Kupujesz/Modernizujesz komputer? 783492 2308

O temacie

Autor Gothix

Zaczęty 15.04.2008 roku

Wyświetleń 783492

Odpowiedzi 2308

Zdunek

Zdunek

Administrator
Ken'Udz mistrz stali i runy
posty671
Propsy132
Profesjabrak
  • Administrator
  • Ken'Udz mistrz stali i runy
nie wiem czy pomocnik pomocnika murarza :D  ale myślę że bym dostał, teraz na prawdę sporo się dostaje na budowach przynajmniej w pomorskim...
nie zawsze na słońcu, ale 10 godzin to tak czy siak sporo przez tydzień bym wytrzymał, potem pewnie już bym padł ;)

Po co utrudniać coś co jest proste?

Agencja Interaktywna - CreaWeb.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Zdunek, dajże spokój. Po 10 zł w Polsce zarabiają ludzie z 20 kilko letnim stażem. Nie wiem gdzie Ty żyjesz, nie spotkałem się z sytuacją aby gówniarzowi na dorywczej napykali dychę na godzinę. Oczywiście nie mówimy o ekstremalnych sytuacjach typu truskawki gdzie ludzi po prostu brakuje i stawki często są wysokie. Zazwyczaj dostajesz pracę z wielką łaską i miłosierdziem w przeświadczeniu pracodawcy. Niektóre szmaty zachowują się tak jakby byli zbawicielami  :rolleyes:.

Zdunek

Zdunek

Administrator
posty671
Propsy132
Profesjabrak
  • Administrator
Thoro, zależy się jak się trafi, kumpel dostaje 12zł/h ale praktycznie kopie rowy w pełnym słońcu ;)
ja w zeszłym roku za 7zł/h pracowałem, robota była bardzo prosta i lekka :D

ale zgadza się, bardzo często są skurwiele które myślą że dadzą 5zł/h i jest super...

Siekacz

Siekacz

Użytkownicy
posty139
Propsy274
  • Użytkownicy
Zdunek, dajże spokój. Po 10 zł w Polsce zarabiają ludzie z 20 kilko letnim stażem. Nie wiem gdzie Ty żyjesz, nie spotkałem się z sytuacją aby gówniarzowi na dorywczej napykali dychę na godzinę. Oczywiście nie mówimy o ekstremalnych sytuacjach typu truskawki gdzie ludzi po prostu brakuje i stawki często są wysokie. Zazwyczaj dostajesz pracę z wielką łaską i miłosierdziem w przeświadczeniu pracodawcy. Niektóre szmaty zachowują się tak jakby byli zbawicielami

Za poniżej 10 zł na budowie to tylko frajer pracuje. 10zł to normalna stawka "Na prowincjach".

Damianx

Damianx

Użytkownicy
Damiano Italiano
posty257
Propsy4
  • Użytkownicy
  • Damiano Italiano
Na budowie najlepiej, i to jeszcze jak za godzinę płacą. Bo na akord to troszkę gorzej. W ciągu godziny 5 przerw na papieroska a kasa leci  :D

Mody zrobione przez Damianx project :

Życzę miłej gry

Gother

Gother

Użytkownicy
Nieskromny Mistrz Gothica
posty457
Propsy260
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Nieskromny Mistrz Gothica
A co to się za spam zrobił? To jest w końcu temat o modernizacji kompów czy o pracy sezonowej? Póki co w moim mieście truskawki rządzą, pełne stawki do 16 zł/h, praca w przyjemnym chłodku polegająca na noszeniu i ważeniu worów.

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Do Wejherowa ani Kielc się tłukł nie będę :D  Pytałem, czy się opłaca tą kartę kupić czy inną - nie, czy lepiej kupić od razu cały komputer.

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
Nie mogę nigdzie znaleźć opisu do zintegrowanej ATI™ Radeon™ X1250. Byłby ktoś w stanie coś o niej powiedzieć, bo na radkach się nie znam?

Zdunek

Zdunek

Administrator
posty671
Propsy132
Profesjabrak
  • Administrator
Cytat: Thomask link=topic=1473.msg20010#msg20010 date=Jun 27 2008, 14:19\'
Nie mogę nigdzie znaleźć opisu do zintegrowanej ATI™ Radeon™ X1250. Byłby ktoś w stanie coś o niej powiedzieć, bo na radkach się nie znam?
http://forum.chip.pl/viewtopic.php?t=12772&start=0

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
No, a ja podbijam moje pytanie. Problemów z kaską na razie nie ma, bo przyszło odszkodowanie za rzepkę :D  Ale to nie znaczy że starczy na nowy komputer.

