Gothic: Czas Zapłaty [beta] 972362 2392

O temacie

Autor shergar

Zaczęty 2.03.2012 roku

Wyświetleń 972362

Odpowiedzi 2392

shergar

shergar

Moderator działu
Darth Revan
posty872
Propsy1303
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • Darth Revan
Poradzimy, ale nie zupełnie bez orka. Od kilku dni mam z nim kontakt, podrzucił aktualne source, dzięki temu praca szybciej pójdzie. Może ork znajdzie też czas na pomoc, ale póki co tego nie zakładam.

W każdym razie pracy jest dużo, modyfikacja jest spora, do tego nie chcemy robić czegoś po łebkach, a pracuje nas tylko trzech do tego tylko w wolnym czasie. W każdym razie robimy co możemy. Mam nadzieję, że do 2 tygodni uda się zmontować większego patcha.

Każda podróż zaczyna się od pierwszego kroku... Ale to nie cel podróży kształtuje ludzką duszę, tylko droga, która do niego zmierza...

Amand

Amand

Użytkownicy
jestę studentę xD
posty238
Propsy94
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • jestę studentę xD

Amand

Gothic: Czas Zapłaty [beta]
#621 2012-03-30, 15:17(Ostatnia zmiana: 2012-03-30, 15:18)
"Od kilku dni mam z nim kontakt" :D .  Długo czekałem na tą chwilę.

Wystąpił błąd podczas próby wyświetlenia sygnatury

Lansjer

Lansjer

Rzeka
posty808
Propsy502
ProfesjaLvl designer
  • Rzeka

Lansjer
Rzeka

#622 2012-03-30, 16:12(Ostatnia zmiana: 2012-03-30, 16:13)
Props za prace :ok:  jak fajnie jest usłyszeć pozytywne wiadomości z górnego forum, ostatnio dość dawno takie słyszałem.  Mam nadzieję że wystarczy wam sił i doprowadzicie Czas zapłaty do pełnej, finalnej wersji.

Fr4nsis

Fr4nsis

Użytkownicy
Niedoszły Grafik 2D
posty63
Propsy4
ProfesjaGrafik 2D
  • Użytkownicy
  • Niedoszły Grafik 2D
Jak narazie cieszę się co do powodzeń z rozwijaniem CZ, osobiście za chwilę sprawdzę co beta ma do zaoferowania. Z tego co widzę po większości komentarzy są bugi, ale jakoś sobie poradze. Cieszę się że jest wszystko w porządku z Orkiem. Wyczekuję kolejnego patha.

Pozdro

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6345
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
A podacie powód nieobecności Orca przez taki czas? Czy to możej bardziej zawiłą i prywatna sprawa?

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Master722

Master722

Użytkownicy
posty49
Propsy1
  • Użytkownicy
A ja mam takie pytanie dlaczego po sciągnięciu rzekomej wersji v1.2 nadal w grze w lewym dolnym roghu ukazuje się napis wersja v0.8.4 i teraz nie wiem czy moja gra zopstała zpzchowana do wersji najnowszej czy nadal jest v0.8.....? Może mi ktoś odpowiedzieć na to pytanie

Draco

Draco

The Modders
posty242
Propsy67
  • The Modders
A ja mam takie pytanie dlaczego po sciągnięciu rzekomej wersji v1.2 nadal w grze w lewym dolnym roghu ukazuje się napis wersja v0.8.4 i teraz nie wiem czy moja gra zopstała zpzchowana do wersji najnowszej czy nadal jest v0.8.....? Może mi ktoś odpowiedzieć na to pytanie

A zgrałeś najnowszego patcha do folderu:

\Piranha Bytes\Gothic\Data\ModVdf ?

I plik czaszapłaty.ini do systemu ?

Master722

Master722

Użytkownicy
posty49
Propsy1
  • Użytkownicy
Nie rób ze mnie głupca, po sciągnięciu była normalna instalka jak podstawowej wersji więc ja zainstalowałem a w folderze system od CZ jest kilka plików ini i chyba 2 lub 3 paczki z modem w folderze MODVDF

Draco

Draco

The Modders
posty242
Propsy67
  • The Modders
Nie rób ze mnie głupca, po sciągnięciu była normalna instalka jak podstawowej wersji więc ja zainstalowałem a w folderze system od CZ jest kilka plików ini i chyba 2 lub 3 paczki z modem w folderze MODVDF

Nie miałem najmniejszego zamiaru robić z Ciebie głupca,jeśli Cię uraziłem wybacz :)
Zapytałem profilaktycznie :)

A co do tych plików to wrzuć ten plik.ini z ostatniego patcha i odpal go z playerkitem :)

Master722

Master722

Użytkownicy
posty49
Propsy1
  • Użytkownicy
Tłumaczysz mi to jakbym pierwszy raz moda uruchamiał, CZ urychamiam z pliku ini przez player kita ponieważ po uruchomieniu z ikonki z pulpitu nie da się grać, tak się tnie.

