Nowe screeny 57370 70

O temacie

Autor orcwarrior

Zaczęty 29.04.2011 roku

Wyświetleń 57370

Odpowiedzi 70

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1727
Propsy2215
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Caesum

Nowe screeny
#40 2011-05-03, 10:16(Ostatnia zmiana: 2011-05-03, 10:28)
Właśnie się zachwycam niebem, a co za tym idzie muszę się o to spytać:
Czy tekstury, które wykorzystaliście do zrobienia takiego nieba, mają kanał alpha, czy nie? Kiedyś próbowałem zrobić takie chmury z przezroczystym tłem, jak w G2, ale z użyciem tych z Obliviona. Niestety okazało się, że G2 ma jakąś okropną kompresję, która całkowicie niszczy alfę.
Aha, i cieszę się niezmiernie, że nie poszliście śladem Złotych Wrót i daliście mniej oczojebne niebo.

Orzeszek

Orzeszek

Użytkownicy
posty110
Propsy64
  • Użytkownicy

Orzeszek

Nowe screeny
#41 2011-05-03, 10:36(Ostatnia zmiana: 2011-05-03, 10:37)
Właściwie to nie mam co dodać na temat samych screenów bo właściwie wszystkie pochwały już zebraliście  :lol:  ale nurtuje mnie jedna rzecz, o ile jesteście w stanie uchylić rąbka tajemnicy a mianowicie widziałem w umiejętnościach dodatkowych walkę dwoma broniami i czy będzie się ją szkolić także w % jak ma to miejsce w przypadku kowalstwa i trybu krytów jak w jedno i dwuręcznych mieczach czy na zasadzie "tak" lub "nie" a system krytów z duali przechodzi na ten dwuręczny (taki koncept mi się uroił bo orc coś napomkną że "brak" dla 30% przy dwuręcznych jest związany z dualami)

orcwarrior

orcwarrior

Moderator działu
posty475
Propsy317
Profesjabrak
  • Moderator działu
Właśnie się zachwycam niebem, a co za tym idzie muszę się o to spytać:
Czy tekstury, które wykorzystaliście do zrobienia takiego nieba, mają kanał alpha, czy nie? Kiedyś próbowałem zrobić takie chmury z przezroczystym tłem, jak w G2, ale z użyciem tych z Obliviona. Niestety okazało się, że G2 ma jakąś okropną kompresję, która całkowicie niszczy alfę.
Aha, i cieszę się niezmiernie, że nie poszliście śladem Złotych Wrót i daliście mniej oczojebne niebo.
Alpha w gothicu to faktycznie 8bitów nie jest, ale w wypadku nieba to nie jest zmartwienie jako wszystko jest tylko na jednej warstwie bez alphy, i mimo tego efekt jest naprawde niezły, a pozatym inaczej nie moglibyśmy zrobić wariacji nieba przy wschodzie/zachodzie słońca (patrz na drugim screenie to ta sama tekstura co na screenie kolejnym tyle że, przerobiona tak by pasowała pod zachód słońca.) Taki zabieg jest stosowany do każdego nieba poza tym pochmurnym. IMO daje to świetny efekt.

@Orzeszek umiejetność duali będzie typu 0/1 czyli umiesz, albo nie umiesz.

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1727
Propsy2215
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Hmh, dzięki. Działa mi Gothic więc w najbliższym czasie spróbuję i zobaczę jaki będzie efekt. :)

Xam

Xam

Użytkownicy
posty10
  • Użytkownicy
Zastanawia mnie fakt jak rozwiązaliście waszą wersje Obozu na bagnie. Sam pomysł jest bardzo ciekawy ale co dalej? Będą tam jakieś questy? Dodatkowe bonusy związane z fabułą czy tylko lokacja do rąbanki i expa?

Life is a Fight.

orcwarrior

orcwarrior

Moderator działu
posty475
Propsy317
Profesjabrak
  • Moderator działu
Zastanawia mnie fakt jak rozwiązaliście waszą wersje Obozu na bagnie. Sam pomysł jest bardzo ciekawy ale co dalej? Będą tam jakieś questy? Dodatkowe bonusy związane z fabułą czy tylko lokacja do rąbanki i expa?

Jeżeli chodzi o stosunek questy/walka to można by porównywać do np. światyni śniącego, czyli zadań właściwie zero, mam jednak nadzieje że nie sprzeciwiasz się temu że takie lokacje również są potrzebne.

Cedric

Cedric

Użytkownicy
posty782
Propsy1084
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jeżeli chodzi o stosunek questy/walka to można by porównywać do np. światyni śniącego, czyli zadań właściwie zero, mam jednak nadzieje że nie sprzeciwiasz się temu że takie lokacje również są potrzebne.
I dobrze ,z zombiakami sie nie rozmawia ,zombiaki sie rozpierdala.

Xam

Xam

Użytkownicy
posty10
  • Użytkownicy

Miałem na myśli ze 2 NPC. Jeden przykładowo prosiłby o wyprowadzenie go z terenu obozu a drugi powiedziałby nam co się ogólnie stało + dał info o jakimś ciekawym przedmiocie, powiedzmy amulecie który należał do któregoś z Baalów i znajduje się gdzieś w obozie.

To są oczywiście tylko moje drobne sugestie, które urozmaiciły by gre.

Life is a Fight.

orcwarrior

orcwarrior

Moderator działu
posty475
Propsy317
Profesjabrak
  • Moderator działu
 Spokojnie, mamy głowy na karku, i nikt nie musi nam sugerować co by było dobre, tymbardziej nie znając tak własciwie szczegółów fabuły, no chyba że podkreślamy że tej pomocy faktycznie potrzebujemy   :wink:  .

Dragomir

Dragomir

Użytkownicy
Daj proposa :C
posty207
Propsy100
  • Użytkownicy
  • Daj proposa :C
Z tego co zauważyłem na jednym ze screenów a dokładniej z mieczem runicznym bohater nosi ciekawą zbroję.Mam takie właśnie z tym związane pytanie: ile będzie całkiem nowych zbroi ? Chodzi mi oczywiście z nowymi modelami.

zembacz

zembacz

Użytkownicy
posty2
  • Użytkownicy
Mam nadzieje że w CZ nie będzie takich błędów jak np w Mrocznych Tajemnicach, że po kilkunastu godzinach grania gra zaczyna wariować i szlag trafia zapisane gry, albo za duży respawn powodujący wywalanie gry na monitor?

Xam

Xam

Użytkownicy
posty10
  • Użytkownicy

Xam

Nowe screeny
#51 2011-05-04, 15:05(Ostatnia zmiana: 2011-05-04, 15:06)
 Spokojnie, mamy głowy na karku, i nikt nie musi nam sugerować co by było dobre, tymbardziej nie znając tak własciwie szczegółów fabuły, no chyba że podkreślamy że tej pomocy faktycznie potrzebujemy   :wink:  .

Mylisz tu sugestie z narzucaniem. A w to że macie głowy na karku nie wątpie :wink:  

Powodzenia.

Life is a Fight.

zOrc

zOrc

Użytkownicy
posty45
Propsy2
  • Użytkownicy
Trochę już czasu minęło odkąd zarzuciłeś taką ilość screenów, tak czy siak opłaciło się czekać, bo są jednym słowem "w dechę"  :lol:  Stwierdzam to mimo, że modami już się zbytnio nie zachwycam... I teraz byle do premiery z nadzieją na to, że nic nie stanie na jej przeszkodzie. Powodzenia!

pacuski1

pacuski1

Użytkownicy
posty2
  • Użytkownicy
no nic czekac tylko na pełną wersje :) ) a przy okazji super screeny:)

Men31

Men31

Użytkownicy
posty21
Propsy8
  • Użytkownicy

Men31

Nowe screeny
#54 2011-05-30, 12:40(Ostatnia zmiana: 2011-05-30, 12:40)
Mam małe pytanie. Jesteście do przodu z pracą (+50%) czy może na odwrót? A tak wgl screeny naprawdę niezłe. Normalnie podniecił mnie ten miecz runiczny. Trzeba będzie go wypróbować  :naughty:  (Już sobie na niego zbieram rude)

Antitraxx

Antitraxx

Użytkownicy
posty70
Propsy18
  • Użytkownicy
Tak z czystej ciekawości, skieruję pytanko do panów z tM... nie próbowaliście użyć Cel Shadingu? Bynajmniej nie mówię tu o oczojebnej pseudoformalinie, takiej jak ta :D  :

Ale za to taki efekt już robi całkiem niezłe wrażenie:

eto

eto

Użytkownicy
-Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
posty1741
Propsy1793
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
  • -Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
widzę że też się na crymodzie siedzi :D

Niespełniony Level Designer z ambicjami, zmęczeniem i brakiem czasu...

Antitraxx

Antitraxx

Użytkownicy
posty70
Propsy18
  • Użytkownicy
Niekoniecznie :D  Chciałem przenieść taki efekt do mojego starego moda do G2NK, ale nie wiedziałem jak to ugryźć :P

eto

eto

Użytkownicy
-Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
posty1741
Propsy1793
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
  • -Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
nie wiedziałeś, bo grę złą do moddingu wybrałeś

Niespełniony Level Designer z ambicjami, zmęczeniem i brakiem czasu...

Antitraxx

Antitraxx

Użytkownicy
posty70
Propsy18
  • Użytkownicy
W zasadzie efekt wydawał się być prosty do zrobienia ale tak czasochłonny że aż absurdalny : ołówek, gumka, pogrubiacz, farbki... i tak w kółko. :lol:  Komu by się chciało?

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry