[POMYSŁY]Budzis Skrypt Mod 4.0 70520 199

O temacie

Autor RafalBudzis

Zaczęty 11.11.2011 roku

Wyświetleń 70520

Odpowiedzi 199

kaczka

kaczka

RaveN Studio
Definitely not kaczka!
posty2280
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • RaveN Studio
  • Definitely not kaczka!

kaczka
RaveN Studio

[POMYSŁY]Budzis Skrypt Mod 4.0
#60 2011-11-20, 12:33(Ostatnia zmiana: 2011-11-20, 12:34)
Eee bzdury gadacie :D  Rafał, zamień wszystkim tekstury ciała na nagie to nikt nie będzie chciał facetom ściągać zbroi. Babką daj nieśmiertelność i po sprawie xD

gothic1210
  • Gość
Ja bym poprawił graficznie pasek. Nie wiem jakim cudem udało ci się wywołać wyświetlanie przy otwieraniu eq. Zawsze chciałem takie coś mieć.  :roll:  
Proponuję zrobić wagę dla każdego itemu i dać, że hero może nieść np. max 90kg. To by zmuszało do sprzedawanie eq i do zabierania tylko potrzebnych rzeczy.  :wink:

zommer

zommer

Użytkownicy
posty135
Propsy25
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Proponuję zrobić wagę dla każdego itemu i dać, że hero może nieść np. max 90kg. To by zmuszało do sprzedawanie eq i do zabierania tylko potrzebnych rzeczy.  :wink:

Albo korzystać z cudzych skrzynek  :lol:  

A co do pasków, to wyglądają to ładnie.

kaczka

kaczka

RaveN Studio
Definitely not kaczka!
posty2280
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • RaveN Studio
  • Definitely not kaczka!
Chujowo :ok:  Może przez tą teksturę paska. Imo lepiej by było, gdybyś Rafał zrobił zielony pasek hp, jak hero jest zarażony.

RafalBudzis

RafalBudzis

Użytkownicy
posty1967
Propsy808
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Moja znajomość ikarusa i klasy oCViewStatusBar jest za mała aby zmieniać tekstury. Kolor zmieniam za pomocą zmiennej zCView_color. Po ustawieniu zielonego niestety miesza się ten zielony ze srebrną teksturą i połączenie srebnego i zielonego wychodzi taki żółty ...

kaczka

kaczka

RaveN Studio
Definitely not kaczka!
posty2280
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • RaveN Studio
  • Definitely not kaczka!

kaczka
RaveN Studio

#65 2011-11-20, 13:25(Ostatnia zmiana: 2011-11-20, 13:41)
W takim razie nie mam innych zastrzeżeń :D  Gotuj z Ewą i powodzenia :ok:

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Jestem za pomysłem wagi.

Mógłbyś też zrobić używalność przedmiotów. Że np. broń po iluś tam atakach sie zepsuje, pancerz który otrzymał jakąś ilość obrażen ma mniej protection itd.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

gothic1210
  • Gość
Jestem za pomysłem wagi.

Mógłbyś też zrobić używalność przedmiotów. Że np. broń po iluś tam atakach sie zepsuje, pancerz który otrzymał jakąś ilość obrażen ma mniej protection itd.
Takie coś jest w ruskim modzie StrongHand. Warto obejrzeć gameplay#msg1011963e. Naprawdę czekam na tego moda, ale oni go chyba od 2006 roku robią. Na ich stronie wyczytałem.  :lol2:

kaczka

kaczka

RaveN Studio
Definitely not kaczka!
posty2280
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • RaveN Studio
  • Definitely not kaczka!
Takie coś jest w ruskim modzie StrongHand. Warto obejrzeć gameplay#msg1011964e. Naprawdę czekam na tego moda, ale oni go chyba od 2006 roku robią. Na ich stronie wyczytałem.  :lol2:
Tak więc zapewne się go doczekasz. Jeżeli robią go te 5 (prawie 6 lat) i cały czas pokazują gameplaye (trochę ich jest) to znak, że coś robią i bynajmniej nie są to jakieś pierdoły.

Gruppenfuehrer Kereth

Gruppenfuehrer Kereth

Użytkownicy
New World Order, bitchez!
posty669
Propsy484
  • Zbanowany
  • New World Order, bitchez!
Mógłbyś też pomyśleć nad zdejmowaniu zbroi z zabitych npc, bo troche nierealne jest, że z martwego czleka nie mozna zdjac zbroi.

To może od razu zróbmy z Gothica realistyczną grę role-play(rrpg, ale to można zmienić bo xardziu i tdm się fochna. :D )? Czyli to powinno być tak:

- mocny cios z miecza kończy sprawę walki
- parę strzałów z łuku/strzał z kuszy również
- potrzeby fizjologiczne dla beziego, a co tam
- potrzeby fizjologiczne innych, czyli dużo gówna i tak dalej
- bezi może mieć dzi.. to znaczy żone
- zbieranie dziurawych armorów, które to gruby kowal naprawi, taak!
- ścierwojady zamienić na kury, orki bedą małpami. Chciałeś by było realne, no to masz.

Jakieś inne, ciekawe pomysły?   :lol2:

Dodam jeszcze, że imo dodanie udźwigu to dość trafny pomysł. Głębokie kieszenie bezimiennego wydają się dość zabawne.

Комиссар RBT

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome
- mocny cios z miecza kończy sprawę walki

Namiastką tego są krytyki.

parę strzałów z łuku/strzał z kuszy również

Zależy w jaką część ciała trafiasz.

- potrzeby fizjologiczne innych, czyli dużo gówna i tak dalej

Z tego co pamiętam niektórzy w Goticzku się odlewają, zrobienie animacji i efektów kupy nagrodzę propsami  :lol2:   :ok: .

- bezi może mieć dzi.. to znaczy żone

Czerwona Latarnia.

zbieranie dziurawych armorów, które to gruby kowal naprawi, taak!

Czemu nie, tylko żeby to było odpowiednio kosztowne.

Tak wiem że napisałeś to dla zwały ale część by się nadała.

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Lansjer

Lansjer

Rzeka
posty808
Propsy502
ProfesjaLvl designer
  • Rzeka
Powodzenia wam życzę w tworzeniu moda:D

Gruppenfuehrer Kereth

Gruppenfuehrer Kereth

Użytkownicy
New World Order, bitchez!
posty669
Propsy484
  • Zbanowany
  • New World Order, bitchez!
Miało być dla zwały, a jednak okazuje się, że pomysły są dla kogoś trafione.  :lol2:

Комиссар RBT

RafalBudzis

RafalBudzis

Użytkownicy
posty1967
Propsy808
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Miało być dla zwały, a jednak okazuje się, że pomysły są dla kogoś trafione.  :lol2:
Pociesze cie według mnie nic się nie nadaje ;d  
oczywiście oprócz zbierania zniszczonych pancerzy. Ale naprawy nie będzie ;d

kaczka

kaczka

RaveN Studio
Definitely not kaczka!
posty2280
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • RaveN Studio
  • Definitely not kaczka!
Tak jest! Niech zapierdalają w cedzakach!

Gotyk

Gotyk

Użytkownicy
posty101
Propsy67
  • Użytkownicy

Gotyk

#75 2011-11-22, 14:10(Ostatnia zmiana: 2011-11-22, 14:56)
No to jak pory roku, to może jeszcze pupil i żona dla Bezimiennego! A co tam! Olejmy wszelkie ograniczenia na rzecz swobody a#msg1011750la Sims!

Dodam, że pomysł z byciu w kilku gildiach/obozach jest dla mnie nielogiczny. No, bo jak można być sługą Innosa i Adanosa(magowie) jednocześnie wierząc w "bóstwo" z obozu na bagnie?

