Kaczy zrobił jeden błąd nie podał szczegółów pomysłu, a wy od razu zakładacie najgorsze i negujecie pomysł który dobrze ukierunkowany staje się ciekawym rozwiązaniem.
Przecież nie musi wprowadzać tego na wszystkie bronie w grze, a na ciekawe bronie które wychodzą poza standardowa resztę, ale żeby nimi władać trzeba mieć taki i sraki lvl, wprowadzamy zasadę ze gra nagradza za lepsza grę I tak o to lepsze miecze taki konkretne kosy maja wymóg na lvl kwestia tylko gracza czy chce je zdobyć czy nie bo i bez nich można grę ukończyć, ale żeby gracza zachęcić do tych kos dajemy np bossy z takim defem ze dopiero te kosy na lvl im coś robią
Lub mogą to być magiczne kosy jak kto woli albo tak jak ja zrobiłem dla reta bronie na hp dla wszystkich tylko wtedy trzeba brać pod uwagę czy z samych stałych bonusów osiągniemy progi efektywnego używania broni.
Podobne sytuacje możemy robić z armorami itp
Jak to mówią grasz dobrze, robisz all questy, zabijasz wszystko po drodze wpierdalasz się w każdy zakamarek mapy to dobrze gra ci za to nagrodzi. nie robisz tego to masz problem i się mecz standardowym wyposażeniem
Takie coś jak lvl bądź hp to rzecz wspólna, nie zależnie od kierunku rozwoju i na niego nie wpływa bezpośrednio jako sucha wartość, wyższy lvl pozawala nam lepiej rozwinąć postać, to jak dobrze to wykorzystamy zależy od nas, wiec Sawik wytłumacz mi jak niby lvl jako wymóg broni spowoduje ze formuła rozwoju postaci będzie z góry ustalona.
Podstawowym elementem rozwoju postaci są Pn które dostajemy za lvl wymóg lvl na broni nie jako pomaga nam w rozwoju bo zyskujemy tym Pn i tak w koło Macieja
Przy prawidłowym zastosowaniu to gracz się jeszcze nauczy postać rozwijać.