Pomoc w zadaniach i w rozgrywce 861407 2478

O temacie

Autor Krystian2222

Zaczęty 11.03.2012 roku

Wyświetleń 861407

Odpowiedzi 2478

Hagrid

Hagrid

Użytkownicy
posty234
Propsy40
  • Użytkownicy
Naprawiłem dla Rączki ten płot. Czyli wychodzi, że wszystko zrobiłem, ale Cavalorn i tak nie daje żadnej nagrody. No chyba, że tą nagrodą jest piwo. Powie ktoś co jest tą "super" nagrodą?

koksikmajor

koksikmajor

Użytkownicy
posty692
Propsy89
  • Użytkownicy
To z pewnością jest błąd który już został poprawiony, a co do tej nagrody. To prawdopodobnie jest księga, ale co ona zawiera? nie pamiętam.

Hagrid

Hagrid

Użytkownicy
posty234
Propsy40
  • Użytkownicy
A tak pytam co do głębi. Niby taka straszna i niby nikt z niej nie wychodzi. Ale powiedzcie mi czy w niej są w ogóle jakieś poworki? Jakieś pełzacze czy chociaż szczury?

koksikmajor

koksikmajor

Użytkownicy
posty692
Propsy89
  • Użytkownicy
tak, są pająki ale nie mają tekstur ani animacji, umieją atakować ale trudno przewidzieć ich ruchy, a to kończy się śmiercią

Sylw

Sylw

Użytkownicy
posty10
  • Użytkownicy
Witam, mam problem odnośnie zadania Inwigilacja. Gadalem z Leafem odnosnie straznika, poszedlem do Piwosza po trunek ale nie ma zadnej opcji dialogowej, wiec poszedlem po pancerz do Urta. Gdy rozmawiam ze straznikiem nie ma zadnej opcji o piciu itd, i którą opcje dialogowa bym nie wybral to konczy sie tym ze mnie atakują. Ma ktos jakis pomysl?

Necro59

Necro59

Użytkownicy
Nekromanta
posty1002
Propsy98
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nekromanta
tak, są pająki ale nie mają tekstur ani animacji, umieją atakować ale trudno przewidzieć ich ruchy, a to kończy się śmiercią
A te pająki w ver finalnej będą już "normalne"?

"Jestem NAJLEPSZYM Nekromantą na świecie, jedynym władcą podziemi, ożywieńców, i demonów... Dziwko!"

PC, na którym siedzę:

Karta Graficzna: GeForce GTX 550Ti
Procesor: Intel(R) Core(TM) Quad CPU Q9300 @ 2.50GHz
Pamięć: 3,00GB pamięci RAM (użyteczne 3,00 GB)
System Operacyjny: Windows 7 Ultimate.

koksikmajor

koksikmajor

Użytkownicy
posty692
Propsy89
  • Użytkownicy
Prawdopodobnie tak, zależy czy się z tym uporamy.

Witam, mam problem odnośnie zadania Inwigilacja. Gadalem z Leafem odnosnie straznika, poszedlem do Piwosza po trunek ale nie ma zadnej opcji dialogowej, wiec poszedlem po pancerz do Urta. Gdy rozmawiam ze straznikiem nie ma zadnej opcji o piciu itd, i którą opcje dialogowa bym nie wybral to konczy sie tym ze mnie atakują. Ma ktos jakis pomysl?

Błąd gry, musisz sobie poczekać na finalną wersję moda.

Sylw

Sylw

Użytkownicy
posty10
  • Użytkownicy
Prawdopodobnie tak, zależy czy się z tym uporamy.

