Kupujesz/Modernizujesz komputer? 704336 2308

O temacie

Autor Gothix

Zaczęty 15.04.2008 roku

Wyświetleń 704336

Odpowiedzi 2308

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
Sam kupilem lapka z wystawy/magazynu i jestem mega zadowolony.

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
Sam kupilem lapka z wystawy/magazynu i jestem mega zadowolony.

od azteka?

rekrutacja O.D.A.L, po 18:00 gg:10135138

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
Niet. Na Allegro

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Ja ani z wentylatorkami, ani z chłodzeniem problemów nie miałem. Ale jak coś, to jest jeszcze legendarny CM 212:

http://allegro.pl/cooler-master-hyper-212-evo-rr-212e-16pk-r1-i6427347943.html
Mi też polecał, jestem bardzo zadowolony.
Z tymże ja przenosiłem się z stockowego od AMD także no...

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Baggio

Baggio

DreamVader
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • DreamVader
Polećcie monitor do 600zł. Będzie służył głównie do PS4, czasami do podłączenia z nim lapka. 24cala+. Nie chcę TV bo potrzebuje czegoś mniejszego, ale żeby jakość była spoko. Da radę w tej cenie i tych calach?

Splash

Splash

Moderator
posty4209
Propsy3411
ProfesjaNierób
  • Moderator
BenQ GL2460HM - bardzo często go polecają.

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

Baggio

Baggio

DreamVader
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • DreamVader
Siema
Trochę poczytałem na temat monitorów, były to różne opinie różnych osób na różnych forach. :) Chyba zwiększam budżet do 700zł. Druga sprawa, jestem w holandii , więc jeśli chodzi o zakup to nie mam konkretnych stron tak jak to jest w polsce, ale mniej więcej google coś pokazuje. Na forach są kłótnie, która matryca  jest lepsza. TN, IPS, MVA, itd.
Z tych, które najczęściej widzę to:
http://www.ceneo.pl/23762118  - AOC 23" I2369VM
https://www.morele.net/monitor-iiyama-x2483hsu-b2-593921/ - iiyama X2483HSU-B2
Tyle, że pierwszy według opinii ma problem z czarnymi kolorami, a drugi zaś smuży w grach (podobno wersja B1- która jest niedostępna nie smużyła)
Inne modele, które często widzę to różne Benq, Delle, rzadziej LG, Samsung.
Z tego co czytam ten budżet nie pozwala na zakup dobrego monitora, ale nie chcę wydać po prostu więcej niż te już maksymalne 700zł. Kompromisu jak na razie też nie znalazłem. Dziwna sprawa :)

Fexo

Fexo

Użytkownicy
Тебе нужна помощь?
posty167
Propsy152
ProfesjaConcept Artist
  • Użytkownicy
  • Тебе нужна помощь?
Hej.
Od dawna chodzi mi po głowie myśl aby kupić sobie jakiegoś dobrego laptopa. Nie będę tutaj udawał jakiegoś speca w tej kwestii bo praktycznie nie znam się na laptopach. Zależy mi głównie na tym aby był on w miarę wytrzymały i z dobrymi podzespołami, może być bez systemu bo wgranie Windowsa to dla mnie żaden kłopot. Sam laptop będzie mi głównie służył do rysowania w trasie/szkole. Nie pogardziłbym jednak możliwością odpalenia na nim jakiś nowszych gier. Budżet to około 2200-2300zł. Chociaż jak możliwe jest kupienie nowego, dobrego laptopa w niższej cenie to nawet lepiej i będę bardzo zadowolony.

Z góry dziękuję za pomoc.  :D

COLORBLIND

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
Lenovo y50-70, ale wybierz sobie wersje z matrycą IPS, lepszą grafą i SSD. Jak dla mnie miodnie. Pytanie czy dorwiesz za taka cene
http://www.notebookcheck.pl/Recenzja-Lenovo-Y50-70.121541.0.html

Ja posiadam wersje z 8gb ram i karta 860M. Wymienilem tylko dysk na SSD 120GB (Pozdro @zkritaem) i smiga elegancko. Odpalam wszystko, nie zawsze na ultra, ale na wysokich spokojnie. Jedyne w co musisz sie zaopatrzyc to podkladka chlodzaca.

Ja sie tez jakos nie znalem na lapkach, bo wiadomo troche inne podzespoly. Spedzilem dzien w roznych sklepach elektronicznych i cala noc na stronach z benchmarkami, gdzie porownywalem bebechy roznych modeli. W ten sposob doszedlem do Lenovo y50-70

Fexo

Fexo

Użytkownicy
Тебе нужна помощь?
posty167
Propsy152
ProfesjaConcept Artist
  • Użytkownicy
  • Тебе нужна помощь?
Jeżeli cena bardzo nie przekroczy mojego budżetu to ewentualnie trochę dorzucę. Podkładka chłodząca i dysk SSD nie będzie już dla mnie większym problemem. Wielkie dzięki za pomoc i poradę co do lapka bo sam przeglądając te oferty nie wiedziałem co będzie dobre. Jutro przejrzę sobie oferty na internecie to może trafię na model w normalnej cenie bo w sklepach to raczej nie ma co próbować.

Ewentualnie poszukam jakieś dobrej alternatywy.

COLORBLIND

Jurigag

Jurigag

Użytkownicy
posty869
Propsy285
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Każdy IPS będzie miał "problemy" z czarnymi kolorami także jeśli zależy ci na nich no to bierz inny monitor. Ale idzie się do tego zwyczajnie przyzwyczaić i tyle.

Skrypter/Tester - Szukasz testera/skryptera - Pisz !

Cedric

Cedric

Użytkownicy
posty782
Propsy1084
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Podobnie jak Baggio poszukuję monitora, jednak posiadam nieco większy budżet - 800zł.
Obecnie posiadam 19" Asusa VW193D więc fajnie by było po 8 latach wymienić.
Nie mam jakichś konkretnych wymogów oprócz tego, żeby był większy i lepszy od wyżej wymienionego :V
Monitor raczej do uniwersalnego użytku (filmy, gry, okazjonalny photoshop)

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.

Kazzmir
O.D.A.L.

Kupujesz/Modernizujesz komputer?
#2072 2016-11-15, 18:56(Ostatnia zmiana: 2016-11-15, 19:30)
Monitor raczej do uniwersalnego użytku (filmy, gry offline, okazjonalny photoshop)

jeżeli znajdziecie nieużywany w tej cenie to polecam, od 5 lat używam go do pracy. gry i filmy też dobrze wyglądają xD
http://allegro.pl/listing/listing.php?order=p&string=U2412M&bmatch=base-relevance-floki-5-ele-1-3-1018

Splash

Splash

Moderator
posty4209
Propsy3411
ProfesjaNierób
  • Moderator
LG 27MP65HQ-P
AOC i2769Vm
AOC I2481Fxh
Asus VX239H-W

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
Wszystko będzie lepsze od monitorka asusa z matrycą TN wyprodukowanego w zeszłym stuleciu :F Ale jeśli masz te osiem stówek, możesz zacząć się zastanawiać nad konkretnym zastosowaniem. Dla przykładu jeśli zamierzasz wykorzystywać go tylko do tekstu, internetu, grafiki, czy programowania, możesz poszukać jakiegoś monitorka z matrycą S-PVA (Eizo), - taka matryca strasznie smuży, ale w każdym innym aspekcie jest naprawdę świetna. Czerń wygląda czarno, obraz nie męczy oczu, miałem taki monitorek PVA pożyczony i wciąż pamiętam, jak bardzo zaskoczony byłem jego neutralnym, przyjaznym dla oczu obrazem.

http://allegro.pl/j-nowy-eizo-ev2333w-1920x1080-s-pva-do-3000h-amso-i6586313857.html
Przy czym tego monitora nie widziałem, więc to tylko sugestia. Poczytaj recki i takie tam. No i pamiętaj, że monitorek nprawdę słabo nadaje się do gier, więc jest to bardzo radykalna opcja.

przecież wyraźnie napisałeś, że gry :F

Zireael

Zireael

Użytkownicy
Przezorny
posty388
Propsy304
NagrodyV
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Przezorny

Ludzie (...) lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni (...) Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.

Cedric

Cedric

Użytkownicy
posty782
Propsy1084
Profesjabrak
  • Użytkownicy
AOC I2481Fxh
Ten mi się bardzo spodobał, ale teraz budzi się cebulacki zmysł -monitor jest dostępny tylko w jednym sklepie, a w innych był taniej gdy jeszcze znajdował się na magazynie.
I nie wiem czy będzie jeszcze dostawa w tamtych czy tutaj wydać więcej  :F

EDIT
Od wczoraj podrożał o 100 zł, nice  :F

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
Acer Predator.
Przeciez to jest gowno dla bogatych dzieciakow

Amand

Amand

Użytkownicy
jestę studentę xD
posty238
Propsy94
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • jestę studentę xD
Co sądzicie o ThinkPad'ach? Warto? Zastanawiam się nad zakupem używanego T430, ale nigdy nie posiadałem sprzętu tego typu i - prawdę mówiąc - nie wiem czego się po nim spodziewać.

Wystąpił błąd podczas próby wyświetlenia sygnatury

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
po używanym spodziewaj się wszystkiego, ale to dobry sprzęt kupowany np przez autodesk. gdy tam pracowałem mieli tylko thinkpady jeszcze sygnowane IBM.

0 użytkowników
Do góry