ZubenPL

ZubenPL

Użytkownicy
posty35
Propsy1
  • Użytkownicy
Nie wierzę wchodzę na stronę themodders a tu okazuje się ze beta czas zapłaty trwa od miesiąca. Nie po prostu nie wierze że ten mod jednak wyjdzie. Właśnie mi się pobiera.

Fr4nsis

Fr4nsis

Użytkownicy
Niedoszły Grafik 2D
posty63
Propsy4
ProfesjaGrafik 2D
  • Użytkownicy
  • Niedoszły Grafik 2D
Ja mam mały problem z grą. Normalnie mod się odpala, wszysko super, pasek loading dochodzi do końca i wyskakuje mi komunikat. Dokładnie sprawdziłem folder z gothic i nie było problemu. Dopiero zorientowałem się że czegoś brakuje przeszukując folder z modem (w paczce była instalka i folder CZ) znalazłem w folderze 3 pliki, i za Chiny nie wiem gdzie mam to wrzucić. Te pliki to : DIALOGCAMS.ZEN, LIGHTPRESETS.ZEN i lensflare.zen.

shergar

shergar

Moderator działu
Darth Revan
posty872
Propsy1303
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • Darth Revan
Wszystko jest w 1 poście, tam wrzucamy poprawki.

Spoiler
Jeżeli ktoś ma problem z instalatorem poniżej manualna instalacja:

"_work\Data\Meshes\_compiled"
pliki
INVISIBLE_ZCVOBLIGHT.MRM

"_work\Data\Music\Czas_Zaplaty"
pliki
wszystkie .ogg i wszystkie Silience.*

"_work\Data\Presets"
pliki
LIGHTPRESETS.ZEN
DIALOGCAMS.ZEN
lensflare.zen

"data\modvdf"
paczke .mod

"\data"
paczke .vdf

"system"
pliki .ini
oraz .dll

Co do nieobecności orka to jego sprawa, mam z nim kontakt, ale na razie nie potrzebujemy jego pomocy, chyba, że znajdzie czas i dołączy do ekipy. Najważniejsze, że mamy materiały, których wcześniej brakowało.

Każda podróż zaczyna się od pierwszego kroku... Ale to nie cel podróży kształtuje ludzką duszę, tylko droga, która do niego zmierza...

Fr4nsis

Fr4nsis

Użytkownicy
Niedoszły Grafik 2D
posty63
Propsy4
ProfesjaGrafik 2D
  • Użytkownicy
  • Niedoszły Grafik 2D
Mam jeszcze pytanko mianowicie Save'ów. Są pod starsze wersje czy pod 0.9.0 ?

ZubenPL

ZubenPL

Użytkownicy
posty35
Propsy1
  • Użytkownicy

ZubenPL

#634 2012-03-31, 15:41(Ostatnia zmiana: 2012-03-31, 16:44)
skasować

Fr4nsis

Fr4nsis

Użytkownicy
Niedoszły Grafik 2D
posty63
Propsy4
ProfesjaGrafik 2D
  • Użytkownicy
  • Niedoszły Grafik 2D
Mam jeszcze jeden mały problem. Otóż muzyka nie pojawia się w grze, chociaż jest w folderze Music.

shergar

shergar

Moderator działu
Darth Revan
posty872
Propsy1303
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • Darth Revan
Zuben a jak odpalisz jako administrator?

Muzyka powinna się pojawić, masz ją w: gothic/work/data/music/czas_zaplaty ??

Savy są do wersji 0.9.

ZubenPL

ZubenPL

Użytkownicy
posty35
Propsy1
  • Użytkownicy

ZubenPL

#637 2012-03-31, 16:44(Ostatnia zmiana: 2012-03-31, 16:45)
Zuben a jak odpalisz jako administrator?

Muzyka powinna się pojawić, masz ją w: gothic/work/data/music/czas_zaplaty ??

Savy są do wersji 0.9.

Już sam rozwiązałem problem okazało się że to coś innego, chodziło o aplikacje działającą w tle ona mi rozwalała gothica.
PS: Zróbcie coś z tym kompasem on przycina mi grę nawet na procesorze i7 960

JoKeRo

JoKeRo

Użytkownicy
posty40
Propsy9
  • Użytkownicy
Ej shergar mam pytanie odnośnie muzyki w modyfikacji, dodacie te brakujące? Bo smuci mnie ten brak muzyki w menu oraz podczas walki

shergar

shergar

Moderator działu
Darth Revan
posty872
Propsy1303
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • Darth Revan
Kompas można wyłączyć w opcjach.

Co do muzyki to jeszcze nie wiem, podobno było wszystko skomponowane do gry, zapytam orka.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry