W dodatek nie grałem i grać nie zamierzam więc się na jego temat nie wypowiem.
O ile o GIII o można powiedzieć wiele złego i ciężko się nie zgodzić z większością argumentów to już twierdzenie, że świat wygląda jakby został wygenerowany losowo to kompletny bullshit. W obku to miałeś tak, że każdy kawałek świata wyglądał identycznie i podczas wędrówki jedyna rzecz jaka się zmieniała to tekstury i kąt nachylenia podłoża.
W GIII każdy kawałeczek świata ma swój unikalny wygląd i jak widzę screena z jakąś lokacją to nie mam problemów z umiejscowieniem jej na mapie. Ukształtowanie terenu jest tak samo jak w poprzednich Gothicach świetnie zrobione, na tyle że wędrówka po świecie to sama frajda. Miasta i ich architektura rzeczywiście pozostawiają wiele do życzenia, choć akurat na pustyni jest nie najgorzej.
W każdym razie PB udało się stworzyć naprawdę porządne tereny, które są największym plusem GIII i prawdopodobnie jedynym powodem dla którego warto zainstalować tą grę. Bo ja czerpałem naprawdę sporo radości z eksploracji mapy.
Tak więc uważam, że w swoim wywodzie pełnym odniesień do kału, moczu, odbytów i innych równie przyjemnych rzeczy zagalopowałeś sie za daleko...