po tym jak zamowilem g3 w przedsprzedazy liczac na to ze to co pokazywali wczesniej bedzie chociaz fabularnie ciekawe zmienilem zdanie na temat kolejnych produktow od pb. kicha i tyle, pewnie to samo bedzie z tym calym ich nowym projektem. mam tylko nadzieje ze ten nowy g4 okaze sie byc zrobiony z glowa. ale i tak kasy nie zamierzam wydawac. sprawdzic czy fajne OK a jak sie przekonam to kupie. w innym przypadku to faktycznie kasa wywalona w bloto.
Mam takie same nadzieje.
Pierwszy był Gothic 1, może nie dla wszystkich idealny, ale dla mnie wtedy tak. Potem Gothic 2, może nie tak dobry, jak poprzednik, ale czuć było, że to wciąż ta sama marka. Noc Kruka kolejny ideał, zaznaczam jak dla mnie.
I co? I gówno! Od tego czasu nie znalazłem gry, do której mógłbym wracać i która by mnie zadowoliła. Nawet ten niby świetny Wiedźmin to nie jest to. Głównie brakuje w nim wolności i to mnie dobija

Fallout 3 fajna gierka, ale po pierwsze błędy, po drugie błędy, a po trzecie co?...postnuklearny klimat, niby fajny, ale to nie dla mnie. Obliviony, Morrowindy i Gothici 3 niestety też nie mają tego czegoś.
Jedyne, co mi pozostało to czekać na mody do pierwszych Gothiców.
PS. Sorry, ale musiałem się wyżalić, tak mnie jakoś naszło.
PS2. Proszę mi nie wyskakiwać z baldursami, icewind dale itp, bo ja głupi jestem i młody i dla mnie grafika gorsza niż w warcrafcie 3 to wystarczający powód żeby grę na półkę odstawić