Kupujesz/Modernizujesz komputer? 792695 2308

O temacie

Autor Gothix

Zaczęty 15.04.2008 roku

Wyświetleń 792695

Odpowiedzi 2308

sebinho

sebinho

Użytkownicy
posty339
Propsy44
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ja bym szukał czegoś z DDR3. Z tego co wiem, to najlepszy i w miarę tani jest GF 7300GT.

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444

lokiju

lokiju

Użytkownicy
posty121
Propsy2
  • Użytkownicy
Na AGP nic dobrego teraz nie znajdziesz, ale jak widziałem to zależy Ci na zagraniu w nowe gry, a ta karta byłaby do tego najlepszym wyborem :P  AGP, SM 3 no i jest w miarę dobra (mój kuzyn posiada i nie narzeka ).

SnapperHunter
  • Gość
Mam pewne pytanie, mam CPU Intel Celeron 2.4 GHz, GeForce 5200FX 128MB, 1024RAM Czy opłaca się tego kompa modernizować?? ma już 5lat. Myślę nad kartą 256 żeby mi Gothic 3 chulał ładnie xD No ale włąsnie chyba mi sie nie opłaca :D

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
Na nowsze gry do wymiany praktycznie wszystko, a złącza wiadomo...
No raczej Ci się nie opłaca :D  Teraz tanio można kupić dobry sprzęt :D

lokiju

lokiju

Użytkownicy
posty121
Propsy2
  • Użytkownicy
Tanio to dla niektórych drogo. Wszystko pójdzie na minimalnych na marnej nawet konfiguracji. Pytanie tylko czy warto się męczyć?

Zdunek

Zdunek

Administrator
Ken'Udz mistrz stali i runy
posty671
Propsy132
Profesjabrak
  • Administrator
  • Ken'Udz mistrz stali i runy

Zdunek
Administrator

Kupujesz/Modernizujesz komputer?
#226 2008-11-20, 22:32(Ostatnia zmiana: 2008-11-20, 22:34)
Cytat: SnapperHunter link=topic=1473.msg37855#msg37855 date=Nov 20 2008, 21:42\'
Mam pewne pytanie, mam CPU Intel Celeron 2.4 GHz, GeForce 5200FX 128MB, 1024RAM Czy opłaca się tego kompa modernizować?? ma już 5lat. Myślę nad kartą 256 żeby mi Gothic 3 chulał ładnie xD No ale włąsnie chyba mi sie nie opłaca :D
od razu mówię, NIE OPŁACA SIĘ
stary ram(ddr) jest z 4-6 razy droższy od ddr2 :D  karty dużo mocniejszej nie kupisz, chociaż i tak jest to nieopłacalne bo są po prostu droższe od tych na pci-e, procek nie wiem jakie masz wejście, ale jest spora szansa że nie pójdzie wymienić na nic porządnego, a wymiana płyty głównej= wymiana wszystkich flaków(prawdopodobnie także wysłużonego starego i słabego zasilacza)

w tym momencie na prawdę przyzwoity komp można złożyć za 1200 zł(z obudową, bez monitora, myszki, klavy itp. )

Po co utrudniać coś co jest proste?

Agencja Interaktywna - CreaWeb.

Kazzmir
  • Gość
nie przesadzaj, jest 2 do 4x drozszy w najgorszym wypadku. za 300zl mozna kupic 2gb dobrego ddr1 a za 300zl kupisz 4gb dobrego ddr2 albo 2gb ddr3, ale z reszta sie zgadzam.

SnapperHunter
  • Gość
No fakt, nic lepszego mi nie wejdzie na AGP, max. GeForce 5500FX 256MB, Jeszcze się zastanowię nad kupnem nowego... Bo właśnie tylko kompa trzeba wymienić :D

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
Ja znalazłem radka 512 mb na agp, więc nie pitol, że nic lepszego nie wejdzie :D .

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
Max GF5500 xD
Poważnie, niezły żart xD
Popatrz na Allegro kategoria AGP, ja polecam GF6600, jeśli nie lubisz kręcić, i 6200, jeśli lubisz OC. Ale to będą wydatki 100 <6200>-150 zł <6600>...
Gothic 3 chodzi mi nienajgorzej ;D A Bioshock... Palce lizać :D

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
Nie przesadzajmy z tym ramem.
http://allegro.pl/item482997711_salon_good...ual_ch_kit.html

Mi na czymś takim:
Athlon 3200+ 3gb ram 7300gt gothic 3 chodzi na max, z lekkim przycinaniem co jakiś czas, ale ogólnie dobrze się gra. Crysis Warhead jak nie ma dużo osobników i akcji to płynnie na średnich. Kupiłem za 2tys. ponad 2 lata temu no i teraz 2gb ram dokupiłem.

SnapperHunter
  • Gość
Może na ten mój komp dodatkowy wiatrak trzeba dokupić... Bo pogram ok.1h i się karta topi ;)   Choć to i tak nic nie da. Większość osób mówi że z kartą 256MB, można by było zagrac nawet w CoD4. Jeszczę się zastanowię nad kupnem.

mixer

mixer

Użytkownicy
posty96
Propsy2
  • Użytkownicy
Prosiłbym o rady przy złożeniu nowiutkiego kompa w cenie do 1500 zł (jak się da to z monitorem).

Najlepiej tutaj
http://www.geoinf.pl/

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
Jak się da z monitorem? Czyli całość za 1500, czy 1500 + monitor?

mixer

mixer

Użytkownicy
posty96
Propsy2
  • Użytkownicy
całość

a jeśli okaże się, że dobry sprzęt za tyle z monitorem ciężko to dopiero pomyślę co dalej ;)

Aha, no i to ma być całkiem nowy sprzęt, więc przydałyby się jeszcze karta dźwiękowa i nagrywarka dvd, ale to drugie akurat sam wybiorę. Na kartach się nie znam i nie wiem jaki wpływ może mieć czy jest średnia czy dobra.

vzp

vzp

Użytkownicy
posty19
Propsy4
  • Użytkownicy
zależy czego oczekujesz, jesli chcesz mieć w miare dobry dźwiek w grach i posluchac troche muzyki to polecam SB Audigy 2, a jesli zajmujesz sie muzyką to np. ESI Maya 44 z tych tanszych

mixer

mixer

Użytkownicy
posty96
Propsy2
  • Użytkownicy
dobry dzwiek...muzyka sie nie zajmuje...a to co podales to w jakich cenach?

Jurigag

Jurigag

Użytkownicy
posty869
Propsy285
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Jak widzę po twoich postach może być dosyć ciężko bo widzę że chcesz cały full zestaw. Dałbyś radę do 2k uzbierać? Poza tym troszkę za drogo wg mnie w tym sklepie.

Skrypter/Tester - Szukasz testera/skryptera - Pisz !

mixer

mixer

Użytkownicy
posty96
Propsy2
  • Użytkownicy
no wlasnie nie... to nie musi byc kombajn... dobra powiem co potrzebuje... zasilacz, pamiec ram ddr2, karte z ddr3, plyte glowna, procek i dysk chyba tyle...a jeszcze monitor

0 użytkowników
Do góry