To jak się już bawimy w simsy to zrób coś ala TS2 Nocne życie by bezi mógł balować xD Oczywiście to żart xD
Racja kilka gildi to nielogiczne i nudne O.o zroesztą G1 wg stał się nudny po x iluś graniach od nowa xD

Kereth, tu raczej chodzi o "fałszywe" wyznanie wiary i uzyskanie przywilejów w celach własnych lub na potrzeby "szpiegostwa". Powiedzmy, że jest sekciarzem i uczy sie walki bronią a jednoczesnie jest magiem wody i tak naprawde wierzy w Adanosa i uczy sie kregow.

O wlasnie, Rafał, moglbys pomyslec nad zmiana "włosów" i stylów chodzenia. Np. że po dojsciu do sekty chodzi jak mnich, jak szkodnik/cien to jak menel, straznik/najemnik tak sie wozi :D

A jesli chodzi o wlosy to konkretnie zeby nam golili łeb po dojsciu do bractwa.

@UP kurde, skonczyly mi sie propsy. A szkoda bo byś dostał jednego za pomysł z autosavemai

Oj tam,oj tam XD Zalatuje Prinson Break xD To jeszcze zrób więzienie Rafałku i kilku klawiszy^^ chcesz to ci podeśle nawet kilka broni i pałek w 3d XD Bezia przerób na Michaela i mamy moda xDDD

Mógłbyś też pomyśleć nad zdejmowaniu zbroi z zabitych npc, bo troche nierealne jest, że z martwego czleka nie mozna zdjac zbroi.

Omć, Thorus właśnie zabrałeś mi pomysł z naszego moda xD

A teraz coś co napewno się spodoba dla wielu fanów opowiadań Gothic i innych. Jak już kiedyś ktoś pisał  w opowiadaniach występują magowie ziemi i powietrza, może czas by ich wprowadzić?:)

RafalBudzis

RafalBudzis

Użytkownicy
posty1967
Propsy808
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy

sorry ale ja zrobiłem to pierwszy ;d  Więc ja zabrałem :P
http://themodders.org/index.php?/topic/12187-zabieranie-pancerzy-postacia-i-rozkladanie-zwlok-3-dniowy-cykl/

A teraz coś co napewno się spodoba dla wielu fanów opowiadań Gothic i innych. Jak już kiedyś ktoś pisał  w opowiadaniach występują magowie ziemi i powietrza, może czas by ich wprowadzić?:)
A jakie bóstwo ich niby reprezentuje ?? bo ja myślałem ze są tylko 3 bóstwa w gothic`u Beliar(magowie ciemnośc), Adanos(magowie wody), Innos (magowie ognia)

kaczka

kaczka

RaveN Studio
Definitely not kaczka!
posty2280
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • RaveN Studio
  • Definitely not kaczka!
Może zamiast magów ziemi i powietrza (sztywno to brzmi, sami przyznajcie) zrobić coś w stylu żywiołaków or druidów, którzy wyjebane mają w trójcę święta i wierzą sobie w słońce i ziemie.

Gotyk

Gotyk

Użytkownicy
posty101
Propsy67
  • Użytkownicy

sorry ale ja zrobiłem to pierwszy ;d  Więc ja zabrałem :P
http://themodders.or...-3-dniowy-cykl/

A jakie bóstwo ich niby reprezentuje ?? bo ja myślałem ze są tylko 3 bóstwa w gothic`u Beliar(magowie ciemnośc), Adanos(magowie wody), Innos (magowie ognia)
Magowie powietrza? Np. Adanosa i używają czarów tych co balowie te powietrzne:) a ziemi cóż magowie Beliara? I wstawić jakieś stare czary w nowej okładce,nazwie, i obrażeniach?:)

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
To miał być mod wspierający inne modyfikacje, czysto pomocniczy, a Wy tu już chcecie dodać magów żywiołów + bóstwa czyli w sumie i fabułe.... bezbożnicy...

:lol2:

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry