Kupujesz/Modernizujesz komputer? 785084 2308

O temacie

Autor Gothix

Zaczęty 15.04.2008 roku

Wyświetleń 785084

Odpowiedzi 2308

Damianx

Damianx

Użytkownicy
Damiano Italiano
posty257
Propsy4
  • Użytkownicy
  • Damiano Italiano
http://www.allegro.pl/item570773698_dla_gr...9400gt_1gb.html

Co o nim sądzicie ? Mi się trochę za tani wydaje, ale parametry dosyć dobre ma jak widzę.

Mody zrobione przez Damianx project :

Życzę miłej gry

Arathor

Arathor

Użytkownicy
UberKleiner
posty156
  • Użytkownicy
  • UberKleiner
Ja mam zamiar zmodernizować komputer i mam takie pytanie.

Czy na 5GB ramu powinno mi śmigać GTA IV ? bo narazie na więcej mnie stać nie będzie no i ile MB musi mieć karta graficzna na GTA IV i Procek jaki musi być ?

Powiem krótko, TheSnajper opanuj się człowieku albo nie rób wogóle modyfikacji.

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
Na 5 GB raczej nie. Dokup sobie jescze z 5 GB. Koniecznie musi to przekraczać limit obsługiwany przez system. Wtedy będzie działać.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Thoro
The Modders

Kupujesz/Modernizujesz komputer?
#263 2009-03-15, 12:20(Ostatnia zmiana: 2009-03-15, 12:21)
Cytat: Damianx link=topic=1473.msg46699#msg46699 date=Mar 15 2009, 10:50 AM\'

Co o nim sądzicie ? Mi się trochę za tani wydaje, ale parametry dosyć dobre ma jak widzę.

Składak? Nie żartuj, szkoda pieniędzy na prawdę.

Czy na 5GB ramu powinno mi śmigać GTA IV ? bo narazie na więcej mnie stać nie będzie no i ile MB musi mieć karta graficzna na GTA IV i Procek jaki musi być ?

Niestety GTA IV ma bardzo wysokie wymagania. 7/8 gb to minimum jeśli mówimy o w miarę komfortowej grze. Do tego karta graficzna 2gb oraz dobry procesor. Zapewne słyszałeś również o niesamowitych efektach fizycznych w tej grze. Muszę Cię rozczarować bowiem aby takie osiągnąć potrzebujesz osobnej karty fizyki którą również obowiązkowo musisz kupić.

Jurigag

Jurigag

Użytkownicy
posty869
Propsy285
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Gta IV - Gothic III. Za 2 lata będą takie kompy na których ta gra w miarę normalnie będzie działać. Co do Damianx, ile masz kasy na kompa to cos się złoży. A to co oni dają to gniot. 9400GT? :lol2: . Przecież na tym ledwo w Gothic'a III pograsz.....

Damianx mam rozumieć iż dałeś tego kompa czyli szukasz czegoś za około 1,5k?

AMD Athlon 64 X2 5200+ BOX (AM2) 2.7GHz 1MB 65W 245zł
Gigabyte M56S-S3 nForce 560 261zł
DDR2 2048MB 800MHz A-Data Gaming Edition 104zł
Seagate Barracuda 7200.11 320GB 203zł
DVD-RW Pioneer DVR-116D DVD 98zł
Radeon HD4670 Gigabyte 512MB GDDR3 329zł
ModeCom Active Silver 112zł
ATX 450W Chieftec GPS-450AA 219zł

Razem 1571zł

Ceny z gralpl

Taki komp będzie z 2x lepszy niż tamten gotowiec co dałeś,a dokłada się tylko 300 zł. Można coś na intela złożyć jednak trzeba by poświęcić dodatkowe 100zł.

Poza tym na GTA IV to najlepiej mieć tak z 16GB ramu - dysk z ramu - nagrać gta - plik wymiany na ramie i reszta na proces gry. Wtedy gra nie powinna się ciąć :lol2:

Skrypter/Tester - Szukasz testera/skryptera - Pisz !

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.

Tani? Ja osobiście raczej bym odradzał.
Najlepiej wybierz sobie samemu części i wg. lepiej na AMD.

Co do GTA, to polecam kupić monitor powyżej 27 cali, wtedy będą lepsze efekty wizualne. Poza tym w niektórych kartach jest wbudowany 3d, dzięki któremu po dokupieniu okularów efekt będzie jeszcze bardziej realistyczny :lol2:

Damianx

Damianx

Użytkownicy
Damiano Italiano
posty257
Propsy4
  • Użytkownicy
  • Damiano Italiano
No chyba jednak zdecyduje się na składaka, bo na gotowcach 2 razy się zawiodłem w życiu już :lol2:
THX za odpowiedzi.

Mody zrobione przez Damianx project :

Życzę miłej gry

Arathor

Arathor

Użytkownicy
UberKleiner
posty156
  • Użytkownicy
  • UberKleiner
Ciąg dalszy mego dylematu.

A jeśli będę miał te 5GB Ramu + Kartę Graficzną 1.5 GB to powinna chociaż na średnich detalach chodzić ? bo wcale mi na najwyższych nie zależy choć mogę grać też na najniższych :lol2:

Powiem krótko, TheSnajper opanuj się człowieku albo nie rób wogóle modyfikacji.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Weź nie żartuj. Sądzę że na minimalnych wyciągniesz w porywach do 10 fps. Satysfakcjonuje cię to?

Zdunek

Zdunek

Administrator
Ken'Udz mistrz stali i runy
posty671
Propsy132
Profesjabrak
  • Administrator
  • Ken'Udz mistrz stali i runy
Ciąg dalszy mego dylematu.

A jeśli będę miał te 5GB Ramu + Kartę Graficzną 1.5 GB to powinna chociaż na średnich detalach chodzić ? bo wcale mi na najwyższych nie zależy choć mogę grać też na najniższych :lol2:
ram max 4 gb, graficzna właściwie starcza 512mb
przy suuuper dużej ilości mb na karcie graficznej to tylko chwyt marketingowy (ale działa ;]  ) bo zazwyczaj jak tej pamięci jest więcej to jest gorsza... a sama karta jest droższa, lepiej kupić 512mb ew. 1024mb ale lepszą...
ram, systemy 32 bitowe obsługują dokładnie do 4 gb pamięci, wliczając w to pamięć ram, pamięć z karty graficznej, cache z dysków twardych i procesora itp.
więc przy karcie 1 gb 3 gb ramu starczą, chyba ze będziesz pracował na 64bit systemie który, jakby to powiedzieć, jest ch**y bo są problemy z odpalaniem gier, programów i sterowników, które muszą być napisane specjalnie podc architekturę 64 bitową

dla tego lepiej kupić 3-4 gb ramu ddr3 z dobrym taktowaniem i małymi timingami oraz mocną kartę graficzną która ma 512-1024 pamięci...

Po co utrudniać coś co jest proste?

Agencja Interaktywna - CreaWeb.

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Niewielki Mistrz Gothica
A jeśli będę miał te 5GB Ramu + Kartę Graficzną 1.5 GB to powinna chociaż na średnich detalach chodzić ? bo wcale mi na najwyższych nie zależy choć mogę grać też na najniższych 4.gif
Dokup jeszcze 3 GB RAM to przy odrobinie szczęścia uruchomisz na średnich :lol2:

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
ram max 4 gb, graficzna właściwie starcza 512mb

czemu wszystko zepsułeś?

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Niewielki Mistrz Gothica
czemu wszystko zepsułeś?

Przecież on kłamie, to oczywiste. Pragnie by Deso żałował zakupu.

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso

Zkirtaem
Moderator

Kupujesz/Modernizujesz komputer?
#273 2009-03-15, 17:20(Ostatnia zmiana: 2009-03-15, 17:22)
Deso, musisz przede wszystkim zakupić sobie kartę fizyki, tamtejszy ragdoll ma bardzo wysokie wymagania. Polecam to:

http://allegro.pl/item579519774_asus_physx...rafiki_bcm.html

Później dokup troszkę ramu, tak 10 gb wystarczy. I już masz na minimalnych!

Zdunek

Zdunek

Administrator
posty671
Propsy132
Profesjabrak
  • Administrator
czemu wszystko zepsułeś?
nie wiem :lol2:  nie czytałem całego tematu, ale jak takie coś widzę to nie wiem czy śmiać się czy płakać, bo o tak podstawowych informacjach można przeczytać nawet na podrzędnych stronach o sprzęcie i grach...

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
No właśnie twoja pożal się boże "wiedza" jest godna śmiechu i płaczu. Na przyszłość nie wypowiadaj się na tematy o których nie masz pojęcia gdyż wprowadzasz jedynie innych (Deso) w błąd.

Zdunek

Zdunek

Administrator
posty671
Propsy132
Profesjabrak
  • Administrator
No właśnie twoja pożal się boże "wiedza" jest godna śmiechu i płaczu. Na przyszłość nie wypowiadaj się na tematy o których nie masz pojęcia gdyż wprowadzasz jedynie innych (Deso) w błąd.
dobrze, bardzo przepraszam, myślałem że dobrze piszę :lol2:

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
Idź robić strony, a podawanie wymagań zostaw ludziom, którzy mają do tego dryg ;]  :lol2: .

Diegomir

Diegomir

Użytkownicy
Gnój
posty196
Propsy255
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Gnój
Majstry, pomozcie mi wybrac. Cena nie jest ważna, ale wydajnosc i waham sie miedzy dwoma kartami graficznymi :

GeForce with CUDA GTX 260 Gainward 1792MB (PCI-E) (Core216) GoldenSample (55nm)

czy

Radeon 4870 Asus 1GB 2xDVI (PCI-E) Dark Knight cooler

albo moze jesli roznica w wydajnosci jest nieznaczna to moze :

Radeon 4850 Gigabyte 1 GB 2xDVI (PCI-E) OC Zalman

Wszystkie opinie mile widziane :P

A i jeszcze jeden wałek :foch: , Core2Duo, DualCore, czy juz moze Quad??

To moze od razu :P  Vista czy XPek

Jurigag

Jurigag

Użytkownicy
posty869
Propsy285
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Bierz Core2Duo E7400 i kręć na 3.5 GHZ, o ile masz kase, skoro cena nie wazna to szukaj HD 4890 za 850 zł na allegro i kręć na 950(lub 1000 jak da rade)/4400 to masz karte dorwnujaca GTX275. Vista czy XPek - ani to ani to - bierz siódemkę, nawet tą RC.

Skrypter/Tester - Szukasz testera/skryptera - Pisz !

0 użytkowników
Do góry