Kiedy ukaże się pełna wersja? 73589 135

O temacie

Autor Xardas348

Zaczęty 21.01.2008 roku

Wyświetleń 73589

Odpowiedzi 135

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
nie da się go pisać zupełnie inaczej a żeby wykonywał identycznie to samo

Jesteś pewien? o_o

Ale masz rację - twórcy wcale nie muszą Wam dawać swoich skryptów.

Kudlik - jestem pewien, że jeśli zobaczysz jedną linijkę skryptu, będziesz miał problem z napisaniem jego reszty inaczej, niż było w "orginale".

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Thoro
The Modders

Kiedy ukaże się pełna wersja?
#121 2009-07-02, 09:50(Ostatnia zmiana: 2009-07-02, 09:50)
a odwiedzam codziennie z nadzieją na mod

Zapewniam, że nikt nie wypuści tego z dnia na dzień tak, że wejdziesz któregoś dnia na forum i sobie ściągniesz o_o . Szum musi być, ale to miło że nas odwiedzasz.

Mecin

Mecin

Użytkownicy
posty5
  • Użytkownicy
Cytat: Thörbjorn link=topic=144.msg55088#msg55088 date=Jul 2 2009, 09:50 AM\'
Zapewniam, że nikt nie wypuści tego z dnia na dzień tak, że wejdziesz któregoś dnia na forum i sobie ściągniesz ;] . Szum musi być, ale to miło że nas odwiedzasz.

Wiesz no nie chodzi mi nawet o taką bombę że mod jest i zapraszamy do downloadu, tylko chociaż jakąś konkretną informację odnośnie premiery o to mi chodziło w przenośni. Myślę że nie ja jeden tak codziennie po kilka razy odwiedzam, jest wielu gości którzy nawet nie mają konta, a ostro śledzą poczynania ;-).

Ciekawi mnie jedna rzecz, co wyjdzie szybciej: CZ czy MT (dubbing + patch), bo który wyjdzie pierwszy zgarnie większą liczbę osób.

Pietrek

Pietrek

Użytkownicy
posty98
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ciekawi mnie jedna rzecz, co wyjdzie szybciej: CZ czy MT (dubbing + patch), bo który wyjdzie pierwszy zgarnie większą liczbę osób.
Ciekawa logika. ;]

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Thoro
The Modders

Kiedy ukaże się pełna wersja?
#124 2009-07-02, 11:51(Ostatnia zmiana: 2009-07-02, 11:53)
Ciekawi mnie jedna rzecz, co wyjdzie szybciej: CZ czy MT (dubbing + patch),

Ja już na temat dubbingu wypowiadałem się wielokrotnie, można z tego wiele wywnioskować. Nie chcę nikogo studzić ale jako fan powiem, że niektórzy zbyt dużo oczekują po takim dubbingu i nie znają realiów pracy przy takim amatorskim przedsięwzięciu. Między innymi z tego względu Czas Zapłaty nie doczeka się "ścieżki głosowej" chyba, że będziemy mieli do tego odpowiednie warunki (studio, aktorzy) co jest mało prawdopodobne. Warto również dodać, że patch do Mrocznych Tajemnic to jedynie uwieńczenie tej przygody a nie kontynuacja czy coś porównywalnego. Przy CZ mamy całkowicie nowe dzieło, niesamowicie dopracowane - mówię to jako fan, który czeka na to tak samo jak Wy. Mówiąc nieskromnie sądzę, że mimo wiekowości gry którą się zajmujemy projekt wywoła małe zamieszanie a po pewnym czasie również i za granicą jak było z MT.

bo który wyjdzie pierwszy zgarnie większą liczbę osób.

Nie widzę żadnych problemów pomiędzy zainteresowaniem jednym a drugim projektem. Obydwa są tworzone za darmo co z tym idzie nie ogranicza nas myślenie typu "które kupić" bowiem obydwie modyfikacje będą dostępne za darmo i tworzenie jakichś obozów typu xbox-ps3 jest ewidentnie bezsensu. Niektórzy gracze tworzą jakieś sztuczne napięcia, próbują napędzać rywalizacje co moim zdaniem jest żałosne i wysrane z dupy. Obydwie ekipy znają się nie od dziś, jesteśmy kumplami. Niektórzy z nich (Poziomek) pomagają teraz nam, między innymi główny designer i koordynator MT. My pomagaliśmy im, ja o ile pamiętam mam drobny wkład na patch do MT na który tak czekacie, Orc ma ogromny wkład w rozwój całej sceny modderskiej Gothica i sądzę, że jego osiągnięcia były istotne przy powstawaniu Mrocznych Tajemnic jak i każdego innego projektu do gry Gothic (nie tylko polskiego!). Nie ma żadnej rywalizacji a wszystkie podziały, kategorie czy licytacje które będzie lepsze tworzycie sobie sami.

mixer

mixer

Użytkownicy
posty96
Propsy2
  • Użytkownicy

Moim zdaniem takie myślenie jest błędne, bo i tak każdy grający w mody nie będzie mógł sobie odmówić raczej żadnego z tych tytułów i wyjdzie na to samo ;]

Casillas

Casillas

Użytkownicy
posty48
Propsy3
  • Użytkownicy
Ja podziwiam obydwie ekipy za to co robią bo tworzenie projektów takich jak CZ czy MT wymaga przede wszystkim sporych umiejętności ,zaangażowania i zapału do pracy bo gdy by go nie mieli ciśli by brzydko mówiąc w chuj robote nad modem po początkowym podnieceniu kiedy to nastaje era błędów, poprawek,nieprzewidzianych błędów ,poprawek nieprzewidzianych błędów itp ;]  Popieram jak najbardziej mixera bo jeśli jest się zagorzałym fanem gothica takim prawdziwym(cieszą cię 10 letnie modele i tekstury i gdybyś mógł wszedł byś w monitor żeby pobujać sie po koloni xD) nie przepuści się żadnego z tak wielkich modów od których od paru lat aż  grzmi w środowisku ;p   więc próby wszczynania jakichkolwiek konfliktów uważam za bezcelowe (choć niektórzy ludzie myślą, że przez swoje prowokacje The Modders i Poziomkaz nawiążą rywalizacje przez co CZ jaki MT+Patch wyjdą szybciej  ;(  ) Swoją drogą gratuluje takiego myślenia i życzę  promocji do 1 klasy podstawówki :]  , moim zdaniem natomiast pracę nad modem sie przdłużaja ponieważ TM nie chcą wypuścić zabugowanego shita pokroju Zmierzch Bógów do G3 więc mogę czekać nawet do końca roku aby tylko mod stał na wysokim poziomie ;]

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Prace są przedłużane bo przede wszystkim produkcja przerosła nasze oczekiwania i początkowe założenia - to jest główny powód. Co do 10 letnich tekstur to już ich raczej nie ujrzysz - obecnie gra wygląda pięknie jak na możliwości które oferuje.  Z resztą chyba udało mi się namówić orca na pokazanie kilku screenów a może nawet kilkunastu w pewnych odstępach czasowych ;] . Chyba jeszcze nie pokazywaliśmy oficjalnych screenów po redesignie.

Zysk

Zysk

Użytkownicy
posty606
Propsy451
  • Użytkownicy
Cytat: Mecin link=topic=144.msg55081#msg55081 date=Jul 2 2009, 12:52 AM\'
1. Nie można tak wymuszać podania kodu źródłowego skryptu, to jest własność tylko i wyłącznie twórców i oni mają do tego prawa!
2. Nie po to tyle się męczyli żeby teraz sobie zerżnąć i za tydzień wypuścić nowego moda kosztem pracy innych.
3. To jest tak jak z pisaniem programów, napisałem program, to jest mój twór, zrobiłem coś z niczego i mam do tego pełne prawa i robię z tym co chcę!
4. Na dobrą sprawę mogą użyć samego skryptu do celów komercyjnych i to legalnie!
5. Jak można się wzorować na skryptach? Przecież skrypt to skrypt, nie da się go pisać zupełnie inaczej a żeby wykonywał identycznie to samo. (są wyjątki ale to w małych algorytmach!).
O ja nie mogę, co za bełkot... ale dobra, konktety:
1. Mamy prawo, możemy zabronić, ale możemy też pozwolić, nikt tu niczego nie wymusza.
2a. Przecież nic nie tracimy na tym, że ktoś wypuści po tygodniu nowego moda.
2b. Zażądamy, aby było wyraźnie zaznaczone, że mody pochodne korzystają z naszych materiałów - jeszcze więcej sławy dla nas ;]
3. Możesz zrobić, co chcesz, ale społecznie korzystne byłoby (pod warunkiem, że ten program przedstawia jakąś wartość) udostępnienie źródeł.
4. Nie możesz, licencja GMDK zabrania.
5. No właśnie chodzi o to, żeby nie pisać od nowa wzorując się, tylko wykorzystać to, co ktoś już kiedyś zrobił, czyli po prostu skopiować potrzebne funkcje.

Sergio

Sergio

Użytkownicy
Główny scenarzysta, skrypter i założyciel teamu
posty449
Propsy12
  • Użytkownicy
  • Główny scenarzysta, skrypter i założyciel teamu
Czy mod jest już ostatecznie testowany czy będziecie dodawać jeszcze coś nowego?

Zachęcam do oglądania mojego kanału na youtube, może nie jestem teraz jakimś mistrzem ale rozkręcam się. Hit na ten moment: http://www.youtube.com/watch?v=vzOXV0Nb658 Dla wszystkich tych którzy nie mają nic przeciw porcji śmiechu w oparciu o gothic.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
modyfikacja ciągle jest tworzona. betatesty są tylko na jednej z płaszczyzn

WhiskyBob

WhiskyBob

Użytkownicy
posty24
Propsy1
  • Użytkownicy
Grałem sobie w demko. Bardzo mi sie spodobało. Hmm no własciwie to utknałem na słabym pathfindingu szturmowców ale może robie coś źle.

Ciężko cokolwiek stwierdzić po tym starym dosyć prologu ALE jeżeli chodzi o dubbing to jeżeli będziecie mieli każdy głos z innego kompa i innego mikrofonu to będzie niezły bigos.

Może to śmieszne co zaproponuje ale zorganizować ściepe publiczną i wynająć studio z realizatorem. Np. jest takie studio w Krakowie w którym organizowałem bratu nagrywanie demka. 50zł za godzine z realizatorem. Nie są to kosmiczne pieniądze szczególnie że powinniście się wyrobić w 4-6 godzin. Wiele takich "placówek" ma mase tanich lektorów ale jak dobrze poszukacie po znajomych i przećwiczycie przed nagraniami to styknie.
A skoro tak wiele osób oczekuje na tego moda to sądze że nie zrobi komuś 10zł w jedną czy w drugą stronę by wesprzeć, jakby nie było - nową grę na silniku gothica.

To mój pierwszy post i nie czytałem wszystkiego na forum bo w większości to obrzucanie się gnojem więc jak coś mnie ominęło albo jestem out-of date to flame-ujcie aż się przewróce.

EDIT:
Przenieście to do topicu o dyskusjach o modzie bo ni cholery nie moge znaleźć gdzie tu sie kasuje posty.

Zysk

Zysk

Użytkownicy
posty606
Propsy451
  • Użytkownicy
Cytat: WhiskyBob link=topic=144.msg60311#msg60311 date=Aug 10 2009, 01:38 AM\'
Nie są to kosmiczne pieniądze szczególnie że powinniście się wyrobić w 4-6 godzin.
Wszystkich kwesti w CZ jak narazie jest prawie 10tyś.
jako że wypowiedź może zająć średnio koło 12s mamy 2000min = 33h. pewnie mniej więcej 1/3 czasu to wypowiedzi bohatera. są granice których się nie da przekroczyć (no tutaj są pewne relatywistyczne efekty, które mogłyby działać, ale nie na takiej planecie).

EDIT, zdałem sobie sprawę, że przeszacowałem znacznie czas wypowiedzi (może kilkakrotnie), ale to szczegół, i tak wiadomo w czym rzecz.

WhiskyBob

WhiskyBob

Użytkownicy
posty24
Propsy1
  • Użytkownicy
Cytat: Zysk link=topic=144.msg60313#msg60313 date=Aug 10 2009, 01:53 AM\'
jako że wypowiedź może zająć średnio koło 12s mamy 2000min = 33h. pewnie mniej więcej 1/3 czasu to wypowiedzi bohatera. są granice których się nie da przekroczyć (no tutaj są pewne relatywistyczne efekty, które mogłyby działać, ale nie na takiej planecie).

Najwyraźniej nie zdawałem sobie sprawy z wielkości projektu.
Nie mniej, imponujące.

Ale. Jeżeli ktoś z dubbingujących jest z trójmiasta to znajome studio w gdańsku może być, za flaszkę, "otwarte" po północy do 5tej rano :D

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
Ja w swoim mieście mam za darmo studyjko bo nie raz nagrywałem. Wieć jak coś to moge coś podrzucić

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
temat dubbingu byl poruszany multum razy w dlugich dysputach. w tej kwestii zostalo powiedziane naprawde wszystko i ten watek jest zamkniety.

0 użytkowników
Do góry