Wybór LG nie był najrozsądniejszy. Sam mam LG L90, który jest droższy o kilka stów. Pomimo tego, do czasu wgrania Custom ROMów korzystanie z niego było wręcz straszne. Nakładka LG nie tyle co jest brzydka a strasznie ociężała. Aplikacje włączające się parę sekund, zamykające się bez powodu lub po prostu nie działające, o wielozadaniowości nie wspominając, bo procesy same zamykały się nawet kiedy z nich korzystałem (np. pisze na klawiaturze a ona znika

). Gdyby nie CyanogenMod 12/ResurrectionRemix starał bym się ten telefon jak najszybciej sprzedać. Teraz jestem z niego bardzo zadowolony, ale w przypadku L Fino chyba nie ma takiej możliwości.
Marki europejskie mają się nijak do tego co prezentuje nam rynek azjatycki. Tam rządzą świetne urządzenia Xiaomi, Meizu, OnePlus czy Oppo. To właśnie na nie warto zwrócić uwagę przy wyborze telefonu. Nierzadko są lepiej wykonane i o wiele bardziej wydajne od tego co oferuje nam europejska konkurencja. Tym bardziej biorąc pod uwagę stosunek ceny do jakości.
Redmi, którego polecał Avallach można dostać za te 400 złotych na Aliexpress, a naprawdę warto

.