Android 243391 592

O temacie

Autor inż. Avallach

Zaczęty 8.09.2011 roku

Wyświetleń 243391

Odpowiedzi 592

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
:DZwykla kartę mozna przyciac

A sknoć coś o milimetr i karta do wymiany czyli -20-50zł w portfelu :D
wystarczy miec szablon specjalny

Zireael

Zireael

Użytkownicy
Przezorny
posty388
Propsy304
NagrodyV
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Przezorny

Ludzie (...) lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni (...) Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome
Ja chciałem go kupować, z tym, że raczej go nie kupię. Nie dlatego, że jest chujowy. Do czasu gdy będę miał pieniądze na telefon(druga połowa sierpnia) może wyjść nowy telefon właśnie z tej serii: http://www.instalki.pl/aktualnosci/hardware/18953-xiaomi-redmi-note-2-specyfikacja.html

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
Ja zamówiłem tego fino

Leinnan

Leinnan

Administrator
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Też na niego patrzyłem, patrzyłem też ile trzeba DOPŁACIĆ gdy chce się go wziąć w umowie na kartę w Plusie/Playu za 30/40 złotych. Złodzieje jebane :/

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
Co do karty sim, przycinanie nie jest trudne. Przyciąłem sobie ostatnio z 'małej' do iphone5-małej(nie znam nazw rozmiarów) w parę minut, bez szablonu ani żadnej wiedzy o procesie, na oko i nożyczkami - działa bezbłędnie. Styki sim są ogromne, naprawdę ciężko wyciąć kartę tak żeby nie pasowała stykami - a i elektronika w środku najwidoczniej zbyt duża nie jest.

Jak się ma czas to jasne, przycinarką w salonie zawsze pewniej, ale myślę że to nie jest skomplikowana operacja.

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Ja za jakiejś 50/60 funtów kupiłem Note 1 z pół roku temu, w huj polecam jeśli znajdziesz w swojej cenie. Ewentualnie S2, też może (a raczej powinno) Ci się udać dorwać używkę w tej cenie. 

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Lansjer

Lansjer

Rzeka
posty808
Propsy502
ProfesjaLvl designer
  • Rzeka
A nie lepiej wydać te 200 zł więcej na dobry markowy telefon sprowadzany z Singapuru przez miesiąc xD? 
http://allegro.pl/listing/listing.php?order=m&string=xperia+z1&bmatch=engagement-v6-promo-sm-sqm-dyn-v2-ele-1-3-0629

Ja sam kupiłem i nie żałuje, czego chcieć więcej.

Tejsd

Tejsd

Użytkownicy
posty31
Propsy25
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Tejsd

Android
#508 2015-07-18, 00:36(Ostatnia zmiana: 2015-07-18, 00:56)
Wybór LG nie był najrozsądniejszy. Sam mam LG L90, który jest droższy o kilka stów. Pomimo tego, do czasu wgrania Custom ROMów korzystanie z niego było wręcz straszne. Nakładka LG nie tyle co jest brzydka a strasznie ociężała. Aplikacje włączające się parę sekund, zamykające się bez powodu lub po prostu nie działające, o wielozadaniowości nie wspominając, bo procesy same zamykały się nawet kiedy z nich korzystałem (np. pisze na klawiaturze a ona znika :F). Gdyby nie CyanogenMod 12/ResurrectionRemix starał bym się ten telefon jak najszybciej sprzedać. Teraz jestem z niego bardzo zadowolony, ale w przypadku L Fino chyba nie ma takiej możliwości.

Marki europejskie mają się nijak do tego co prezentuje nam rynek azjatycki. Tam rządzą świetne urządzenia Xiaomi, Meizu, OnePlus czy Oppo. To właśnie na nie warto zwrócić uwagę przy wyborze telefonu. Nierzadko są lepiej wykonane i o wiele bardziej wydajne od tego co oferuje nam europejska konkurencja. Tym bardziej biorąc pod uwagę stosunek ceny do jakości.

Redmi, którego polecał Avallach można dostać za te 400 złotych na Aliexpress, a naprawdę warto :).

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
Warto zauważyć ze potrzebowałem telefon na juz

Leinnan

Leinnan

Administrator
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
A nie lepiej wydać te 200 zł więcej na dobry markowy telefon sprowadzany z Singapuru przez miesiąc xD?
http://allegro.pl/listing/listing.php?order=m&string=xperia+z1&bmatch=engagement-v6-promo-sm-sqm-dyn-v2-ele-1-3-0629

Ja sam kupiłem i nie żałuje, czego chcieć więcej.
Nie jest lepiej, podał ile ma pieniędzy na to.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Wybór LG nie był najrozsądniejszy. Sam mam LG L90, który jest droższy o kilka stów. Pomimo tego, do czasu wgrania Custom ROMów korzystanie z niego było wręcz straszne. Nakładka LG nie tyle co jest brzydka a strasznie ociężała. Aplikacje włączające się parę sekund, zamykające się bez powodu lub po prostu nie działające, o wielozadaniowości nie wspominając, bo procesy same zamykały się nawet kiedy z nich korzystałem (np. pisze na klawiaturze a ona znika ). Gdyby nie CyanogenMod 12/ResurrectionRemix starał bym się ten telefon jak najszybciej sprzedać. Teraz jestem z niego bardzo zadowolony, ale w przypadku L Fino chyba nie ma takiej możliwości.

Marki europejskie mają się nijak do tego co prezentuje nam rynek azjatycki. Tam rządzą świetne urządzenia Xiaomi, Meizu, OnePlus czy Oppo. To właśnie na nie warto zwrócić uwagę przy wyborze telefonu. Nierzadko są lepiej wykonane i o wiele bardziej wydajne od tego co oferuje nam europejska konkurencja. Tym bardziej biorąc pod uwagę stosunek ceny do jakości.

Redmi, którego polecał Avallach można dostać za te 400 złotych na Aliexpress, a naprawdę warto .
Ja w swoim Fino nie mam zadnych problemow o ktorych Ty piszesz :lol2:

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Tejsd

Tejsd

Użytkownicy
posty31
Propsy25
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Ja w swoim Fino nie mam zadnych problemow o ktorych Ty piszesz [emoji38]2:

Do czasu aż zaczniesz korzystać z alternatywnych - lepszych aplikacji typu. klawiatura SwiftKey, Gmail, Messenger, GG, Facebook itp. kilka tych apek działających w tle i telefon leży. Chyba nie powiesz mi że Twój L Fino czasem się nie przytnie albo nie zakończy jakieś apki, co?

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Właśnie, że powiem. Śmiało moge powiedzieć, że nie zakonczyl zadnej apki ani nie przytnie, mimo, że w tle praktycznie na okrągło chodzi Wifi, Automatyczna Synchronizacja maila (czyli Gmail cały czas odpalony), facebook i kilka innych apek typu badoo. Do tego czasami przy nich odpalam jakąś gierke czy coś i jakoś mi nie tnie. A jeszcze do tego czasami sobie odpalam muzyczke :F i nic, zero scin.

Jedyny problem to z tą klawiaturą, że pisze smsa i nagle sie wyłącza, ale to nie jest żaden problem telefonu czy procesu tylko to, że nie trafie w klawisz i dotkne gdzieś poza okno wiadomosci/klawiature wiec telefon to traktuje jakbym juz zaczal cos innego robic i mi klawiature zamyka.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Paser

Paser

Użytkownicy
Crazy Diamond
posty281
Propsy119
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Crazy Diamond
Przyciąłem sobie ostatnio z 'małej' do iphone5-małej(nie znam nazw rozmiarów)
Czyżby nanoSIM? Bo z tego co wiem, to zwykła karta (miniSIM) jest przycinana do microSIM, więc mniejsza jest chyba tylko nano, która ogranicza się prawie do samej elektroniki, z minimalną ilością tego plastiku wokół.

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
Pewnie tak. Plastiku nie zostało w sumie w ogóle, uciąłem jeszcze trochę styków.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Tejsd

Tejsd

Użytkownicy
posty31
Propsy25
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Akurat Q-Smart to chyba najbardziej udany produkt tych marnych, polskich b-brandów typu GoClever, Wiko, Manta (tak, Manta też ma swoje smartfony), MyPhone itp.

gothic1210
  • Gość
Akurat Q-Smart Slim to produkt marki MyPhone :V 

Tejsd

Tejsd

Użytkownicy
posty31
Propsy25
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Akurat Q-Smart Slim to produkt marki MyPhone :V
Czytaj ze zrozumieniem ;)

Akurat Q-Smart to chyba najbardziej udany produkt tych marnych, polskich b-brandów typu (...) MyPhone

Czy powiedziałem że Q-Smart nie jest produktem MyPhone? Wręcz przeciwnie.

0 użytkowników
Do góry