Gothic III Forsaken Gods 93873 379

O temacie

Autor DzikiBen

Zaczęty 14.04.2008 roku

Wyświetleń 93873

Odpowiedzi 379

erifbar

erifbar

Użytkownicy
posty44
  • Użytkownicy

erifbar

Gothic III Forsaken Gods
#340 2008-12-03, 18:43(Ostatnia zmiana: 2008-12-03, 19:08)
Tak jak powiedziałem wcześniej: Nie wysrywa się dwa razy tego samego gówna..
Nic dodać nic ująć. Szkoda że twórcy zanim zdążyli skończyć dodatek utopili się we własnym kale. Za kawał dobrej roboty odbiorę im te 79zl ściągając ten "pasztet" z internetu.

@Dawn: Tak, recenzja mnie wzruszyła :D

no comment -_-

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
Thoro genialna pseudo-recenzja :D  
Skusiłeś mnie, muszę sobie załatwić tą gierkę i zobaczyć na własne oczy, coś czego jeszcze nie widziałem :P  

Ave Krowa.

Zysk

Zysk

Użytkownicy
posty606
Propsy451
  • Użytkownicy
Cytat: erifbar link=topic=1470.msg39110#msg39110 date=Dec 3 2008, 19:43\'
Za kawał dobrej roboty odbiorę im te 79zl ściągając ten "pasztet" z internetu.
Zmartwię cię, ale to niestety tak nie działa, choćbyś ściągnał 200t pasztetu, to Jowood nie straci centa.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Jako załącznik i uzupełnienie recenzji dodaje nową mapę z dodatku Forsaken Goods. Aby nieco odtajemniczyć nową, całkowicie odmienioną Myrtanę pozwoliłem sobie nanieść miejsca gdzie spotkamy największe atrakcje tego rozszerzenia. Mam nadzieję że efekt długich i mozolnych wojaży po beskresnych pastwiskach Myrtany ułatwi Wam eksplorację tej niezwykłej i bogatej w dorodne bydło krainy.

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Niewielki Mistrz Gothica
Tu macie reckę z gry online: http://www.gry-online.pl/S020.asp?ID=5224

Trzeba poczekać do opublikowania artykuły w całości ,ponieważ ten jest przedpremierowy. Chciałbym zaznaczyć ,że gra dostała zaledwie 54  %. Dodatek w porównaniu do kontrowersyjnego poprzednika, cały czas, i tak wychodzi nie najlepiej.

Btw: ktoś ma może premium tam i byłby łaskaw skopiować? :D

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
http://www.gry-online.pl/.%5CGaleria%5CHtm...5C535556703.jpg to zajebało takim specyficznym kiczem i tandetą jak na obecne czasy. Pamiętam modele hipoly z czasów diablo 2 rosiewane w formatach gif, jakieś tandetne błyskawice i w ogóle same wykonanie adekwatne do możliwości technicznych. Kurwa, 2009 rok a oni odpierdalają gorszą maniane niż religia :D .

Kazzmir
  • Gość

Kazzmir
Gość

Gothic III Forsaken Gods
#346 2008-12-04, 16:02(Ostatnia zmiana: 2008-12-04, 16:11)
Cytat: Thoro link=topic=1470.msg39154#msg39154 date=Dec 4 2008, 15:13\'
http://www.gry-online.pl/.%5CGaleria%5CHtm...5C535556703.jpg to zajebało takim specyficznym kiczem i tandetą jak na obecne czasy. Pamiętam modele hipoly z czasów diablo 2 rosiewane w formatach gif, jakieś tandetne błyskawice i w ogóle same wykonanie adekwatne do możliwości technicznych. Kurwa, 2009 rok a oni odpierdalają gorszą maniane niż religia :D .

thoro, ty ja i wiele innych osób z tego wyrosła, ale to się wciąż podoba wielu innym :P
biorąc pod uwagę np moje doświadczenia począwszy od pierwszych rpg na spectrum, potem na pc dosowe rpg, ale widząc to co się teraz wyprawia i to że wciąż powstają kolejne takie gry, amatorskie projekty, sam siebie się pytam, po co robić ta chujówkę skoro z góry wiadomo że pomimo założeń dark fatasy, +18 i wogóle, będą to tak naprawdę śmieszne gry. nie wiem czemu ale deszcz ognia już mnie nie bawi. uważam że system magii, mechanika w grach rpg powinna się odmienić, bez czegoś nowego dalej będziemy bombardowani takimi badziewiami.

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
amatorskie projekty, sam siebie się pytam, po co robić ta chujówkę skoro z góry wiadomo że to nie jest pomimo założeń dark fatasy i wogóle, będą tak naprawdę śmieszne gry.
Czyżby nawiązanie do pewnej gry?

Kazzmir
  • Gość

Kazzmir
Gość

Gothic III Forsaken Gods
#348 2008-12-04, 16:16(Ostatnia zmiana: 2008-12-04, 16:27)
Cytat: Dekster XVII link=topic=1470.msg39160#msg39160 date=Dec 4 2008, 17:12\'
Czyżby nawiązanie do pewnej gry?

szczególnie do amatorskich projektów, tak. do bit? tak. nie mam powodów żeby nie twierdzić że bit nie będzie niczym więcej niż pseudo dark fantasy rpg który niespełni założeń. nie piszę tego żeby dowalić shergarowi ale dlatego żeby uzmysłowić jak łatwo wymyśla się takie pierdoły, że wymyślenie czegoś oryginalnego jest naprawdę trudne. więc po co w sumie silić się na coś co niczego nie zmieni na rynku gier. dodam że właśnie dlatego odszedłem z bit. to co miało być czymś więcej na początku moim zdaniem zostało rozmienione na bardzo drobne, ale to też może wina tego że mam zbyt wysokie oczekiwania.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Cytat: kazzmir link=topic=1470.msg39159#msg39159 date=Dec 4 2008, 17:02\'
thoro, ty ja i wiele innych osób z tego wyrosła, ale to się wciąż podoba wielu innym :P
biorąc pod uwagę np moje doświadczenia począwszy od pierwszych rpg na spectrum, potem na pc dosowe rpg, ale widząc to co się teraz wyprawia i to że wciąż powstają kolejne takie gry, amatorskie projekty, sam siebie się pytam, po co robić ta chujówkę skoro z góry wiadomo że pomimo założeń dark fatasy, +18 i wogóle, będą to tak naprawdę śmieszne gry. nie wiem czemu ale deszcz ognia już mnie nie bawi. uważam że system magii, mechanika w grach rpg powinna się odmienić, bez czegoś nowego dalej będziemy bombardowani takimi badziewiami.

W ogóle patrząc na zmysł estetyczny tych turbanów czy tam indiańców mam wrażenie że oni żyją w krainie jakichś cekinowatych wróżek i alladynów w aksamitnych spodniach  :D . Ich spojrzenie na serie jak i świat gry to ciekawe doświadczenie. Właściwie europejce czy tam angole odpierdalają to samo, to ma spore napływy kulturowe tylko my tego nie dostrzegamy.

szczególnie do amatorskich projektów, tak. do bit? tak. nie mam powodów żeby nie twierdzić że bit nie będzie niczym więcej niż pseudo dark fantasy rpg który niespełni założeń. nie piszę tego żeby dowalić shergarowi ale dlatego żeby uzmysłowić jak łatwo wymyśla się takie pierdoły, że wymyślenie czegoś oryginalnego jest naprawdę trudne. więc po co w sumie silić się na coś co niczego nie zmieni na rynku gier. dodam że właśnie dlatego odszedłem z bit. to co miało być czymś więcej na początku moim zdaniem zostało rozmienione na bardzo drobne, ale to też może wina tego że mam zbyt wysokie oczekiwania.

Pojawił się już chyba ten darkensang czy co to tam ma być i w założeniu jest to powrotem do "prawdziwych rpgków" co kolwiek ma to oznaczać. Nie rozumiem zabiegu gdyż zapewne z naturalnych przyczyn wszystko zostanie wypłaszczone i finalnie popadnie w znane standardy. Poza tym czas papierowych rpgków, ich założeń oraz czas adaptacji tychże systemów na platformy kompjutrowe skończył się w raz z dwudziestym wiekiem. Nie widzę powodu aby po raz kurwa tysięczny bazować na tym samym po raz kolejny obiecując z dupy "rewolucje" skoro można stworzyć coś nowego i świeżego. Ale czego oczekiwać po ludziach wiecznie onanizujących się przy tolkienie i jego hobbitowych musicalach. Wystarczy mi dyskusja twórców widzemina na zagranicznych boardach z konserwatywnymi "koneserami" fantasty. To jak rozmowa z amiszem na temat wpływu i korzyści wynikających z używania elektryczności.

SnapperHunter
  • Gość

SnapperHunter
Gość

Gothic III Forsaken Gods
#350 2008-12-04, 20:14(Ostatnia zmiana: 2008-12-04, 20:15)
Mi mapka nie wchodziła jak grałem po niemiecku, skaskowałem bo nie dało się grać :lol2:  
Mi się wydaje że dodatek to szajs, choć lepszy od normalnej wersji, i tak szajsz G1 i G2nk jest 6554 razy lepsze.
PS: nie bierzcie moich komentarzy do siebie, może ktoś robi trójkę, ale dla mnie to badziewie!
///Edit: Dodatek stowrzyli poto aby było zakończenie nawiązujące do Gothic 4.

Kazzmir
  • Gość
Cytat: SnapperHunter link=topic=1470.msg39178#msg39178 date=Dec 4 2008, 21:14\'
Mi mapka nie wchodziła jak grałem po niemiecku, skaskowałem bo nie dało się grać :lol2:  
Mi się wydaje że dodatek to szajs, choć lepszy od normalnej wersji, i tak szajsz G1 i G2nk jest 6554 razy lepsze.
PS: nie bierzcie moich komentarzy do siebie, może ktoś robi trójkę, ale dla mnie to badziewie!
///Edit: Dodatek stowrzyli poto aby było zakończenie nawiązujące do Gothic 4.

jezeli to nawiazanie i kontynuacja bedzie w g4 to juz wiem czego sie trzymac z daleka :lol2:

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
Jak na moje to G4 nie będzie miał za dużo wspólnego z poprzednikami. Może kilka nawiązań, ale nie podejrzewam, aby to była jakaś kontynuacja fabuły.

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
Tak sobię teraz myślę... Mówili, że jowood dobrze zrobił wywalając piranhę... Gothic 3 z piranhą = kiepsko, g3 bez piranhy = ło kurwa... Ja tego nawet odpalić nie mogę :lol2: .

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Nawiązania w 4 mają być bardziej ideowe niż jakieś główne przesłanie fabularne. Prawdopodobnie wymóg wydawcy i względy marketingowe bo tak to g4 z założeń wynika jako całkiem nowe universum.

Kazzmir
  • Gość
tak sobie wlasnie pomyslalem ze pirania nigdy chyba nie byla gotowa na gry "next genowe", niby ten nowy engine ale zrypany, niby nowa grafika ale odstajaca od standardu, czy wrecz zanizona jakosc. mam wrazenie ze graficy pirani poprostu nie potrafili dostosowac sie do nowych obowiazujacych standardow, osiagneli co mogli w g2nk ale dalej nie potrafili pociagnac.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Nawiązując do grafiki to o ile pamiętam szczycili się tym że cały świat w geometrii został tworzony indywidualnie wedle konceptu a nie generowany automatycznie czy w przypadku swobodnej pracy. Szkoda tylko że efekt jest podobny do obka czy innych gier gdzie wpływ na wygląd terenu w znacznym stopniu był losowy. Do tego opracowali tak ubogi design że domy plebsu właściwie w niczym się nie różnią od zamkowego dziedzińca. Sama stolica wyglądała jak wieś na jakichś skurwiałych wysepkach. Cały assassyn był tworzony modółowo a spotkanie dwóch identycznych miejsc graniczy chyba z cudem nawet dla wprawnego grafika. W g3 zastosowano to w przypadku oręża, szkoda że nie podciągnęli tematu pod ogół grafiki. Tak to wszystko wyglądało identycznie a idąc przez "miasto" mijało się na przemian 2 chatki które już w czasach słowiańskich były bardziej zaawasowane  :lol2: . Z resztą wystarczy porównać wygląd i poziom architektury z g2 do g3 w którym dali jakieś lepianki żałosne a nie domy.

Podobała mi się koncepcja pustyni. Szkoda że w grze została spłycona tak samo jak każdy inny aspekt. Znowu mamy jakieś bezsensowne skupiska 5 chatek na środku pustyni czy miasta które wyglądają jak imitacje takiego asasyna. Cały Normand czy  jak to tam się zwało to już w ogóle lepiej przemilczeć. Dobry pomysł z wykorzystaniem historycznych kultur, jakieś tam motywy celtyckie i wikińskie oraz naleciałości ich kultury. Szkoda że i tu im nie wyszło a cała kraina przypominała podróż po lodowcu albo środku grenlandii  :lol2: .

Keretsel

Keretsel

Użytkownicy
posty312
Propsy10
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders

Thoro
The Modders

Gothic III Forsaken Gods
#358 2008-12-04, 21:46(Ostatnia zmiana: 2008-12-04, 22:39)
Dyskusja o tym budżetowym gównie jest coraz bardziej jałowa. Nie ma nikogo w opozycji bo nawet lord otwarcie przyznaje że to gówno to prawdziwe gówno a nie żadna imitacja więc tracimy tylko czas  :lol2: .

Wszyscy jesteśmy podobnego zdania a wieczne rozmawianie w jednym i tym samym gronie na doskonale omówiony poglądowo temat nie ma sensu. Wartkości dyskusja na chwilę obecną nie ma żadna a na wypowiedzi oponentów się nie zanosi. To tak jakbyśmy się wszyscy zaczęli ruchać w odbyty na oficjalnej modderskiej gejowskiej orgii.

Mógłbyś przestać dublować?
Dziki

Luke_Flamesword

Luke_Flamesword

Użytkownicy
posty188
Propsy402
  • Użytkownicy
W dodatek nie grałem i grać nie zamierzam więc się na jego temat nie wypowiem.

O ile o GIII o można powiedzieć wiele złego i ciężko się nie zgodzić z większością argumentów to już twierdzenie, że świat wygląda jakby został wygenerowany losowo to kompletny bullshit. W obku to miałeś tak, że każdy kawałek świata wyglądał identycznie i podczas wędrówki jedyna rzecz jaka się zmieniała to tekstury i kąt nachylenia podłoża.

W GIII każdy kawałeczek świata ma swój unikalny wygląd i jak widzę screena z jakąś lokacją to nie mam problemów z umiejscowieniem jej na mapie. Ukształtowanie terenu jest tak samo jak w poprzednich Gothicach świetnie zrobione, na tyle że wędrówka po świecie to sama frajda. Miasta i ich architektura rzeczywiście pozostawiają wiele do życzenia, choć akurat na pustyni jest nie najgorzej.

W każdym razie PB udało się stworzyć naprawdę porządne tereny, które są największym plusem GIII i prawdopodobnie jedynym powodem dla którego warto zainstalować tą grę. Bo ja czerpałem naprawdę sporo radości z eksploracji mapy.

Tak więc uważam, że w swoim wywodzie pełnym odniesień do kału, moczu, odbytów i innych równie przyjemnych rzeczy zagalopowałeś sie za daleko...

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry