[POMYSŁY]Budzis Skrypt Mod 4.0 70528 199

O temacie

Autor RafalBudzis

Zaczęty 11.11.2011 roku

Wyświetleń 70528

Odpowiedzi 199

Angar8

Angar8

Użytkownicy
posty7
Propsy4
  • Użytkownicy
A co powiecie na własnego zwierzaka? kretoszczura czy ścierwa. Miało by się dla niego jakąś miejscówę, karmiło by się go itp.  :lol:

Paradoxal

Paradoxal

Użytkownicy
posty617
Propsy978
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie głupi pomysł tylko zamiast ścierwojada czy kretoszczura mogłaby być klasyka czyli pies albo wilk

Lansjer

Lansjer

Rzeka
posty808
Propsy502
ProfesjaLvl designer
  • Rzeka

Lansjer
Rzeka

[POMYSŁY]Budzis Skrypt Mod 4.0
#82 2011-11-24, 21:25(Ostatnia zmiana: 2011-11-24, 21:27)
Jakby już dodawać zwierzęta to psa, bo chyba nie wyszkolisz owcy aby pomagała ci w walce, ale w sumie pies... czemu nie?
Ja bym przerobił teksturke wilka, i dodał jakiegoś tresera/hodowce który mógłby na przykład stać przed nowym obozem i sprzedawać:)  Zwierzak moim zdaniem nie powinien mieć jakichś super mocy xd tylko standardowo tyle samo hp i siły ile ma wilk. Dodatkowo można by zrobić w np. 4 rozdziale możliwość kupienia lepszego psa(orkowy pies)

kaczka

kaczka

RaveN Studio
Definitely not kaczka!
posty2280
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • RaveN Studio
  • Definitely not kaczka!
Teksturę psa moge osobiście Rafałowi podać bo miałem coś tam swojego czasu i gdzieś to w plikach siedzi.

Gotyk

Gotyk

Użytkownicy
posty101
Propsy67
  • Użytkownicy
Propo psów to chyba miały być w Gothic bo są psie odgłosy podpisane Dog widziałem tez scennera z alphy jak mag wody głaskał psa, aczkolwiek w podstawce tego brak
Nom to mamy już kolejny dodatek do Gothic ala Simsy

Hm. A tak w temacie(Zapraszam do miniatury) xD

Liabaen

Liabaen

Użytkownicy
posty51
Propsy20
  • Użytkownicy
@up
Widziałem to na YT. Gość zrobił z tym cały filmik. Gdy pierwszy raz to oglądałem, myślałem że padnę  :lol:  

EDIT
Znalazłem to  :naughty:  :
Filmik
Screeny
Dodatek "Gothicowe Biuro"

TheModders - Co ja pacze?

Spoiler
Przypałętał się do nas czarny kundel. Drogą demokratycznego losowania zyskał imię Murzyn. Wczoraj ktoś dzwoni do drzwi. Brat: Te, otwórz! Ja: Zara, tylko zamknij murzyna w piwnicy bo ludzie idą. Mina sołtysa, który chodził z petycją bezcenna. YAFUD

Więcej... http://www.yafud.pl/7040/#ixzz1usI0fGdu

Jutek

Jutek

Użytkownicy
posty12
  • Użytkownicy
Rozpalanie ognisk, [jeśli dasz rade ;d ] łowienie rybek,"Uczucie" przemęczenia [stopniowe rozmazywanie ekranu], uczucie chłodu,

Jutro pomyśle to zedytuje

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Rozpalanie ognisk jest przeciez, jeżeli ognisko jest mobem tak jak np. pochodnie w starym obozie, to mozna podejść, kliknąć klawisz akcji i wtedy NPC sie schyla i jesli ma pochodnie w łapie to podpali ;)

Lowienie rybek, wytrzymałość (czyli Twoje "uczucie przemęczenia), nawet fajne pomysły. Ale uczucie chłodu? Po cholere to, skoro w G1 jest lato/wiosna? ;|

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Cedric

Cedric

Użytkownicy
posty782
Propsy1084
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Można co jakiś czas zrobić zmianę pór roku i sprawa załatwiona
Wtedy np bohater musiałby żreć więcej mięsa, co jakiś czas podejść do ogniska, żeby nie umrzeć przez mróz ( W końcu to dolina pomiędzy górami, powinno być cholernie zimno) etc

emcio

emcio

Użytkownicy
posty40
  • Użytkownicy

emcio

#89 2012-02-12, 11:07(Ostatnia zmiana: 2012-02-12, 11:42)
Moim zdaniem niektóre pomysły fajne np te z bandytami czy z bródką, ale paski głody itp to już będzie beznadziejne to jest Gothic, a nie Simsy natomiast pomysł z drwalami wydaje się fajny, ale jeśli oni będą chodzić do obozu to jakieś zwierze będzie mogło ich zabić, a jak będziemy mieli z nimi jakieś zadania, a oni zginą to bez kodów które psuja grę nie wykonamy danego zadania a, jeśli zrobisz ,że oni będą nieśmiertelni to też będzie głupio ,że ktoś taki jest nieśmiertelny,że można zabić jakiegoś mocnego strażnika czy najemnika, a nie można zabić drwala mi się to podoba, ale nie wiem jak mógłbyś to wykonać.Życzę powodzenia nad modem i pozdrawiam emcio

PS:pomysł z przenośnymi namiotami też mi się nie podoba to by popsuło klimat i mogło by z tego dużo bugów być
PS 2:jak by co to jest odpowiedz do pomysłów na pierwszej stronie

RafalBudzis

RafalBudzis

Użytkownicy
posty1967
Propsy808
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
PS:pomysł z przenośnymi namiotami też mi się nie podoba to by popsuło klimat i mogło by z tego dużo bugów być
Też mi nie przypadł do gustu ale bugi pojawiły by sie jak bym zrobił to źle ;p  Jak robisz coś poprawnie skryptowo bugów nie bedzie :P

pomysł z drwalami wydaje się fajny, ale jeśli oni będą chodzić do obozu to jakieś zwierze będzie mogło ich zabić, a jak będziemy mieli z nimi jakieś zadania, a oni zginą to bez kodów które psuja grę nie wykonamy danego zadania a, jeśli zrobisz ,że oni będą nieśmiertelni to też będzie głupio.

Eee tam da się odpowiednie pancerze i tyle. Z drwalami zrobię tylko te dialogi podstawowe gdzie znajdę.. jak do was dołączyć.. itp. Właściwie nieśmiertelność można by usunąć nikt nie zabije waznego NPC bo się kody wyłączy ;d

emcio

emcio

Użytkownicy
posty40
  • Użytkownicy

emcio

#91 2012-02-12, 11:47(Ostatnia zmiana: 2012-02-12, 11:48)
No chyba,że tak nie pomyślałem o tym ponieważ w tych sprawach jestem zupełnie zielony po prostu nie znam się na tym jeszcze raz życzę powodzenia

Jaeger

Jaeger

Użytkownicy
posty162
Propsy55
  • Użytkownicy
Ja mam pomysł aby kopacze z obozu chodzili do kopalni. Możnaby to zrobić nawet za pomocą rutyn jeśli odpowiednio wszystko napisać a i ożywiłoby to świat gry na pewno ;)

3. Pamiętaj, kolorek, ranga i ilość postów na forum świadczy o długości penisa!

Towarzysz Karabynier

RafalBudzis

RafalBudzis

Użytkownicy
posty1967
Propsy808
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Ja mam pomysł aby kopacze z obozu chodzili do kopalni. Możnaby to zrobić nawet za pomocą rutyn jeśli odpowiednio wszystko napisać a i ożywiłoby to świat gry na pewno ;)
Tylko jak rozwiązać problem przechodzenia przez światy. Pomysł fajny ;)

emcio

emcio

Użytkownicy
posty40
  • Użytkownicy
Tylko jak rozwiązać problem przechodzenia przez światy. Pomysł fajny ;)
Chyba,że oni by tylko chodzili do kopalni, a później znikali,a w kopalni byli by inni z tą samą nazwą i funkcjami

gothic1210
  • Gość
Nie lepiej żeby siedzieli w obozie przed kopalnią? Przecież tam nikogo nie ma. Mogliby dłubać przy strażnicach i kopać rudę.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Nie wylaczaj kodow, konsoli. To jest cholernie zły pomysł. Twój modzik wprowadza fajne rzeczy, i napewno jakiś rezyser machinimy/tworca komiksów bedzie tworzyl z udzialem Twego moda. Lecz nie zrobi tego wlasnie bez konsoli i jej kodow ;]

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Demonical Monk

Demonical Monk

Użytkownicy
posty145
Propsy152
  • Użytkownicy
Teoretycznie ludzie, którzy chodzili na trasie bractwo <> kopalnia SO stawali *PRZED* kopalnią i czekali. Tyle wystarczy. Innym problemem jest to, że taki statystyczny kopacz mógłby na trasie dostać wpierdziel od ścierwojadów/wilków/wtf.

RafalBudzis

RafalBudzis

Użytkownicy
posty1967
Propsy808
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Teoretycznie ludzie, którzy chodzili na trasie bractwo <> kopalnia SO stawali *PRZED* kopalnią i czekali. Tyle wystarczy. Innym problemem jest to, że taki statystyczny kopacz mógłby na trasie dostać wpierdziel od ścierwojadów/wilków/wtf.

Kopacze powinni raczej iść pod eskortą strażników żeby kopacze nie spierdzielili im do innego obozu ;d

Blady

Blady

Użytkownicy
Meh.
posty56
Propsy16
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Meh.
I okazyjnie mógłbyś ożywić obóz przed kopalnią bo cholernie tam pusto ;).
Kopacze powinni raczej iść pod eskortą strażników żeby kopacze nie spierdzielili im do innego obozu
i mamy dzienne zadanie, ochrona konwojów z SO <> SK ;), dla członków SO.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry