Nowe screeny 57375 70

O temacie

Autor orcwarrior

Zaczęty 29.04.2011 roku

Wyświetleń 57375

Odpowiedzi 70

orcwarrior

orcwarrior

Moderator działu
posty475
Propsy317
Profesjabrak
  • Moderator działu

orcwarrior
Moderator działu

Nowe screeny
2011-04-29, 23:51(Ostatnia zmiana: 2011-04-29, 23:56)
 Obiecane Screeny, do których postanowiłem dopisać garść informacji:

Te dwa miały być zamieszczone na łamach jednego z portali dot. Gothica, jako że do tej pory ich tam nie ma, to wypada je zamiescić chociażby na forum. Nie ma chyba co komentować, postep graficzny przez każdego jest chyba dostrzegany   :wink: .

Tym razem 2 ot zwykłe screeny, na pierwszym jedno z dwóch typów nieba słonecznego (będa one losowane rzadziej niż pozostałe). Na drugim pierwszy typ nieba "Defaultowego" stworzony przez Wowoza, moim zdaniem chyba najlepiej wygladające ze wszystkich. Ogólnie obecnie jest 5 typów/presetów nieba, 2 słoneczne, 2 defaultowe, oraz jedno dla mglistego dnia. Czy będzie wiecej to zależy tylko i wyłacznie od teamowych grafików. Jak dla mnie róźnica na korzysć w obec orginalnej "pogody" w G1 i tak jest ogromna, do tego dochodzą jeszcze losowe deszcze, które sam nie wiem do końca na jakiej zasadzie losuje się w ten sposób   :lol: , ale w kazdym razie kiedy w org. G1 descz praktycznie zawsze był od 17 do 18, tutaj zdarzają sie krótsze i dłusze opady, nawet ponad 5cio godzinne, ostatnio zdarzyło mi się doświadczyć nawet 3ch podczas jednego mglistego dnia, wiec myśle ze jest całkiem nieźle.

Okno postaci, jak widać upchaliśmy tutaj tego ile tylko się dało   :lol2: , no ale wielu modderów pewnie wie, ze taki efekt jest teoretycznie nieosiągalny, albo poprostu to nie będzie działało, no ale ze znajomoscią Ikarusa, po wyszukaniu kilku przydatnych funkcji z silnika staje się to wykonalne.
edit: Tutaj zauwazyć można pewien błąd, mianowicie brak przy 30% broni dwurecznych, przyczyną była jedna z fukcji dot. duali, prawodpodobnie zostało to juz poprawione, ale czy naprawde pokażą żmudne testy.

Grając w wersje testową, częstym problemem było odczytanie jaka wiadomość została wyswietlona, czesto nakładały się informacje o doswiadczeniu, czy otrzymanych przedmiotach. Dlatego napisany został nowy system wyświetlania wiadomosci, i w sumie jest to chyba jedyny w miare ładnie napisany przezemnie skrypt   :D . Ogólnie na tym screenie może i nie wygląda to najlepiej, bo najlepiej wyglada to w ruchu, tzn. Boxy z wiadomosciami płynnie pojawiaja się u góry by zatrzymać się na określony czas i zniknąć przesuwając się niżej. Wygląd boxa oraz czcionka nie są jeszcze ostateczne, ale możliwe ze gothic nas do nich zmusi.

Na koniec jeszcze screen z lokacji nad która praca została przerwana(ale już wznowiona, choć idzie to w ślimaczym tempie), obecny wygląd ma mało doczynienia z założeniami i tym jak ma to wyglądać, a zapewniam, będzie zajebiscie   :ok: . Na obecnej wersji siatki udało mi się jednak dobrać odpowiednie Lensflary (poświaty pochodni) oraz kolor mgły dla klimatu który chce uzyskać w tej lokacji.

Ogólnie dodam jeszcze że po premierze zamierzam udostepnić całość skryptów z CZ, jednak z pewnym opóźnieniem wynikajacym z tego ze będe je chciał troche okomentować, i w miare możlwiosci poukładać. Pozatym co do jeszcze samych testów, w sumie screen z oknem postaci był robiony w momencie w którym fabuła zaczyna sie zabardzo fakać, zeby próbować grać dalej, jest to końcówka III rozdziału, samo dojście do tego momentu, zajeło mi 13h ale zapewniam ze graczom zajmie to troche dłużej, tymbardziej że ja w sumie nie biegałem po lasach wyżynająć wszystko co się rusza by zdobyć wyzszy level. Ogólem nadal nie podoba mi się ilość rudy która potrafi się utrzymać przy bohaterze, bylo tego ok. 4k wydaje się sporo, choć tak naprawde wystarczyło by na jeden pożądny miecz od handlarza :P. Ogólnie to jeden czynnik który to powodował został juz poprawiony (za duży loot z goblinów), a pozatym to było jeszcze pare bugów które dało się wykorzystać (i je wykorzystywałem :D ) jak np. mnożenie się stali u kowali.

Co do zmian w sys. umiejetności napisze już chyba jutro.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6475
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
bardzo fajne screeny podobają mi się

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Baggio

Baggio

DreamVader
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • DreamVader

Baggio
DreamVader

Nowe screeny
#2 2011-04-30, 09:33(Ostatnia zmiana: 2011-04-30, 09:34)
@ORC

Edit. Według mnie full mega wypas, grafika naprawdę zadowala :)  Hmm chyba na screenach z mieczem runicznym postać nie miała pochwy na miecz?

Cedric

Cedric

Użytkownicy
posty782
Propsy1084
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Cedric

Nowe screeny
#3 2011-04-30, 10:24(Ostatnia zmiana: 2011-04-30, 10:25)
Orc ,gdy zobaczyłem gothica kiedy go wydano w Polsce ,chciało się aż pofapować.
Teraz to bym se chuja urwał po zobaczeniu  CZ :D  
Kawał dobrej roboty ,props  :ok:  
Chociaż nie wiem po co udostępnianie skryptów.
Ok ,przydadzą sie wielu osobom do ich parszywiutkich modów( z 5 NPC 3 zadaniami no ale BEDZIE DUŻO MIECZY RÓNICZNYCH I DUALUF)ale i tak nie przebiją Czasu Zapłaty.
Z resztą modding Gothica upada z każdym rokiem ,co jest normalnym zjawiskiem w tej branży.
Po co moddować Gothica ,skoro można zrobić gre porównywalną do Gothica 1 w powiedzmy UDK (nie mówię ,że ja bym to zrobił ,ale jest pare über pro koksów co by to zrobili)
Ale pracuj dalej ,cała Polska scena moddingowa na Ciebie liczy ! :lol:  
Pozdrawiam ,Ced

Danke, Gute Nacht

PexPawlo

PexPawlo

Użytkownicy
posty81
Propsy16
  • Użytkownicy
Wykorzystywać bugi Gothica - mistrzostwo skryptowania  :ok:

orcwarrior

orcwarrior

Moderator działu
posty475
Propsy317
Profesjabrak
  • Moderator działu

orcwarrior
Moderator działu

Nowe screeny
#5 2011-04-30, 11:28(Ostatnia zmiana: 2011-04-30, 11:33)

Hmm chyba na screenach z mieczem runicznym postać nie miała pochwy na miecz?
Miecz runiczny coprawda jak narazie nie miał pochwy bo nie była dla niego zrobiona, ale całkiem możliwe że tak już zostanie, imo jest lepiej, ale muszę zapytać o zdanie Thora (jeżeli uważa że to istotne).

EDIT:

@Cedric, moim głównym założeniem przy wypuszczeniu skryptów byłoby rozwinięcie "wyobraźni" skrypterów, tak, by zrozumieli co tutaj jest tak naprawde możliwe :D . A co do kopiowania wszystkiego na chama, to w sumie Ktoś poczatkujący i tak nie będzie w stanie przekopiować odpowiednich plików i parsować ich w odpowiedniej kolejności, czesto funkcje są mocno uzależnione od innych itd., ale jeżeli ktoś z moddingiem ma juz troche stycznosci to to napewno nie będzie problem.

gothic1210
  • Gość

Miecz runiczny coprawda jak narazie nie miał pochwy bo nie była dla niego zrobiona, ale całkiem możliwe że tak już zostanie, imo jest lepiej, ale muszę zapytać o zdanie Thora (jeżeli uważa że to istotne).
Ja też bym zostawił tak jak jest, bo bardzo fajnie to wygląda. Podobają mi się też tekstury otoczenia.  :ok:

Zysk

Zysk

Użytkownicy
posty606
Propsy451
  • Użytkownicy
A co do kopiowania wszystkiego na chama, to w sumie Ktoś poczatkujący i tak nie będzie w stanie przekopiować odpowiednich plików i parsować ich w odpowiedniej kolejności, czesto funkcje są mocno uzależnione od innych itd., ale jeżeli ktoś z moddingiem ma juz troche stycznosci to to napewno nie będzie problem.
nie spodziewam się, aby ktoś był na tyle chamski, żeby skopiować skrypty i nie oznaczyć, że w modzie wykorzystano pliki z CZ. A nawet, gdyby tego nie zrobił, to i tak dużo nie traci się na fakcie, że ktoś inny wykorzysta skrypt.

orcwarrior

orcwarrior

Moderator działu
posty475
Propsy317
Profesjabrak
  • Moderator działu

orcwarrior
Moderator działu

Nowe screeny
#8 2011-04-30, 11:43(Ostatnia zmiana: 2011-04-30, 11:44)
nie spodziewam się, aby ktoś był na tyle chamski, żeby skopiować skrypty i nie oznaczyć, że w modzie wykorzystano pliki z CZ. A nawet, gdyby tego nie zrobił, to i tak dużo nie traci się na fakcie, że ktoś inny wykorzysta skrypt.

Zawsze można pod pozorem "zawiłego kodu" dodać w postaci kodu assemblera wywołanie które będzie wyswietlać ogromną czcionką "TEN MOD KORZYSTA Z DOBRODZIEJSTWA OGÓLNODOSTEPNYCH SKRYPTÓW KTÓRE MOŻNA POBRAĆ ZE STRONY CZASZAPŁATY.PL  :lol2:

wyreczyłoby się wtedy wszystkich.

Cedric

Cedric

Użytkownicy
posty782
Propsy1084
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Cedric

Nowe screeny
#9 2011-04-30, 11:51(Ostatnia zmiana: 2011-04-30, 11:52)
Są tacy ludzie Zysk ,uwierz mi
Ja np tworzę moda o Varancie i potrzebne mi są duale .
Ale i tak raczej  nie skorzystam z tych z CZ ,było by to infantylne i chamskie wobec was i włożonej w to przez was pracy.
Wole sam się wszystkiego nauczyć ,daje to więcej radochy ,gdy samemu się coś zrobi niż skopiuje od kogoś i wwali się to do swojego moda.

@Orc dobry pomysł z tym kodem  :lol:   :ok:

Macio1993

Macio1993

Użytkownicy
posty7
Propsy1
  • Użytkownicy
Ale te screeny są... ZAJEBISTE! Cholera, szkoda że nie znam się na moddingu gdyż naprawdę chętnie pomógłbym w tworzeniu takiego zajebistego moda. Może kiedyś... Mam nadzieję, że mod w niedługim czasie (zapłaty :P) wyjdzie i powali wszystkich na kolana. Muszę także przyznać, że miecz runiczny wygląda bardzo ciekawie. Jak ja chciałbym, aby mod wyszedł na wakacje, miałbym co robić :P. Ale nie będę Was pośpieszał, to Wasz mod i Wy zdecydujecie kiedy go wydać :) . Nie mogę się doczekać. Jeszcze napiszę nieco o grafice. Widać, że tekstury są mocno odświeżone i wydaje mi się, że są nowsze i bardziej dopracowane niż w G2:NK. A najlepsze są wodospady, po prostu miodzio :) . Graficznie Wasz mod bije wszystko i wszystkich na ryj. Nie ma co, świetna robota, oby tak dalej. Mam nadzieję, że tak odświeżona i poprawiona grafika nie będzie powodowała przeciążeń systemu. Mój komputerek dawno nie widział nowych części i jeszcze długo nie zobaczy i mam nadzieję, że nie będę musiał zrezygnować z gry w CZ. Co jeszcze mogę napisać? orcwarrior, Thoro i cholera wie kto tam jeszcze jest w ekipie - pisaliście kiedyś coś, że jeśli ktoś nie jest w stanie pomóc w tworzeniu moda to niech Was wspomoże wódką :P. To ile chcecie? Dajcie mi tylko adres do którego ma pójść tenże napój bo naprawdę zasługujecie :) .
Pozdrawiam
Maciek
PS. Z tą wódką to nie żart, tylko nie przesadzać z ilością - moje finanse są ograniczone :P.

RoMek

RoMek

RaveN Studio
Niewolnik systemu
posty643
Propsy317
ProfesjaAnimator
  • RaveN Studio
  • Niewolnik systemu
Odezwij sie do mnie na gg, ja ci podam ich adresy hehe.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
obecny wygląd ma mało doczynienia z założeniami i tym jak ma to wyglądać, a zapewniam, będzie zajebiscie

Dodam, że jest to jedna z dwóch lokacji, które zapowiadaliśmy. Całe szczęście druga z nich a zarazem ta lepsza jest już zasadniczo gotowa, choć jej model dodany do gry funkcjonował jeszcze w styczniu roku 2010. Ciekawostką jest, że praktycznie wszystko w niej zostało wykonane przez nas od podstaw. Mam tu na myśli tekstury otoczenia, model lokacji oraz obiekty dekoracyjne.

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka
Ciekawostką jest, że praktycznie wszystko w niej zostało wykonane przez nas od podstaw. Mam tu na myśli tekstury otoczenia, model lokacji oraz obiekty dekoracyjne.
No proszę. Szacun.

makin' bacon

Gruppenfuehrer Kereth

Gruppenfuehrer Kereth

Użytkownicy
New World Order, bitchez!
posty669
Propsy484
  • Zbanowany
  • New World Order, bitchez!

Gruppenfuehrer Kereth

Nowe screeny
#14 2011-04-30, 19:08(Ostatnia zmiana: 2011-04-30, 19:10)
ło, spoglądając na screeny z 2007, które podałeś przypomniały się czasy, gdy musiałem to teksturować - minęło cholernie dużo czasu, a pojawił się za to spory postęp. Szacun, Ork, szacun.  :ok:

Комиссар RBT

Libra

Libra

Użytkownicy
posty50
Propsy1
  • Użytkownicy
Kawał dobrej roboty. CZ zawojuje nie tylko w naszym kraju, to jest pewne ale i przebije wszystkie modyfikacje jakie dotychczas wyszły...  
Cudenko ;-)

Pjontka

Pjontka

Użytkownicy
posty45
Propsy2
  • Użytkownicy
Btw miecz runiczny to kawał dobrego gówna.
Dziękuje.

Avatrass

Avatrass

Użytkownicy
posty11
Propsy1
  • Użytkownicy
Klimacik nowego obozu przepiękny, a grafika! Aż dziw, że to możliwe na nienajnowszym silniku Wielkiego G1.
Tylko ten miecz runiczny... jakiś taki... Zwyczajny?
Nie lubię Super-mega-Japońsko-Arabsko-dziurowo-kiczowych ostrzy, ale spodziewałem się jakiegoś bardziej charakterystycznego kształtu.

Awatar mojego awatara jest moim awatarem.

[font='Arial Black]

[/font]

[font='Arial Black]

[/font]

Baggio

Baggio

DreamVader
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • DreamVader
Klimacik nowego obozu przepiękny, a grafika! Aż dziw, że to możliwe na nienajnowszym silniku Wielkiego G1.
Tylko ten miecz runiczny... jakiś taki... Zwyczajny?
Nie lubię Super-mega-Japońsko-Arabsko-dziurowo-kiczowych ostrzy, ale spodziewałem się jakiegoś bardziej charakterystycznego kształtu.
Fajny ten mieczyk, ważne, że rozpierdala wszystko, a nie jak wygląda, choć jak na początku zaznaczyłem: "fajny" :)

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Tak się nie da. Oręż jest rzeczą samą w sobie prymitywną i w tej materii albo coś jest użyteczne i praktyczne albo wygląda jak kolejny kulfon z bazaru. Następnym razem zamontujemy cały zestaw szyn picatinny i ze dwa sopmody to napewno każdy będzie zadowolony.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry