurwa, ze nie wiem kto to testował, ale zrobił to na odpierdol sie, bo co wczytam w tym labiryncie to mnie wypierdala, mam tylko nadzieje, ze to ukoncze i ze wyjdzie prawdziwa wersja CZ.

0 użytkowników
Do góry