Pomoc w zadaniach i w rozgrywce 1016580 2478

O temacie

Autor Krystian2222

Zaczęty 11.03.2012 roku

Wyświetleń 1016580

Odpowiedzi 2478

Janatris19

Janatris19

Użytkownicy
posty6
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czyli będe musiał sobie wybić drogę do zamku?

Edit: Jakos wbiłem się do zamku i buchnąłem ten klucz. Jednak teraz mam znaleźc te kawałki mapy. Wiem, że jeden jest w skrzyni Gomeza, ale nie wiedziec czemu, nie moge jej otworzyć, a mam chyba 3 sztuki klucza Gomeza. Chodzi mi o ta skrzynie w jego sypialni.

J4nek101

J4nek101

Użytkownicy
Arcymistrz Broni Dwurecznej
posty107
Propsy2
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Arcymistrz Broni Dwurecznej
Pobierz sobie bete poradnik PDF na chomikuj.pl wpisz Gothic Czas Zapłaty Poradnik

Kacpon

Kacpon

Użytkownicy
posty6
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cześć,  mam problem z ukończeniem zadania w podziemiach klasztoru. Jestem w momencie, w którym muszę zapalić ogień w kilku miejscach, żeby drzwi się otworzyły. Wiem w jakiej kolejności to zrobić, jednak zanim się dowiedziałem to probowalem odgadnąć to samemu,  co zaskutkowalo tym,  że jeden z płomieni ciągle się pali a reszty nie mogę zapalić w ogóle (animacja zapalenia jest,  golem się pojawia,  ale ogień znika zaraz po animacji zapalenia go). Moje pytanie brzmi: Jak "zresetowac" te płomienie,  żebym mógł od początku do końca zapalić je w dobrej kolejności? Dodam jeszcze, że przeszedłem przez drzwi z pomocą kodów, ale niestety za drzwiami nikogo nie było (a powinien być ten duch). Nie wiem czy jest to spowodowane tym, że pojawia się on dopiero kiedy drzwi zostana otwarte normalnie czy może jest to wina jakiegoś buga. Jeśli nie ma sposobu na normalne rozwiązanie mojego problemu to proszę was o pomoc w wydostaniu się z klasztoru żebym mógł kontynuować rozgrywkę. Z góry dziękuję za pomoc i przepraszam za chaotyczny post ale pisze go z telefonu i późno w nocy :)

KarolskyDamiansky

KarolskyDamiansky

Użytkownicy
Strażnik Strażników
posty78
Propsy4
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Strażnik Strażników
Obawiam się że będziesz musiał wczytać jakiś zapis, a etap w Klasztorze jest niezbędny do kontynuacji gry

"Smoki mają jakiegoś władcę, ale nie chcą o nim nic mówić. Oczywiście poza tekstami typu „Nasz pan przyjdzie i zniszczy świat” i takie tam" - Z pamiętnika Bezimiennego, ???r

J4nek101

J4nek101

Użytkownicy
Arcymistrz Broni Dwurecznej
posty107
Propsy2
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Arcymistrz Broni Dwurecznej
@Kacpon musisz wczytać starszego save i wtedy to zrobić bo tak zablokowałeś sobie grę

Kacpon

Kacpon

Użytkownicy
posty6
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dzięki za pomoc. Zrobiłem tak, jak poradziliście i udało mi się jakoś przez to prześlizgnąć. Możliwe jeszcze, że moim problemem była zła kombinacja. W poradniku jest napisane, że należy zapalić tylko trzy świece a w rzeczywistości muszą to być cztery: najpierw po prawej: prawa i lewa, potem przy wejściu prawa i na koniec po lewej lewa. Tak, czy siak, udało się przejść przez drzwi i dalej wszystko poszło gładko. Mam nadzieję, że inni nie natrafią na taki sam problem, jak ja. Na koniec napiszę jeszcze, że mod bardzo mi się podoba i jestem pod ogromnym wrażeniem, ile pracy musiało być w to wszystko włożone. Podziwiam całą ekipę, która pracowała nad modem i gratuluję :)

Rikodebil

Rikodebil

Użytkownicy
posty1
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Jak mam wziąć tą księge i ornamenty ze starej wieży Xardasa jak ich tam nie ma ? są jakieś dwa kufry ale one zamknięte są i nwm gdzie klucz jest :/

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Klucz jest w komnacie Kruka w SO, w skrzyni.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

Kacpon

Kacpon

Użytkownicy
posty6
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cześć, miałem nadzieję, że nie będę musiał już zaglądać do tego tematu, ale niestety pojawił się kolejny problem. Jestem w czwartym rozdziale i chcę wykonać misję o potworze z bagien. Kiedy dostaję zioło od Lestera, kładę się spać, spotykam Baal Tondrala we śnie, to po przebudzeniu powinien on do mnie zagadać, ale tak się nie dzieje. Prawdopodobnie jest to spowodowane tym, że pogadałem z nim już wcześniej. Czy jest jakiś sposób na sprowokowanie gry do tego, żeby ze mną pogadał? Nie mam już siły na wczytywanie save'ów sprzed wielu dni i przechodzenie wszystkiego od nowa. Miał ktoś podobny problem? Z góry dzięki za pomoc.

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Na jakiej wersji grasz? Spróbuj sam do niego zagadać we śnie. Najpierw powinieneś pogadać z nowicjuszem, a potem z Tondralem.

Kacpon

Kacpon

Użytkownicy
posty6
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wersja 1.5. We śnie dzieje się wszystko tak, jak powinno. Najpierw podchodzi do mnie nowicjusz (raz na kilka wczytanych zapisów), a później po prostu muszę gdzieś zaczekać na Tondrala. Po rozmowie idę po prostu zginąć, żeby się wybudzić. Problem zaczyna się po wybudzeniu. Mimo tego, że zapis w dzienniku, który powinien się tam pojawić po śnie, się tam znajduje, to nie mam żadnych opcji dialogowych z Tondralem w obozie rebeliantów.

Kacpon

Kacpon

Użytkownicy
posty6
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Problem udało się rozwiązać tylko wczytując save'a sprzed tygodnia i unikając rozmawiania z baalem przed snem. Niestety, tym razem natrafiłem na problem, którego nie uda się już rozwiązać wcześniejszym savem, ponieważ musiałby to być save z początku drugiego rozdziału, a takiego po prostu nie mam. Jestem w czwartym rozdziale, w momencie w którym muszę dogadać się z którymś z magów wody żeby uczestniczył w odnawianiu miecza runicznego. Dowiedziałem się, że żeby w ogóle była jakakolwiek możliwość dialogu z magami, to muszę wypełnić zadanie z ornamentami. Znalazłem Jarvisa, dostarczyłem wiadomość Lee, otrzymałem mapę z jednym z ornamentów i udałem się do jaskini goblinów, ale ornamentu tam nie było (byłem w tej jaskini już w drugim rozdziale i zabrałem z niej wszystko). Prawdopodobnie przez to nie pojawia się Hrabia i nie mogę kontynuować wątku. Jeśli nie uda się jakoś rozwiązać tego problemu, to będę musiał pożegnać się z tym modem, bo zwyczajnie nie mam już nawet jak wczytać wcześniejszego zapisu i zrobić wszystko w tej kolejności, w jakiej autorzy chcieli. Mam ogromną nadzieję, że znacie jakiś sposób na rozwiązanie tego problemu, bo bardzo chciałbym ukończyć tego moda.

PS. Próbowałem wpisywać kod na ornament, kiedy byłem w jaskini. Nic to nie dało.

Sagez

Sagez

Użytkownicy
posty52
Propsy11
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie chodzi może o pomoc w zadaniach, ale wie ktoś gdzie można nieźle podexpić w V i VI rozdziale? Jakieś polecane miejsca? Zabiłem królewskiego trolla.

Rączka

Rączka

Użytkownicy
posty1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Witam! Szukałem odpowiedzi, ale nadal nie znalazłem. Mam problem z zadaniem Nocny złodziej (v.1.5). Stoję całą noc przy skrzyniach, od wieczora, od północy do samego rana i nic się nie dzieje. Co zrobić?

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Koło godziny pierwszej (1:17 chyba) zapisz i wczytaj grę w obozie łowców.

Domixson

Domixson

Użytkownicy
posty103
Propsy5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cześć mam prośbę wysłał, by mi ktoś kod na stary kamień? Do zadania ,,Starożytna Księga". Zebrałem 1 kamień przed zadaniem i po dostaniu zadania zbugował mi się i jest napisany jakiś kod i nie zalicza mi zadanai. Wpisywałem edit focus ale jakoś za specjalnie tego nie pojmuję. Proszę bardzo o wyślanie mi kodu na ten kamień :)!

Domixson

Domixson

Użytkownicy
posty103
Propsy5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
No właśnie próbowałem insert KATRAKANAT_PIECE
instert itmi_KATRAKANAT_PIECE
instert itmi_focus_KATRAKANAT_PIECE
I -nie da rady, może coś źle wpisuje?

Splash

Splash

Moderator
posty4209
Propsy3412
ProfesjaNierób
  • Moderator
Kod działa, tylko myślisz, że nie działa, bo konsola nie uzupełnia dalszych znaków. A to dlatego, że pozostałe kamienie mają te same instancje, tylko że z numerami.

INSTANCE Katrakanat_piece(Proto_Katrakanat_piece)
{
visual = "ItMi_Focus_01.3ds";
};
INSTANCE Katrakanat_piece2(Proto_Katrakanat_piece)
{
};
INSTANCE Katrakanat_piece3(Proto_Katrakanat_piece)
{
};
INSTANCE Katrakanat_piece4(Proto_Katrakanat_piece)
{
};
INSTANCE Katrakanat_piece5(Proto_Katrakanat_piece)
{
};
INSTANCE Katrakanat_piece6(Proto_Katrakanat_piece)
{
};

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

0 użytkowników
Do góry