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
No dobra, jak kupię komplet części, będę musiał się poważnie zastanowić nad zebraniem funduszy na normalną kartę :D

Chociaż... już chyba lepszy mój 5200 od tego radka, przecież na tej karcie podobno nieśle się CoD2 wiesza ;p

Najemnik
  • Gość

Najemnik
Gość

Kupujesz/Modernizujesz komputer?
#91 2008-07-15, 12:22(Ostatnia zmiana: 2008-07-15, 17:39)
No wiec mam powazne pytanie xD , a wlasciwie to pytanie mojego kolegi co sobie chce w Gothica 3 pograc a ma fatalny sprzet. O to jego sprzet:
plyta glowna: ASrock P4i65G, procesor cleron 2,6ghz, ram 512, dzwiek i grafa zintegrowana ofc xDD
zasilacz 230 no i tu wiadomo ze powinien ram dokupic i jakas karte graficzna no i dysk bo nie wspomne jak ma zawalony no i prosze niech ktos napisze co powinien dokupic do tej plyty glownej w jak najlepszej cenie tylko niech nikt nie pisze ze komp do smieci bo sie chlopak zalamie :D
a no bym zapomnial system windows xp.

@edit
to nie dla mnie Gothic 3 dziala moze nie na full detalach ale dziala :D  a koledze chodzi zeby jak najmniej wydac i nie wymieniac plyty glownej.

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
Szczerze? Wszystko.
Teraz ceny są na prawdę niskie. Spójrz: http://www.allegro.pl/item398367355_gigaby...mhz_gf6100.html
To na początek. Potem po dokupieniu geforca 8600gt miałby taniego (600 zeta) sprzęta mogącego udźwignąć G3 na fullu i chyba AC na średnich

Zysk

Zysk

Użytkownicy
posty606
Propsy451
  • Użytkownicy
dorzucę się do spamu wyżej :D
praca 10h dziennie, jako pracownik jest nielegalna.

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
Kupiłem GIGABYTE GeForce 6200 256 mb TurboForce. Mam płytę główną ABIT NF7. Wie ktoś, jak tam przestawić napięcie z 1,5 v na 0,8v? Bo mi to chyba przez napięcie nie chcą się włączyć niektóre gry.

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Kupiłem GIGABYTE GeForce 6200 256 mb TurboForce. Mam płytę główną ABIT NF7. Wie ktoś, jak tam przestawić napięcie z 1,5 v na 0,8v? Bo mi to chyba przez napięcie nie chcą się włączyć niektóre gry.
Napięcie to raczej w BIOS-ie. Ale nie radzę się nim bawić, jak się nie ma żadnego doświadczenia w overclockingu.

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso

Zkirtaem
Moderator

#96 2008-07-18, 12:32(Ostatnia zmiana: 2008-07-29, 12:59)
To jasne, że w biosie, ale tam mam tylko napięcia 1,5 i wyżej, a ja z racji, iż ta karta pod AGP 3.0 jest, potrzebuję 0,8v.

Problem rozwiązany :lol2:
Sterowniki Forceware 177.xx wgrałem i graaam :lol:

EDIT:
Post na dole:

Nie, nie "popier**?"
W biosie mam ustawione 1,5v. Tak mam w biosie napisane, więc to napisałem tutaj.

A problem rozwiązałem forceware'ami 177.xx, przedtem miałem 77.xx

Zdunek

Zdunek

Administrator
posty671
Propsy132
Profesjabrak
  • Administrator
Cytat: mEatrikZ link=topic=1473.msg23498#msg23498 date=Jul 18 2008, 12:32\'
To jasne, że w biosie, ale tam mam tylko napięcia 1,5 i wyżej, a ja z racji, iż ta karta pod AGP 3.0 jest, potrzebuję 0,8v.

Problem rozwiązany :D
Sterowniki Forceware 177.xx wgrałem i graaam ;p
popier**?
jeśli podłączasz kartę pod agp3 na wejście agp np. 8 to wszystko się samo ustawi, te wejścia są w dwie strony kompatybilne, czyli np. karta z agp8 będzie działać z płyta agp4
jeśli komputer się włącza to wszystko jest ok, a to że ta karta jest stara to dla tego Ci nie działają gry(albo masz za nowe sterowniki do karty graficznej)
a wiesz co by się mogło stać jak od tak byś zmienił o tyle napięcie ? http://republika.pl/blog_kv_1321260/506656.../b2_036_dym.jpg ;]

Wymarly
  • Gość

Wymarly
Gość

#98 2008-07-29, 17:27(Ostatnia zmiana: 2008-07-29, 17:53)
A jaką płytę główną polecice? Musi miec CF i cenę do około 400 zł. Reszta kompa to E8200, 4 GB RAM A-DATA, 2x Radeon 4850, dyst 320 GB i zasilacz Corsair 520W.

Ja myślałem nad Asus P5KC albo Asus P5Q Pro.

daster
  • Gość
Mój sprzęcik:
Intel core 2 Extreme,
4gb RAM,
RadeonX xtx 1900,
Gigabyte Seria S.

PS.Jak pooglądam pudełka to powiem więcej, na razie mi sie nie chce ;p

0 użytkowników
Do góry