Przeszukiwałem obydwa tematy jawne, w których toczy się dyskusja o nowościach w modzie, ale nie znalazłem tego czego chciałem, więc prawdopodobnie pisałem o tym w tajnym. Anyway...
Sami oceńcie czy przydatne:
1.Podjebałem ostatnio kolejny motyw z G3, który strasznie mi się podobał. Chodzi o modlenie się przy chramach. Gdy Hero podchodzi do Chramu i klęka to w zależności od tego, do kogo należy chram, mówi np.
Innosie..., później wybieramy coś z listy dostępnych opcji i postać kończy, np. "
daj mi siłę życiową." po czym dostajemy + XY HP i tracimy XY punktów nauki. To z życiem to tylko przykład bo zastanawiam się, czy nie zrobić właśnie czegoś takiego, że HP dostaje się przy chramie a nie co LV. Oczywiście poziomy zdobywałoby się też o wiele łatwiej
2.Jakoś wczoraj skończyłem pracować nad możliwością smażenia mięsa nad ogniskami. Koleś podchodzi do ogniska i siada na tyłku (tylko, jeżeli ma surowe mięso lub surowe mięso chrząszcza), wyjmuje kija i zaczyna smażyć a z listy wybieramy sobie co i ile chcemy usmażyć. Czekam tylko na animacje od markK'a bo wszystko inne jest już gotowe.
3.Pamiętacie cmentarzysko orków z G1? Penetrowanie tych wszystkich grobowców i przeszukiwanie mumii? Rozpracowałem i zrobiłem (tutaj czekam tylko na MDS) coś takiego, że groby można wykorzystać jako skrzynie. Ale nie wszystkie. W sporej części grobów znajdziemy coś innego niż materialne pierdoły do zjedzenia lub sprzedania, a co dokładnie to już się chyba każdy domyśla. Swoją drogą, wpadłem ostatnio na bardzo ciekawego moim zdaniem Questa mniej więcej z tym związanego,
ale już nie będę was zanudzał :wink: Nieważne.