Błąd gry, musisz sobie poczekać na finalną wersję moda.
w sumie mysle ze moglbym sobie z tym dac rade(w sensie edytowac plik tak, zeby dalo się wykonac ta misje), gdybym tylko wiedzial jak edytowany plik xxxx.d wsadzic do pliku .mod :D  wiem jak wyciagnąć, ale jak wpakowac spowrotem juz nie :D

Sawik

Sawik

Moderator działu
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Rebel
w sumie mysle ze moglbym sobie z tym dac rade(w sensie edytowac plik tak, zeby dalo się wykonac ta misje), gdybym tylko wiedzial jak edytowany plik xxxx.d wsadzic do pliku .mod :D  wiem jak wyciagnąć, ale jak wpakowac spowrotem juz nie :D
Proste, zrób własną paczkę .mod :- |

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Sylw

Sylw

Użytkownicy
posty10
  • Użytkownicy
Proste, zrób własną paczkę .mod :- |
próbowalem, ale nie ogarniam tego :P z tego co mi sie wydaje powinienem stworzyc cala paczke .mod (w sensie duplikat pliku czaszaplaty.mod z tym zmienionym plikiem) ale nie wiem jak, czytalem tam jakis poradnik ale duzo mi nie pomaga :P nigdy sie tym nie zajmowalem, po prostu nie moge isc dalej w grze i chcialem sobie to naprawic z nudy :P

Sknera

Sknera

Użytkownicy
posty12
  • Użytkownicy
Witam, mam problem z zadaniem "Decyzja Diego" / "Wybór cieni", mianowicie nie wiem w jaki sposób przedostać Diego do SO, biegałem po całym zewnetrznym pierścieniu, rozmawiałem z kim się da i nic, nie wiem co robić, proszę pilnie o pomoc. Z góry dziekuję. A i mam jeszcze takie pytanie czy ta rewolucja w NO jest przed zadaniem "Inwigilacja" czy nie, bo boję się, że mogłem gdzieś 'zgubić' główny wątek... ?

Splash

Splash

Moderator
posty4208
Propsy3410
ProfesjaNierób
  • Moderator
Diego jest tam gdzie byl Lewy i Prawy. Jesli chodzi o inwiglacje to nie da sie tego przejsc w becie o ile pamietam.

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

Sknera

Sknera

Użytkownicy
posty12
  • Użytkownicy
Nie chodzi mi o to gdzie jest Diego, bo go znalazlem, tylko jak wprowadzic go do SO

dawidOo

dawidOo

Użytkownicy
posty26
Propsy8
  • Użytkownicy
Musisz porozmawiać z Balamem, poźniej z Miltenem i wrócić do Diego.

Sknera

Sknera

Użytkownicy
posty12
  • Użytkownicy
Dzieki :)  A i powtorze jeszcze raz moje pytanie, bo nie otrzymałem jeszcze odpowiedzi: czy rebelia w Nowym Obozie jest przed zadaniem "Inwigilacja" ? Bo nie dostalem tego zadania, a boje się, że mogłem gdzieś 'zgubić' główny wątek.. I jeszcze jedno pytanie, kiedy uciekam ze SO, po tym jak znajde cialo Kevina, to w jego dzienniku pisze cos o korytarzu poza oboz przez piwinice magnatow, wiec czy chodzi o ten korytarz co wychodzi na zewnterznty pierscien, czy jest jakis inny, bo tylko ten pierwszy znalazlem i tylko do niego pasuja klucze... Czy jeszcze po prostu ten korytarz nie zostal zrobiony ?

koksikmajor

koksikmajor

Użytkownicy
posty692
Propsy89
  • Użytkownicy
1.Misje w rebeli powinieneś dostać dopiero w 4 rozdziale.
2.To miałbyć inny ZEN(w sensie to tajne przejście), w sumie jest już zrobiony, ale nie wiem czy czegoś tam jeszcze nie brakuje.

Sknera

Sknera

Użytkownicy
posty12
  • Użytkownicy
1. To super, dzieki :)
2. To jak mial byc w innym miejscu to mozesz mi powiedziec gdzie szukac ?

koksikmajor

koksikmajor

Użytkownicy
posty692
Propsy89
  • Użytkownicy
W obecnej becie nie został ten świat w ogóle dodany

Sknera

Sknera

Użytkownicy
posty12
  • Użytkownicy
Rozumiem, jeszcze raz dziekuje :)

Młynek

Młynek

Użytkownicy
posty20
Propsy3
  • Użytkownicy
witam chciał był pełny poradnik do zadania "świeża Krew" opis kogo moge wziąć i gdzie się oni znajdują narazie znalazłem tylko J.Aligatora :tiger:

Grafik 2D

GOTHIC WORLD MASTERS

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry